Author |
Topic  |
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 28/11/2008 : 23:14:06
|
quote: Podľa čoho by si potom hodnotil, či je osoba hodná Tvojej lásky?
Podle hmatu a chuti
quote: nechápu, jak jeden škaredý může spát s jiným škaredým ...když nemáš zrak není moc co řešit (ale stále máš čich ještě) ...moje záhada je tedy samozřejmě vázána na zrak
Škaredý nepostrádá sebehodnocení a tak je schopen ze svých nároků slevit. Čím méně je jeho protějšek atraktivní, tím perverzněji (rozuměj s neobvykle vzrušujícím pocitem) musí k sexu přistupovat, jinak se mu nepostaví/nezvlhne.
Muže jít taky o vzrušení z momentální nebo obecné situace a nemusí jít o perversi, mozek je úžasný, autoskrášlující nástroj.
Jinak si myslím, že je v tomhle věku sex nezbytnost. Pokud bych měl lásku a nemohl bych mít dlouhodobě sex, znamenalo by to, že bych musel svou lásku podvádět, protože bych to jednoduše nevydržel (své instinkty poslouchám, i ty "nízké"). Nikdo by neměl mít právo si nárokovat mechanismus, který ve svém vlastnictví neužívá, řečeno materialisticky. |
Edited by - neronis on 28/11/2008 23:15:45 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 28/11/2008 : 23:46:01
|
quote: Originally posted by navi
Nejako sa do toho zamotávaš.
navi, nějakou takovouto odpověď jsem si představoval:
quote: Originally posted by neronis Škaredý nepostrádá sebehodnocení a tak je schopen ze svých nároků slevit. Čím méně je jeho protějšek atraktivní, tím perverzněji (rozuměj s neobvykle vzrušujícím pocitem) musí k sexu přistupovat, jinak se mu nepostaví/nezvlhne.
Muže jít taky o vzrušení z momentální nebo obecné situace a nemusí jít o perversi, mozek je úžasný, autoskrášlující nástroj.
..přičemž právě tohle je logické řešení toho problému, asi i správné (nenacházím jiné vysvětlení), ale nechápu jej... |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 28/11/2008 : 23:52:34
|
Rzwalde, jde o prostředek stabilizace. Rozmnožování je provázeno důležitým instinktem sebezachování nebo seberealizace. Pokud k tomu pocitu potřebuješ získat pro tebe atraktivní protějšek, může být takový stav na překážku pokud se úží počet příležitostí, ergo se můžeš proti takovému stavu bránit pouze slevením nároků a třeba soustředěním na odlišnosti, které tvůj protějšek má a které tvé požadavky mohou splňovat. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 00:08:01
|
quote: Originally posted by neronis
Rzwalde, jde o prostředek stabilizace. Rozmnožování je provázeno důležitým instinktem sebezachování nebo seberealizace. Pokud k tomu pocitu potřebuješ získat pro tebe atraktivní protějšek, může být takový stav na překážku pokud se úží počet příležitostí, ergo se můžeš proti takovému stavu bránit pouze slevením nároků a třeba soustředěním na odlišnosti, které tvůj protějšek má a které tvé požadavky mohou splňovat.
no je právě otázkou zda:
1. dojde opravu k slevením nároků? ...a probíhá zamilování jinak "normálně"?
2. a nebo k slevení nároků nedojde a jedná se o jiný druh zamilovanosti, když se ti dva dávají dohromady?
ad 1 ...je podezřelé, neboť mi to připadne příliš racionální a obchodnické. On je škaredý, to vykompenzuje, že je bohatý, je tlustý, ale to vykompenzuje jeho inteligence, atd. ....takovouhle kalkulaci bych očekával pouze na vědomé úrovni, nikoliv na nevědomé
ad 2 ...je imo ještě podezřelejší
Celé to komplikuje následující skutečnost:
řekněme, že hodnotím podle hezkosti lidi bodama od 1 do 10 řekněme dále, že já jsem 7 ...potom však pozoruji, že se nejvíc líbím holkám 7, méne pak holkám 6 a 8 a (což je hodně divné) nelíbím se holkám pod 6 (no a 9,10 taky ne, ale to je v pořádku)
logicky bych se měl líbit holkám 1-7...ale obvykle se prostě holkám pod 6 nelíbím.... ...né, že by mě štvalo, že se nelíbím jedničkám a dvojkám... ...ale považuji to za divné, to je celé
|
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 00:24:01
|
quote: a nebo k slevení nároků nedojde a jedná se o jiný druh zamilovanosti, když se ti dva dávají dohromady?
