Author |
Topic |
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/12/2009 : 17:41:13
|
Tak přinejhorším strčíme do nějakého moře dvě elektrody, usmažíme pár krabů a tím vyřešíme problém jednou pro vždy. Když se něco, co je potřeba, ztrácí - je důležité vymyslet způsob jak to obnovit. Omezení poškozování je jedna z cest, ale někdy zkrátka nemůže být jediná. |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 21/12/2009 : 12:46:10
|
quote: Originally posted by neronis
Nevěřili by jste jak je znalost svazující. Mnohdy bývá velmi produktivní osedlat svou blbost a přemýšlet nad věcí tak, jakobych o ní nic nevěděl a to včetně empirických vztahů. Já se ti to pokusím Rzwalde v budoucnu na něčem doložit, budeš čumět.
to jsem tedy zvědavý... |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/12/2009 : 15:07:05
|
Mno. Také jsem zvědavý.Ono je takových případů mnoho, ale člocěk většinou nedokáže od znalostí se oprostit zcela a procházet tou spletí cest ze kterých je většina slepých, když už jednou poznal cestu slibnější i když třeba chybnou. K takové cestě se člověk nechtěně vrací protože je prošlapanější a tím pohodlnější.Mnohdy je lépe to neznat vůbec a vycházet s čistého stolu a pak již záleží jen na jeho schopnosti najít to podstatné ,či samu podstatu a s té vycházet.Většinou však člověk staví na převzatých základech hledá v ní to správné i chyby.Ta cesta od píky je tou nejtěžší,ale někdy může vést k nalezení mnohem lepší cesty k výsledku. Pokud někdo říká, že cosi nejde, pak již nechci slyšet proč to nejde aby mne nesvadl na tu svou cestu a díky tomu jsem nedošel ke stejnému výsledku,ale hledám cesty k tomu, jak by jít mohlo. Teprve když poznám, že to jde,ptám se na jeho cestu a hledám v ní chybu, která jej svedla k tomu, že to nejde. Neznal jsem teorii relativity (a celkem mně to nechybělo)jenže jseem se dozvěděl, že tam cosi nejde.Teprve potom mne začala tato teorie zajímat (mám na mysli speciální teorii relativity)Ten výýsledek,čili pohyb v čase a delatace délky se mně jevila jako chyba a tak jsem hledal příčinu této chyby a našel pomocnou mřížku 3D čili rozdělení prostoru do sektorů,které přebírají roli prostorového pozorovatele vzhledem k němuž jsou určovány všechny rychlosti těles. Tyto rychlosti vzhledem k mřížce nejsou relativní,ale konstantní. Teprve tato mžížka dává člověku schopnos pochopit,že k žádným posuvům v čase ani dilataci délky nedochází,že se rychlosti skládají a podobně. Šel jsem tedy díky neznalosti jinou cestou než Einstein a našel chyby v jeho cestě i výsledku.Pokud se tělesa pohybují uvnitř té mřížky,pak je vše jasné a jednoduché,ale pouze teoreticky. V praxi ta mřížka chybí a nic se bez ní naměřit nedá.Poznám li však teoreticky chybnost teorie, mohu v ní opravit chyby a chybné závěry,čili je to cesta k rozvoji a nikoliv popření této teorie. A zde máš ten příklad a našlo by se jich hodně.Neznalost je záporem pouze tehdy, chybí li dostatečné schopnosti k nalezení správnějšího výsledku. Jsou li tyto schopnosti, neznalost může být výhodou.
