Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/09/2008 : 17:04:30
|
Pánové. Bavíme se zde jako bychom byli sami na světě.A tak vás s toho omylu trošku vyvedu. Včera mne navštívil kamarád a řekl mně."Jestlipak víš, že máš na internetu jmenovce?" Pokrčil jsem rameny a řekl jako bych nic nechápal, že hned několik. On však mávnul rukou a řekl. "Já myslím na filosfii. cz a řádí tam jako černá ruka." To už jsem měl co dělat, abych se nesmál. " A jestlipak nedělá mému jménu ostudu?" Zeptal sem se. " To já nevím,ale v hospodě mezi chlapy má hodně těch, kteří mu drží palce." odpověděl. Tak tohle mne už zarazilo. "neříkej mně, že se chapi v hospodě baví o filosofii." Jsem řek nevěřícně. " Co myslíš? Oni si tam kvůli tomu nosí notebook a probírají to tam, že se div nepoperou." "Tak to já se tam také podívám." řekl jsem a odvedl řeč jinam. Najednou jsem litoval každého neuváženého slova a uvědomil si,že nás takto mohou sledovat stovky lidí a my si tady plácáme, jako bychom byli na světě docela sami.
MB |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 04/09/2008 : 18:02:35
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Pánové. Bavíme se zde jako bychom byli sami na světě.A tak vás s toho omylu trošku vyvedu. Včera mne navštívil kamarád a řekl mně."Jestlipak víš, že máš na internetu jmenovce?" Pokrčil jsem rameny a řekl jako bych nic nechápal, že hned několik. On však mávnul rukou a řekl. "Já myslím na filosfii. cz a řádí tam jako černá ruka." To už jsem měl co dělat, abych se nesmál. " A jestlipak nedělá mému jménu ostudu?" Zeptal sem se. " To já nevím,ale v hospodě mezi chlapy má hodně těch, kteří mu drží palce." odpověděl. Tak tohle mne už zarazilo. "neříkej mně, že se chapi v hospodě baví o filosofii." Jsem řek nevěřícně. " Co myslíš? Oni si tam kvůli tomu nosí notebook a probírají to tam, že se div nepoperou." "Tak to já se tam také podívám." řekl jsem a odvedl řeč jinam. Najednou jsem litoval každého neuváženého slova a uvědomil si,že nás takto mohou sledovat stovky lidí a my si tady plácáme, jako bychom byli na světě docela sami.
MB
to jako fakt, jo?  ...mno--tak to ještě že jsem anonym :-)
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/09/2008 : 18:52:06
|
Rzwalde.
Bohužel je to fakt a mně bylo jako by mne polil studenou vodou a když řekl,že to vytlačilo s jejich hovorů i fotbal a diskutují tak, že zapomínají k zlosti hostinského i pořádně pít, tak jsem tomu ani nechtěl uvěřit. No nyní se i ten kamarád dozví, že to nebyl jmenovec, díky tomuto topicu a ve mně roste tréma. Prostě máme diváky a mně bylo pořád divné, kde se bere ta tisícová návštěvnost témat, když je nás tady tak málo.Že jedna návštěva může být určena hned pro celou skupinu pivařů jsem vůbec netušil,ale možná by mohlo zajímat webmastera.
MB |
 |
|
rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts |
Posted - 05/09/2008 : 17:56:49
|
Hehe=) Asi bych se smíchy potrhal, kdyby mně to někdo řekl.
Iluze všech fór spočívá v tom, že si většina myslí, že si je prohlíží jen ti co tam přispívají, ale přispívající tvoří drtivou menšinu, možná ani 10%, dle mé dosavadní zkušenostil. Takže se nelze divit.
|
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 05/09/2008 : 18:24:11
|
quote: Originally posted by rajis Iluze všech fór spočívá v tom, že si většina myslí, že si je prohlíží jen ti co tam přispívají, ale přispívající tvoří drtivou menšinu, možná ani 10%, dle mé dosavadní zkušenostil. Takže se nelze divit.
no ne..ale tak jako -- chápeš:
číst fóra a být neviditelný (tj. nepřispívat)...to je jak poslouchat cizí hovory v tramvaji --- tzn. krajně neslušné! :-D 
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/09/2008 : 07:47:36
|
Rzwalde.
