| Author |
Topic  |
|
romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts |
Posted - 10/01/2010 : 14:28:43
|
Miloslave,
ta otaska smerovala jeste kolem toho ¨forma je obsah a obsah je forma¨jeden moj kamarat co ma viedol k zamyslenim, me stim furt trapil. chtel aby sem s toho necemu porozumnel, akoby tam byl zakopany zmysl existence furt mi to vrta v hlave. mozna keby si to cetl ze zdroje a znal pricinu, umysel tak verim ze by sto lusknul v okamihu. ale klidne to pust z hlavy.
a k tomu co si napsal, do pismena tomu rozumim a stotoznuju se s tim. od zacatku co tu sem, se to snazim nejak podporit,to je ten muj zlaty vek a ta evoluce mozku mozna zakrivyla skutecny smysl. klidne bych rekl ze evoluce mozku prebehla u tebe, jen to asi zni nadsazene. dalej, tu komunitu co sem rikal, zni to asi zase ako dalsi jezdec apokalipsi s mecom svojej pravdy, ale myslim tu instituci mudrych, ktory chapu jezisa, i cirkev a preco je to tak, chapu co nam budha chce povedat a keby sa stimto mudrym stretol, boly by si rovny. v takomto institute kde by bolo x mudrych, by vznikly tie spravne iskry co by sirily mudrost, nie nejaku s prepacenim ¨Moju filozofiu rovnovahy¨ som sebecky egoista, snazim sa robit tolko kolko mi to ide, niesom so sebou spokojny, alebo malokedy.mozno len naberiem odvahy a pochopim svoj strach a budem slobodny. som zvyknuty od mala byt otrokom a ked poznam svoje vezenie odvazim sa pozerat na oblohu. ja mozno ostanem otrokom cely svoj zivot, ale neprestanem sa snazit utiect. myslim  |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/01/2010 : 18:15:55
|
ta otaska smerovala jeste kolem toho ¨forma je obsah a obsah je forma¨jeden moj kamarat co ma viedol k zamyslenim, me stim furt trapil. chtel aby sem s toho necemu porozumnel, akoby tam byl zakopany zmysl existence furt mi to vrta v hlave. Romíku.
Řekl bych že tě to vrtá hlavou zcela zbytečně,ale cosi zajímavého zde je. POkud tě někdo vede k zamyšlení nad složitými otázkami a potom ukáže, že si neví rady s jednoduchou a označí li odpověď na ni za důležitou. Pak tě dostane do stavu, při kterém hledáš jakýsi vysoký a cenný obsah tam kde ve skutečnosti není. Toto je ovědčený spůsob manipulátorů.
Dalo by se říci, že je forma podřízena obsahu. Je li cenný obsah, není třeba složitá forma. Je li obsah prázdný, nebo chybný,apt se zvyšuje nárok ma formu. Forma tedy může zastírat prázdnotu, či chybnost obsahu. Toto však není pravda vždy a třeba podobenství je formou, který skrývá cenný obsah,Čili podobenství je selektivní forma,která nemůže být otevřena lidmi, kteří na to nemají ,ale může být jimi přijata jako cenný obsah. Čili přijímají formu jako obsah a skutečný obsah jim je skryt. Věřící pravdy tedy považují znění formy za obsah a potom se obsah rovná formě. U těch kteří mají schopnost dojít ke skutečnému obsahu se však forma a obsah rovnají pouze v algoritmu,ale v obsahu nikoliv. Takže můžeš příteli dát odpověď právě takovou. "Pro tebe jako věřícího se obsah rovná formě,protože ke skutečnému obsahu jako věřící nikdy nemůžeš dojít a kdybys k němu došel, přestaneš být věřící a pbsah by se formě nerovnal"
MB |
 |
|
|
romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts |
Posted - 10/01/2010 : 23:38:23
|
| nieje to manipulator, viem ze si nevravel ze je a je veriaci. ma svoju pravdu tvrdu ako kamen. je moc mudry a stastny, som zvedavy kam dospeje, naposledy mi tvrdil ze sa bud zblazni, alebo dosiahne toho vrcholu, co mu ponuka jeho viera |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/01/2010 : 09:46:11
|
Romíku.
