Author |
Topic |
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 05/02/2009 : 10:11:57
|
Toto napísala žena, ktorá prežila otravu amalgámom, a ktorú vyliečila bývala zubárka, ktorá tiež prežila otravu amalgámom: http://biotechnologie-pharmazie.suite101.de/article.cfm/amalgamvergiftung_unspezifisch_aber_nachweisbar Od malicka som bola vychovavana v takom zmysle, ze co povie pani doktorka je pravda a sväte. Tato otrava mi otvorila poriadne oci a ukazala pravu tvar mediciny. Ukazala mi, ako vedia byt pani v bielych plastoch (mozno nevedomky, mozno z nevedomosti) kruti. Ukazala mi, aku obrovsku moc v dnesnej dobe ma medicina. Uz len v tom, ze ma pravo rozhodovat, koho bude liecit a koho nie. Nas otravenych nelieci a si nas nevsima. Nepasujeme totiz do jej obrazu o modernej celemu ludstvu pomahajucej medicine. Oni by sa nam snad aj trosku viac venovali, keby nebol ten fakt, ze je to vlastne medicina, ktora nas do tychto stavov - nebezpecnych zivotu - dostala. Tuto skutocnosti si medicina nikdy neprizna a preto sme odstaveni a celej ciare. Je to strasne, ale je to tak. Doktori, ktori sa v tejto tematike prilis "vrtaju" riskuju svoju koncesiu a maju strach, ze pridu o pracu. Nepriamo mi to bolo potvrdene. Na druhe strane, pocas mojich mnohych vysetreni som sa stretla aj s lekarmi, ktori prejavili pochopenie a vypoculi si ma a zdalo sa mi, ze vedia o com hovorim. Avsak bali sa mi oficialne dat nejake rady. Je to hnusny zacarovany kruh... |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
|
Evžen
Uživatel
Czech Republic
69 Posts |
Posted - 08/02/2009 : 23:44:05
|
Souhlasím s vámi, že medicína je absolutně zbytečná věda a bylo by lepší, kdyby vůbec nebylo doktorů. Stačí nám pouze transcendentální moc šamanů a léčitelů, kteří dokáží vaporizovat ducha nemoci a navrátit původní rovnováhu do těla nemocného člověka. Lékaři absolutně nerespektují přání pacientů, a proto by mělo být všechno léčení prováděno pouze alternatními léčitely, kteří při prvním pohledu na člověka určí absolutně přesně diagnózu a dovedou svými radami přivést chaos v buňkách tkáně (především způsobené zvýšeným množství rtuti) zpět do imanentního stavu. Exaktní lékařská věda se v diagnóze moc vrtá a tudíž nemůže alternativním diagnózám absolutně konkurovat. Samozřejmě, že terapie na všmožné nemoci je umocněna příjmem vitamínu C, B12, K a L. Na tohle mozkové buňky reagují velmi pozitivně a tím se i synchronizuje běh ducha a těla s během přírody. Mozek tak dokáže pozitivně ovlivnit léčbu jakékoliv nemoci. Tímto způsobem jsem schopen sám sobě léčit nemoci jako alergie, lues až také psoriázu. Tato psychologická výhoda ve vnímání západní medicíny mi dodává sílu v boji proti negativní energii, která na nás útočí ze všech stran (nejvíce negativní energie je určitě z amalgámu). Může se tak otevřít má skrytá čachra a mužu žít spokojený a v souladu s přírodou na tomto světě. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/02/2009 : 07:55:19
|
Evžene. Pokud jsi to co jsi napsal myslel ironicky,pak ano.Pokud to myslíš vážně,pak nesouhlasím. Bez mediciny bych byl dávno na prkně a žádné bubnování čamana a vyhánění zlých duchů by mne nezachránilo. Šaman by těžko zabránil růstu obsahu cukru v mém organismu. K tomu bylo třeba insulinu a ten mně dala medicina. Rozšíření cév v srdci (angioplatiku) šamani také určitě nedělají. Přesto alternativní medicinu jako takovou nezavrhuji.Znám několik lidí,kteří toto provozují a s velkým úspěcchem. K Radniccké bábě se jezdil léčit i primář z fakultní nemocnice aa profesor mediciny. Byla (už zemřela) to bylinkářka par exelenc a bylo by možno vyprávět o ní hodně dlouho. Znla jsem i Mrtnickou bábu a ty byla na zlomeniny a když se lékařům podařilo udělat při léčbě zloniny chybu, pak hledali nápravu u ní. Asi bys