www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Mať rád.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 25/11/2008 :  21:29:11  Show Profile  Reply with Quote
Čím sa ľudia majú vzájomne radšej, tým si menej ubližujú.

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 26/11/2008 :  07:29:12  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Tak to bych tak jistě netvrdil. Někdy si lidé navzájem ubližují s velké lásky.Co jiného je žárlivost? Ono je někdy velmi těžké rozlišit,lásku k druhému od sebelásky. Chci vnímat tohoto druhého a proto si jej k sobě připoutám ať chce nebo nechce. Skutečná láska vede člověka k tomu aby svých schopností nezištně využíval ve prospěch druhého člověka, jen proto, že toužím po tom ,aby ten druhý cítil příjemno. To dělají třeba rodiče svým dětem a dělají to i tehdy sklízí li za to nevděk.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 26/11/2008 :  11:02:46  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
Tak to bych tak jistě netvrdil. Někdy si lidé navzájem ubližují s velké lásky.Co jiného je žárlivost? Ono je někdy velmi těžké rozlišit,lásku k druhému od sebelásky. Chci vnímat tohoto druhého a proto si jej k sobě připoutám ať chce nebo nechce. Skutečná láska vede člověka k tomu aby svých schopností nezištně využíval ve prospěch druhého člověka, jen proto, že toužím po tom ,aby ten druhý cítil příjemno. To dělají třeba rodiče svým dětem a dělají to i tehdy sklízí li za to nevděk.

MB

Hneď pri druhej Tvojej vete som začal písať. Ak niekto ubližuje druhému zo žiarlivosti, tak to neni láska k nemu, ale k sebe. Samozrejme, že takúto lásku som nemyslel. Ego láska je najväčší problém ľudstva. Predstav si, že by ľudia nemali ego lásku, ale len lásku. Bol by nejaký problém na svete? Podľa mňa nie.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 26/11/2008 :  21:15:42  Show Profile  Reply with Quote
Bez "egolásky" si ale nemůžeš vybírat partnera na základě vlastních představ.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 26/11/2008 :  23:56:16  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Bez "egolásky" si ale nemůžeš vybírat partnera na základě vlastních představ.

Bez ego lásky sa Ti proste niekto zapáči, a nemusíš mať žiadne predstavy.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 27/11/2008 :  07:30:35  Show Profile  Reply with Quote
Vážně? To je to, čemu vy lidé říkáte: "mít rád"?

Já sám nemám žádné specifické požadavky, defakto je mi to (vcelku) jedno a mám nejradši, když to přijde takhle samo. Nicméně žena, která má oči jako studánky určitě zaujme i někoho dalšího. A stejně jako po muži, po kterém se lačně vrhají desítky žen, tak i taková žena je nakonec postavena před situaci, kdy si musí zkrátka vybrat. Nemůžeš se vyspat s každou, která se ti zalíbí, (bohužel).
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/11/2008 :  08:10:27  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Směšovat lásku se sexem je chyba. Láska a sex jsou každé o něčem jiném i když se třeba vzájemně provází.Je možná láska bez sexu a sex bez lásky. Pokud hledáš lásku pro sex,pak hledáš sex a ne lásku. Tvé hledání pak jde mimo cestu. Pokud hledáš lásku pak nemysli na sex. Najdeš li lásku, ten sex se dostaví sám a bzde i lepší,protože bude z lásky.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 27/11/2008 :  09:06:01  Show Profile  Reply with Quote
Problém bude v tom, že myslím na sex skoro pořád, tak se to snadno spojuje. Když hledám lásku, tak se snažím sex vyloučit. Nestává se mi, že bych se zamiloval jen kvůli sexu. Onehdá se na mě vrhala jedna krasavice tady u nás a kdyby jsi viděl to tělo, ahhh. Nicméně jsem s ní nemoh ani spát, protože byla v mých očích jenom kusem masa. Žádné další sympatie, chtěla jen mé ošklivé zjizvené, manažerské tělo.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/11/2008 :  09:32:41  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Vidím to tak, že s tebou cloumá hlavně komplex méněcennosti.Ten tě brzdí na cestě k lásce, potažmo k sexu a ta neustálá touha po sexu je zcela přirozená. Představ si však, že se dokáží zamilovat lidé bez nohou, bez zraku i hluší.Ti jsou na tom mnohem hůře než ty s tou svou jizvou. Ty předpokládáš,že se so tebe díky té jizvě a nevím čemu říkáš managerské tělo, nemůže žádnáá pořádná dívka zamilovat. Jenže to je naprostý omyl. Překážkou je jen tvůj komplex méněcennosti,který se odráží určitě ve tvém chování. Kdyby tě nějaké děvče řeklo, že tě má ráda, nejspíš bys jí nevěřil. Ženské nemají rády chpay, kteří se podceňují.To je pro ně horší defekt, než jizva,či třeba nějaké kilo navíc. Zapomeň sakra na svoje nedokonalosti a uvědom si svoje klady a s těmi jdi mezi děvčata. Když některá řekne, že jí vadí ta jizva, pak to není ta pravá a může jít do háje.Vzbuď se s toho sebepodceňování a sebelítosti a uvidíš, že vše bude docela jiné. I Cyrano s Bergeraku našel lásku .