Pokud se oba začnou soustředit na něco jiného než vzhled, jsou oba absolutně neatraktivní, ale nesleví ze svých nároků na atraktivní protějšek, nebude takový vztah příliš dobře fungovat a pokud nějakou nešťastnou náhodou zůstanou spolu, vyroste jim neurotické dítě.
quote: Celé to komplikuje následující skutečnost:
řekněme, že hodnotím podle hezkosti lidi bodama od 1 do 10 řekněme dále, že já jsem 7 ...potom však pozoruji, že se nejvíc líbím holkám 7, méne pak holkám 6 a 8 a (což je hodně divné) nelíbím se holkám pod 6 (no a 9,10 taky ne, ale to je v pořádku)
logicky bych se měl líbit holkám 1-7...ale obvykle se prostě holkám pod 6 nelíbím.... ...né, že by mě štvalo, že se nelíbím jedničkám a dvojkám... ...ale považuji to za divné, to je celé
Nejsem si jistý, jestli může být hodnocení tak přímočaré, podle mě se holkám v definovaném rozmezí "1-7" líbit můžeš. Ony jsou jen ty méně atraktivní taky o něco méně přístupnější, protože je ty atraktivní někdy fackují ze všech stran a vzhled je pro muže důležitý. V tomhle kontextu to zní celkem zvláštně. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 08:09:43
|
Dokážete mať radi len tak, lebo je to príjemné? |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 11:52:45
|
Mít rád, protože je to příjemné? To je možná stejně "povrchní" jako mít rád někoho atraktivního.
Nejsem si jistý jak to říct, ale v momentě, kdy si konstruujeme sympatie jen proto aby existovaly, můžeme sami sobě lhát.
Nicméně je třeba dodat, že vzhled nemusí být pro muže tolik směrodatný a přitom si nemusí nic nalhávat. Stává se to v momentě, kdy je žena nečekaně kompatibilní v jiných sférách. Jednoduše řečeno - člověk je tvor inteligentní a život s hezkou, avšak hloupou pohovkou může být neúplný, nicméně je pravdou, že muži leckdy vyžadují ženu hloupější nebo takovou, která svět příliš nechápe. Mívají ji potom ve své moci, jako pohovku a dekoraci pro společenské akce.
Všechno to jsou na pohled kruté skutečnosti. Nicméně pokud si je člověk neuvědomuje, může se stát obětí vlastního sebeklamu. Například muž s atraktivní ženou, kterou bere spíš jako dekoraci si připadá do života vybavenější než jak tomu ve skuetčnosti je. A často narazí na realitu, která v něm vyvolá vztek a který může ventilovat právě na ni. Doteď byl pro někoho (vzhledem) vyjimečného přece téměř bohem. Muž, který cítí nespokojenost se vzhledem své ženy a tento pocit v sobě vyvolává při různých depresivních stavech mysli nebo je mu to jakýmkoli způsobem připomínáno společností a na tyto připomínky se soustředí, může začít přehlížet ony ostatní kladné stránky své ženy, což vyústí v úplně cokoliv (protože záleží na situaci a tom jaký je to člověk).