A jak pozná, že dosáhl toho vrcholu a že se vlastně nezbláznil??? On to člověk totiž většinou vůbec nepozná a když se zblázní, může mít dojem, že dosáhl vrcholu.Navíc náboženství Hare Krišna je tak nějak mimo a mnohému se rozumný člověk může jen divit a kroutit nad tím hlavou. Jsou tam některé dobré myšlenky a cesty problematické. Co myslíš, jaká asi byl Hare Krišna,když kázal,že věřící čehosi kladného dosáhnou tím, že budou mnohokrát za den opakovat jeho jméno? Přinejmenším sebestředným a to není znak moudrosti.I tato pravda však obsahuje mnoho moudrého,co by mohla předat všem.Většinou je to však společné všem takovým pravdám a vlastně nic nového světu Hare Krišna nedal.
MB |
 |
|
|
romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts |
Posted - 12/01/2010 : 23:00:40
|
Miloslave,
ja jen narychlo, du spat. ten o kterym sem mluvil neslavil krišnu, nasel si svuj algoritmus, dospel k nejakemu presveceni,'pravde' . a jak by to poznal? myslely sme na to a neviem, asio tezko :) ktomu tretimu v teme Co je podle Vás nejjistější pravda? myslel sem treti s mozností blazen, moudry a genius. nemyslel sem budha, jezis a ty, jak to asi vyznelo. geniu je hodne. ja te radim ze si moudry, mozna genialni :) ja to jeste pak vysvetlim. Hare Krišna tam je to fakt doočibijuce a mal som zase vcera v noci lucidaka a nevedel sem se probudit, to se mi jeste nestalo. bylo to fajn. dobrou noc |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/01/2010 : 16:58:55
|
Romíku.. Genialita je dána genetikou, kdy dochází k rozšíření operační paměti díky genetickému slabení barier a většinou dochází díky genetice k vyšší kapacitě paměti. Díky tomu může genialní člověk dojí snadněji k algoritmickému myšlení, ale doprovází to většinou i vysoká kapacita pěmti,čili takoví lidé si více pamatují. To u mne nehrozí a snad u hudby mám pamět docela slušnou, ale data a enccyklopecická paměť je u mne dost slabá. Já jsem operační paměť rozšířil nikoliv díky genetice, ale díky zvědavosti a schopnosti se sousředit a tak jsem dosáhl určitého stupně algoritmického myšlení,ale to ostatní geenialitě neodpovídá. Proto nejsem genius,ale snad pouze algoritmik a vše co má nějaký vývoj, či děj si pamatuji dost slušně. Se vzorečky, čísly a encyklopedickou pamětí jsem na tom dost blbě.Proto se nemáme třeba rádi s matematikou.To co má genius lacino, díky genetice, musel jsem pracně vydřít,ale jako dřinu jsem to nevnímal, protože mne to bavilo. Takže genius nejsem ani náhodou. To je o něčem docela jiném.
MB |
 |
|
|
romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts |
Posted - 15/01/2010 : 04:53:19
|
Miloslave,
tak to jo. ja to mam proste definovany po svem a za genialitu povazujem toho kto hodne prevysuje nejake prumnerne mozkove aktivity a proto rikam ze geniu je hodne, ale ja mam jenom jine a asi nepresne definovani pojmu. a tedy u mne nahodou geniem asi si, ale znamena to jen to co to znamena :) ze jo? casem se vyvine, co se vyvine. nic vic nevim |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/01/2010 : 08:12:05
|
Jí to slovo prostě nemám rád zvláště ve spojení se mnou.Kdybych o sobě nepochyboval,pak bych zde ani nediskutoval.Já jsem prostě k čemusi došel a mám dojem, že to jsou správné výsledky,ale jistý si nejsem.Proto hledám opozici,která by mně eventuální omyl ukázala.Dostal jsem se do opozice k mnohým uznaným pravdám, které často uznávají vysoce vzdělaní, či geniální lidé. Nyní je otázkou mýlí li se oni, nebo já. Není to nerespektování autorit,ale fakt, že to co jsem našel se mně zdá logičtější a vysvětluje to dané jevy dle mého názoru lépe,či to otevírá cestu k dalším poznáním.Na jedné straně je respekt k těmto autoritám a na straně druhé právě ta logičnost mého poznání. Mezi těmito hodnotami balancuji,čili pochybuji o sobě a komunikací se snažím dosáhnout poznání kdo se ve skutečnosti mýlí.Ve výsledku sebejistě pronáším svá tvrzení,ale jistý si zcela nejsem a čekám na reakce, které mne upozorní na cosi, co jsem si neuvědomil a do logiky nezařadil.Třeba dojdu k poznání, že ten kdo se mýlí jsem já,ale zatím se tak nestalo.Možná by to chtělo silnější opozici, kdo ví? Možná jsem se nezmýli, ale já to zatím nevím zcela jistě. A o tom to je.Pochybovat a ověřovat.Nikdo není dokonalý dokoncee ani ty autority, natož já.
