Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 17/10/2008 : 15:44:11
|
Pre mňa, aby som zahnal nudu, a príjemne si pokecal aj na filozofické témy. |
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:04:54
|
Jo tak to je otázka...v době kdy jsem ho objevila, jsem okolo sebe neměla dost lidí, kteří by byli ochotni se bavit o něčem hlubším, než co bylo v minulém díle Beverly Hills 90210 a tak jsem zde asi také hledala útěchu podobně laděných lidí. Také jsem se měla zájem "ozkoušet" v diskuzi. No a dnes..poslední dobou sem téměř nemám čas chodit, bylo to spíš tak z nostalgie, ale ten srazík mě vcelku povzbudil, tak třeba se tu zas začnu objevovat víc 
Život je fascinující!
Skunkless.. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:54:15
|
Já bych chtěl ukázat zcela novou cestu sebepoznání a taky nalézt sám sebe. Skripta a ucelené pojednání bohužel zatím neklapnou, ledaže bych za ně dostal zaplaceno, je těžké soustředit se komplexně na jakoukoli problematiku, zatímco se člověk musí snažit aby nechcípl hlady. |
 |
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:56:38
|
A Ty bys chtěl ukázat... = Ty bys ukázal onu cestu druhým a nebo Ty bys rád aby tu cestu ukázal někdo Tobě? Ta Čeština je ale nádherně bohatý jazyk, že? 
Život je fascinující!
Skunkless.. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:58:02
|

Skankless, nedělej si ze mě legraci. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:59:05
|
Anebo radši jo. |
 |
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:02:13
|
No počkej..legraci já ráda, ale tady jsem fakt tápala, tak se nestyď a uveď to na pravou míru 
Edit: nebo snad z té věty o chcípání hlady mi mělo dojít, že kdybys nebyl býval byl hladový, mohli jsme si všichni číst ucelené pojednání o smysluplném sebepoznání? Tak to mi nedošlo, sorry!
Život je fascinující!
Skunkless.. |
Edited by - Skunkless on 20/10/2008 15:04:24 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:12:17
|
Nejsem si jistý zda na to mám, vytvořit něco tak velkého a přitom skutečného.
Ta hrozba vyhladovění je jen příklad materiálního zajištění. Na první pohled mohu vypadat, že mi to hrozí. Proto se do mě hromotluci rádi pouští, ale končívá to spíš remízou nebo jejich prohrou. Vyrůstal jsem na filmech od Bruce Lee, kdy jsme si všechny chvaty zkoušeli v praxi, a tedy je mé tělo samá jizva. To jsem chlapák, viď? |
 |
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:56:58
|
No tak leda, že bychom se nějak domluvili a posílali Ti do Ostravy třeba housky se salámem nebo jiné svačiny, aby ses mohl v klidu soustředit na sepisování 
Život je fascinující!
Skunkless.. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 16:14:21
|
Neronisi a Skunkless. Sebepoznání? Staří filosofové říkali." Nevstupuj do sebe,neboť nevíš co tam najdeš a mohl by ses s toho vyděsit. " Jinak .Smysl tohoto fora vidím hlavně v komunikaci.Prostě si rád s někým povídám a rád poznávám slušné lidi,kterým to myslí.Svět sice nespasíme,pupek světa nenajdem,ale můžeme zde najít přátele a to je hodně.
MB |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 16:18:48
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Sebepoznání? Staří filosofové říkali." Nevstupuj do sebe,neboť nevíš co tam najdeš a mohl by ses s toho vyděsit. "
Filosofie není pro sraby! Tohle ať říkaj obyčejným lidem a tak to taky určitě bylo míněno. Ostatně jak to mohli vědět, kdyby to sami neudělali.
Já osobně si rád popovídám o něčem co mne zajímá a filosofie, či obecně poznání, mne zajímá. |
 |
|
Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 16:19:49
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Sebepoznání? Staří filosofové říkali." Nevstupuj do sebe,neboť nevíš co tam najdeš a mohl by ses s toho vyděsit.
Tak touto radou bych se určitě neřídil. Maximálně bych ji modifikoval, upozornil na to, že se člověk opravdu může vyděsit, že je dobré mít v sebepoznání nějakého průvodce (pokud se k tomu člověk odváží), ale s tím že by pouhá "možnost vyděšení" měla zablokovat pokus o sebepoznání vůbec, tedy rozhodně nesouhlasím ... |
 |
|
Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 16:20:54
|
Jinak toto fórum - hledám možnosti plodně si podiskutovat ohledně pro mě důležitých témat. Samozřejmě že o tom mám nějaké své představy. Zde se zatím moc nenaplňují, ale zatím z tohoto fóra neodcházím :) |
 |
|
Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 16:21:58
|
quote: Originally posted by noemus
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Sebepoznání? Staří filosofové říkali." Nevstupuj do sebe,neboť nevíš co tam najdeš a mohl by ses s toho vyděsit. "
Filosofie není pro sraby! Tohle ať říkaj obyčejným lidem a tak to taky určitě bylo míněno. Ostatně jak to mohli vědět, kdyby to sami neudělali.
Já osobně si rád popovídám o něčem co mne zajímá a filosofie, či obecně poznání, mne zajímá.
Byl jsi rychlejší :) Ale obyčejní lidé jsme nakonec všichni, nebo ne? Na Tvůj příspěvek v Agoře zareaguju v příštích dnech :) |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 17:20:08
|
quote: Originally posted by Maftík
quote: Originally posted by noemus
Já osobně si rád popovídám o něčem co mne zajímá a filosofie, či obecně poznání, mne zajímá.
Byl jsi rychlejší :) Ale obyčejní lidé jsme nakonec všichni, nebo ne? Na Tvůj příspěvek v Agoře zareaguju v příštích dnech :)
Obyčaj je tradícia. Pokiaľ sa držíte nejakých tradičností, tak ste obyčajní. Pokiaľ nie, tak ste neobyčajní. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 18:22:33
|
quote: Originally posted by navi
Pre mňa, aby som zahnal nudu, a príjemne si pokecal aj na filozofické témy.
původně jsem chtěl vysvětlit Platóna (ale to mi vysvětlili na jiném filosofickém fóru) ...no a pak jsem chtěl, aby mi někdo vyvrátil moje logický vývody, s kterými jsem vnitřně nesouhlasil (aneb mozek je často v rozporu s intuicí)
...dneska tu chodím spíš "pokecat" a odpočinout si aneb za normálních okolností příliš nevylízám z baráku (resp. z koleje -- na přednášky moc nechodím, jsem v kombinovaným studiu), tak abych uplně neztratil kontakt s okolním světem...
nicméně smysl fóra je imo v tom, aby podnítilo lidi zamyslet se nad zásadnějšími věcmi, utřídit si (za pomocí ostatních) myšlenky (tím netvrdím, že se tu řeší samé zásadní věci..avšak občas ano a hlavně to může lidi inspirovat..) |
 |
|
Topic  |
|