www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Tvorba internetovej stránky.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/10/2008 :  11:55:29  Show Profile  Reply with Quote
Poobede sem dám základné inštrukcie pre tvorbu internetovej stránky zdarma.

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/10/2008 :  14:14:39  Show Profile  Reply with Quote
Polotovarových možností je na internete veľa, niektoré majú aj návody. Ja som začal asi pred dvomi rokmi, a v tej dobe som si vybral http://webgarden.cz/. S týmto som sa naučil trochu pracovať, takže tu vám môžem byť nápomocný.Takže kliknete si "vytvoriť stránku". Vyplníme kolónky názvu stránky, a klikneme na "další". zsa vyplníme kolónky, a klikneme na "další". V treťom kroku to všetko potvrdíme, a stránka je vytvorená. Vstúpime do administrácie, a tam môžeme stránku tvoriť. Ak sa chcete niečo pýtať, tak sa pýtajte.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/10/2008 :  15:16:31  Show Profile  Reply with Quote
Pokud by někdo uměl v HTML a Flashi, měl bych spoustu námětů na vývoj web-browser her.
Byl jsem v jednání i s Illusion Softworks, akorát neumím programovat, tak se na mě vybodli.
Pokud by se někdo vyznal v C++ znám několik open source her, které by se daly překopat k obrazu svému, hlavně bych chtěl použít komunikační AI - AIML software, který je taky open source.
Bohužel jsou programátoři většinou úzkoprsí a jdou makat za pár babek k nějaké společnosti místo toho aby riskovali s vlastním projektem.
Asi si zaletím do Ameriky, tam nápady hledají:)

Edited by - neronis on 13/10/2008 15:22:24
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/10/2008 :  15:46:39  Show Profile  Reply with Quote
Čo Ti bráni, aby si sa naučil programovať v uvedených jazykoch?
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/10/2008 :  15:49:36  Show Profile  Reply with Quote
Čas
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/10/2008 :  15:51:53  Show Profile  Reply with Quote
Blbosť. Keď máš čas písať tu na internete, tak máš čas sa učiť HTML. Problém bude asi v tom, že sa Ti nechce, čo povieš?
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/10/2008 :  16:01:49  Show Profile  Reply with Quote
Nemůžu umět všechno, není na to zkrátka čas. Mám možnost psát zde na fóru, protože se filozofií zabývám celý život a jde mi to samo.
Programování je v podstatě špinavá práce a časově velmi, velmi náročná.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/10/2008 :  16:20:39  Show Profile  Reply with Quote
Ale hovno, je to špinavá práce. Špinavá práca je automechanik a nie programátor, a to ani vtedy nie, ak to chápeme metaforicky. Filozofia je len zábava, to neni práca. ak si niekto myslí, že to je práca, tak s fyzikálneho hľadiska určite, ale to je aj každá zábava. Keď sa filozofiou zaoberáš celý život,(to už aj v plienkach si sa ňou zaoberal?), tak povedz, čo užitočného si tým priniesol ľuďom? Nejakú konkrétnu z oblasti filozofie, za ktorú Ti boli ľudia ochotní zaplatiť. Tak pome na to: si narade

Ak som urazil niekoho jemnocit, svojou nadávkou, tak sa mu hlboko ospravedlňujem. Soráč, nie seráč, to by si niekto mohol špatne vysvetliť

Edited by - navi on 13/10/2008 16:22:35
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 13/10/2008 :  16:22:07  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Špinavá práce? Když o tom moc nevíš, tak programování nehaň. Časově náročná je jen když neumíš hospodařit s časem. ale to platí pro každou práci a zejména pro tvůrčí práci.

Programování je na jedné straně řemeslo a na druhé taky trochu umění. Rozhodně nestačí naučit se jazyk. To máš stejné jako rodným jazykem, k tomu abys mohl mluvit ti nestačí znát jazyk, ale musíš umět myslet. K tomu abys mohl programovat ti nestačí znát programovací jazyk. To je stejné jakoby ke složení symfonie stačilo znát noty.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/10/2008 :  16:27:22  Show Profile  Reply with Quote
Hehe.
Zabývám se psaním. Při psaní je důležité pracovat s pojmy a významy. Určitý pocit ve čtenáři/divákovi/posluchači evokovat, namísto aby byl pouze popsán. K tomu je potřeba člověka pochopit a rozumět mu. V 19ti jsem napsal 2 knihy, které byly hodně naturalistické a takové syrové a živé. Šlo o zkoušku nového formátu. Jinak jsem hudební textař a začínám pracovat na jednom seriálu.
Vše je ještě v plenkách, je mi teprve 25 a myslím, že potřebuju ještě pár let než "uzraju".
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/10/2008 :  16:27:56  Show Profile  Reply with Quote
Náhodou, keby som poznal noty, tak vám zložím takú symfóniu, že by ste sa pogrcali od zážitku. Ale to len v krajnom prípade. Je celkom možné, že by to vyšlo. Pokiaľ človek neskúsi, tak nevie. Aj špatný programátor je programátor. Aj Salieri bol hudobný skladateľ, len nemal taký úspech, ako Mozart

Edited by - navi on 13/10/2008 16:28:37
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/10/2008 :  16:30:39  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Hehe.
Zabývám se psaním. Při psaní je důležité pracovat s pojmy a významy. Určitý pocit ve čtenáři/divákovi/posluchači evokovat, namísto aby byl pouze popsán. K tomu je potřeba člověka pochopit a rozumět mu. V 19ti jsem napsal 2 knihy, které byly hodně naturalistické a takové syrové a živé. Šlo o zkoušku nového formátu. Jinak jsem hudební textař a začínám pracovat na jednom seriálu.
Vše je ještě v plenkách, je mi teprve 25 a myslím, že potřebuju ještě pár let než "uzraju".

Len aby Ťa to uživilo chlape. Čo Ťa vlastne živí?
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/10/2008 :  16:35:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemus

quote:

Špinavá práce? Když o tom moc nevíš, tak programování nehaň. Časově náročná je jen když neumíš hospodařit s časem. ale to platí pro každou práci a zejména pro tvůrčí práci.

Programování je na jedné straně řemeslo a na druhé taky trochu umění. Rozhodně nestačí naučit se jazyk. To máš stejné jako rodným jazykem, k tomu abys mohl mluvit ti nestačí znát jazyk, ale musíš umět myslet. K tomu abys mohl programovat ti nestačí znát programovací jazyk. To je stejné jakoby ke složení symfonie stačilo znát noty.

Já jsem tušil, že se ozveš, když napíšu "špinavá práce". Měl jsem spíš napsat "mravenčí práce".
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/10/2008 :  16:38:03  Show Profile  Reply with Quote
Zatím mě živí má kariéra. Jsem vedoucí jednoho oddělení.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/10/2008 :  16:49:32  Show Profile  Reply with Quote
Ja som netušil, že kariéra je profesia, vy hej?
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/10/2008 :  16:57:05  Show Profile  Reply with Quote
Ale ano. Pokud chceš vést lidi, musíš se naučit spoustu zákonitostí. Na ČT2 dávají například nový seriál "Office" ("Kancl" v překladu myslím). Zkus se podívat na to jaký je rozdíl mezi úkolem a řízením.
I když jde asi jen o pojmy. Kariéra znamená, že musíš s lidmi manipulovat aby tě poslouchali a profese znamená, že plníš stanovené úkoly. Tak to chápu i když jsem nad tím nikdy nepřemýšlel zda je to správně, není to důležité.
To moje bude asi napůl kariéra a napůl daná profese.

Edited by - neronis on 13/10/2008 16:58:12
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000