www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Můj náhled na etiku
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 20/12/2009 :  17:41:13  Show Profile  Reply with Quote
Tak přinejhorším strčíme do nějakého moře dvě elektrody, usmažíme pár krabů a tím vyřešíme problém jednou pro vždy.
Když se něco, co je potřeba, ztrácí - je důležité vymyslet způsob jak to obnovit. Omezení poškozování je jedna z cest, ale někdy zkrátka nemůže být jediná.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 21/12/2009 :  12:46:10  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Nevěřili by jste jak je znalost svazující. Mnohdy bývá velmi produktivní osedlat svou blbost a přemýšlet nad věcí tak, jakobych o ní nic nevěděl a to včetně empirických vztahů. Já se ti to pokusím Rzwalde v budoucnu na něčem doložit, budeš čumět.

to jsem tedy zvědavý...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/12/2009 :  15:07:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Mno. Také jsem zvědavý.Ono je takových případů mnoho, ale člocěk většinou nedokáže od znalostí se oprostit zcela a procházet tou spletí cest ze kterých je většina slepých, když už jednou poznal cestu slibnější i když třeba chybnou. K takové cestě se člověk nechtěně vrací protože je prošlapanější a tím pohodlnější.Mnohdy je lépe to neznat vůbec a vycházet s čistého stolu a pak již záleží jen na jeho schopnosti najít to podstatné ,či samu podstatu a s té vycházet.Většinou však člověk staví na převzatých základech hledá v ní to správné i chyby.Ta cesta od píky je tou nejtěžší,ale někdy může vést k nalezení mnohem lepší cesty k výsledku. Pokud někdo říká, že cosi nejde, pak již nechci slyšet proč to nejde aby mne nesvadl na tu svou cestu a díky tomu jsem nedošel ke stejnému výsledku,ale hledám cesty k tomu, jak by jít mohlo. Teprve když poznám, že to jde,ptám se na jeho cestu a hledám v ní chybu, která jej svedla k tomu, že to nejde. Neznal jsem teorii relativity (a celkem mně to nechybělo)jenže jseem se dozvěděl, že tam cosi nejde.Teprve potom mne začala tato teorie zajímat (mám na mysli speciální teorii relativity)Ten výýsledek,čili pohyb v čase a delatace délky se mně jevila jako chyba a tak jsem hledal příčinu této chyby a našel pomocnou mřížku 3D čili rozdělení prostoru do sektorů,které přebírají roli prostorového pozorovatele vzhledem k němuž jsou určovány všechny rychlosti těles. Tyto rychlosti vzhledem k mřížce nejsou relativní,ale konstantní. Teprve tato mžížka dává člověku schopnos pochopit,že k žádným posuvům v čase ani dilataci délky nedochází,že se rychlosti skládají a podobně. Šel jsem tedy díky neznalosti jinou cestou než Einstein a našel chyby v jeho cestě i výsledku.Pokud se tělesa pohybují uvnitř té mřížky,pak je vše jasné a jednoduché,ale pouze teoreticky. V praxi ta mřížka chybí a nic se bez ní naměřit nedá.Poznám li však teoreticky chybnost teorie, mohu v ní opravit chyby a chybné závěry,čili je to cesta k rozvoji a nikoliv popření této teorie.
A zde máš ten příklad a našlo by se jich hodně.Neznalost je záporem pouze tehdy, chybí li dostatečné schopnosti k nalezení správnějšího výsledku. Jsou li tyto schopnosti, neznalost může být výhodou.

MB
Go to Top of Page

Bolševik
Aktivní uživatel

140 Posts

Posted - 23/12/2009 :  10:59:03  Show Profile  Visit Bolševik's Homepage  Reply with Quote

Pánové,
jak to tak čtu, některé Vaše nápady by bylo možno využít k řešení finanční situace ve zdravotnictví. S bolavými zuby bychom mohli chodit ke kováři a trasplantaci ledviny by mohl provést nějaký šikovný saniťák nebo údržbář, který nemá zaplavelený mozek svazujícími znalostmi a může tím pádem bez problémů osedlat svoji blbost. Vyšlo by to určitě levněji, než když to dělají ti náfukové s tituly a atestacemi. A na následné péči by se ušetřilo také, ta by nebyla vůbec zapotřebí. :)

Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 23/12/2009 :  11:20:36  Show Profile  Reply with Quote
Bolševiku, pleteš do sebe spekulaci nad problematikou a její výsledné řešení. Já bych ke kováři se zubama taky nešel. Přesto není prakticky žádný rozdíl mezi tím když se o zubech kováři baví nebo když mlčí a nedělají nic. Proto se tady bavíme napůl žertem, i když řešíme v podstatě vážné věci a nic přitom neděláme.

