www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Skutočnosť.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 18/09/2008 :  16:59:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Produktivní bývá především úsilí.

By si sa čudoval, že v niektorých prípadoch platí opačný postup.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 18/09/2008 :  17:02:44  Show Profile  Reply with Quote
Chlapi. Najlepšie riešenie derealizácie je neriešiť ju.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 18/09/2008 :  17:13:16  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Rzwalde.
To je dobrý postřeh. Pokud bolest přesáhne určitou hodnotu, dojde k posuvu prahu bolesti a ty ji přestáváš vnímat jako bolest. Jenže když se to stále opakuje a nemůžeš to ovlivnit,pak dochází k jevu, který popisuje Navi a dá se to i popsat tak, že duše vystoupila mimo tělo a sleduje tělo zvenčí nezainteresovaně. U těch věřících mohlo docházet k umělé tvorbě té choroby a to již je o něčem docela jiném.
Přívedl jsi mně vlastně tím k nápadu. Pokud by se podařilo posunout tu hladinu bolesti zpět na stav který byl předtím,pak by příznaky té choroby zmizely samy od sebe. Nyní je otázkou jen čím toho dosáhnout.Opiáty posouvají tu hladinu bolesti ještě výše a to by vedlo k prohloubení choroby. Chtělo by to najít to co působí obráceně,ale to již není úkol pro mne. Je docela možné, že medicina cosi takového zná,ale já to neznám.

MB

Miloslave. To sú práve tí opiátový antagonisti (opak opiátu. Opiátové receptory vyraďuje z funkcie). To je práve ten Naltrexon, ktorý je zatiaľ najúspešnejší v odstraňovaní derealizácie. Osobne som si našiel náhradu, za tento drahý, a u nás nedostupný liek, a tým je Tramadoly hydrochroridum. Nie je to čistý opioidný antagonista, ale blokuje funkčnosť kappa opioidných receptorov, cez ktoré sa údajne derealizácia prejavuje. Tramadoly dostáva moja žena na bolesť po autonehode, tak jej ich beriem.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/09/2008 :  18:05:02  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Raději se o tom domluv s lékařem.Já bych řekl, že tramal je opak toho, co potřebuješ,ale zaručit to nemohu. Uvědom si že tlumí bolest a ty potřebuješ snížit tu hladinu na které bolest cítíš.Potom budeš svoje tělo lépe vnímat a to je právě opak.Faktem je, že tě může dělat dobře,ale může tu chorobu ještě zesílit.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 18/09/2008 :  23:41:32  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi.
Raději se o tom domluv s lékařem.Já bych řekl, že tramal je opak toho, co potřebuješ,ale zaručit to nemohu. Uvědom si že tlumí bolest a ty potřebuješ snížit tu hladinu na které bolest cítíš.Potom budeš svoje tělo lépe vnímat a to je právě opak.Faktem je, že tě může dělat dobře,ale může tu chorobu ještě zesílit.

MB

Lekári toho vedia príliš málo na to, aby som sa s nimi radil. O to som sa pokúšal v predchádzajúcom štvrť storočí, a mám pocit, že toho vedia menej, než málo. Myslím si, že ten kto by tu mohol radiť som skôr ja, než oni, aj keby to logicky malo byť naopak. Poviem Ti príklad na to, čo si napísal. Napísal si, že tramal tlmí bolesť, a že ja naopak bolesť potrebujem cítiť, pretože teória z ktorej vychádzaš hovorí, že derealizácia otupuje, a tramal to duplikuje. Derealizácia neotupuje bolesť, otupuje vnímanie. Vnímanie a bolesť sú dve rôzne veci. Skús to otočiť: Vnímanie sa otupí pod bolesťou. Nastane derealizácia. Ak bolesť pominie, pominie aj derealizácia. Vidíš, a už je to v prospech tramadolu, a to sme ani neporušili logiku. Chlapci, s tou derealizáciou to bude troška šťavnatejšie, než sa prezentuje na verejnosti. To čo sa prezentuje na verejnosti(odbornou verejnosťou) osobne považujem za značne zdeformovanú karikatúru pravdy. Pre mňa to už je príliš primitívne, a to si ani nenamýšlam. Tak se mnějte kluci. Ak niekoho z vás zaujíma cyklistika, tak som si pred tromi týždňami dal kolečko v Rakúsku. Super príroda: http://cykloturistika.webgarden.cz/11-po-rakuskych-cyklocestach
Go to Top of Page