Ne neslušné to není. Prostě jsme si jen neuvědomovali, že jdeme s kúží na trh. Oni se na to dívají jako na fotbalový zápas a fandí tomu, či onomu. Co asi říkají tomu velkému tichu v topicu Pradox? Nejspíše, že nevíte jak odpovědět.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 06/09/2008 : 13:46:56
|
Rzwalde.
Ne neslušné to není. Prostě jsme si jen neuvědomovali, že jdeme s kúží na trh. Oni se na to dívají jako na fotbalový zápas a fandí tomu, či onomu. Co asi říkají tomu velkému tichu v topicu Pradox? Nejspíše, že nevíte jak odpovědět.
MB
já vím, že to není neslušné, dělal jsem si srandu... ... Velké ticho (dal jsem tomu velké písmeno) je způsobeno tím, že si budu muset pročíst několik příspěvků před tím (a nevím kolik jich bude) a znovu se nad tím zamyslet---není to to, že bych prostě přečetl a bez rozmyšlení a okamžitě sepsal odpověď. (zatím odpovídám jen na taková témata, kde nemusím přemýšlet víc, než max 5 minut, případně jsem přemýšlel někdy jindy a mám věc promyšlenu dopředu). Takže ještě den nebo dva prosím vyčkej, pak odpovím. |
 |
|
okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts |
Posted - 06/09/2008 : 21:44:25
|
MB
Jsem si stoprocentně jistý, že MB si vymýšlí, tak jako o spoustě podobných věcí. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/09/2008 : 09:37:26
|
Okref.
Tu tvou jistotu tě mohu jen závidět.Já bych si tak jistý nebyl.Asi by ses divil,kdybys poznal co je vymyšleno a co je skutečnost.Faktem je,že se nesnažím dokazovat,že cosi tou skutečností je a mnohdy sám vytvořím tu trochu nedůvěry a činím tak záměrně. Tohle však skutečností je a navíc není jediný rozumný důvod k tomu, abych si právě toto vymýšlel. Co bych tím získal? Ten kamarád mne opět navštívil a mluvili jsme o tom,proč vlastně vznikl ten zájem bavit se v hospodě na místo o fotbale a ženských o filosofii. Řekl mně zajímavou věc,která ny mne téměř ani nenapadla. " Lidi nestojí o komplikované filosofické blábolení,ale vy tam mluvíte řečí, které oni rozumí a mohou o tom přemýšlet a mluvit. Lidi zajímá filosofie,protože jim pomáhá chápat svět kolem sebe,ale musí být srozumitelná a řešit to co je zajímá. A to vy tam děláte.Proto ten zájem." On sice mluvil dlouho ,ale toto je to podstatné. Položil mně však otázku, na kterou jsem mu sám nedokázal odpovědět." Vy rozjdete zajímvá témata a v nejlepším od toho tématu zcela odejdete a to chlapi v hospodě hodně naštve. Oni rozjedou diskusi, promýšlí vše a čekají co vy, aby si to s vámi porovnali a vy nic.Je to prý podobné tomu, jako když člověk zvedne sklenici, podívá se na barvu, čichne si a místo aby se napil ji postaví na stůl ač má stále větší žízeň. Podíval jsem se zpět a poznal, že mluví pravdu,ale proč je tomu tak jsem nepochopil. A tak jsem mu doporučil,aby se k nám připojili a třeba jako skupina a ukázali nám ty své názory. Řekl, že to vyřídí,ale s jakým výsledkem, že neví. On to řekl zhruba takto." Vy jste pro ně liga a bojí se s vámi pouštět do rozhovoru aby se nezesměšnili. Jim se to líbí právě tak, jak to je a když někdo dojde ke stejnému závěru jako jeho favorit, tak třeba i zplatí rundu a má radost."
