www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Absinth*
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts

Posted - 15/01/2010 :  18:54:13  Show Profile  Reply with Quote

dnes sa idem poriadne skalit. pivo, absinth a co pride. dnes mi oficialne konci podnajom v cz. jdu se loučit a pít, do kud to budu zvladat. nejaky cas budu bez netu a nebudu otravovat vsechno se zmneni, nic uz nebude jak pred tim. uz to začlo. prave ted zacina metamorfoza. zbohem a na shledanou prátelé r2

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 16/01/2010 :  08:59:16  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Romíku.
Piješ protože tě to chutná, nebo abys došel do stavu absoulutní hlouposti? Absint je nebezpečný,ale má tu výhodu, že tak zhloupneš, že si důsledek neuvědomíš. Takže vzhůru k demenci a ať tě chutná.
Nerozumím tě. Chceš být chytrý a zdokonalovat své myšlení abys chápal svět kolem sebe a jednáš tak, že si rozum zničíš a bude tě úplně jedno, že svět nechápeš. Měl by ses rozhodnout, co vlastně chceš víc a dle toho jednat.Absint přivedl řadu lidí k sebevraždě a demenci. To je nebezpečné pití a mám dojem, že je v řadě zemí tento nápoj zakázaný.

MB
Go to Top of Page

romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts

Posted - 16/01/2010 :  10:15:02  Show Profile  Reply with Quote

je to hlupost, mas pravdu. nakoniec som pil hruskovicu a neprehnal som to. mam rad stav s nejakym promile, ale fakt koncim. lucim sa aj s alkoholom, aj s prilezitostnym kourenim
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 16/01/2010 :  11:37:52  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Romíku.

Pokud to dokážeš, pak jsi silnější než já.Já s kouřením přestat nedokáži a každá skouška dopadne zle.Absťák je takový,že se blíží ohrožení života. Po dvou dnech abstinence mně dokonce začaly vypadávat vlasy, což zmizelo po několika cigárech.Přestaň dokud můžeš, jestli ještě můžeš. S pitím jsem přestat dokázal v 27 letech a drogy jsem naštěstí nikdy nevyzkoušel. Bez alkoholu se dá dobře žít a po čase tě vůbec nechybí.S těmi cigaretami to zkouším stále a různé cesty,ale zatím bez valného úspěchu.To mne hrozně štve.Nyní zkouším kouřit dle hodin,čili jsem si dovolil cigaretu v přesný čas a ty časové intervaly chci prodlužovat. Takže uvidím, zatím nevím.

Prostě a krátce. Do závislosti se dostaneš lehko, ale těžko z ní.

MB
Go to Top of Page

romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts

Posted - 16/01/2010 :  11:49:41  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave,

vdaka za podporu. zvladnem to, verim tomu a viem ako u seba na to. zacal sem po tom rozchodu, po troch rokoch uplne abstinence, myslim cigarety. u mne je to omezovat, prodluzovat, nevzdavat a bude to. ten alkohol, jak rikas, verim ze se bez nej da dobre zit. zacal sem aktivne cvicit a sport mi krasne pomuze. ja se pak kdys tak pochlubim
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/01/2010 :  13:22:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Romíku.

S tím omezováním u kouření jsem poznal,že to vyžaduje přesný řád, nikoliv náhodnost a nějakou poloviční snahu omezovat.Prostě si určit hodinu a nemáš li právě chuť,pak si zapálit až v další určenou hodinu. Jestli to však bude skutečně fugovat zatím nevím.Teprve to zkouším,ale zdá se že by to fungovat mohlo.Zatím si to moje závislé já nadává,když propasu určenou hodinu a musím čekat na tu další,ale už se mně stalo, že jsem takto propasl i dvě určené hodiny za sebou a pak čekla na tu další jako na slitování.Mezi určenými hodinami si však nezapálím i kdybych díky absťáku lezl po zdi.V každém případě jsem se již dostal pod deset denně a to je co říci.Jen nevím, jak dlouho dokáži být na sebe tak tvrdý a nesmlouvavý.Moje pravidla říkají,že propasu li určenou hodinu třikrát za den,pak od sebe ty určené hodiny oddálím, prostě tu jednu vždy vynachám a tak bych chtěl pokračovat až do úplné abstinence. Prostě to chce pevný režim, alespoň si to myslím.Ukáže se časem, zda jsem se zmýlil, nebo nikoliv.

MB
Go to Top of Page

romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts

Posted - 17/01/2010 :  13:53:51  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave,

rozumim, ale mne asi vic vyhovuje nepevny,rad a snazim se zametsnavat a porad neco delat, aby som na cigo co nejmin myslel. pak mi to po case skocilo do stavu ze mi slo rict ne a bylo.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/01/2010 :  14:19:38  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Romíku.

Mno. Uvědom si jako dlouho a kilok vykouříš. Mně je 62 let a kouřím od patnácti a kouřil jsem kolem 60 cigaret denně. Tohle již vyžaduje pevný řád a tvoje cesta náhody zde k cíli nevede.Navíc manželka kouří také,takže mám stále cigarety na očích. To je úplně jiná situace, než ta tvoje.Pokud ta tvoje cesta se ukáže být neůspěšnou, můžeš také skusit tu mojí,čili tím pevným řádem tvrdě dodržovaným.Jako já si můžeš sepsat pravidla, určit čas na cigaretu,ale nelíčit si budíka.Pokud tě absťák nepřivede k nedočkavému čekání na hulicí hodinu, pak jsi kouřit právě nepotřeboval a musíš čekat na další určený čas. Já mám ta pravila vytištěná a připíchnutá nad počítačem ,nad krabičkou cigaret a mám tam i vytištěno, kolik stojí cigarety za měsíc a jaký mají vliv na mé podlomené zdraví.Když to bezmeš v celku, pak si to vše víc uvědomuješ a pravidla dodržuješ.Spočítej si,kolik vyhdíš peněz, při pouhé jedné krabičce denně,pokud stojí jen 60 kč, znásob to třicíti a vyjde tě dost slušná částka,za kterou bys mohl mít cosi, na co stále nemáš, na co tě nezbývá.Za pár měsíců bys takto učetřil třeba na nový netebook s připojením na net.U zdraví si může člověk nalhávat, že to tak velký význam nemá, ale u těch peněz je to zcela jasné.

MB
Go to Top of Page

romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts

Posted - 17/01/2010 :  15:34:25  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave,

urcite, rozumim. ja sem v porovnani s tebou nekurak a ta moje cesta je pro mne jednoducha a verim ze vyjde. verim ze ty vys o sve zavyslosti a poznas se. ja to mam neporovnatelne jednoduchsi, neradim ti svoji cestu, je to jen muj osveceny spusob s lehky zavyslosti na cigarety. sem ted jen prilezitostny kurak a zakratko se pochlubim s vysledkem. uvedomuju si plusi a minusi. preju ti aby se ti povedlo uspesne prestat
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000