Rtep
Nový uživatel

10 Posts

Posted - 19/09/2008 :  02:17:59  Show Profile  Reply with Quote
Domnívám se pánové, že celá diskuse je mimo mísu a to hlavně z toho důvodu, že Navi zde nežádá o radu (pokud nemám pravdu, tak mi klidně oprav Navi), ale otázka je zde opravdu položena filisoficky. nakonec moderní kvantová mechanika jasně ukazuje, že realitu lze vnímat mnoha způsoby. Například nositel NC Wheeler se již v osmdesátých letech věnoval otázce vědomí samotné hmoty. Mzšleno částice hmoty - jednotka vědomí. Pracoval s myšlenkou, že hmota samotná a potažmo vesmír jako celek jsou nadány vlastním vědomím a vnímáním. Je li to pravda, nedovedu si představit, že shluk gluonů vnímá realitu stejně jako já. Dokažte Navimu, že svět opravdu existuje, pokud to lze prokízat (z elementárního hlediska je svět jen zakřivení prázdného v n rozměrech) a neberte se prosím tak vážně.
ve věci derealizace:
Sám jsem lehkou formu derealizace zažil následkem púlročního duševního utrpení následkem odvykání omamným látkám.
Při odvykání jsem trpěl těžkými depresemi, a těžkou existenciální úzkostí. bylo mi, tak jako je člověku, který zýtra zemře, přestože jsem tušil, že nezemřu. podotýkám že přesevšechno jsem ještě zemřít nechtěl. navíc jsem předtím lehčích drog používal k "práci" se svým podvědomím (posouzeno dnes velmi amatérským a bohužel i nebezpečným pokusům) a jako prostředek ke svým pokusům jsem používal jogických technik, které jsou li prováděny bez dohledu zkušeného mistra mohou být fatální. toto vše jsem tehdy podcenil žil jsem rychle a zběsile a svítil jsem jak vánoční stromeček. Darem z nebes z dnešního pohledu bylo, že při jedné takové seanci jsem pocítil neuvěřitelně ostrou bolest v rozkroku, která se mi rozlila do celého těla a později po dobu půl roku mi z těla nezmizela, pouze měnila svou intenzitu a mnohdy se soustřeďovala do jednoho bodu, jindy putovala po těle, před usnutím se soustřeďovala mnohdy v hlavě jako jeden pálící bod. někdy za čelem, jindy vzadu, pak zas na jedné straně, jindy v celé páteři, nebo i v nohou. Bál jsem se usnout, protože mne pronásledovaly hrozné sny. usnul jsem většinou přes den kdy jsem byl klidnější. navíc úzkost z toho, že nevím co se se mnou děje se projevovala tím, že jsem si neustále myslel, že se v příštím okamžiku zblázním, že se mi mysl rozskočí na tisíc kousků, že to prostě nezvládnu a že budu jako blázen trpět dokud nezemřu a i po smrti, protože jsem tehdy doufal v posmrtný život.
Z bolesti se stalo spíše pálení, někdy mravenčení. prvních čtrnáct dní jsem měl tělo v jednom ohni, pak se to pomalu zlepšovalo, ale po čtrnácti dnech to přišlo znova ve stejné intenzitě, byl to začarovaný kruh - úzkost zvyšovala intenzitu pálení, pálení zvyšovalo ůzkost, protože nikdo mi nebyl schopen mi říci co to je. rady jogínů a léčitelů mi jenom motaly hlavu ještě víc.
Podotýkám, že jsem okamžitě přestal se svými experimenty a že toto nebyly abstinenční příznaky. drogu jsem od té doby nevzal a závislost byla lehká a sám jsem se z ní dostal.
Dnes vým, že ten kruh se nemusel takto rozjet a znám i příčinu. Podle mého nynějšího názoru za vším stála úzkost a její fizické projevy. úzkost totiž mění vnímání neuvěřitelným způsobem, a bolí- fyzicky.
nicméně tehdy jsem myslel, že jsem si obrátil první čakru, která se nachází v rozkroku a nezvratně jsem narušil tok Kundalini šakti. také jsem tehdy připouštěl věrohodnost některých východních náboženství a jejich důsledků a to komplikovalo situaci.
zhruba po 5 měsících se počala plíživě dostavovat derealizace a částečná depersonifikace a to byl poslední hřebíček. Žil jsem v bludu východních filosofií a teď tohle. Mohl jsem si myslet, že jsem v pekle. řekl jsem si - a teď jsem se už definitivně zbláznil.
Už nemám více co ztratit. Budu se na svět dívat těmato očima a třeba uvidím něco zajímavého co jiní nevidí. řekl jsem si užij dne a už se netrap. žij pouze přítomným okamžikem a užij si ho. a bylo mi skutečně úplně jedno, co bude za minutu, hodinu, zýtra.Byla to neskutečná úleva. svět jsem vnímal jakoby přes jakýsi opar, domníval jsem se, že jsem ztratil prostorové vnímání, když jsem šel, svět se přede mnou houpal a bylo to doslova jako ve snu. přesto jsem si zcela jasně uvědomoval, že se nesmím nechat porazit autem, dokonce jsem v tomto stavu párkrát řídil. Rozumový smysl pro realitu a pud sebezáchovy jsem neztratil.
Druhý den jsem poprvé navštívil odborníka - Psychiatra a byl jsem rozčarován tím, že můj problém konkrétně derealizaci uměl pojmenovat, ale vyšlo najevo, že s ním současná věda neumí nic udělat
Myslel jsem, že se jedná o jasně definovanou poruchu, ale byl jsem na omylu. dostal jsem nějaké oblbováky a pod jejich vlivem postupně ustalo ono pálení jako fyzický projev úzkostných stavů. derealizace přetrvávala ještě dlouho potom a mám podezření, že její lehčí projevy pociťuji dodnes, ale zvykl jsem si na nový způsob vnímání natolik, že ho pociťuji jako platnou realitu. Už jsou to 3 roky a opět žiji naplno, bez hloupých experimentů. Odborník mne navedl správnou cestou, Hlavní díl práce jsem musel udělat sám. a poskládal jsem se znova a líp. jsem také mnohem šťastnější než dřív. poznal jsem svoji podstatu, vím kdo jsem a mám se rád.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/09/2008 :  08:51:39  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rtepe.

