Author |
Topic |
Evžen
Uživatel
Czech Republic
69 Posts |
Posted - 06/03/2009 : 00:26:17
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Díky diabetu se obalí cukrem nervy a imonitní systém je začne likvidovat a máš zde neuropatii.
Milý MB, doopravdy jste mě touto větou pobavil. Ne jen, že se nervy neobalují cukrem - ona se glukóza navazuje na protieny; a ani to dokonce nejsou nervy co se "obaluje" - to jsou totiž cévy nervů; a imunitní systém vůbec nemá s tímto procesem co do činění. Doopravdy v této větě není (kromě spojek) snad nic pravdivého. Abyste si nemyslel, že si tyto informace nevymýšlím, vyhledal jsem si na internetu článek o neuropatii na anglické Wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Diabetic_neuropathy , kde je hned v prvním odstavci výše uvedená věta zpochybněna. Samozřejmě, že nechci degradovat vaše kvality a aktivní účast na diskuzích na tomto fóru, avšak tato věta mi bodla přímo do očí a prostoupila mi přes probodnuté oko až do mozku, takže mi to nedalo, abych vám nenapsal tento příspěvek. Avšak můžem o tom začít filozofovat a můžete mně přesvědčit o vaší pravdě - tomu se nebráním.
S pozdravem Evžen |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/03/2009 : 07:14:32
|
Evžene. Nejsem lékař a vlastně jen opakuji co mně lékař neurolog řekl,když jsem chtěl vědět co ta moje neuropatie skutečně je.Jestli si to lékař zjednodušil ,to nevím.Prostě mně řekl toto a jak jsem koupil, tak prodávám. O tom imunitním systému jsem to myslím, četl v českém Webu o neuropatii. O tom, že je to nemoc spůsobená zanesením cév vyživujících nervy vím.Faktem je že mně lékař řekl,že při tom dochází k nevratnému poškození nervů a to motorických i sensorických,čili se u mne jedná o polyneuropatii.Když se díky použitým zábalům začal stav lepšit a dokonce se vrátil do notmálního fiziologického stavu, což bylo dokázána měřením, byli doktoři více méně překvapeni,protože to stálo proti jejich uznané pravdě a nemělo k tomu tedy dojít. Co s toho vyplývá? Snad to, že medicina o tom ví velmi málo. A tak pro mne není tolik důležité k čemu při tom dochází,ale spíše to,že je to léčitelné ,což ovšem neodpovídá tomu co tvrdí medicina. Mám snad to léčení zavrhnout jen proto, že neodpovídá pravdám mediciny? Měl bys slyšet lékaře jak si vymýšlí hypotézy o tom, že třeba nedochází k poškození nervů,ale pouze jejich izolačnímu obalu,který se při těch zábalecch zlepšujících prokrvení obnoví. Myslím, že bys je mohl kárat stejně jako mne,protože bys našel ve Wikipedii cosi jiného. Použil jsem těchto příkladů pouze k tomu abych Naviho upozornil,že neví jaký stav vyváženosti je pro jeho organismus tím správným a pokud tuto rovnováhu naruší může to mít negativní důsledky pro něj samého. Ten příklad s železem které tělo potřebuje,ale které může být v určitém množství jedem je toho ukázkou a stejně tomu může být třeba u těžkých kovů.I zde může být nějaká fizilogická hladina????