Nemyslím, že jsou tato pravidla univerzálně platná, ale na větší část populace aplikovatelná. Superego/duše/mysl/sebevědomí a rozhled (rozuměj zkušenosti) muže jsou alfou a omegou toho jak takový vztah potom vypadá. Myslím, že jsou ženy v nezáviděnihodné situaci a proto se leckdy až přehnaně brání a vyžadují upřímnost muže dokázovat až extrémními způsoby. Osobně si myslím, že je to velmi moudrý postoj. |
Edited by - neronis on 29/11/2008 12:06:03 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 11:54:07
|
quote: Originally posted by navi
Dokážete mať radi len tak, lebo je to príjemné?
navi, ano....ale v tom není problém, a proto je to nezajímavé (aneb když miluješ, není co řešit ;-)
..krom toho pochybuji, že to takhle funguje ...člověk se nezamilovává jen tak, že je to příjemné, nýbrž z nějakého důvodu |
Edited by - Rzwald on 29/11/2008 11:58:59 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 12:04:07
|
quote: Originally posted by neronis quote: Celé to komplikuje následující skutečnost:
Nejsem si jistý, jestli může být hodnocení tak přímočaré, podle mě se holkám v definovaném rozmezí "1-7" líbit můžeš. Ony jsou jen ty méně atraktivní taky o něco méně přístupnější, protože je ty atraktivní někdy fackují ze všech stran a vzhled je pro muže důležitý. V tomhle kontextu to zní celkem zvláštně.
což je opět divné, neboť bych čekal, že budou naopak přístupnější...
|
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 12:07:17
|
Myslím, že jsou ženy v nezáviděnihodné situaci a proto se leckdy až přehnaně brání a vyžadují upřímnost muže dokázovat až extrémními způsoby. Osobně si myslím, že je to velmi moudrý postoj. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 13:43:13
|
to nechápu -- jak jsi to myslel s tím dokazováním upřímnosti? Nemůžeš přece nijak dokázat, že jsi upřímný. (dokaž mi že to, co jsi napsal, jsi myslel upřímně, ale Opravu Upříííímně :-D) |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 13:50:48
|

Ženy si vytvořily spoustu mechanismů jak mohou testovat tvou upřímnost eventuelně oddanost. Například tím, že tě začnou konfrontovat se situacemi, kdy můžeš reagovat pozitivně pouze za předpokladu, že k nim upřímný (v čemkoliv) jsi. Pokud třeba tvrdíš, že ti na vzhledu nezáleží, může tě přivést do společnosti svých atraktivnějších kamarádek a sledovat zda jim nekoukáš do výstřihu a nejsi k nim přívětivější než jsi k ní v poslední době byl. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 14:00:53
|
Jak to říct. Kdysi/nedávno se mi otevřelo několik starších žen a časem mi došlo jak se věci mají. Ty mladší k něčemu takovému směřují a mám v současné situací problém dokazovat že něco myslím vážně, pakliže ženě předtím vysvětlím, že jsem si toho všeho vědom. V této fázi je být upřímný spíš jako uplést si na sebe bič a být navždy sám, protože jim tím z rukou beru jediný nástroj, kterým si mohou ověřit jaký jsem. Jinak řečeno, nemůžeš jim říkat, že tohle znáš, protože by ti už nemohly věřit. |
Edited by - neronis on 29/11/2008 14:07:35 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 14:38:52
|
Ale pánové?
Já jsem vždy pěstoval nedůvěru. Důvěru by ve vás měl mít váš šéf v práci, ale ne ženská. Ta musí o vás bojovat a má li důvěru, nemá proč bojovat. Až se jednou oženíte, pak poznáte jak vypadá ženská, když má jistotu. Před ženskou musí být chlap king i kdyby se třásl strachem,že ji ztratí. Upřímnost? Vylíčit jí veškeré své nedostatky? Proč? Ona na ně stejně časem přijde a nemáte li nějaké, ona si je stejně najde aby vás mohla změnit k obrazu svému.Důelžité je dávat jí svoje schopnosti a nikoliv je od ní žádat. Budete li svých schopností využívat v její prospěch a třeba při milování, ona vám ty své bude dávat sama. Chlap který při milování myslí jen na sebe, ten pro ženu žádný význam nemá. Myslí li na ni,apk jej bude milovat i kdyby byl kriminálník či děvkař.Nepleťte do lásky logiku a filosofii,protože láska má jinou logiku a jinou filosofii.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 29/11/2008 : 14:52:45
|
Tak teď mi ta cévka praskla. |
 |
|