Vítám tě mezi námi a chtěl bych tě za tvoje slova poděkovat. Tohle jsou informace, které jsem hledal a docela bych uvítal další,protože se díky tobě začala trošku zřetelněji rýsovat logika.
Co se jogy týká. To je to co jsem říkal Gatovi, zvláště když říkal, že chce experimentovat se zástavou srdce. Je li joga mistrovsky zvládnutá, může být prospěšná zdraví. Nedokonalé zvládnutí a experimentování může vést k těžkému poškození zdraví, až k smrti zvláště je li toto spojeno s vírou.On mně nevěřil a tys moje slova doložil na vlastním příkladu. Díky.
Nemohu mluvit za Navi,ale mám dojem, že v jeho slovech není až tolik filosofie, jako spíše volání o pomoc. Pokud je tomu jinak ,pak jsem jej skutešně nepochopil.Volá li někdo o pomoc, nebudu to rozebírat po filosofické stránce, ale budu se snažit nalézt to co by pomohlo i když jsou mé schopnosti v této problematice silně omezené.A tak vlastně jen ukazuji různé možnosti,jako s tím vyhledáním výzkumných programů a podobně. Snažím se mu tak ukázat, že situace nemusí být zcela beznadějná a ty jsi mu ukázal,že zde nějaké řešení je.Čili díky za to.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 19/09/2008 :  10:24:25  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Nedokonalé zvládnutí a experimentování může vést k těžkému poškození zdraví, až k smrti zvláště je li toto spojeno s vírou.

to, co psal Rtep bylo zajímavé..