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 06/03/2009 : 10:59:20
|
Ono je totiž veľmi jednoduché povedať, že dochádza k nezvratnému poškodeniu, aby ľudia od nich nechceli viac, a dali im pokoj. Je to taký medicínsky alibizmus v zmysle, nechce sa nám to ďalej skúmať, tak ťa radšej oblbneme tým, že je to nezvratné a neriešiteľné. Ja tomu hovorím znak pohodlnosti, a neochoty to ďalej skúmať. Po mojich skúsenostiach s klasickou medicínou som zistil, že toho vie veľmi málo, ale tvári sa, ako keby zjedla všetku múdrosť sveta. Bola by mi oveľa sympatickejšia, keby povedala, nevieme zatiaľ toľko, aby sme to vedeli riešiť. Nuž ale čo. Niekto proste potrebuje byť dôležitý, a neomylný. |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 06/03/2009 : 11:08:08
|
quote: Originally posted by navi
Klasická medicína sa stavia k výnimkám asi tak, že nemá diagnózu na určenie zaťaženia fluorom, a preto nemá ani postupy na liečbu takéhoto zaťaženia. To čo má, je diagnostika príznakov postihnutia preťaženia fluorom, a liečbu príznakov. To je ale z hľadiska postihnutia veľmi málo efektívne. To isté platí napríklad o amalgámoch a iných toxických látkach, s ktorými prichádzame do styku. Ty sice nie si v tých "4%", ale keby si v nich bol, a musel znášať následky takéhoto ochorenia, hodnotil by si to úplne inak. Alebo to chceš poprieť?
kdybych byl v těch 4%, tak bych část alternativní medicíny asi využíval (pokud by mi v tom nebránila fyzika), avšak je něco jiného využívat alternativní medicínu a něco jiného neprávem odsuzovat klasickou. Všimni si, jak málo článků je namířeno proti alternativní medicíně. Doktoři takové články nepíší, protože to není v jejich zájmu...neboť ji sami často využívají. V mnohých zemích dochází k spojování klasické a alternativní medicíny. Naproti tomu alternativní léčitelé se snaží naprosto nelogicky distancovat od klasické a používají zavádějící informace, nepravdy a manipulativní články k tomu, aby podkopali víru v klasickou medicínu. To se mi nelíbí a nelíbí se mi to bez ohledu na to, jestli jsem v těch 96% nebo v 4%. Tzn. kritiku klasické ano, ale kritiku oprávněnou, ne neoprávněnou.
jinak Evžene: děkuji za jeden z mála celkem smysluplných příspěvků tady na fóru..jen tak dál! |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 06/03/2009 : 11:13:41
|
Ono je totiž veľmi jednoduché povedať, že dochádza k nezvratnému poškodeniu, aby ľudia od nich nechceli viac, a dali im pokoj. Je to taký medicínsky alibizmus v zmysle, nechce sa nám to ďalej skúmať, tak ťa radšej oblbneme tým, že je to nezvratné a neriešiteľné. Ja tomu hovorím znak pohodlnosti, a neochoty to ďalej skúmať. Po mojich skúsenostiach s klasickou medicínou som zistil, že toho vie veľmi málo, ale tvári sa, ako keby zjedla všetku múdrosť sveta. Bola by mi oveľa sympatickejšia, keby povedala, nevieme zatiaľ toľko, aby sme to vedeli riešiť. Nuž ale čo. Niekto proste potrebuje byť dôležitý, a neomylný.
