www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 vlastni forum
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 05/02/2010 :  02:53:13  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Ahoj,
Zalozili jsem s kamaradem forum. Teprve se rozbiha a moc toho tam neni, ale je technicky na urcite urovni, je tam klid a uzavrena registrace po schvaleni adminem. Vzhledem k tomu, ze jakakoli frekventovanejsi debata na netu se propadne pod zaplavou balastu, proste jsem se rozhodli zalozit takove rodinne misto a vybirat si cleny rucne. Forum je v podstate vseobecne, ale chci to smerovat k filosofii se silnou sekci legracnich obrazku a pokud mozno s aktivnim duchem, coz jeste nevim, co bude presne znamenat.

Pokud by tady nekdo mel chut se do toho pustit, budu vdecny. Zatim to tam moc nezije, pac jsme tam dva, ale potencialne by to mohlo fungovat pekne. Musite ale mit pochopeni, vydrz a prokazat trochu snahy, abysme to dali do kupy. Moje technicke schopnosti stoji taky jeste za prd, takze nejaky cas se pravdepodobne bude narazet na drobne nedostatky.

Jak jsem rekl, clenove se vybiraji z uchazecu rucne. Vsem co neprojdou, je mi lito.

Na tomto foru jsem si uzil dost zabavy, svyho casu. Ale uprimne, ve chvili kdy phpbb forum s veskerou legraci a moznostma je otazka dvou veceru s nulovejma znalostma na zacatku (jakoze fakt!) a na verejnym foru se jenom plka...

www.mesmer.tode.cz

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 07/02/2010 :  21:57:40  Show Profile  Reply with Quote
a co ze by melo tedy byt obsahem toho fora??a
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 08/02/2010 :  12:20:43  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Debata a legracni obrazky. Chtel jsem se odrazit od myslenky, ze definovat obsah je jednoduche, ale neprinosne. Ze lepsi by bylo proste nabrat lidi se zajimavymi nazory s jak se rika otevrenou mysli.

Problem je ze takovyhle podnik asi musi byt vymezen nejakym narativnim ramcem, jakoze abys vedela co si o tom mas myslet. Tak treba takhle, forum chaotickych individualistu... Nebooo... forum pro aplikovanou filosofii.

Chtel bych, aby to bylo hlavne filosoficky forum asi, ale nejsem si uplne jistej, jestli filosofie na netu ma vyznam...

Vikend jsem prolezel v posteli, nejakej nemocnej, je to porad novorozeny temer neposkvrneny forum. Byl bych nejradeji, kdybych jeho identitu nemusel definovat predem, ale aby clenove skrz praktikovani toho, co je bavi z toho udelali to co chtej stejnym dilem.

Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 09/02/2010 :  20:09:52  Show Profile  Reply with Quote
hm, to zní skvěle, hlásím se

můžu?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2010 :  20:59:53  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
no jiste, rovnou na
www.mesmer.tode.cz
a napravo mas tlacitko. Pokud by byl s necim problem, tak napis na:
mesmer.inbox [sem pratri zavinac] gmail.com
nebo oldow [zavinac] volny.cz