...ale s tou jógou mi to připadne přemrštený...je sice pravda, že se to říká, ale nevěřím tomu. Zastavovat srdce jsem taky zkoušel...ale když na to nejsi dostatečně dobrý, tak to se ti prostě nepovede. Umím si tep zpomalit na cca 55 tepů za minutu, což je zcela zanedbatelná změna když normálně mám 61. Lidi, kteří to trénují (např. hloubkoví potapěči) si jej umí zpomalit podstatně více..no a pořádnej jógín asi ještě více...ale je to přímo úměrný tomu, jak trénuješ.

Pokud vím, tak nebezpečný jsou především hathajógový krije -- např. dívání se upřeně do plamene, pojídání fášku, pročišťování střev, atd. Nemůžeš si imo meditací nic udělat, protože když ji neumíš, tak se nedostaneš do takové hloubky, aby mohla napáchat škody....a když ji umíš, tak si zase neublížíš, protože to umíš.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 19/09/2008 :  11:06:09  Show Profile  Reply with Quote
Rtep má pravdu. Nevolám o pomoc. Položil som čiste filozofickú otázku. Může byť realitou aj to,čo ako realitu nevnímame? Svoje vnímanie som tu použil ako príklad. Pomoc nehľadám.
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 19/09/2008 :  12:14:16  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Rtep má pravdu. Nevolám o pomoc. Položil som čiste filozofickú otázku. Může byť realitou aj to,čo ako realitu nevnímame? Svoje vnímanie som tu použil ako príklad. Pomoc nehľadám.

navi,
může. My nevnímáme to, co nechceme vnímat ať už z těch či oněch důvodů.
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 19/09/2008 :  12:21:43  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Rtepe.

Vítám tě mezi námi a chtěl bych tě za tvoje slova poděkovat. Tohle jsou informace, které jsem hledal a docela bych uvítal další,protože se díky tobě začala trošku zřetelněji rýsovat logika.
Co se jogy týká. To je to co jsem říkal Gatovi, zvláště když říkal, že chce experimentovat se zástavou srdce. Je li joga mistrovsky zvládnutá, může být prospěšná zdraví. Nedokonalé zvládnutí a experimentování může vést k těžkému poškození zdraví, až k smrti zvláště je li toto spojeno s vírou.On mně nevěřil a tys moje slova doložil na vlastním příkladu. Díky.
Nemohu mluvit za Navi,ale mám dojem, že v jeho slovech není až tolik filosofie, jako spíše volání o pomoc. Pokud je tomu jinak ,pak jsem jej skutešně nepochopil.Volá li někdo o pomoc, nebudu to rozebírat po filosofické stránce, ale budu se snažit nalézt to co by pomohlo i když jsou mé schopnosti v této problematice silně omezené.A tak vlastně jen ukazuji různé možnosti,jako s tím vyhledáním výzkumných programů a podobně. Snažím se mu tak ukázat, že situace nemusí být zcela beznadějná a ty jsi mu ukázal,že zde nějaké řešení je.Čili díky za to.
MB

Slávo,
nikdy jsem si nechtěl zastavovat srdce proto, abych se mohl chlubit, že mám zastavené srdce. Byl mistr v jakékoli činnosti na začátku mistrem nebo začátečníkem. Začátečníkem! Ty také rád experimentuješ a někdy odmítáš i autority! Rizika samozřejmě hrozí, ale nejsou větší, když člověk praktikuje jógu v kombinaci s vírou! Další kopnutí do víry!
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 19/09/2008 :  15:53:18  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rtep

