Author |
Topic |
|
23MirekK
Nový uživatel
Czech Republic
31 Posts |
Posted - 29/08/2009 : 09:17:37
|
Celý život se zaobírám otázkou: Proč práve já ovládám tělo jež se jmenuje Miroslav Kalousek? A Další otázka: Koho budu ovládat po smrti mého těla?
Myslím, že jsem tento problém vyřešil.
Řešení:
Představte si časovou osu jako přímku jdoucí jedním směrem a to k budoucnosti a pod ní úsečky znázorňující lidské žívoty od narození až po smrt. A teď si přidejte úsečku vlastního života tu si zvýranzněte, to je totiž česový úsek po který jste schopen ovládát své tělo, kdy vidíte svět, jak by řekl vyznavač 3D počítačových her, z pohledu jedne osoby v daném těle. Těď se zaměříme na koncové části naších úseček, čili vztah mezi životem a smrtí a narozením se v jiném tělě jako jiný človek. Představte si že váš čas nadešel a vy umřete, tj. vaše vědomí přestane existovat. Veďte kolmíci přes koncový bod smrtí a tím stanovíte nový počátek vašeho nového života. Ta životní úsečka, jejiž počátek je nejblíže od kolmice okamžiku vaši smrti, bude nové tělo které budete ovládat. To bylo v kostce nastínění fungování přenášení vědomí jako role z těla na jiné tělo v průběhu času. Teď se pokusím definovat zákonitosti tohoto procesu. 1.) Tento proces není níkým řízen ani úrčován. 2.) Je nezávislý na vědomí a vůli človeka.
Olmouvám se za nedokončení myšlenky. Musim si splnit určité soukromé povinnosti. Zatím múžete zhodnotit moji dosavadní tezi. Upozorňuji, že není ukončená, a je neúplná. |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/08/2009 : 11:06:34
|
Celý život se zaobírám otázkou: Proč práve já ovládám tělo jež se jmenuje Miroslav Kalousek? Mirku. Pokud jsi ve skutečnosti Venca Vošmahlo a ovládáš tělo Mirka Kalouska, pak je to skutečně kardinální otázka a hledání odpovědi by mohlo být tématem na celý život. Pokud jsi Mirek Kalousek,pak je odpověď zcela jasná a není třeba nad tím bádat. Doporočuji tě tedy na místo této otázky jinou. "Co vše je třeba, aby zde byl Mirek Kalousek a uvědomoval si sám sebe v čase a prostoru.Jednou s odpovědí by mohl být tvůj vlastní proces myšlení, tvé paměťové záznamy a schopnost je aktivovat. Kdyby toto bylo jiné, nebyl by zde Mirek Kalousek, ale někdo docela jiný. Abys tedy po smrti opět cítil své já, musel bys všechny ty pamě´tové záznamy přenést do jiného těla. Pokud toto není možné,pak každý s těch lidí, kteří se po tvé smrti narodí budou mít svůj vlastní život a nebudeš to ty. Reikarnace vyžaduje víru, nikoliv vědění. Pokud dle své vědecké teorie přeneseš své já do jiného těla v okamžiku jeho narození, pak vznikne zcela jiné já, než to tvé, protože ten jedinec bude získávat své pamě´tové záznamy a vnímat sebe, nikoliv tebe. Pokud tě to však odnímá strach ze smrti,pak tomu věř. Lidé větří větším nesmyslům a hlavní je, že jim to slouží k pokoji v duši.
MB |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 31/08/2009 : 10:56:51
|
quote: Originally posted by 23MirekK Představte si časovou osu jako přímku jdoucí jedním směrem a to k budoucnosti a pod ní úsečky znázorňující lidské žívoty od narození až po smrt. A teď si přidejte úsečku vlastního života tu si zvýranzněte, to je totiž česový úsek po který jste schopen ovládát své tělo, kdy vidíte svět, jak by řekl vyznavač 3D počítačových her, z pohledu jedne osoby v daném těle. Těď se zaměříme na koncové části naších úseček, čili vztah mezi životem a smrtí a narozením se v jiném tělě jako jiný človek. Představte si že váš čas nadešel a vy umřete, tj. vaše vědomí přestane existovat. Veďte kolmíci přes koncový bod smrtí a tím stanovíte nový počátek vašeho nového života. Ta životní úsečka, jejiž počátek je nejblíže od kolmice okamžiku vaši smrti, bude nové tělo které budete ovládat. To bylo v kostce nastínění fungování přenášení vědomí jako role z těla na jiné tělo v průběhu času. Teď se pokusím definovat zákonitosti tohoto procesu. 1.) Tento proces není níkým řízen ani úrčován. 2.) Je nezávislý na vědomí a vůli človeka.
já jen nevím, proč porád lidi vymýšlí jakýsi zlepšováky něčeho, co je již optimální. Každej zlepšovák by měl imo začít nejprve kritikou stávajícího. Pokud tedy chceš vymýšlet reinkarnaci, měl bys napřed uvést, co se ti nelíbí na pojetí, které má hinduismus, a obhájit, proč je třeba jej překonat, resp. vylepšit....