navi, nesuď klasickou medicínu podle vystupování doktorů(domnívám se, že tak činíš). Poslední, co doktoři potřebují je, aby s nimi pacienti diskutovali a chtěli všechno vysvětlit, atd. Bylo by to sice hezké, ale v realitě přervaných ordinací utopické. Takže když něco neví, tak řeknou že to neexistuje (podobně prodavačka v obchodě typicky řekne "to se nevyrábí..", neřekne "to nemáme, běžte k tomu a tomu, tam to mají") a tváří se, že mají všechnu moudrost světa. Stejně jak dle prodavačky nesoudíš technologický pokrok doby, dle doktorů nesuď stav medicíny... |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 06/03/2009 : 19:44:14
|
Rzwalde, som slobodný človek, takže môžem súdiť koho chcem a kedy chcem. To je zákon slobody, ktorý mi je veľmi blízky. Čo mi je ďalej blízke je to, aby som popisoval stav tak, ako ho vnímam, takže to aj robím. Takže s týmito mojími hodnotami sa budeš musieť zmieriť, alebo aj nemusíš, ak to bude pre Teba prijateľnejšie. Je veľký rozdiel, ak hovorí človek o zdraví, ktoré výrazne ovplyvňuje kvalitu života človeka, a ak predavačka zamlčí existenciu tovaru, ktorý existuje. Ak toto nie si ochotný prijať, tak asi potrebuješ zažiť riadnu chorobu, aby si to bol schopný prijať na vlastnej skúsenosti. Aj tu platí, že sýty hladnému neverí, pokiaľ nemá dostatočnú potrebu empatie. Empatia v takýchto prípadoch môže totiž znepríjemňovať aj život, a nie každý má o takéto znepríjemnenie záujem. To je bežný jav. Ešte sa môžme vrátiť aj k tomu fluoru, keď si tak nechápavo reagoval na moju neschopnosť pochopiť takú jednoduchú elementárnu vec, že všetko v nadmerných množstvách je toxické. Problém je ale v tom, že odborníci si moc veria v tom, že súčasné zaťaženia nie sú pre ľudí toxické. Myslím si, že s takouto machrovinou budú mať odborníci čím ďalej, tým viac problémov. Aby to nakoniec neskončilo tak, že úplne stratia dôveru ľudí, keď sa toho naakumuluje príliš. Moju dôveru už stratili, a veľmi ťažko si ju získajú späť. Postupne aj odborníci zisťujú, že neboli až takými odborníkmi, keď tak ľahkovážne a sebaisto vpustili na "trh" napríklad aj taký fluor. Ten najslabší článok si to už odsiera teraz, ten odolnejší neskôr. A ver tomu, že fluor nie je jediným prúserom modernej doby. http://bedej.net/paulinka/aluminium.php |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 06/03/2009 : 19:56:14
|
Rzwalde, si naozaj majstrom v zahmlievaní reality takej, akou naozaj je. Na alternatívnu medicínu je obrovská spústa kritických pohľadov, a oficiálne ju klasická považuje za svojho nepriateľa. Teraz nehovorím o postoji jednotlivých lekárov, keď majú prúser s vlastným zdravím. Samozrejme sú aj výnimky, preferujúce obe verzie. Je ich ale menšina. Nemám nič proti klasickej medicíne, ak používa najlepšie možné cesty, ktoré sú z pohľadu súčasných vedomostí o ľudskom tele k dispozícii. To sa ale častokrát nestáva.Ak by si bol v tej 4%nej skupine, a lekári by ti nedokázali absolutne pomôcť ani z hľadiska diagnostického, ani z hľadiska liečebného, tak Ti ručím za to, že by si to vnímal podobne, ako ja. |
Edited by - navi on 06/03/2009 19:59:12 |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 06/03/2009 : 20:03:47
|
Mňa otrávila klasická medicína, otravu nevie diagnostikovať a ani liečiť. Za čo ju mám milovať? |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 06/03/2009 : 23:41:51
|
Tento test ešte nepoukazuje na množstvo ortuti usadenej v tkanivách, nervoch a mozgu. Ukazuje len na množstvo ortuti vyplavenej cez vlasy. V praxi to znamená asi toľko, že ak niekomu nefungujú dobre prirodzené detoxikačné procesy v tele, tak mu vlasy nemusia ukázať nič, a telo môže mať zanesené ako smetnú nádobu. http://enviroportal.sk/clanok.php?cl=11519 |
|
|
Evžen
Uživatel
Czech Republic
69 Posts |
Posted - 07/03/2009 : 00:24:44
|
Mňa otrávila klasická medicína, otravu nevie diagnostikovať a ani liečiť. Za čo ju mám milovať?
Milý navi, medicínu můžete milovat třeba kvůli tomu, že máte možnost napsat tento příspěvek. Kde jsou ty doby Marie Terezie, kdy žena porodila za život s přehledem 20 dětí a minimálně polovina z nich se nedožila ani školního věku. Dnes se kvůli té škaredé a hloupé konvenční medicíně téměř všechny narozené děti (až na výjimky) dožijí dospělosti, aby potom mohly plodit na internetových fórech takové nepěkné řeči. Máte pravdu, že absolutně nemá smysl milovat něco, co vám umožnilo žít - jak naivní. Doopravdy by bylo lepší, kdyby vůbec zdravotnictví neexistovalo a mohl krásně probíhat přirozený výběr - slabí jedinci by zemřeli a silní by se množili. To by byl ráj na zemi. Jdu zvracet.