MB |
|
|
Bolševik
Aktivní uživatel
140 Posts |
Posted - 23/12/2009 : 10:59:03
|
Pánové, jak to tak čtu, některé Vaše nápady by bylo možno využít k řešení finanční situace ve zdravotnictví. S bolavými zuby bychom mohli chodit ke kováři a trasplantaci ledviny by mohl provést nějaký šikovný saniťák nebo údržbář, který nemá zaplavelený mozek svazujícími znalostmi a může tím pádem bez problémů osedlat svoji blbost. Vyšlo by to určitě levněji, než když to dělají ti náfukové s tituly a atestacemi. A na následné péči by se ušetřilo také, ta by nebyla vůbec zapotřebí. :)
|
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 23/12/2009 : 11:20:36
|
Bolševiku, pleteš do sebe spekulaci nad problematikou a její výsledné řešení. Já bych ke kováři se zubama taky nešel. Přesto není prakticky žádný rozdíl mezi tím když se o zubech kováři baví nebo když mlčí a nedělají nic. Proto se tady bavíme napůl žertem, i když řešíme v podstatě vážné věci a nic přitom neděláme. |
Edited by - neronis on 23/12/2009 11:21:04 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/12/2009 : 16:19:05
|
Bolševiku MNo já bych tu hladinu žertu stavěl tak na osumdesát procent.Se zubama ke kováři bych možná nešel,ale ke kovářce někdy ano. Doktoři s diplomem a atestací tě klidně řeknou, že paradontozu neumí vyléčit a klidn tě odsoudí k totální zubní protéze a vyrve všechny zuby znám manželku kováře, bylinkářku, která tu paradontozu klidně vyléčí bylinkami a čajíčky.Díky jí tě zuby zůstanou. K té bych potom s paradontozou šel spíše mež za atestovaným a diplomovaným lékařem. Na ledviny byla dobrá Radnická bába a chodili za ní i atestovaní doktoři a dokonce i profesoři a docenti,když měli s ledvinami potíže a se chtěli transpalantacím vyhnout. Na zlomeniny,které lékaři zmrvili byla zase dobrá Mrtnická bábaa,dokud ještě žila a dokud měla dost síly lámat špatně srostlé kosti. Jít bych k ní ale nešel,protože byla ras.Mnohé však ti lékaři umí a pak je lépe jít za nimi.Mnohé neumí a sami to přiznají a potom není důvodu k nehledání jiných cest.Pokud jako diabetik dostaneš neuropatii,či polyneuropatii, dozvíš se od lékařů, že odumřelé nervy nedorůstají a je možno pouze tlumit bolesti.Já jsem jim nevěřil že to vyléčení není možné a pak jsem jim dokázal, že to možné je. Odmítl jsem ty tlumiče bolesti,protože působí přímo na centrální nervovou soustavu a mají silné negativní důsledky a tlumil jsem tu bolest Prisnicovými obklady,protože bolest zahnaly. O tom, že to tu neuropatii léčí jsem neměl ani potuchy,prostě jsem jen tím potlačoval bolest a ejhle polyneuropatie zmizela a lékaři měřením zjistili normální fyziologický stav,čili naprosté vyléčení. A nyní bádají a vymýšlí si hypotézy o tom, že nejspíše dojde díky těm obkladům k lepšímu prokrvení a díky tomu k tegeneraci nervů. které prý sice nemohou dorůst,ale při neuropatii je porušen pouze jejich izolační obal a vlastně jen probíjí. Ten obal se prý tímto zvýšeným prokrvením obnovuje a tím i funkce těch nervů.A nyní mně řekni zda by šel za lékaři,kteří přiznávají že to vyléčit neumí, nebo za zámečníkem,který to vyléčit dokázal? Ti lékaři to nyní skouší na pacientech a skoumají k čemu při tom dochází. Nevěděl jsem že to nejde a nevěřil jsem že to nejde a tak jsem dokázal i když náhodou, že to jde a doktoři se to ode mne učí.Mnozí lidé mají problém s lupénkou a doktoři tvrdí,že to jde léčit,ale nikoliv vyléčit. Sdělil jsem skušenost s neuropatií na Webu a naěla se řada lidí, kteří to využili a byl mezi nimi i člověk s lupénkou který si chtěl vyléčit neuropatii a velice se divil, že mu zmizela i lupénka a to zcela a nedochází ani k recidivě. Takových a podobných příkladů bych mohl ukázat více a třeba i v oblasti strojařiny,kdy si inženýři nevěděli rady a tvrdili, že cosi nejde.Nevěřil jsem, že to nejde a ukázal že to jde. Samozřejmě tento přístup nefunguje vždy a záleží i na schopnostech myslet a být pozorný,ale někdy se takový přístup skutečě vyplácí a řekl bych, že toto má svou cenu a nyní mluvím více vážně, tak o třicet procent. Dělají li dva totéž, není to vždy totéž. Mít nápady, fantazii a být všímavý a hlavně zvědavý není dáno každému a tak s těch padesáti procent máš pravdu ty.Možmá je těch tvých procent pravdy více a těch lidí schopných vyjít od píky a nalézat nové cesty je pouze malé procento, ale jsou a díky tomu těch sto procent pravdy nemáš.
MB |
|
|
Topic |
|
|
|