zděšeně utíkal, kdyby ses jí dostal do rukou a měl takovou špatně zahojenou zlomeninu. Ona to chvilku prohmatávala a najednou rup a třeba ruku tě znovu zlomila.Potom vše ale uvedla do pořádku a měl bys třeba tu ruku v naprostém pořádku. Kdyby totéž udělal lékař, mohl bys jej žalovat,protože to není medicinou schválený postup. Alternativní medicina tedy vyplňuje místa kam medicina díky praviddlům nemůže a v tom je její význam. Soudit všechny šamany by asi nebylo tím správným,protože mezi nimi mohou být podobní těm které jsem jmenoval. Jsou však i tací kteří těží z lidské důvěřivosti. Jednoho takového jsem také znal. Ve škole propadal a vyšel ze šeté třídy na místo s deváté, ničím se nevyučil, prostě nádeník.Po převratu začal provozovat živnost léčitele psychotronika a začal vydělávat dost slušné peníze. Nebylo to však léčení,ale spíše divadelní vystoupení při kterém se tvářil tajemně a mával nad tělem klienta různými virgulemi a magnety na provázku.Kdo věřil, ten pocítil zlepšení.Kdo nevěřil nezaznamenal žádnou změnu svého stavu.Skončil když mu klient zemřel a bylo prokázáno, že jeho vinou.Takže ještě dnes sedí. Takže soudit všechny je nesmyslné a soudit medicinu přinejměnším hloupé. Medicina je podřízena vědě a smí pouze to co je vědou schválené a ověřené. Medicina může vědět,že cosi pomáhá,ale aby to směla používat, musí toto projít schvalovacím procesem.Příklad: Můj problém ze srdcem je v tom,že po infarktu srdce pracovalo na 30%. To je tak dojít si na WC a po návratu dlouho odpočívat a lapat po dechu. Jak přinutit srdce aby pracovalo na normální výkon lékaři poznali. Věděli,že existuje medikament, který se užívá u anginy pectoris a který spomaluje srdeční tenovou frekvenci.Poznali že právě toto dokáže srdce přinutit,aby pracovalo na vyšší výkon.Jenže to nebylo schválenou metodou a tak to nesměli používat.Proto vznikl mezinárodní vědecký výzkum ,který má tuto metodu ukázat jako správnou.A tak byli vybráni pacienti a tímto problémem a pokud souhlasili, byl jim tento lék podán.Samozřejmě že jen některým a to náhodně. Ostatní dostali placebo a sleduje se rozdíl. Díky tomu, že jsem se do tohoto výzkumného programu dostal a měl jsem to štěstí,že na mne vyšel účinný lék, moje srdce pracuje téměř normálně jako u kteréhokoliv zdravého člověka.Až výzkumný program skončí, budou tento lék dostávat na pokladnu pacienti s tímto srdečním problémem a povede to ke skvalitnění jejich života. Já tedy medicinu nejen neodmítám, ale nesmírně si jí vážím. Beru ji však tak jak je, čili omezenou tím co je povoleno. Stejně tak si vážím alternativní mediciny,pokud je na určité slušné úrovni a není jen mystifikováním lidí.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 09/02/2009 : 16:09:40
|
Evžene, ako ironik si majster sveta, ale ako človek znalý pravdu si tam, kde líšky dávajú dobrú noc. A o nejakom serióznom záujme sa tu už fakt nedá hovoriť. Ostaň na povrchu, kým ťa nerafne nejaká choroba, o ktorú sa klasická medicína nezaujíma dosť statočne. Potom možno zmeníš názor. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 10:17:53
|
Chorobu, ktorú mám ja, ešte klasická medicína nemá vo svojom registri. Mojím úsilím bude, aby sa do tohoto registra dostala. Touto chorobou dnes zbytočne trpí veľa ľudí, zatiaľ ale nie je správne diagnostikovaná. Tak a teraz môžte pochybovať a zosmiešňovať ma. Nič to ale nezmení na skutočnosti, že to tak naozaj je. O tom som presvedčený napriek všetkým pochybnostiam ostatných nevercov. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 11:15:19
|