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/02/2010 :  08:26:13  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Byl jsem se podívat na té tvojí stránce, jen ze zvědavosti.O vstup nemám zájem a stejně bych nejspíše neprošel.
Proč nemám zájem? Protože je to uzavřené pro eventuelní návštěvníky zvenčí. Není možné si přečíst příspěvky, pokud není člověk registován. Zde v tomto foru to možné je.Pokud zde někoho cosi zaujme,pak se může zaregistrovat a účastnit se rozhovoru. A tak to co chci sdělit není určeno jen malé skupince, ale komukoliv. To na tvojí stránce možné není,protože se tam bez přihlášení nikdo k příspěvkům nedostane.Osobní schvalování přihlašujících je dobré vzhledem ke spamu,ale pro mne je čímsi jako censurou. " Tvoje názory se mně nelíbí a tak registraci neschválím." A tak bude výsledkem skupinka vzájemně si přizvukujících a výsledkem to co zde kdysi bylo, čili exibice znalosti cizích slov a překombinovaných rétorik ukazujících dokonalost a vzdělanost diskutujících,ale vlastně to nebude o ničem novém,či originálním. O to zájem nemám.
Za velmi chytré považuji to, jak jsi pružně využil krize v tomto foru.Zde se můžeš setkat s mnoha různými názory a třeba tě nemusí být milé. I diskutující tě mohou být sympatičtí, nebo naopak. Občas se zde objeví spam,ale toto forum je živé a znovu se probudí a nebude to dlouho trvat.
A tak si za tou stěnou pěkně povídejte a přeji mnoho spokojenosti,ale pro mne to není.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 12/02/2010 :  03:58:03  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
myslim si ze podcenujes moralni migrenu, kterou z toho mam, vazne. Jevi se to presne jak rikas. Ale ja to tak nechci. Otevrene forum ma sve misto, a nechci bejt zlej, ale s totalni uprimnosti na takovem foru nevitezi dobre myslenky, ale pocet pismenek.
Pokud je mozne delat na siti filosofii na urovni, tak jenom takto. Mysli si o me, ze jsem elitar, protoze svym zpusobem jsem. Ne, ze bych urcoval lidskou hodnotu podle kvality textu ktery prezentuje a pohrdal kazdym kdo se mnou nesouhlasi, to ne. Ale myslim ze schopnosti lidi se lisi a aby vzniklo neco dobreho, musi se schopni vymezit.
Nevim, jestli to dokazu realizovat, ale vim ze filosoficka debata potrebuje nakopnout a nejak se to udelat musi. Jsou s tim spojeny veci, ktery se mi nelibi, ale jak to vidim, mohlo by to stat za to.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/02/2010 :  07:54:25  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Otevrene forum ma sve misto, a nechci bejt zlej, ale s totalni uprimnosti na takovem foru nevitezi dobre myslenky, ale pocet pismenek.
Oldow

A víš přesně, co je dobrá myšlenka? Nebo za dobrou považuješ tu, která odpovídá tvému názoru a není s ním ve sporu? Počet písmenek je někdy nutný k tomu aby ostatní tu dobrou myšlenku pochopili(nebo aby mohla být obhájena ta špatná)Kdo je schopen posoudit, zda ta špatná není vlastně dobrá?

Elitářství? Kdo je vlastně ta elita? Já to nevím, ty ano?

Vlastně o nic nejde.Prostě sis postavil své pískoviště a to je tvoje soukromá věc, do které nikomu nic není,ani mně.Postavil sis kolem pískoviště plot a to je také jen tvoje věc. Mojí věcí je, zda za tím plotem chci nebo nechci něco stavět,když to díky plotu není viditelné a tím to pro mne postrádá význam.Kdybych o vstup měl zájem,pak bych vytvořil nick, Emailovou adresu a klidně bych se přihlásil třeba jako student a ty bys nic netušil a nepoznal.Když bych prohlásil, že rád čtu, pak bys mne vítal jko spřízněnou duši. Takže tě ten plot vlastně vůbec nechrání a může na tvé pískoviště vstoupit i M.S.či Dalibor.
Toto forum může navštívit každý bez přihlášení a přečíst si naše příspěvky a sám posoudit zda jsou takové, makové konformní,či nové, dobré či horší.Může získat zájme o vstup a diskusi. Ta otevřenost fora je jako výkladní skříň a tu tvoje forum postrádá.V uzavřeném obchodě je možné chodit nahatý, navzájem si chválit zboží a přizvukovat si s těmi, které do krámu vpustíš. Vně však tvůj obchod vlastně vůbec neexistuje.

MB
Go to Top of Page

LG.
Nový uživatel

23 Posts

Posted - 12/02/2010 :  14:25:38  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Otevrene forum ma sve misto, a nechci bejt zlej, ale s totalni uprimnosti na takovem foru nevitezi dobre myslenky, ale pocet pismenek.
Oldow

A víš přesně, co je dobrá myšlenka? Nebo za dobrou považuješ tu, která odpovídá tvému názoru a není s ním ve sporu? Počet písmenek je někdy nutný k tomu aby ostatní tu dobrou myšlenku pochopili(nebo aby mohla být obhájena ta špatná)Kdo je schopen posoudit, zda ta špatná není vlastně dobrá?

Elitářství? Kdo je vlastně ta elita? Já to nevím, ty ano?

Vlastně o nic nejde.Prostě sis postavil své pískoviště a to je tvoje soukromá věc, do které nikomu nic není,ani mně.Postavil sis kolem pískoviště plot a to je také jen tvoje věc. Mojí věcí je, zda za tím plotem chci nebo nechci něco stavět,když to díky plotu není viditelné a tím to pro mne postrádá význam.Kdybych o vstup měl zájem,pak bych vytvořil nick, Emailovou adresu a klidně bych se přihlásil třeba jako student a ty bys nic netušil a nepoznal.Když bych prohlásil, že rád čtu, pak bys mne vítal jko spřízněnou duši. Takže tě ten plot vlastně vůbec nechrání a může na tvé pískoviště vstoupit i M.S.či Dalibor.
Toto forum může navštívit každý bez přihlášení a přečíst si naše příspěvky a sám posoudit zda jsou takové, makové konformní,či nové, dobré či horší.Může získat zájme o vstup a diskusi. Ta otevřenost fora je jako výkladní skříň a tu tvoje forum postrádá.V uzavřeném obchodě je možné chodit nahatý, navzájem si chválit zboží a přizvukovat si s těmi, které do krámu vpustíš. Vně však tvůj obchod vlastně vůbec neexistuje.

MB

Slávo, nehovořili jsme náhodou nedávno na podobne téma? Kdy jsme zminili organizace jako menza, či zahraniční organizace a plesali sme nad tím, že nic takového v čr nemáme? Jak takové organizace vznikají ?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 13/02/2010 :  06:22:26  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miroslave,
Jo, poznam co je dobre a co je prostredni. Nemuzes zadat objektivni meritko, protoze neni. Proste poznam dobre.
Elita je neuzitecny slovo, ale elitarstvi ne. Nejsem elitar, to minimalne vim s maximalni moznou jistotou. Ale delam co je nutne, kdyz je to nutne.
Myslim ze se ti v jadru nelibi, ze jsem se chopil moci. Jenze me moc nezajima. Nemam rad moc a naucil jsem se ji dokonale vyhnout. Jenom silenci maji radi moc. Na misto moci je potreba vzdycky neco nastrcit. Modlu. Pravo, Normu. Silence, nebo nejslabsi ze vsech, kolektiv.
Je jen jedna vec, ktera muze vladnout dobre a kdo vi o cem mluvim, vi, ze je to vzdy sazka o vsechno. Spravedlnost zakotvena v zivym mase ctnyho jednotlivce, kterej se opovazi verit, ze ma pravdu.
Musi to byt provedeno a musi to byt provedeno dobre. Jina moznost neni. Musi to byt Piskoviste. Nebo PISKOVISTE. Nezakladal jsem spolecnost pratel Oldowa. Tenhle druh ucty je vzdycky zalozen na lzi a hnusi se mi.
Prijmu kazdyho, kdo je schopnej podat svy mysenky s urcitou formou a umi nejenom psat, ale i cist. MS by asi neprosel, ale myslim, ze Navi jo.
My mozna nemame vylohu, ale pokud budeme mit co vystavovat, vyloha se vzdycky najde. Ty mas vladu davu. Byl jsem tu, kdyz se tohle forum zvedlo a zvedal jsem se i ja. Hodne lidi odeslo beze slova, behem ty doby. Jenze ja nenechavam otazky nevyreseny. Musi existova prostor pro kvalitni filosofickej spor. Pokud ne, udelam ho. Pokud nestaci prostor, zaridime co bude nutny. Youtube, facebook, twitter. Video, audio, flash, text, obrazky, maily. Mytus, kartezianismus, fenomenologie. A troufala mysl. Nejak to jde. Nevim do detailu jak, ale jdu spravnym smerem a detaily doresime po ceste.