Domnívám se pánové, že celá diskuse je mimo mísu a to hlavně z toho důvodu, že Navi zde nežádá o radu (pokud nemám pravdu, tak mi klidně oprav Navi), ale otázka je zde opravdu položena filisoficky. nakonec moderní kvantová mechanika jasně ukazuje, že realitu lze vnímat mnoha způsoby. Například nositel NC Wheeler se již v osmdesátých letech věnoval otázce vědomí samotné hmoty. Mzšleno částice hmoty - jednotka vědomí. Pracoval s myšlenkou, že hmota samotná a potažmo vesmír jako celek jsou nadány vlastním vědomím a vnímáním. Je li to pravda, nedovedu si představit, že shluk gluonů vnímá realitu stejně jako já. Dokažte Navimu, že svět opravdu existuje, pokud to lze prokízat (z elementárního hlediska je svět jen zakřivení prázdného v n rozměrech) a neberte se prosím tak vážně.
ve věci derealizace:
Sám jsem lehkou formu derealizace zažil následkem púlročního duševního utrpení následkem odvykání omamným látkám.
Při odvykání jsem trpěl těžkými depresemi, a těžkou existenciální úzkostí. bylo mi, tak jako je člověku, který zýtra zemře, přestože jsem tušil, že nezemřu. podotýkám že přesevšechno jsem ještě zemřít nechtěl. navíc jsem předtím lehčích drog používal k "práci" se svým podvědomím (posouzeno dnes velmi amatérským a bohužel i nebezpečným pokusům) a jako prostředek ke svým pokusům jsem používal jogických technik, které jsou li prováděny bez dohledu zkušeného mistra mohou být fatální. toto vše jsem tehdy podcenil žil jsem rychle a zběsile a svítil jsem jak vánoční stromeček. Darem z nebes z dnešního pohledu bylo, že při jedné takové seanci jsem pocítil neuvěřitelně ostrou bolest v rozkroku, která se mi rozlila do celého těla a později po dobu půl roku mi z těla nezmizela, pouze měnila svou intenzitu a mnohdy se soustřeďovala do jednoho bodu, jindy putovala po těle, před usnutím se soustřeďovala mnohdy v hlavě jako jeden pálící bod. někdy za čelem, jindy vzadu, pak zas na jedné straně, jindy v celé páteři, nebo i v nohou. Bál jsem se usnout, protože mne pronásledovaly hrozné sny. usnul jsem většinou přes den kdy jsem byl klidnější. navíc úzkost z toho, že nevím co se se mnou děje se projevovala tím, že jsem si neustále myslel, že se v příštím okamžiku zblázním, že se mi mysl rozskočí na tisíc kousků, že to prostě nezvládnu a že budu jako blázen trpět dokud nezemřu a i po smrti, protože jsem tehdy doufal v posmrtný život.
Z bolesti se stalo spíše pálení, někdy mravenčení. prvních čtrnáct dní jsem měl tělo v jednom ohni, pak se to pomalu zlepšovalo, ale po čtrnácti dnech to přišlo znova ve stejné intenzitě, byl to začarovaný kruh - úzkost zvyšovala intenzitu pálení, pálení zvyšovalo ůzkost, protože nikdo mi nebyl schopen mi říci co to je. rady jogínů a léčitelů mi jenom motaly hlavu ještě víc.
Podotýkám, že jsem okamžitě přestal se svými experimenty a že toto nebyly abstinenční příznaky. drogu jsem od té doby nevzal a závislost byla lehká a sám jsem se z ní dostal.
Dnes vým, že ten kruh se nemusel takto rozjet a znám i příčinu. Podle mého nynějšího názoru za vším stála úzkost a její fizické projevy. úzkost totiž mění vnímání neuvěřitelným způsobem, a bolí- fyzicky.
nicméně tehdy jsem myslel, že jsem si obrátil první čakru, která se nachází v rozkroku a nezvratně jsem narušil tok Kundalini šakti. také jsem tehdy připouštěl věrohodnost některých východních náboženství a jejich důsledků a to komplikovalo situaci.
zhruba po 5 měsících se počala plíživě dostavovat derealizace a částečná depersonifikace a to byl poslední hřebíček. Žil jsem v bludu východních filosofií a teď tohle. Mohl jsem si myslet, že jsem v pekle. řekl jsem si - a teď jsem se už definitivně zbláznil.
Už nemám více co ztratit. Budu se na svět dívat těmato očima a třeba uvidím něco zajímavého co jiní nevidí. řekl jsem si užij dne a už se netrap. žij pouze přítomným okamžikem a užij si ho. a bylo mi skutečně úplně jedno, co bude za minutu, hodinu, zýtra.Byla to neskutečná úleva. svět jsem vnímal jakoby přes jakýsi opar, domníval jsem se, že jsem ztratil prostorové vnímání, když jsem šel, svět se přede mnou houpal a bylo to doslova jako ve snu. přesto jsem si zcela jasně uvědomoval, že se nesmím nechat porazit autem, dokonce jsem v tomto stavu párkrát řídil. Rozumový smysl pro realitu a pud sebezáchovy jsem neztratil.
Druhý den jsem poprvé navštívil odborníka - Psychiatra a byl jsem rozčarován tím, že můj problém konkrétně derealizaci uměl pojmenovat, ale vyšlo najevo, že s ním současná věda neumí nic udělat
Myslel jsem, že se jedná o jasně definovanou poruchu, ale byl jsem na omylu. dostal jsem nějaké oblbováky a pod jejich vlivem postupně ustalo ono pálení jako fyzický projev úzkostných stavů. derealizace přetrvávala ještě dlouho potom a mám podezření, že její lehčí projevy pociťuji dodnes, ale zvykl jsem si na nový způsob vnímání natolik, že ho pociťuji jako platnou realitu. Už jsou to 3 roky a opět žiji naplno, bez hloupých experimentů. Odborník mne navedl správnou cestou, Hlavní díl práce jsem musel udělat sám. a poskládal jsem se znova a líp. jsem také mnohem šťastnější než dřív. poznal jsem svoji podstatu, vím kdo jsem a mám se rád.