MB |
 |
|
|
romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts |
Posted - 15/01/2010 : 11:58:12
|
Miloslave,
dobrá, nebudu to slovo spojovat s tebou, pre mna je to len slovo a nie nejaky ¨boží¨ ci jiny titul. ne ze ty to tvrdis. ale i prave to ze mas schopnost pochybovat a ptat se jako mali dite a s moznostou prijatia omylu a jeho moznej napravy, to ze si nezavrel vrata a nespalil mosty a zustal otevreny, ti mozna k nicemu nebude :) a vetsi naplneni by si nasel v naky víre a odevzdal pokorne pochybnosti, ale ne. k tomuto si dosel a jinak to neni, nejak to bude a to je tak vsechno. myslim si ze je to ¨dobra cesta¨ a myslim si ze by si mal precitat aspon nieco od Eduarda Tomasa, ze by si ho mohol spravne pochopit a mohol by si sa pozitivne posunut. myslim si ze ma este inu moznost postoja k viere, ktoru ty mas prijatu a preskumanu verim ze hllboko a taky ako m.s., Dalibor, nebo romik nemuze nejak ovlivnit, zmenit, spis naopak ja te samozrejme nechci menit, ani si nemyslim ze sem pro tebe nejak prinosny,spis ty si pro mne, i kdys nevime ci pozitivne nebo si to spatne prevedu ale verim ze tvuj umysl je dobrej a prijeti je na mne. na toho Tomase si mi nikdy nereagoval nejak tak nevim ci to beres jako slepku, nebo se moc ptam. predpokladam ze kdyby ti neco vadilo reknes, nebo ostatni. myslim si ze ten tomas proste dosahl neco pro nas ¨neverici¨ tak (nevim najit slovo) neviditelne a pri tom nekonecne a dokazal to nejak aplikovat. hmm no nechci kecat, nevim. zajimal by mne tvuj nazor |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/01/2010 : 16:15:42
|
Romíku.
Já o tom Tomasovi nic nevím a proto nemám nač reagovat. Strach z jeho slov nemám a že by mne přivedl k víře, tomu nevěřím. Spíš bych byl ochoten věřit, že bych jej přivedl k poznání škodlivosti víry já jeho.Pokud by to byl myslící člověk a ne konzerva pravd a propagátor víry.Nevím o něm nic a právě s toho důvodu mlčím.Shánět jeho knihu se mně nechce.Za prvé se mně těžko čte díky očím a za druhé s knihou nemohu diskutovat a k něčemu dojít. Znáš li jej osobně, přiveď jej do fora a uvidíme, jak se bude ddiskuse rozvíjet.Hihihi.
MB |
 |
|
|
romik2
Uživatel

Slovakia
96 Posts |
Posted - 15/01/2010 : 16:52:16
|
miloslave,
neznam ho osobne, uz nejaky cas su po smrti, s manzelkou a ich syn nieco pise, prave mam rozcitane o rozpustani ega. este nevim. prave ze si o eduardovy myslim ze jemu to dobre myslelo aj v starobe a ze to chapal aj ako ty, s tym ze byl bedna a fakt bol vyborny v znalostech nabozenstvy,filozofie a ze vsemu tomu zdravo rozumnel.myslel som ze ho zna kazdy v cz,ale nikde se nejak nenutil a nikomu nic nevnucoval. strach ze by te,nekoho nekam tahal k vire, to vubec. sam sem si neni jisti ci on je verici,jak myslis a urcite by si s tebou rad podebatil ale nevim a necham to tak, mozna se ti pozdejc nejak zaplete do cesty. |
 |
|
Topic  |
|
|
|