MB |
 |
|
okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts |
Posted - 07/09/2008 : 16:21:49
|
MB, ani mě tak nevadí, že si vymýšlíš, jako to, ze ti někdo uvěří. Je to pro tebe dobrý pocit mít moc určovat co je pravda a co ne? Využívat důvěry ostatních a tím s nimi manipulovat? Lež má krátké nohy. Snadno můžu dokázat, ze tvůj příspevek není stoprocentně pravdivý a ze to, co by na prispevku mohlo byt pravdivé, je velmi pochybné a nepravděpodobné. Ale s ničím takovým se namáhat nebudu. Lepší bude, když se přiznáš bez mučení. Jenže to ty neuděláš, takže věc považuji za uzavřenou. |
 |
|
Fisico
Nový uživatel
Czech Republic
19 Posts |
Posted - 07/09/2008 : 16:49:08
|
Možná to nebude tak zlé, mám pocit, že se tímto příběhem MB pouze pokusil nás přimět abychom více přispívali do fóra, respektive neodbíhali od neuzavřených témat nemýlím-li se :) |
Edited by - Fisico on 07/09/2008 16:50:35 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/09/2008 : 18:11:01
|
Fizico. Ne, nebyl zde žádný úmysl a vše bylo tak jak jsem řekl a je docela možné, že se ozvou sami a tím bude pravdivost mýsch slov dokázána. Navíc nevím, co je na tom tak neuvěřitelného,či nepravděpodobného.Mně například to není nemilé i když vystupuji pod plnou identitou. Myslím,že se nemám zač stydět. Jsou zde i tací, kteří nesrší mudrostí,ale spíše nenávistí a vulgaritou,která se projevuje napadání všho co druhý napíše. Takovým to vadit může i když vystupují pod nickem a tak se snaží před touto relitou zavírat oči a prohlašují to za mé výmysly. Uvědomte si,že jsme na internetu a to je sdělovací prostředek přístupný nejen u nás , ale i na celém světě.Popírat tedy možnost že nás kdosi kdesi sleduje a třeba i hodnotí naše slova mně připadá trošku jako ignorace faktu. Brouzdal jsem trochu po internetu a nahlédl do různých blogů a diskusních for a mohu říci, že se toto forum od ostatních liší relativní slušností a kulturností,takže se nejspíše namáme zač stydět a je celkem pochopitelné,že ti skrytí vyhledávají právě nás. Ty snahy zavést i do tohoto fora pubertální výrazivo a nadávání jednoho druhému,se zde nesetkávají s úspěchem a každý kdo s takovou přijde, je brzy usměrněn, nebo odejde sám.Když v tom budeme pokračovat,pak se nebudeme mít zač stydět a to že nás mohou sledovat řady dalších nám nemusí vadit.Když si necháme s tohoto fora udělat intenetové smetiště,plné nadávek ,osočování a vulgarit, odejdou od nás ti diváci. Takže nic jsem si v tomto případě nevymyslel a vlastně ani nechápu, proš se objevily snahy moje slova spochybnit,či jim dávat jiný spekulativní význam.Vždyť vlastně téměř o nic nejde. To s těmi starými nedokončenými topicy? Vyslechl jsem a napsal.Nic víc a mnohdy bych se sám za sebe k nim nerad vracel. To když jsem odpovídal na to co nebylo středem mého zájmu a odpovídal jsem spíše proto, že jsem byl tázán, nebo vybízen. U některých mne to však mrzí,ale většinou jsem na konci a nemám nač reagovat.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 08/09/2008 : 00:05:15
|
quote: Originally posted by Fisico
Možná to nebude tak zlé, mám pocit, že se tímto příběhem MB pouze pokusil nás přimět abychom více přispívali do fóra, respektive neodbíhali od neuzavřených témat nemýlím-li se :)
ten pocit možná vznikl z toho, že první příspěvěk MB má formu podobnu jako z nějakého románu či povídky. Dialogy jsou uhlazené, celý příběh je až přespříliš kompaktní, v přímé řeči to určitě vypadalo jinak. To je však jasné, neboť nepředpokládám, že by někdo byl schopen slovo od slova sem dialog přepsat. Obsahově však na tom není nic zas až tak nepravděpodobného. A hlavně chybí dobrý motiv, taky se mi nezdá příliš jednoduché jen tak něco takového vymyslet. Např. proč zrovna hospoda? To copak v hospodách bývá internet? Ve většině určitě ne, jen málokterá hospoda poskytuje wi-fi nebo internetovou kavárnu. Pokud bych chtěl nějaký podobný příběh v nějakém prapodivném pohnutí mysli vymyslet, určitě bych nezvolil hospodu, jelikož bych se obával, že nebude působit dostatečně důvěryhodně.