Evžen |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/03/2009 : 08:33:49
|
Pánové.
Mám dojem, že se tato diskuse nějak zvrhla ve spor, co je lepší, zda klasická medicina, nebo alternativní,ale copak je možné takto soudit? Každý z nís by našel sposty příkladů,kdy alternativní medicina slavila nějaký úspěch,protože je hlasitě vyzdvihován. Kdyby stejně deklarovala konvenční medicina každý úspěch, nebylo by ve sdělovacích prostředcích již na nic jiného místo.A tak každý z nís se může postavit na nějakou pozici a vynášet soudy a pochvaly. Pokud však dojde na lámání chleba a člověka postihně nějaká vážná choroba, třeba infarkt,zapomene že patřil k zastáncům alternativní mediciny a poběží ka konvenčními lékaři. Je faktem,že konvenční medicina nedokáže léčit vše,ale stále roste její poznání a vyvíjí se.Skuste srovnat její úroveň třeba před sto lety a dnes. Já vím, Navi,že člověka zlobí, když mu řeknou lékaři,že jeho chorobu zatím léčit,či vyléčit neumí.Ale dokáže snad alternativní medicina vyléčit vše? Včera jsem hrál na oslavě a oslavenkyně vyprávěla,že měla hrozné bolesti a chodila za nějakým alternativním léčitelem,který ji zbavoval bolesti akupumkturou a líčila jak jí přesvědčoval, že jí vlastně již nic nebolí,že si to jen namlouvá. Když jej poslechla bolest skutečně zmizela,ale objevila se znovu. Vydala se tedy za normálním lékařem a prý to bylo na poslední chvíli.Dostala endoprotezu kyčelního kloubu a je po problémech. Dnes nedá na normální medicinu dopustit a toho alternativního léčitele ,který spůsobil oddálení operace by nejraději předala soudům. Klasická medicina má na rozdíl od alternativní odpovědnost a to je hlavní rozddíl. Že neumí vše vyléčit? To není podstatné. Podtstatné je to co umí a je toho hodně.Kdyby nebylo konvenční mediciny, již bych zde nebyl a žádný aletrnativní léčitel by mne nedokázal zachránit.
MB |
|
|
Evžen
Uživatel
Czech Republic
69 Posts |
Posted - 07/03/2009 : 11:49:36
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Klasická medicina má na rozdíl od alternativní odpovědnost a to je hlavní rozddíl.
BINGO! Miloslave - za tuhle větu (resp. celý příspěvek) vás musím zvláště pochválit. To co jste napsal vystihuje to, proč alternativní medicína slaví v dnešní době takové úspěchy. Léčitelé mohou lidem ostentativně a empaticky lhát a následně konat po jejich vůli, jelikož za to nenesou žádnou odpovědnost. Služebník klasické medicíny (tj. lékař) se musí řídit empiricky dokázanými postupy, které nejsou podbízivé jak popová písnička, a tudíž je některými lidmi odsuzován. Tento souboj bych přirovnal k reklamní kampani, kde léčitel většinu svých prostředků vkládá do své reklamní kampaně, která je zaměřena na manipulování ovcí lidstva. Tato reklamní kampaň je modifikována přesně dle požadavků ovcí. Ovce jsou poté spokojeny. Avšak lékař žádnou reklamní kampaň nedělá a ani nemá zájem k sobě lákat zákazníky (kdo by si přál, aby bylo více nemocných lidí, že?). Jóóó ... být zmanipulovanou ovcí je tááák krásnééé.
Evžen |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 07/03/2009 : 12:12:06
|
quote: Originally posted by navi Je veľký rozdiel, ak hovorí človek o zdraví, ktoré výrazne ovplyvňuje kvalitu života človeka, a ak predavačka zamlčí existenciu tovaru, ktorý existuje. Ak toto nie si ochotný prijať, tak asi potrebuješ zažiť riadnu chorobu, aby si to bol schopný prijať na vlastnej skúsenosti.
jsem ochotný tohle přijmout....ale nevím, proč to píšeš...já psal něco jiného. Nepsal jsem, že závažnost zdravá je stejná jako závažnost hloupé prodavačky...psal jsem, že vyvozovat na stav medicíny z výpovědi doktorů (myšleno obvoďáků) je stejný nesmysl jako vyvozovat stav technického pokroku z výpovědi prodavačky, která řekne, že nějaký výrobek se nevyrábí nebo neexistuje... a tohle tvrzení jsem zdůvodnil. Tvá reakce není s mým původním tvrzením ve sporu.
quote: Originally posted by navi Aj tu platí, že sýty hladnému neverí, pokiaľ nemá dostatočnú potrebu empatie.
tohle nechápu -- nejde tu přeci o tebe, ale o fakta. Nejde o empatii, ale o znalosti snad, ok? Znovu opakuji, že nemám zájem na tom, abys přestal ty sám osobně věřit alternativní medicíně nebo ji přestal využívat... Já chápu, proč ji využíváš a chápu, že nemáš moc jiných možností. Chci něco jiného --- nelíbí se mi, že sem pořád házíš linky se zavádějícími informacemi stále nadávající na klasickou medicínu, bez jediného (vědeckého) důkazu, bez jediné konkrétní studie. Jednak s filosofií to nemá nic společnýho (takže správně by měl zde neexistující moderátor všechny tvý příspěvky a témata ohledně zdraví přesouvat do Kecárny, která je určena na off topicy) a jednak články nesplňují zásady etické argumentace (což sice není trestné, ale...).
Rzwalde, si naozaj majstrom v zahmlievaní reality takej, akou naozaj je. Na alternatívnu medicínu je obrovská spústa kritických pohľadov, a oficiálne ju klasická považuje za svojho nepriateľa.
věřím ti, že si to skutečně myslíš, bohužel si myslíš nesmysl, o čemž tě snadno přesvědčím:
např. v tomhle článku, který vznikl z podkladů doc. MUDr. J.Drábkové, CSc., OCHRIP, FN Motol http://www.medicina.cz/odborne/clanek.dss?s_id=7320&s_ts=39879,4198148148 se mimo jiné dozvíš, že: Alternativní a komplementární medicína vstoupila již do současné klinické medicíny a to do perioperačního období. Zařadila se k metodám, kterými lze ovlivňovat do určité míry strach a anxiozitu, vegetativní rozladu i bolest. Patří do multimodálního pojetí a přístupu, doplňuje oborový pohled až holisticky. ... Konkrétní metody, jejich výsledky a závěry budou výhledově uveřejňovány v odborném tisku, aby se staly základnou pro EBM postupy nebo pro jejich odmítnutí. Nelze proto alternativní a komplementární medicínu zásadně odmítat, ale v současnosti už je nutno ji brát s medicínskou rozvahou ...kdybys stejně jak čteš alternativní servry četl i servry zabývající se klasickou medicínou, možná bys věděl, že klasická medicína alternativní studuje a jako celek ji neodmítá. Když jsem se šel před pár roky registrovat k dospělácké doktorce měl jsem problém najít doktora, který by na tabulce na dveřích neměl napsaný kromě "obvodní lékař" i "léčitel", "homeopatie", "alternativní medicína" nebo něco podobnýho. Pokud si pamatuji, tak jsem na výběr jen ze dvou doktorů...dalších 5 provozovalo i alternativní. Sami doktoři si stěžují na právní rámec, že to není stejný jak v EU a chtějí pro pacienty právo se rozhodnout, jakou medicínou se nechat léčit: http://www.medicina.cz/verejne/clanek.dss?s_id=3839&s_ts=39879,4204050926