Edited by - neronis on 23/12/2009 11:21:04
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/12/2009 :  16:19:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Bolševiku
MNo já bych tu hladinu žertu stavěl tak na osumdesát procent.Se zubama ke kováři bych možná nešel,ale ke kovářce někdy ano. Doktoři s diplomem a atestací tě klidně řeknou, že paradontozu neumí vyléčit a klidn tě odsoudí k totální zubní protéze a vyrve všechny zuby znám manželku kováře, bylinkářku, která tu paradontozu klidně vyléčí bylinkami a čajíčky.Díky jí tě zuby zůstanou. K té bych potom s paradontozou šel spíše mež za atestovaným a diplomovaným lékařem. Na ledviny byla dobrá Radnická bába a chodili za ní i atestovaní doktoři a dokonce i profesoři a docenti,když měli s ledvinami potíže a se chtěli transpalantacím vyhnout. Na zlomeniny,které lékaři zmrvili byla zase dobrá Mrtnická bábaa,dokud ještě žila a dokud měla dost síly lámat špatně srostlé kosti. Jít bych k ní ale nešel,protože byla ras.Mnohé však ti lékaři umí a pak je lépe jít za nimi.Mnohé neumí a sami to přiznají a potom není důvodu k nehledání jiných cest.Pokud jako diabetik dostaneš neuropatii,či polyneuropatii, dozvíš se od lékařů, že odumřelé nervy nedorůstají a je možno pouze tlumit bolesti.Já jsem jim nevěřil že to vyléčení není možné a pak jsem jim dokázal, že to možné je. Odmítl jsem ty tlumiče bolesti,protože působí přímo na centrální nervovou soustavu a mají silné negativní důsledky a tlumil jsem tu bolest Prisnicovými obklady,protože bolest zahnaly. O tom, že to tu neuropatii léčí jsem neměl ani potuchy,prostě jsem jen tím potlačoval bolest a ejhle polyneuropatie zmizela a lékaři měřením zjistili normální fyziologický stav,čili naprosté vyléčení. A nyní bádají a vymýšlí si hypotézy o tom, že nejspíše dojde díky těm obkladům k lepšímu prokrvení a díky tomu k tegeneraci nervů. které prý sice nemohou dorůst,ale při neuropatii je porušen pouze jejich izolační obal a vlastně jen probíjí. Ten obal se prý tímto zvýšeným prokrvením obnovuje a tím i funkce těch nervů.A nyní mně řekni zda by šel za lékaři,kteří přiznávají že to vyléčit neumí, nebo za zámečníkem,který to vyléčit dokázal? Ti lékaři to nyní skouší na pacientech a skoumají k čemu při tom dochází. Nevěděl jsem že to nejde a nevěřil jsem že to nejde a tak jsem dokázal i když náhodou, že to jde a doktoři se to ode mne učí.Mnozí lidé mají problém s lupénkou a doktoři tvrdí,že to jde léčit,ale nikoliv vyléčit. Sdělil jsem skušenost s neuropatií na Webu a naěla se řada lidí, kteří to využili a byl mezi nimi i člověk s lupénkou který si chtěl vyléčit neuropatii a velice se divil, že mu zmizela i lupénka a to zcela a nedochází ani k recidivě.
Takových a podobných příkladů bych mohl ukázat více a třeba i v oblasti strojařiny,kdy si inženýři nevěděli rady a tvrdili, že cosi nejde.Nevěřil jsem, že to nejde a ukázal že to jde. Samozřejmě tento přístup nefunguje vždy a záleží i na schopnostech myslet a být pozorný,ale někdy se takový přístup skutečě vyplácí a řekl bych, že toto má svou cenu a nyní mluvím více vážně, tak o třicet procent.
Dělají li dva totéž, není to vždy totéž. Mít nápady, fantazii a být všímavý a hlavně zvědavý není dáno každému a tak s těch padesáti procent máš pravdu ty.Možmá je těch tvých procent pravdy více a těch lidí schopných vyjít od píky a nalézat nové cesty je pouze malé procento, ale jsou a díky tomu těch sto procent pravdy nemáš.

MB
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000