Jinak myslím, že od "přispívání do fóra" naopak může příspěvěk o popularitě odradit, jelikož i když např. já jsem anonym, tak někdo, kdo mě alespoň trochu zná, by velmi rychle uhodl, kdo jsem. Pokud má fórum ještě hodně diváků, kteří nepřispívají, tak se tím zvyšuje šance, že mě někdo pozná, což např. z nějakého důvodu nechci. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/09/2008 : 07:59:03
|
Rzwalde. Nic jsem nemusel vymýšlet a na to zda je hospoda věrohodným místem jsem ani nepomyslel. S tou uhlazeností máš možná pravdu, ale je to spíše tím,že nejde o přesnou reprodukci rozhovoru, ale jakýsi výcuc, čili jen to podstatné a mnou sformulované. Nebylo důvodu popisovat vám rozhovor nás dvou, který trval i s jinými tématy vlastně téměř celé odpoledne. Jestli má ta hospoda připojení k internetu nevím,ale kdo dnes nemá internet? Faktem je, že to sledují na notebooku a ten má připojení přes mobil,čili kdekoliv kde je signál. Jinak si myslím, že tě vlastně nemusí vzrušovat, že nás kdosi kdesi sleduje. Kdyby naše rozhovory nebyly pro ně zajímavé a v něčem přínosné,pak by nás prostě nesledovali. Jinak není možno zcela vyloučit,že nás sleduje třeba i tvůj profesor s VŠ, pokud jej něco zaujalo třeba při náhodné návštěvě zde. Internet je věc veřejná a otevřená pro kohokoliv. Nejsi li vulgární, tupý,či ze sebe neděláš to co nejsi,pak tě ti návštěvníci nemusí vadit.Kdybys byl popelář a vydával se za profesora,pak by tě mohlo vadit, že tě někdo pozná a třeba se tě vysměje. Pokud se stydíš za své názory, které zde prezentuješ,pak to znamená, že to vlastně tvoje skutečné názory nejsou a bylo by lépe ty skutečné vyjádřit. Skrátka nemá význam se diskuse před diváky bát. Nakonec se stejně jejich názor nedozvíš a pokud ano, protože mezi nás vstoupí,pak jdou s kůží na trh i oni.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 08/09/2008 : 11:02:03
|
Pokud někdo nechce být reálně zodpovědný za své názory prezentované zde, bude to tím, že musí reálně vystupovat zcela odlišným způsobem. Pamatuj, že lidé jsou povrchní a je zapotřebí se před nimi přetvařovat, jinak se v tomto světě přežít nedá. Jinak je přirozeně reálné, že diskusi pouze sledují různí lidé na různých místech a různých situacích. Já bych jen nechtěl, aby se tato malá popularita odrážela ve vašich příspěvcích, není nutné mít vždy pravdu i když si člověk může v tu chvíli připadat jako černý kůň, tak obhajoba něčeho nesmyslného je ve filozofii kontraproduktivní.
MB, pokud by sis nedělal legraci z existence mimozemšťanů, možná bych ti i věřil |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 08/09/2008 : 11:07:20
|
AD nedokončování témat. Není možné většinu témat dokončit, protože životní otázky jsou specifické svou nejistotou. Nikdo neumí říct přesně a výstižně jak to je i když třeba já se o to snažím. Pokud existuje nějaká taková skupina, jistě mohou napsat jednoduchou větu a zeptat se. Hledáme odpovědi společně, proto jsme přátelé. |
 |
|
Topic  |
|
|
|