...v přednášce (z MU), kterou jsem pár stránek dozadu dával je napsáno to samé v bledě modrém. Takže mi prosím netvrď, že klasická alternativní považuje za nepřítele. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 07/03/2009 : 14:09:30
|
Dobre, tak dajme tomu, že lekári serú s prepáčením na vedu, a starajú sa hlavne o to, aby sa mali dobre. Ale kde má potom človek hľadať pomoc, ak nie na internete? Lenže ja som ani na internete nenašiel pomoc zo strany klinickej medicíny, a zatiaľ ani vedy, ktorú je oficiálna medicína ochotná akceptovať. Je úplne bežné, že v zdravotníctve majú vedecké skúmania protichodné výsledky, a oficiálna medicína si vyberie to, ktoré by nepoukazovalo na jej chyby z minulosti a súčasnosti. Proste sa nechce dať diskreditovať, a stratiť vážnosť u občanov. Existujú výskumy, ktoré sa špecializujú na to ako uchrániť zdravotníctvo pred blamážou. Sú to výskumy, ohajujúce status quo, pri ktorých je trochu súdnemu človeku pri pohľade na spôsob, akým výskum prebiehal hneď jasné, kde sa stala chyba. Nejedná sa tu o zaujatosť, ale o evidentné nedostatky pri výskume, ktoré pri takom amaterskom prístupe ani nemôžu priniesť objektívne výsledky, ale len také výsledky, ktoré nahrávajú farmaceutickému priemyslu a zdravotníctvu. Hold, biznis je biznis. Je prvoradý, a choroba je vynikajúci zdroj finančných príjmov. Takže ak máte napríklad otravu ortuťou, tak pomoc nehľadajte v oficiálnej medicíne, pretože tú to nezaujíma ani diagnosticky, ani terapeuticky. Jedinú šancu máte v holistickej medicíne, prostredníctvom kvalitných biorezonančných prístrojov, ale musíte si to zaplatiť sami, zo svojho vrecka. Monopol klasickej medicíny v oblasti zdravotného poistenia, nedáva človeku možnosť vybrať si tú časť zdravotnej starostlivosti, ktorej dôveruje, ale musí si vybrať oficiálnu medicínu, ak to chce mať preplatené. To isté platí aj o liekoch. Proste tu vládne ešte diktatúra, a možno budem prvý, čo podá sťažnosť na protimonopolný úrad, za monopol oficiálnej medicíny a farmácie. Som toho názoru, že holistická medicína, ťažiaca z vedeckých výskumov, neslúžiacich na udržanie postavenia ako oficiálnej medicína, tak aj farmácie, je z hladiska mnohých diagnosticko liečebných procesov ďaleko pred oficiálnou medicínou, a to si nevymýšlam, to som zažil, a nie som jediný. No, práve mi zmazalo kopu textu, čo som napísal, ale nenechám sa tým odradiť, a napíšem to znova. Možno si tu niekto povie, že paušalizujem, a že robím z lekárov kreténov. Nie, je kopa lekárov, ktorí prišli na nedostatky oficiálnej medicíny, a chcú ľuďom ponúknuť viac, a preto čiastočne alebo úplne prešli na holistickú medicínu. Skúste si ale predstaviť, že by zubár začal vytrubovať na verejnosti, že amalgám je škodlivý. Prvé, čo by ho postihlo by bola strata licencie na vykonávanie povolania. Toto sa stalo napríklad v USA, kde zubárovi zobrali licenciu, zdôvodnili to nejakým kiksom v pracovnom postupe, ale dotyčný zubár už údajne vtedy nevykonával svoje povolanie niekoľko rokov, takže mu to bolo vlastne ukradnuté, že mu zobrali licenciu. Prešiel na holistickú medicínu a založil kampaň proti amalgámu. oficiálne