www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ovlivňuje vás filosofie?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 26/03/2009 :  08:09:53  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Výtvarné uměni nikoho neovlivňuje.Je to akt tvorby a hotové dílo je pasivní břeh výtvarného umění.
Dívám li se dobrý obraz,který namaloval někdo jiný,vzniká v mé mysli proces,který mne ovlivní. Bylo by výtvarným uměním,kdyby malíř o obrazu jen přemýšlel, či každý obraz po dokončení spálil? Vždyˇby šlo o to podstané,čili akt tvorby?
Já myslím,že pouhý akt tvorby ještě filosofií není a tím důležitým je aby tento akt tvorby měl nějaký vžznam pro ostatní lidi.Teprve potom má filosofie smysl.

MB
Go to Top of Page

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 26/03/2009 :  19:41:39  Show Profile  Reply with Quote
Není možné srovnávat výtvarné umění s filosofií a předstírat, že je to totéž.

výtvarné umění - TVAR VYcházející z umělce

Filosofie nemá ten TVAR. Vycházení filosofie je zároveň jejím západem.

Ovšem nikterak tím nechci vyvracet tvé pojetí filosofie zahrnující takové věci, které já z ní naprosto vylučuji, a které zveš ovlivňování, smysl a kdovíco všelicos bys tam ještě dal, bez čehož je pro tebe filosofie něčím naprosto jiným.

Edited by - okref on 26/03/2009 19:42:34
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/03/2009 :  08:37:26  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Okrefe.

Kdybys znal výtvarné umění zevnitř,čili kdybys byl tvůrcem,pak bys pochopil,že skutečná tvorba je rovná filosofii,jen je jinou cestou k vyjádření.Pochopení díla divákem je opět filosofií.
Uršoívání hranic filosofie se mně nezdá být správným.Různé jsou cesty k moudrosti a nikde není určeno,která cesta k moudrosti vede.Jedinou skutečně universální cestou je lidské přemýšlení.To přináleží ke všem cestám.

MB
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000