www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Analytická filosofie, filosofie mysli, jazyka atd.
 Ananlýza procesu myšlení živých organismů
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 24/11/2009 :  10:06:04  Show Profile  Reply with Quote
Vím která bije. Zvony vyzvánějí ze všech stran... MILOSLAV BAŽANT JE GÉÉNIUS, BIM BAM BIM BAM. Teda aspoň ve tvé hlavě. Ale pravda je taková, že je to jen člověk, kterého jeho teorie ovládla natolik, že už nad ní nedokáže nezaujatě uvažovat, ovládla ho, protože mu dává pocit vševědoucnosti.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/11/2009 :  10:17:52  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.
Zlost tě žere mozek. Pěstuj si zlost a v lebce budeš moci pěstovat žampiony. Lidská hloupost není tím, co by se mne dokázalo dotknout,takže tvé výlevy nemají smysl.Až vypotřebuješ adrenalin, můžeš na místo toho tvého topicu napsat, že tady byl blábol.

MB
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 24/11/2009 :  10:21:55  Show Profile  Reply with Quote
No ne, Sláva taky dokáže napsat post o dvou řádcích, že by se s ním konečně něco dělo? Já snad začnu jásat.
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 24/11/2009 :  10:30:28  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

ADC.
Jedná se o PAM a nikoliv filosofii.



Slávo, tohle je nejspíš onen problém.. mícháš hrušky s jabkama. Svou PAM zaměňuješ za filosofii tím, že jí prezentuješ na filosofických stránkách. Já tu hodnotím filosofické důsledky tvé teorie, samotná teorie mě vůbec nezajímá, nevěřím, že pokud z ní nebudou nějaké skutečné poznatky má jakoukoliv hodnotu, je to jen jako kdybys měl načrtnutý plánek stroje, o kterém se neví jestli bude pracovat a co bude vyrábět a prezentuješ to jako hotovou věc. A navíc chceš, abychom Tě na základě toho chválili. Pokud bys chtěl diskutovat o PAM musel bys jí prezentovat na stránkách neurologů a diskutovat o ní s neurology, ale to se ti nechce, protože tam by se Tě jednoduše zeptali na to, a co nového vaše teorie přináší.. a ty bys jim začal vykládat o tom, že se pomocí ní dají vysvětlit všechny filosofické systémy. Oni by se na sebe podívali a tím by diskuze skončila.

Ale máš pravdu, opravdu se zlobím, protože nerozlišuješ mezi argumenty filosofickými a neurologickými a všechno to mícháš dohromady do guláše, který se nedá pořádně rozlišit a člověk musí být jak popelka neustále u tebe tříbit popel a mák.

Edited by - ADC on 24/11/2009 10:46:15
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/11/2009 :  13:27:20  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.
Omyl. To zaměňování je tvoje. Já vím, že je to prostředek, který umožňuje nalézat odpovědi na filosofické otázky týkající se pouze toho,co má podstatu v procesu myšlení a to přesněji a dokazatelněji než je ve filosofii běžné.Kdybys aprori neodmítal tu teorii a místo toho se snažil pochopit oč jde,pak bys toto poznal také. Teorie tě nezajímá, nevíš oč vlastně jde,ale nelíbí se ti to. Co s tím mám dělat jako já? Z neznalosti vyvozuješ nesmysly a já mám stále vykládat, že je tomu jinak? Prosím. V psychologii by toto mohlo vést k určitým výsledkům,ale opět je to jen prostředek a nikoliv psychologická záležitost. Rozdíl mezi náma je ten, že já vím o čem mluvím a ty to co říkám nejsi schopný chápat,protože odmítáš to co by tě k pochopení přivedlo. Je to snad moje chyba? Pam je jako brýle, které tě zaostří zrak,ale brýle nejsou kniha ani čtení. Když brýle odmítneš, můžeš je považovat za chybné,ale lépe prostě neuvidíš,dokud si ty brýle nenasadíš.Potom teprve poznáš, jestli ty brýle jsou chybné, nebo správné.Dříve ne.Ovšem pokud nedokážeš číst (samostatně myslet) ani ty brýle tě nepomohou.

MB
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 24/11/2009 :  13:32:37  Show Profile  Reply with Quote
Víš Slávo ve fantasy hrách a příbězích jsou předměty, které jsou prokleté, a které když si nasadíš, tak tě zblbnou a ztratíš rozum a zdravé uvažování a nejtěžší je osobu, kterou takový předmět ovládne, toho předmětu zbavit. PAM brýle jsou tenhle případ.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/11/2009 :  13:57:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.
A jak to víš, když nevíš oč vlastně jde, což dokazuješ jkaždým slovem??? Chováš se jako svíčková bába která vidí sotva stín a už křičí, že je tam ďábel. Já ničemu nepodléhám. Já vím oč jde a dokáži s tím pracovat.Pro mne je to už cosi jako řemeslo.Nadhoď filosofické téma týkající se života a já tě ukáži jak je možno toto za pomoci PAM analyzovat a dojít ke správnému výsledku. Doufám, že to zvládnu.Potom uvidíš k čemu tato teorie dle tvých slov prokletá je, či není.

MB
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 24/11/2009 :  14:25:04  Show Profile  Reply with Quote
Slávo pro mě není hodnotou co umíš, ale jaký jsi. Proto nemám potřebu Ti předkládat nějaké téma, abys mi skrze ně dokázal, co umíš. Navíc těch témat je tu spousta kolem, nějaké si vyber a ukaž to tam, jestli se ti chce. Ale obávám se, že to dopadne stejně, nakonec ostatní unavíš a diskuze skončí.
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 24/11/2009 :  14:36:03  Show Profile  Reply with Quote
Ale dobře, když si o to říkáš tak Ti dám téma a uvidíme jak se s ním vypořádáš.