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 27/11/2008 :  10:01:36  Show Profile  Reply with Quote
To z toho vyplývá? To je mi pěkné. V současné chvíli cítím spíš apatii než to, že bych si nevěřil. Ony jsou mi ty jizvy spíše ku prospěchu, třeba ty tenké na zadku a zádech od dětského šermu, se kterým jsem dostával jako malý od matky rány jako prase. Bylo to tím, že jsem byl parchant a teď to vypadá, jakobych měl něco za sebou (tedy ku prospěchu), přitom jsem si vždycky jen "hrál s ohněm".
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 27/11/2008 :  10:52:00  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi, ja Ťa nevnímam ako chlapa, ktorý si neverí, skôr naopak. Respektíve, ako normálne sebavedomého. Na tú pravú lásku si proste musí človek počkať. Inak, čo sa týka nesmrteľnosti duše a jej vedomia, mám takú svoju teóriu. Ľudská duša je zrodená pre Raj, aspoň to tak cítim. Keď nepríde na tomto svete, musí prísť v ďaľšom. Inak nevidím zmysel existencie ľudskej duše.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 27/11/2008 :  15:47:50  Show Profile  Reply with Quote
Duše, která definuje tebe, jako samostatný subjekt, je v podstatě nejhloub zakořeněný způsob vědomí. Vše ostatní se mění, jen toto vědomí tvého já je zde pořád a takřka nezměněno. Jaký to má smysl? Protože během tvého života dochází nejen k fyziologickým změnám, ale i k těm psychologickým, je zde zapotřebí určitý řídící činitel, který dokáže vyhodnocovat nezávisle na těchto skutečnostech. Díky tomu si můžeš uvědomit důsledek každé své změny a popřípadě aplikovat nějaké řešení.
Existuje pro tvou obranu. Kdyby jsi byl člověk, který za sebe nikdy nerozhodoval, vnímal by jsi jako směrodatné spíše okolí a už méně by jsi nahlížel do své vlastní "duše".
Já se už mnohokrát snažil najít opodstatnění nebo vodítko k Ráji nebo posmrtnému životu, ale ani aplikací nejjednodušší logiky k tomu nelze dojít, bohužel.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 28/11/2008 :  04:59:05  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Neronisi.

Směšovat lásku se sexem je chyba. Láska a sex jsou každé o něčem jiném i když se třeba vzájemně provází.Je možná láska bez sexu a sex bez lásky. Pokud hledáš lásku pro sex,pak hledáš sex a ne lásku. Tvé hledání pak jde mimo cestu. Pokud hledáš lásku pak nemysli na sex. Najdeš li lásku, ten sex se dostaví sám a bzde i lepší,protože bude z lásky.

MB

já bych to tak neodděloval

1. láska bez sexu je imo uplný nesmysl...teda pokud bys měl potřebu tak jednou za měsíc, pak by to šlo zařídit mít sex s někým jiným než s tím, s kým žiju

2. sex bez lásky je taky nesmysl, ....dokážu si představit koitus bez lásky --- vyloženě jen pohlavní styk nebo orální sex....ale proč tak složitě? To už je lepší si to udělat sám...ušetříš čas i peníze
...pokud sexu bude zahrnovat i např. dotyky, polibky a mazlení...tak mi je osobně protivný dotýkat se někoho, koho nemám rád..a myslím, že to podobně bude fungovat u většiny lidí --- tím je ale vyloučen sex bez lásky...

..ostatně to podporuje i ten příměr krasavice ke kusu masa :-)

quote:
Představ si však, že se dokáží zamilovat lidé bez nohou, bez zraku i hluší.
to patří mezi mé velké záhady...
řekněme, že je nějaký A a ten není krásný, dokonce je ošklivý
..a najde si nějakou A' (á s čárkou), a ta taky není krásná, dokonce je ošklivá

...jak se A ta nekrásná A' může líbit? Je s ní jen proto, že nikdo krásnější by o něj nezavadil? Mně sice vzrušuje kdekdo a kdeco, ale prostě některý škaredý holky mě nevzrušují...pokud bych byl škaredý, tak si nemyslím, že by se na tom něco změnilo....prostě by to znamenalo, že bych zůstal sám, neboť hezká by nechtěla mě a já bych nechtěl nehezkou.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/11/2008 :  16:07:30  Show Profile  Reply with Quote
No Rzwalde. Vidím, že tvoja láska je postavená na povrchných základoch, cez ktoré sa zatiaľ nedokáže preniesť. to, čo je pre Teba záhadou, pre mňa záhadou vôbec nie je. Tvoja láska je silne podmienená vnemom zmyslového orgánu, ktorý sa volá zrak. Predstav si, že by si bol slepý. Podľa čoho by si potom hodnotil, či je osoba hodná Tvojej lásky?
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 28/11/2008 :  16:51:15  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

No Rzwalde. Vidím, že tvoja láska je postavená na povrchných základoch, cez ktoré sa zatiaľ nedokáže preniesť. to, čo je pre Teba záhadou, pre mňa záhadou vôbec nie je. Tvoja láska je silne podmienená vnemom zmyslového orgánu, ktorý sa volá zrak. Predstav si, že by si bol slepý. Podľa čoho by si potom hodnotil, či je osoba hodná Tvojej lásky?

jinak jsem to myslel:

není mi záhadou, proč existuje schopnost lásky mezi těmito lidmi
...mohu mít rád i muže i když jsem heterosexuál, ok? Nebo příslušníky rodiny, atd.
...tedy chápu, že jeden škaredý může mít rád druhého škaredého

nechápu, jak jeden škaredý může spát s jiným škaredým
...když nemáš zrak není moc co řešit (ale stále máš čich ještě)
...moje záhada je tedy samozřejmě vázána na zrak

Edited by - Rzwald on 28/11/2008 16:52:18
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/11/2008 :  21:02:02  Show Profile  Reply with Quote
Nejako sa do toho zamotávaš.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic