Author |
Topic  |
rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 14:11:20
|
za naprosté zahlcování fóra nesouvisejícími příspěvky, žvásty, osobními problémy...proč si proboha nevyměníte ICQ nebo podobné chatovací programy a nepřesunete svou aktivitu tam? Úplně mi to bere chuť se k čemukoliv tady vyjadřovat... |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 14:23:45
|
Souhlasím, že vlákna jako "Srandičky" by se mohla omezit. Všechno non-philosophy bych směřoval do "kecárna" když už to musí být. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 14:34:07
|
Rajisi.
A kdo tě přikazuje do kecárny nebo do témat která tě nezajímají nahlížet? To že se ukázala potřeba si prostě jen tak popovídat a byl k tomu otevřen prostor není zahlcováním, Je to jeden topic. Zde již byla zřetelná únava ze stálého řešení složitých problémů a diskutující se navzájem oddalovali. Nyní se díky tomu topicu opět sbližují,což se projeví na soatatních tématech a myslím, že kladně. Budou se totiž navzájem lépe chápat a zanikne averse která vede pouze k tomu, že jeden druhému neustále odporuje i když plně chápr o čem ten druhý hovoří. Když ty nemáš zájem se s ostatními sblížit,pak prostě do kecárny nevstupuj. Pokud se sblížit chceš,pak vstup a zůčastni se. Můžeš zde třeba i ventilovat své problémy, nebo pomoci druhému jeho problémy řešit. Vedle toho tě nikdo nebrání zakládat nová témata ,či na stávající filosofická témata odpovídat.Pokud tě vadí,že na tvoje téma nikdo neodpovídá,pak to bude nejspíše tím, že to není centrem mého, či jejich zájmu, nebo proto, že si všichni potřebují trochu odpočinout a nabrat novou energii.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 14:43:22
|
Každý má právo na to, vyjadriť svoj názor na to, čo sem patrí, a čo nie. Každý má právo na to, aby zareagoval po svojom. Ale šéf tu je len jeden, a tým je webmajster. Takže on tu rozhoduje o tom, čo tu bude, a čo nie. Je bohom tejto stránky, ak nemá nadriadeného. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 14:46:07
|
Všiml jsem si toho, že když vám občas řeknu něco třeba ze svého soukromí, reagujete otevřeněji a diskuse je plodnější. Kategorická vědeckost může být na škodu a hlavně v případech, kdy se dva dostanou do sporu, který nebere konce (a přitom jsou třeba oba mimo). Nicméně absolutní svoboda při zakládání nefilozofických témat je kontraproduktivní, protože tendence k vyslovení názoru na těžké téma s počty těchto vláken úměrně klesá. |
 |
|
rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 14:51:56
|
Slávo,
proti kecárně nic nemám...ale co třeba topic Tvorba internetových stránek nebo, že většina témat končí tak, že absolutně vůbec nesouvisí s tím co se tam má probírat. Zkrátka tohle fórum je zahlcováno přílišnými offtopicy a já nemám trpělivost se tím brodit a vybírat z toho něco relevantního. Mimochodem to je důvod proč sem třeba přestal chodit Oldow. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 14:52:32
|
Rajisi. Ty sa v práci s kolegami a s kolegyňami občas nebavíš o súkroných veciach? To sa rozprávate len o práci? A to mi tu nie sme ešte ani v práci, tak načo tá rigidita? Rajisi. Väčšina ľudí, čo sem chodí, sa filozofii nevenuje profesionálne. Neviem, či tu vôbec niekto taký je. Toto filozofické fórum je podľa mňa čiste amatéreske filozofické fórum, tak v ňom nehľadaj niečo viac. Však ak si profík, tak daj návrh na filozofické fórum pre profesionálov, tak ako je extraliga ho futbale, tak by bolo aj extra fórum pre profíkov. Mohol by sa tam dostať len ten z amatérov, koho by profíci medzi seba prijali. Čo povieš. Je to blbosť? Máš lepší nápad, ako neobmedzovať druhých, a zároveň si vyhovieť? |
Edited by - navi on 16/10/2008 15:04:33 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 15:18:49
|
Rajisi. Ten topic o zakládání stránek jsem Navimi také vytknul jak jsi mohl poznat,ale on má pravdu v tom, že nebude li zájem, topic ustoupí kamsi dozadu a nebude zde zabírat místo. Když zde zabraly celou první stránku reklamy, vůbc jsi se k tomu nevyjádřil.Tobě vadí spíše to, že chybí reakce na tvůj vstup a mohu říci, že mně by to vadilo také,ale já nemám co k tomu říci a myslím, že u ostatních tomu bude podobně.Klidně však můžeš založit jiný a třeba bude ostatní zajímat a třeba bude úspěšný. Držíš se stranou a tím se tak trošku vyřazuješ sám. Být trošku vstřícný není slabost a poklábosit si jen tak o životě není znak chybění moudrosti.Někdy je to naopak tím nejmoudřejším, co může člověk v dané situaci udělat. Cítíš li se však nad ostatní nějak povýšeným, pak je to tvoje věc a není to náš problém. Určovat nám o čem se máme a o čem nemáme bavit nám však nikdo přikazovat nebude.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 15:48:08
|
Rajisi. Chceš, aby sme sa prispôsobili my Tebe, alebo sa prispôsobiš Ty nám?
Rajsi, záleží Ti na tom, aby Ťa ľudia mali radi? |
Edited by - navi on 16/10/2008 15:54:53 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 15:56:27
|
Navi.
Já myslím, že se nemusíme přispůsobovat ani my jemu, ani on nám.Může se zůčastňovat třeba jen toho, co jej zajímá a ostatní prostě ignorovat jako by to nebylo. Může zakládat topicy na téma které ho zajímá , může nás vytlačit třeba s první stránky tím, že vrátí do diskuse stará témata, která jaj zajímají.Diktovat však nám co nás momentálně má či nemá zajímat, na to právo nemá a tím, že naše momentální zájmy kritizoval, překročil své právo a snažil se omezit ve vlastním zájmu práva naše.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 16:02:05
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi.
Já myslím, že se nemusíme přispůsobovat ani my jemu, ani on nám.Může se zůčastňovat třeba jen toho, co jej zajímá a ostatní prostě ignorovat jako by to nebylo. Může zakládat topicy na téma které ho zajímá , může nás vytlačit třeba s první stránky tím, že vrátí do diskuse stará témata, která jaj zajímají.Diktovat však nám co nás momentálně má či nemá zajímat, na to právo nemá a tím, že naše momentální zájmy kritizoval, překročil své právo a snažil se omezit ve vlastním zájmu práva naše.
MB
Tak právo na to má, len si tým nerobí dobré meno u nás. Rajsi, my Ťa tiež nekritizujeme za to, že sa málo zúčastňuješ rozhovorov s nami. A prečo by sme Ťa vlastne aj mali, však si slobodný človek, tak sa podľa toho aj rozhoduješ. Alebo sa mýlim? |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 16:12:40
|
No nevím, já bych se chtěl bavit především o filozofii, proto sem chodím. To, že jsme přítomni nám zase nedává právo obsadit tenhle hosting tématy, které sem nepatří. Jsem tedy pro používání vlákna "kecárna" + vždy jedno aktuální nefilozofické téma. Počínaje tímto momentem začínám bojkotovat všechna nefilozofická vlákna dokud zde nebude alespoň částečný pořádek. Nepřišel jsem si sem povídat jenom s vámi, ale i s dalšími, kteří se filozofií zabývají. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 16:13:03
|
quote: Originally posted by neronis
No nevím, já bych se chtěl bavit především o filozofii, proto sem chodím. To, že jsme přítomni nám zase nedává právo obsadit tenhle hosting tématy, které sem nepatří. Jsem tedy pro používání vlákna "kecárna" + vždy jedno aktuální nefilozofické téma. Počínaje tímto momentem začínám bojkotovat všechna nefilozofická vlákna dokud zde nebude alespoň částečný pořádek. Nepřišel jsem si sem povídat jenom s vámi, ale i s dalšími, kteří se filozofií zabývají.
prostě by to chtělo moda... |
Edited by - Rzwald on 16/10/2008 16:15:01 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 16:36:07
|
Pánové.
Dějí se zde zajímavé věci. Filosofická témata se mění v nefilosofická a v nefilosofické kecárně se rozjíždí filosofické téma o duši. Není to typické? Ona filosofie je o životě a nejen o tom, co řekl ten,či onen filosof. Vzdálí li se filosofie od života, vznikne vždy problém.Přiblíží li se filosofie zpět k životu,pak se jako pták Fenix vzbudí s popela a objeví se v plné kráse. A tak se i ta kecárna stala filosofickým topicem. Neronisi. Nikdy nevíš kam se kterékoliv téma obrátí a tak bojkot může vést k tomu že bude zničeno to, z čeho se mohlo zrodit krásné a filosofické téma.Což na tom záleží jaký je nadpis,či čím diskuse započala? Důležité je kam došla a u mnohých ryze filosofických témat by se to místo dalo označit pouze neslušným výrazem.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 16:41:23
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Pánové.
Dějí se zde zajímavé věci. Filosofická témata se mění v nefilosofická a v nefilosofické kecárně se rozjíždí filosofické téma o duši. Není to typické? Ona filosofie je o životě a nejen o tom, co řekl ten,či onen filosof. Vzdálí li se filosofie od života, vznikne vždy problém.Přiblíží li se filosofie zpět k životu,pak se jako pták Fenix vzbudí s popela a objeví se v plné kráse. A tak se i ta kecárna stala filosofickým topicem. Neronisi. Nikdy nevíš kam se kterékoliv téma obrátí a tak bojkot může vést k tomu že bude zničeno to, z čeho se mohlo zrodit krásné a filosofické téma.Což na tom záleží jaký je nadpis,či čím diskuse započala? Důležité je kam došla a u mnohých ryze filosofických témat by se to místo dalo označit pouze neslušným výrazem.
MB
souhlasil bych s tebou, pokud bychom tvořili uzavřené společenstvo a každý z nás měl např. tolik času jako mám já nebo ty...tj. dostatek času na to, aby každý den přečetl vše, co se tu napsalo....
pokud např. rajis tu není každý den, pak pro něj může být otravné, číst naše nefilosofické "kecy"...protože prostě nemá čas a dá přednost filosofii, protože na kecání má jiný kamoše na icq...
druhý problém je, že nejsme uzavřená skupina a když někdo nový sem přijde, tak ho může odradit, že nějakých 50% příspěvků jsou nefilosofický...
...samozřejmě fórum je takové, jak si jej uděláme a když většině z nás nevadí, to "kecání", pak kecejme, ale chtělo by to prostě toho moda, kterej by v tom udělal trochu větší pořádek... |
Edited by - Rzwald on 16/10/2008 16:41:48 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 17:08:34
|
Rzwalde.
Když jsem do tohoto fora přišel prvně byly zde pouze ty nudné filosofické úvahy typu prostupu jsoucna nejsoucnem a podobně. Návštěvnost byla tak jednou za čtvrt roku a reklamy zde vůbec nebyly.Byl zde však ten řád po kterém nejspíše toužíš. Podívej se nyní. Řád zde příliš není,ale když jeden dva dny vynecháš, pak musíš hodně dlouho číst abys věděl o čem to je. Návštěvnost je taková jaká je a podívej se třeba na tu kecárnu a to je ten topic založený před několika dny. Spočítej si kolik lidí je zde a podívej se na číslo návštěvnosti. Pokud vím přesáhlo již 2500 návštěv.Myslíš si,že jsme toho počtu návštěv dosáhli snad my? Každý hledá to, co je zajímavé a jen málokdo to co zní učeně.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|