Ivane. Ty musíš vědět nejlépe o čem ta tvoje choroba je a tvoje snaha o to aby byla léčena a vyléčena je zcela legitimní. Cesty kterými k tomu chceš dojít jsou různé a abych tak řekl, je možno je vyzkoušet. Mluvíš o detoxikaci a rtuti. My to posoudit nemůžeme protože ti chorobu nemáme a nepoznali bychm tedy ani jakékoliv zlepšení.Proto ten náš nezájem. Pokud to však pomůže tobě a následně dalším lidem, kteří trpí stejně jako ty,pak myslím, že zde není nikdo, kdo by tě nedržel palce. Stejně je tomu s tvou sbahou aby se o toto zajímala více medicina. Řknu tě nyní toto. Nehleď na to, co říkají druzí,pokud soudí tvou cestu předem. Na té cestě je člověk vždy sám a za sebe. Souzeni jsou vždy jen ti neůspěšní a pokud budeš mít úspěch již tě nikdo soudit dle cesty kterou jsi k tomu došel nebude. Já tě přeji, aby tvoje cesta k dosažení cíle byla úspěšná a nehleď na to,že o ní já nebo kdokoliv jiný pochybuje.Když zvítězíš,poznáme všichni že tvoje cesta byla správná.Dnes to vědět nemůžeme a naše soudy by byly dány našemi skušenostmi a ničím jiným. Kdybychom pochybovali o tvých cestách,pak bychom tě mohli svést s té správné a to by nebylo dobré.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 11/02/2009 : 16:56:49
|
Jo, jo. Inak sa nepohybujem po nevyšlapaných chodníčkoch, len po takých, o ktorých zatiaľ medicína nechce počuť. Myslím klasická. Tá neverí ani tým, čo sa už vyliečili, a nie je ich až tak málo. Takže vyliečenie sa ešte neznamená úspech pre širokú verejnosť, a k tomu by som chcel dopomôcť, aby možnosť vyliečenia bola ponúkaná už klasickou medicínou, pretože o tú človek zakopne ako o prvú, keď má nejaký problém. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/02/2009 : 08:42:47
|
Navi. Ale ano.Aletrantivní medicina má oproti normální medicině určité výhody,ale zase naopak určitá rizika.Klasická medicina smí užívat je ty metody, které prošly výzkumem a byly povoleny. To klasickou medicinu do jisté míry omezuje.Aleternaticní metoda je založena na skušenosti,která je třeba předávána s pokolení na pokolení a rozšiřována. O schvalovací procesy zde nejde a prostě jsou tyto skušenosti využívány. A tak tě může alternativní metoda pomoci, ale i poškodit tvé ždraví, nebo ohrozit život sám. Alernativní medicinu bych rozdělil do dvou základních skupin.Do té první spadají ty skušenosti třeba s bylinkami a podobně.Do té druhé bych zařadil různé ty šamany s kyvadélky a léčitele,kteří spíše působí na tvojí psyché,než na onemocnění jako takové. Tu první skupini beru spíše než tu druhou. Ideálním stavem by bylo, aby normální medicina využívala některé metody alternativní mediciny,ale s tím je jedna velká potíž.Tyto metody aby byly schválené, by musely projít výzkumem a schvalovacím procesem. Jinak je klasická medicina využívat nesmí a pokud je nějaký lékař využívá,pak se vystavuje riziku ,že bude v případě neůspěchu souzen a potrestán. Jenže výzkum a schvalovací proces stojí peníze a jedním s předpokladů je i zájem lékařů výzkumníků. Problémem je zde nevraživost mezi alternativní medicinou a klasickou,které vede často k apriori snaze účinky alternativní mediciny snižovat,či popírat, nikoliv dokazovat. A tak má klasická medicina k dispozici diagnostická zařízení a metody,které chybí alternativním léčitelům a alternativní medicina obsahuje metody, které jsou normální medicině neznámé (nechválené) a přeto jsou účinné. Jinak řečeno zde platí to co všude.Rozdílné pravdy lidi rozdělují a je to ke škodě života samého.Teprve spojením těchto pravd vznikne to co bude životu sloužit. Zakže jsme opět u filosfie,která by měla lidem tuto funkci pravd ukázat a najít cesty ke spojení a životu.To je základní funkce filosofie i když je často na jejím samém okraji.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 24/02/2009 : 09:50:08
|
Aj ja som za prepojenie klasickej a alternatívnej medicíny v prospech zdravia človeka. Podľa toho čo si napísal, tak o alternatívnej medicíne vieš dosť málo. Existuje alternatívna medicína, ktorá vychádza z vedeckých poznatkov a používa aj moderné diagnostické zariadenia a metódy liečby. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 24/02/2009 : 09:54:02