kruhy ho samozrejme zdiskreditovali zobraním licencie. Oficialitám nevonia, keď sa odhaľuje pravda o ich kiksoch na zdraví človeka. Komu by to voňalo, že? A preto hľadajú všetky možné prostriedky, aby takéto aktivity zdiskreditovali. Otrávená zubárka z Nemecka, ktorá vyliečila z otravy ortuťou nejedného pacienta, sa neodváži verejne prezentovať svoj názor na amalgám, práve preto, lebo nechce byť zdiskreditovaná. Preto radšej ticho lieči všetkých postihnutých, ktorí sa na ňu obrátia, so zdravotným problémom. samozrejme lieči aj iné postihnutia, s ktorými si oficiálne medicína nevie, alebo skôr nechce, rady. Požiadala ma ale, že keď budem vyliečený, aby som sa masmediálne postaral o zverejnenie tohoto "tajomstva". A verte mi, že to urobím, pretože ja sa nemám o čo báť. A bude nás viac, čo to urobíme. Roky sme zbytočne trpeli pre liknavosť medicíny, a celého amsámblu, čo je s tým v spojení. A toto sa netýka len ortuti, ale kopy iných toxicít, s ktorými človek prichádza do styku. Dr. Klinghardt, nemecký doktor a psychológ, skoro skapal po odvrtaní niekoľkých amalgámov,prišiel s novými výsledkami liečby rôznych chorôb, s podstatne lepšími výsledkami, než klasická medicína. Napriek tomu jeho postupy nechce oficiálne medicína prijať, podľa môjho názoru čiste z ekonomických záujmov, pretože zdravý pacien nie je biznis. A biznis je číslo jeden aj vo vrchnej oficialite ako zdravotníctva, tak aj farmacie. Takže ďaleko náročnejšie je poraziť mocensko finančné záujmy zdravotníctva, než nastoliť úspešnú liečbu chorých. Internet otvoril dvere holistickej medicíne, a klasická to čím ďalej, tým viac pociťuje na nespokojnosti svojich klientov z jej službami. Nepáči sa jej to, a dáva to najavo spôsobom, zasa ste si nejakú hlúposť prečítali na internete. Vďaka týmto hlúpostiam sa mi podarí uzdraviť, a klasická medicína padne na hubu v mojích očiach, za svoju arogantnú namyslenosť, vyplývajúcej z iluzornej predstavy o svojich schopnostiach. Ja tomu hovorím paušálna nadutosť, s neschopnosťou vydieť stav taký aký je, práve pre túto nadutosť, alebo nesprávne zafixované formy myslenia, ktoré neprinášajú človeku také možnosti, ktoré by im boli poskytnuté, ak by takýto spôsob myslenia a uvažovania nemala. Verím tomu, že vďaka internetu stále viac a viac ľudí dospeje k svojmu zdraviu, lebo nebudú odkázaní len na klasiku, ale budú si môcť vybrať, aj keď mnohokrát z vlastného vrecka, pre monopol tu spomínaný. Mám rád doktorov, ktorí neliečia len ako naprogramované roboty, ale používajú aj hlavu, a hľadajú, nečakajú len na to, že im niekto nadiktuje, ako majú liečiť. Pokrok v medicíne, je pokrokom v ľudskej duši. Ak nenastane pokrok v ľudskej duši, nenastane ani pokrok v medicíne. |
Edited by - navi on 07/03/2009 14:20:14 |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 07/03/2009 : 14:35:21
|
Rzwalde, zasa si sa prejavil ako človek, s obmedzenou schopnosťou chápania vecí komplexne, ale to je niečo, s čím Ti ja nepomôžem. To je niečo, s čím si môžeš pomôcť len sám, a to len vtedy, keď budeš chcieť, pretože bez toho to proste nejde. Bez toho budeš aj naďalej len obyčajný tuctový snímač akreditovaných informácií. Ty si to neuvedomuješ, ale pravda nie je to, čo veda uzná za pravdu, ale to, čo pravdou je, a čo sa ako pravda objaví. Bez tejto symbiózy to nejde. |
|
|
Topic |
|
|
|