...takže tohle budiž má kritika :-) |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 31/08/2009 : 15:56:10
|
Rzwalde.
Já myslím, že se Mirek nesnaží o vytvoření teorie reikarnace nové, ale potože poznal jak je současná teorie neudržitelná, snaží se najít cestu k podpoře a čemusi jako reálnosti stávajícího stavu, který poté není vhodné podrobovat kritice. Je to vlastně obdoba snahy Dalibora o podporu pravd náboženství tak aby odpovídalo vědě eventuelně materialismu.
MB |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 31/08/2009 : 20:14:02
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Rzwalde.
Já myslím, že se Mirek nesnaží o vytvoření teorie reikarnace nové, ale potože poznal jak je současná teorie neudržitelná, snaží se najít cestu k podpoře a čemusi jako reálnosti stávajícího stavu, který poté není vhodné podrobovat kritice. Je to vlastně obdoba snahy Dalibora o podporu pravd náboženství tak aby odpovídalo vědě eventuelně materialismu.
MB
imo je hinduismus jediné logické a spravedlivé náboženství...
...překvapuje mne tedy, že se ti zdá ten koncept neudržitelný |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/09/2009 : 07:38:37
|
Rzwalde.
Každé náboženství opírající se o jevy, které jsou nereálné je vzhledem k lidskému poznání dlouhodobě neudržitelné.Je však nutno podotknout, že je neudržitelné pro lidi vzdělané,protože pouze ti si uvědomují tu nereálnost.Fakt že ve světě není vzdělání na stejné úrovni a fakt že i v oblastech ve kterých je průměrné vzdělání vysoké, jsou lidé nižšího intelektu je tím co tyto náboženství udržuje. Snahy zreálnit nereálné proto mají jediný význam a to ovlivnit přijetí náboženství lidmi vzdělanými, kteří je bez reálnosti přijmout nedokáží.O spravedlnost a etické normy náboženství zde vlastně vůbec nejde. Mohu si určitého náboženství vážit díky té spravedlnosti a etickým normám, ale nemohu uvěřit tomu, co je nereálné a tím je třeba právě ta reikarnace a třeba i deklarované vlastnosti boha. Náboženství je silné, když je přijme mnoho lidí a tyto snahy o zreálnění nerelného mají za cíl posílení náboženství a tím zvýšení jeho moci nad lidmi, eventuelně oslabení moci ostatních světových názorů stojících k náboženství v opozici.
MB |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 02/09/2009 : 19:19:05
|
quote: Originally posted by 23MirekK
Celý život se zaobírám otázkou: Proč práve já ovládám tělo jež se jmenuje Miroslav Kalousek? A Další otázka: Koho budu ovládat po smrti mého těla?
Myslím, že jsem tento problém vyřešil.
Řešení:
Představte si časovou osu jako přímku jdoucí jedním směrem a to k budoucnosti a pod ní úsečky znázorňující lidské žívoty od narození až po smrt. A teď si přidejte úsečku vlastního života tu si zvýranzněte, to je totiž česový úsek po který jste schopen ovládát své tělo, kdy vidíte svět, jak by řekl vyznavač 3D počítačových her, z pohledu jedne osoby v daném těle. Těď se zaměříme na koncové části naších úseček, čili vztah mezi životem a smrtí a narozením se v jiném tělě jako jiný človek. Představte si že váš čas nadešel a vy umřete, tj. vaše vědomí přestane existovat. Veďte kolmíci přes koncový bod smrtí a tím stanovíte nový počátek vašeho nového života. Ta životní úsečka, jejiž počátek je nejblíže od kolmice okamžiku vaši smrti, bude nové tělo které budete ovládat. To bylo v kostce nastínění fungování přenášení vědomí jako role z těla na jiné tělo v průběhu času. Teď se pokusím definovat zákonitosti tohoto procesu. 1.) Tento proces není níkým řízen ani úrčován. 2.) Je nezávislý na vědomí a vůli človeka.
Olmouvám se za nedokončení myšlenky. Musim si splnit určité soukromé povinnosti. Zatím múžete zhodnotit moji dosavadní tezi. Upozorňuji, že není ukončená, a je neúplná.
No jo, tak teda reakce. Sice je myšlenka podle tebe neúplná, ale mě to stačí, abych to označil za blbost. Ono to totiž naprosto nic nevysvětluje. Naopak ruší potřebu vysvětlit.(- Ale ne tak, jak ji ruší podstata každého dovršeného vysvětlení, ale tak, že ruší vůbec samotné otázky, na které se předstírá odpovídat.) Ale budiž, svět je dost divný na to, aby to takhle opravdu bylo. Nicméně, pak doufám, že dodáž vysvětlení toho, kde se berou samotná těla. |
|
|
|
Topic |
|
|
|