Mas pravdu, je to v podstate jedno. Ale nedokazu pochopit, jak muzes mit tak maly sny. Jak dlouho tu jeste chces opakovat svoji uznanou pravdu porad dokola? Protoze podle me i kdyby clovek selhal ve vsech ohledech, kdyz se snazi o neco dobryho a novyho, je to porad lepsi nez se nepokusit.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/02/2010 :  08:58:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Slávo, nehovořili jsme náhodou nedávno na podobne téma? Kdy jsme zminili organizace jako menza, či zahraniční organizace a plesali sme nad tím, že nic takového v čr nemáme? Jak takové organizace vznikají ?
LG.
Já myslím, že o tom to není.Kdyby s tímtéž přišel Oldow v době kdy blo totto forum na vrcholu, nejspíše bych jeho snahu chválil i když tu uzavřenost nikoliv. Kdyby navíc jak píše toto doplnil službami jako video a podobně, asi bych chválou nešetřil.Byla by to konkurence a vítězila kvalita.On s tím však přišel v době, kdy Noemus rozpoutal v tomto foru krizi a je třeba nějaký čas na zotavení. Ze strany Oldowa je to dobrý podnikatelský čin, kdy k sobě může přetáhnout řadu diskutujících s tohoto fora a tím je ještě oslabit.Je to jeho právo, ale já to v této době považuji spíše za podpásovku. Název jeho fora nikomu neříká, že jde o filosofické forum ,takže je nikdo s tímto zájmem dle názvu nevyhledá. A tak bude neustále čerpat lidi s tohoto fora a toto tím bude neustále srážet. Kdyby to jeho forum bylo otevřené a kdokoliv by si mohl příspěvky přečíst, pak bych o to mohl mít zájem, zvláště když uvážím vybavení které deklaruje. Veškerý výklad by mohl být snazší. Ale k čemu to, když si bude povídat jakási uzavřená skupinka mezi sebou za neprostupným plotem a o výsledcích se nikdo další nedozví? Když diskutujeme zde, mohou se naše myšlenky a poznání dostat k mnoha lidem a v tom vidím smysl diskuse.Nemluvím tedy o tom, že by byl tento Oldowův čin špatný,ale o tom, že v této podobě není dobrý pro mne.Nemám tedy o vstup zájem a nemám jej již proto,že by došlo k novým konfliktům s Noemem, který již tam je.

MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/02/2010 :  09:27:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ale nedokazu pochopit, jak muzes mit tak maly sny. Jak dlouho tu jeste chces opakovat svoji uznanou pravdu porad dokola? Protoze podle me i kdyby clovek selhal ve vsech ohledech, kdyz se snazi o neco dobryho a novyho, je to porad lepsi nez se nepokusit.
Oldow.
Co vlastně považuješ za malý sen??? Sdělit ostatním své poznání? POznají li lidé tajemství svého vlastního myšlení,dokáží pochopit souvislosti mezi příčinami a následky. To je malý sen? Pochopí li jak se liší moc lidská od moci přírodní a poznají li funkci uznaných pravd v algoritmu života, dokáží tento algoritus pochopit a třeba i změnit. To je malý sen? Že to neustále opakuji? Odpovídám i na jiné otázky a to ve většině,ale pokud někdo projeví o toto zájem a žádá informace, pak mu je poskytnu. To že je na to opakování někdo přecitlivělý, mne příliš nezajímá.Mně jde o ty kteří zájem mají a pro ty to opakovat budu. Selhání??? Otázka je, kdo vlastně selhával.Očekával jsem, že někdo najde v mojí práci chyby,ale to nikdo neudělal a místo toho útočili na mou osobu.To není mé selhání,ale jejich.Představ si mojí práci jako pevnost a oponenty jako rytíře, kteří na tu pevnost útočí.Skutečný rytíš útočí na zdi a věže pevnosti. Jenže zde dobyvatelé pokřikují na mne a pevnosti se ani prstem nedotknou. A tak v nich vídím jen bezbranné naháče a stále čekám na skutečného rytíře.Proč? Protože chci poznat pevnost stavby. Mnohé jsem mohl přehlédnout a i když o tom nevím, stavba může být chatrná. Chci vědět v čem jsou slabiny a nikoliv to, že se někomu nelíbím já. To mne vůbec nezajímá. Protože čekám rytíře nemohu za plot za kterým nikdo neuvidí mojí pevnost. Vykládám li a třeba opakuji to své poznání někomu s fora,pak tím oslovuji i náhodného návštěvníka, který může tím schopným rytířem být, může mně ukázat slabiny stavby,ale třeba i uznat pevnost za nedobytnou a správnou. To není malý sen a proto za plot nepůjdu.
Navíc název tvého fora nikomu nenapovídá, že by zde mohl najít to, co jej zajímá a tak se bez filosofie .cz neobejdeš a budeš zde čerpat členy svého fora. Nebude li toto forum živé ,pk zne nikoho nenajdeš. Takže zůstanu li a zvedne se toto forum, může to být i tvým ziskem.Otevřeš li forum i pro náhodné návštěvníky , kteří ač nepřihlášeni budou moci příspěvky číst,jako je to zde,pak třeba to tvoje forum navštívím.Jinak ne a již víš proč.