|
Seriozna alternatívna medicína je holistická, vychádzajúca z vedeckých poznatkov a skúseností pri liečbe. Klasická medicína nie je holistická, ale symtomatická, a v tom vidím jej zásadný nedostatok. Ak by sa myslením preorientovala na holistiku, bola by pre zdravie človeka oveľa prospešnejšia. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/02/2009 : 11:45:32
|
Navi. Holistický přístup ,čili jak se říká léčení celého člověka si může dovolit skutečně jen alternativní medicina.Normální medicina má co dělat aby zvládla ty počty pacientů léčením dle diagnozy,čili soustředěním se na léčení toho co bezprostředně život ohrožuje. Bylo by krásné,kdyby lékaři dokázali najít všechny příčiny,které k určité diagnoze vedly a tyto vyloučit,ale to je bohužel nereálná,protože by zvládli možná jen desetinu pacientů a ostatní by bohužel neměěli šanci.Nejspíš by takto byli léčeni jen prominenti a lidé kteří na to mají.Ostatní by měli smůlu. A tak je vedle normální mediciny ta alternativní a kdo na to má a věří jim, tomu se věnují a nezáleží jim na čase a tom, kolik pacientů zvládnou. Oni většinou také neléčí akutní onemocnění ohrožjící bezprostředně život. Na to je třeba rychlého diagnostického přístupu. Ideálním stavem by bylo určité prolnutí obou přístupů,ale to bude možná někdy v daleké budoucnosti. Za kým půjdeš, když si třeba zlomíš ruku? Za alternativním? Já myslím, že tě to ani nenapadne a půjdeš za normálním lékařem. Za alternatvním půjdeš většinou tehdy, když si s tvým onemocněním normální medicina neví rady. Někdy jediným ziskem je naděje,kterou tím získáš. Kdybych o to stál, mohl jsem se takovým alternativním léčitelem stát. Nesměl bych však prozradit, co skutečně léčí,protože už by mne k tomu nikdo nepotřeboval a dělal by si to sám. Stačili by doplnit léčbu polyneuropatie zábaly něčím tajemným,třeba nějakým barevným světlem,či uklidňujícími zvuky, stvořit nějaký tajemný stroj a tvrdit, že to léčím speciálmím směrovaným magneticmem a podobně.Skutečně by léčily pouze ty zábaly,ale to eventuelní pacienti nevěděli a já bych vydělával a zbohatnul. A právě to mně aalternativní medicině nejvíc vadí. Je o penězích a mnohdy to co léčí skutečně dovedně zastírá. A tak dělají s lidí hlupáky a těží na jejich nevědomosti. Kdybys prozkoumal léčebné metody těch alternativních do detailu,pak bys jako naprosto neléčící vyřadil většinu jejich procedur a metod, které jsou zde jen proto, aby lidé nepoznali, čím skutečně léčí a nepřišli na to, že je vlastně k léčení vůbec nepotřebují. Jenže díky těm zastíracím metodám se to co skutečně léčí skrývá i před normální medicinou. Kdyby ti alternativní léčitelé prozradili to co skutečně léčí, normální medicina by to nejspíše po odzkoušení přijala.Jenže tím by oni přišli o zisk a tak ke spojení dojít nemůže.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 25/02/2009 : 14:12:39
|
Holistický prístup k zdraviu si môže dovoliť aj klasická medicína. Myslím si, že by bolo oveľa menej pacientov, ak by klasická medicína mala holistický prístup k pacientovi. Holistický prístup odstraňuje chorobu, symtomatický sa snaží odstrániť symtómy choroby. V podstate to znamená, že holistika sa snaží odstrániť to, čo chorobu spôsobuje, a symtomatika to čo je prejavom choroby. Pri holistickej liečbe je ďaleko väčšia pravdepodobnosť uzdraviť človeka, než pri symtomatickej. Je pravda, že pri symtomatickej sa dá oveľa viac zarobiť, lebo sa neodstraňuje príčina choroby, ale len jej následok. Myslíte si, že symtomatické myslenie je spôsobené nevedome, alebo vedome za účelom prosperity farmaceutického priemyslu? |
Edited by - navi on 25/02/2009 15:13:40 |
|
|
Topic |
|
|
|