www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 O společnosti a o tom jak je mi z ní zle
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 31/05/2009 :  07:42:27  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Sokrate.
Ale já s tebou celkem souhlasím,ale to řešení je nereálné. EU se brání emigraci romů s východu a proto se ohání tím poukazováním na náš rasismus a žádá od nás abychom jim zajistili životní podmínky.Neuděláme li to, dostneme punc rasistů a výsledkem bude ztráta na dotacích s EU. Je to normální vydírání,ale naši politici jsou v tom celkem bezmocní. BUďto platit ,nebo přijít o milardy s dotací EU. Brblání je zde naprosto zbytečné, protože chybí východisko. Chce to myslet a nějaké východisko najít. To je to, co má význam. I když bez toho brblání by nikdo východisko nehledal. Ideálním stavem by bylo najít jim novou vlast, která by byla jejich, jako tomu je u Židů . Tam by je nikdo nemohl diskriminovat a byli by přinuceni sami se živit a pracovat pro rozvoj své nové vlasti. To je vlastně jediné skutečné řešení této otázky. Toto by bylo i nejvýhodnější cestou k rozvoji jejich intelektu,protože by byli závislí jen sami na sobě a nemohli by se na jiných entitách parazitovat. Otázkou je, zda by oni sami takovou novou vlast přijali,když je pro ně výhodnější to parazitování.

Jinou cestu skutečně nevidím.Vše je navzájem příliš provázané a většina cest k řešení je uzavřena třeba i tou EU.Přes to si myslím,že i toto řešení vlastně téměř nic nevyřešilo, jen by na nějaký čas odčerpalo část romské populace a ti kteří by zbyli, by rychle doplnili předešlý stav (rychle se množí) a byli bychom tam, kde jsme nyní. Otázkou také je, který stát by se vzdal části svého území pro vznik romského státu.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 31/05/2009 :  10:30:55  Show Profile  Reply with Quote
mně se na tom hlavně nelíbí to, že se chtějí vyvážet a likvidovat ti, kteřou jsou odlišní.

Někdo je Cikán..tak, chovej se normálně (pracuj) a nebo běž pryč.
Někdo je bezdomovec..tak, chovej se normálně (pracuj) a nebo běž pryč.
Někdo je squatter..tak, chovej se normálně (plať) a nebo běž pryč.
Někdo je ťamánec..tak, chovej se normálně (nejez psy) a nebo běž pryč
.

..atd.

Proč nevyvest spolu s Romy a ťamany i squattery, opilce, kuřáky, emaře, bezdomovce, punkery, hipíky, narkomany, blázny, ? ...prostě každýho nenormálního.
Go to Top of Page

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 31/05/2009 :  11:29:49  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
To vyvážení ze země se mi nezdá správné. Za prvé si myslím, že každý člověk má právo sdržovat se tam,kde sám chce. Za druhé, ikdyby to správné bylo, tak kam je vyvážet? Kam vyvážet českého bezdomovce? Snad na nějaké pusté ostrovy. Fakt si to nedokážu představit.
Pokud bychom je přeci jen chtěli vyvést tam,odkud pocházejí tak.
Přesné datum,kdy poprvé Romové vstoupili do Evropy nikdo neví. Co je však nepochybné,je jejich původ. A tou je Indie. Důkazem je podobnost jazyků ale i styl života.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 31/05/2009 :  14:30:34  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pánové.

Nikdy jsem nemluvil o vyvážení a zvláště ne nuceném.S tím bych také nesouhlasil a už vůbec ne na nějaký pustý ostrov. Nekopíruji Hitlera, který chtěl nás Čechy vyvézt do Ohňové země. Já hovořím o vyčlenění určitého území, na kterém je možno kvalitně žít a kam by se stěhovali s vlastní vůle a které by bylo jejich novou vlastí kterou si sami budou řídit, kterou podřídí vým tradicím a zvykům. Kde tedy budou spokojeněě žít dle vlastních norem. To je podstatný rozdíl, mezi nějakým vystěhováním. Jestli by pochopili šanci mít vlastní stát, nebo spíše pochopili, že tam nebudou moci parazitovat a žít s toho, co si sami vytvoří, to nevím. Těch výhod by zde měli hodně a byla by to pro ně velká šance,ale nejspíše by to nepřijali a navíc zde na Zemi taková neosídlená obyvatelná oblast není. Bylo by však zajímavé, jakou společnost by si tam vytvořili,jak by prosperovali bez parazitování,prostě jaký by byl výsledek.

MB
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000