MB
Go to Top of Page

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 13/02/2010 :  11:22:42  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
Docela rád bych do tohoto fora zavítal už jen ze zajímavosti. Chtěl bych totiž vědět, jak vypadá prvotřídní filosofická debata.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/02/2010 :  13:30:27  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Sokrate.
Myslíš že stejní diskutující budou jinde kvalitněji diskutovat?? Tu možnost mají i zde, jen s tím rozdílem,že tam bude nepohodlný diskutující nevpuštěn, nebo vyloučen.Zde je více svobody a proto zůstanu zde. Zavedem li zde nová zajímavé témata,diskuse se rozběhne a přijdou noví lidé.

MB
Go to Top of Page

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 13/02/2010 :  14:30:59  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
Slávo
Ne, jedná se o to, že v tomto foru někdo jen blbě plká a tím vše kazí. Koho tím ale Oldow konkrétně myslí je mi záhadou.

Edited by - Sokrates on 13/02/2010 14:32:07
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 13/02/2010 :  16:49:57  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Ja jsem vubec nevedel, ze je tohle forum v krizi. Dlouho jsem tu proste nebyl, moje ip je 85.71.14.205, takze by se stacilo zeptat admina, s odkazem na tenhle topic, pokud si vubec vsimne, ze mu pises, melo by pro nej byt snadne ti presne rict. Tenhle prispevek muze byt povazovan za pravoplatne opravneni k poskytnuti tehle informace o me osobe.

Ne ze by to bylo podstatne, pokud opravdu oslabuji toto forum. Ale nemyslim si ze to bude v dlouhodobem vyhledu tak jednoznacna vazba. A internetove vyhledavace berou v potaz i jine veci, nez nazev fora.

Miloslave, ta kritiku tvych kritiku je trochu zjednodusena, to si priznejme. Byly tu snahy o debatu, ale proste nemuzes za nici povinnost povazovat, ze si udrzi zajem. Je na autorovi aby zaujal. Chapu ze jakakoli komplexni filosofie se neda vyjadrit na nekolika radcich, ale presto, konkretne ja jsem vazne nemel silu se tim brodit, s ohledem na to, ze jakesi zakladni principy jsem shledal jako zajimave, ale ne zasadni.

To neni o tom, ze by tam ted probihala kvalitni flosoficka debata, ale o tom, ze je to alternativa pro ty, kteri maji dojem, ze na otevrenem foru kvalitni filosoficka debata probihat nebude. Uz proto, ze kazde tema se omila znova a znova a znova, az z nej nic nezbyde.

Vis co, slavo? Sepis zakladni koncepci tve teorie, tak, aby byl text dlouhy do dvou stran. Nebo to nekde vezmi, ze starsich prispevku a tak. Kdyz bude mit ctenar pocit, ze se staci vyjadrit k takto omezenemu textu a nebude ho strasit vize stale se cyklici debaty, dostanes kvalitni rozbor.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000