www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Osobní odvaha
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/11/2006 :  08:36:47  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rozhlížím se po tomto fóru a napadá mne otázka. Proč se ti lidé skrývají za pseudonymy? Proč zde nevystupují pod svou identitou? Stydí se za své názory? Považují filosofii za obor, který je do jisté míry staví mezi podivíny, či blázny? Čeho se ti lidé bojí? Je jejich udávaný věk skutečný, nebo lživý jako jejich jména?

Nikdo není dokonalý a každý má právo se mýlit. Proč se skrýváte? Odpoví mně někdo upřímně na tyto otázky?

MB

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/11/2006 :  10:22:00  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Navi je Ivan Vrzala...Ešte nejaká požiadavka?...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/11/2006 :  11:52:36  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Zdravím Ivane.
Jak jsi jistě pochopil, nevyzvídám zde vaše jména,ale spíše mne zajímá odpověď na otázku "proč je skrýváte za pseudonymy. Je to strach, či co? Všimni si že tě neoslovuji Vrzalo, ale křestním jménem. Kdybych tě chtěl oslovovat příjmením, pak by před tím jménem bylo pane.To je otázka slušnosti,která je tě jistě vrozená.

K věci. Pokud užiješ mezní stavy pro vyjádření celku, je toto chybné i když chceš vynechat jako nepodstatné vše co je mezi těmito stavy. Ty mezní hodnoty většina lidského chování nedosahuje a vždy je třeba si uvědomit poměr mezi intenzitou egoismu a intenzitou altruismu. Ukáži tě to na vlastním případě. Kdybych neměl rád ostatní lidi, pak bych pro ně nehledal cesty k lepšímu životu a neobětoval pro to část svého života. Kdyby jsem neměl rád sám sebe, dopadlo by to naprosto stejně. Každý člověk čeká na odezvu a činí tak s egoismu. Měl bys rád dívku, které jsi naprosto lhostejný a každá tvoje snaha je bez odezvy? Určitý čas možná ano, ale potom bys odešel sám. A tak je tomu se vším. Altruismus je bez egoismu nereálný, protože altruismus vzniká s egoismu. Ty se snažíš ze všech sil dát lidem cestu ke Stvořiteli. Zamysli se sám nad sebou. Proč tak činíš? S altruismu, nebo egoismu? Já bych řekl, že je v tom jedno i druhé, jen intenzity jsou různé.Kdybys mluvil k davům a dával jim to co považuješ za nejlepší a vše zůstalo bez odezvy. Činil bys tak dál?

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/11/2006 :  12:51:20  Show Profile  Reply with Quote
V mojom nicku Navi je symbolika...Keďže svet je naopak, tak som si aj ja svoje meno zmenil naopak...Určite v tom nie je strach...ako vidíš, hneď som bez problémov zjavil svoje pravé meno...Myslím si, že aj u ostaných je to podobne...možno niektorí nechcú byť identifikovateľní z hladiska toho, že ich niekto pozná z vonkajšej strány a tento poznatok by zahŕňal ako posudok k písanému, alebo je to symbolikou, že nicky znázorňujú nejakú inklináciu k niečomu, či už v doslovnom slova zmysle, alebo metaforickom...

Edited by - navi on 10/11/2006 12:54:28
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/11/2006 :  13:09:39  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ano Navi

Toto je jedna odpověď a poznávám v ní mnoho jiného, než chceš říci. A tak nedočkavě čekám na odpovědi ostatních. Tvá značka může být symbolikou,ale co ostatní? Klikneš li si na mé jméno, ukáže se vše včetně mé E mailové adresy. Nemám nic proti značce, ale proč chybí identita v tom zbytku informací? Tam přece může být vedle tvé značky i skutečné jméno a třeba i tvůj mail. Proč toto zde nenacházím?

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/11/2006 :  13:30:01  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Odkiaľ vieš, čo chcem povedať?...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/11/2006 :  13:33:46  Show Profile  Reply with Quote
Ja napríklad nechcem, aby mi chodila emailová pošta od členov diskuzných fór...Bez toho mi chodí dosť pošty...Ale keď chceš, tu ju máš...ivanvr@zoznam.sk
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/11/2006 :  14:12:12  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jejda Navi.
Opět jsi nepochopil nic. Tys ukázal odvahu tím , že jsi ukázal svou identitu, ale já jsem se neptal jen tebe,ale všech. Nežádám od nich aby mně svou identitu ukázali,ale ptám se, proč ji doposud ukrývali. To je moje otázka a nesměřuje jen k tobě. Možná nikdo neodpoví a já se odpovědi nedočkám, ale i to může být pro mne odpovědí.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/11/2006 :  16:26:43  Show Profile  Reply with Quote
Keď si sa pýtal všetkých, tak aj mňa, a ja som ti odpovedal...Ale za ostatných odpovedať nemôžem, pretože to sú ich životy...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/11/2006 :  16:30:34  Show Profile  Reply with Quote
Ja som ti napísal, prečo som ich neuviedol, aby som ti dal najavo že to nemusí byť o hambení sa za to, čo píšem, ale že to môže byť aj z iného dôvodu...
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 11/11/2006 :  00:16:37  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Odpovim Vam... Neskryvam se za sve nazory ci myslenky, ale internet mi nepripada dostatecne bezpecny na to, abych uverejnovala sve jmeno a prijmeni. Pokud cloveku duveruji, rada mu je sdelim, ale neni smysl rikat je nekomu cizimu, pokud je k urcitemu ucelu nepotrebuje...

Krom toho s prezdivkou "harleyka" jsem uz dost szita, takze je to moje jakasi "druha identita"...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/11/2006 :  06:48:05  Show Profile  Reply with Quote
Harleyko...Však sa voláš Martina, vo svojom profile máš okrem čísla domu ,ulice a priezviska asi všetko...Aj tem email čo si napísala priamo vo svojom príspevku na Štestí vs smula, sa dá kliknúť pri každom tvojom príspevku...Takže ty medzi utajené osoby určite nepatríš...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/11/2006 :  06:53:05  Show Profile  Reply with Quote
Myslím si, že je to osobná vec každého, koľko identifikácie sem o sebe napíše...Ono ani nieje dôležité, či sa volá Miloslav Bažant, Ivan Vrzala, alebo Martina...Dôležité je, čo píše, čo číta, a kam ho to posúva...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/11/2006 :  06:55:20  Show Profile  Reply with Quote
Tým, že som tu uviedol svoje meno priezvisko a email, sa necítim ani o kúsok odvážnejším...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/11/2006 :  07:07:37  Show Profile  Reply with Quote
Bažante...Kľudne ma oslovuj Vrzalo...Pre mňa to nie je ani trošku urážlivé...Ak budeš mať potrebu oslovovať ma čerte, tak to tak urob, keď to tak cítiš...Ku každému pristupujem tak, ako mi moje vnútro káže...Ak by som ťa oslovil Pane Bažante, tak by to bolo neúprimné, pokrytecké, aj keď z tvojho pohľadu možno slušné...Pre mňa nie je slušné to, čo káže spoločenská etiketa, ale to, čo cítim...Nie som predsa robot...mám svoje srdce...
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 13/11/2006 :  06:22:18  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Jj, srdce je treba pouzivat...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000