Téma zní:

"Hodnoty lidské společnosti."
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/11/2009 :  16:11:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Výborně ADC.
Nejprve si rozdělíme téma na dvě základní části, čili hodnoty jedince a ve druhé části hodnoty společnosti, které sice vychází z hodnot jedinců, ze kterých je společnost tvořena, ale tyto jsou uspůsobené tak aby společnost mohla existovat a nerozpadla se.
Základní hodnotou pro jedince je život. Na to PAM nepotřebuji. Bez života i to nejcenněší ztrácí svou cenu.To je doufám bezesporné a není třeba to rozvádět.Na druhém místě ve stupnici hodnot je to co život podporuje a umožňuje. O tomto již by bylo možno hovořit,protože v tom se názory liší. Na třetím stupni je to co dělá život kvalitnější a opět je to téma na diskusi, protože i v tomto se názory jedinců liší a nelze paušalizovat.Na posledním stupni je to co životu škodí,či život ničí. Takže zatím nebylo PAM třeba ,ale bude jej třeba u detailů aby bylo poznáno co skutečně životu prospívá a co mu prospívá jen zdánlivě a ve skutečnosti životu škodí. Takže k tomu se vrátím.
Pro společnost je nejvyšší hodnotou opět život a na dalším stupni je to co život umožňuje a podporuje. Zde všaak již dochází ke sporům hodnot a to dost silnému a zde již bude PAM třeba aby byly ty skutečné hodnoty rozeznány a poznány. Navíc je ve společnosti důležité to, co existenci společnosti umožňuje, co společnost spojuje,čili pravidla umožňující samou existenci společnosti. Tato pravidla by však měly vycházet s poznání toho, co je hodnotou skutečnou a co zdánlivou a na to dokáže dát odpověď PAM i když na mnohé otázky není nutný. Na dalším stupni je to co život a existenci společnosti skvalitňuje a na posledním stupni je to co životu a existenci společnosti škodí.
Takže toto je základ ze kterého je možno vycházet,ale každý bod obsahuje mnoho hodnot a mnohé jsou sporné,čili je jim přisouzena větší nebo menší hodnota, než je skutečná. Popisovat všechny a ukazovat jejich skutečnou hodnotu je práce na léta.A tak je třeba ty hodnoty upřesnit aby bylo možno odpovídat konkrétně. Mohu tyto hodnoty vybírat sám a dělat analýzu a stejně tak můžeš vybírat ty, což by bylo výhodnější, protože bych dělal analýzu právě toho, co tě zajímá. A tak je volba na tobě. Vybereš hodnotu ty, nebo mně v tom dáš svobodu výběru? Rozhodni ty. Zatím nebylo PAM třeba,ale bude jej třeba u těch konkrétních hodnot.

MB
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 24/11/2009 :  16:44:40  Show Profile  Reply with Quote
Dám Ti svobodu výběru.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/11/2009 :  17:41:48  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.
Nuž budiž,ale já mám hloupý zvyk sahat k tomu nejtěžšímu. Takře si můžeme vybrat hodnotu zvanou pravda. Do jaké skupiny a na jaké místo bys tuto hodnotu zařadil ty? pod život, nad život, do skupiny hodnot život podporujících, skvalitňujících, nebo životu škodících? Nejdříve toto urči u jednotlivce a pak společnosti. Potom si uděláme spolu analýzu a zjistíme zda cosi takového jako vnímání pravdy je z hlediska procesu myšlení možné, či nemožné.Stále ještě můžeš zkoumané téma změnit.Těch možných témat hodnot jsou snad tisíce snad i více.

MB
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 25/11/2009 :  09:35:10  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ADC

Ale dobře, když si o to říkáš tak Ti dám téma a uvidíme jak se s ním vypořádáš.

Téma zní:

"Hodnoty lidské společnosti."




Přesunula jsem tvoje téma do http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=1&TOPIC_ID=1290#18307 .

Určitě mi to promineš, jen jsem myslela že by ta Slávkova teorie měla zůstat nezabordelená pro další diskuzi.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/11/2009 :  13:11:34  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Axel.

Jsi hodná a cením si toho, jenže aplikace k teorii přináleží a zde je možno lehko přelistovat na začátek a kontrolovot vše dle teorie.Budu zde třeba popisovat proč je nemožné vnímat pravdu smysly.Budu se odkazovat na funkce PAM a ty můžeš přeroloval na začátek a toto si upřesnit, či ověřit. V tom novém topicu si můžeme o tomtéž diskutovat volne o tomtéž a z jakéhokoliv pohledu, takže se tyto dva toipky mohou vzájemně doplňovat. Takže chválím. Dobrý nápad. S pPam analýzami však bude výhodnější pokračovat zde.

MB
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 25/11/2009 :  17:49:07  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Axel.

Jsi hodná a cením si toho, jenže aplikace k teorii přináleží a zde je možno lehko přelistovat na začátek a kontrolovot vše dle teorie.Budu zde třeba popisovat proč je nemožné vnímat pravdu smysly.Budu se odkazovat na funkce PAM a ty můžeš přeroloval na začátek a toto si upřesnit, či ověřit. V tom novém topicu si můžeme o tomtéž diskutovat volne o tomtéž a z jakéhokoliv pohledu, takže se tyto dva toipky mohou vzájemně doplňovat. Takže chválím. Dobrý nápad. S pPam analýzami však bude výhodnější pokračovat zde.

MB



Vycházím z toho, že ne každý bude chtít danou otázku řešit podle tvojí teorie.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000