Není mi zcela jasný ten impuls, který tě přesvědčil vzdát se dogma východního náboženství a dostal k tě k transformaci na jiný způsob vnímání.
Možná to byla ta experimentace s vědomím pod vlivem drog, taková dokáže porušit veškeré hranice a nezapomíná se na tu zkušenost.
Mimochodem svět, který jsi viděl zprvu za tím oparem, je těžké vidět zcela jasně. Instinkty nás nemýlí, mýlí nás přesvědčení.

Edited by - neronis on 19/09/2008 16:18:53
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/09/2008 :  16:28:25  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Já myslím, že mu rozumím a to díky Gatovi a dalším,kteří se zabývají východními učeními a hlavně jogou.Jejich uznaná pravda jim říká, že duše není závislá na tělu a některé praktiky jogy směřují k tomu aby byl vyvolán doje vymístění duše mimo tělo. Jak se říká, není šprochu aby na něm nebylo pravdy trochu. Je zde tedy cosi co vede k determinaci a depersonizaci umělou cestou. Když se k tomu přidají drogy mající podobný účinek.Pak může být tato choroba uměle vyvolána.A já mám takové tušení,že když nastaly ty bolestivé projevy, začal si toto uvědomovat a správně to vyhodnotil. To byl ten podnět,který ho vlastně vyslal na cestu k vyléčení.Je to viditelné i z jeho slov, kdy východní učení, které uznával prohlašuje za bludy.Je cítit, že je díky tomu negativnímu výsledku začal nenávidět.

Možná že se mýlím, ale na to nám nejspíše odpoví on sám.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 19/09/2008 :  16:36:16  Show Profile  Reply with Quote
Je možné, že prostředek k vyvolání nezávislého myšlení mohl být zároveň příčinou choroby. Potom se může subjekt setkat s kategorickým odmítnutím náboženství nebo třeba filozofického hnutí, třebaže v jejich fragmentech občas přínos spočívá.
Protože by v nich viděl špatný příklad a jejich vliv by přeceňoval.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/09/2008 :  16:56:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

I toto se může stát a vůbec to není závislé na skutečné kvalitě toho co bylo dříve jako pravda přijato. Když se párkát pořádně spálíš o kamna, začneš k nim cítit odpor i když se na nich dá vařit dobré jídlo.

MB
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000