www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Stesti vs. smula
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 08/11/2006 :  16:30:31  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
No pockej, rikas tim: jestli si budu myslet, ze tohle neni smula, tak to smula nebude? To potom smekam klobouk, jestli to zvladas... Ja tohle sice vim, ale neumim se podle toho ridit
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/11/2006 :  18:22:29  Show Profile  Reply with Quote
Presne tak...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/11/2006 :  18:28:23  Show Profile  Reply with Quote
Aj tu na tejto stránke máš odpadkový kôš...Ak ti v tvojom vedomí nerobí niečo dobre, tak to ešte v zárodku hodíš do odpadkového koša...

Edited by - navi on 08/11/2006 18:29:06
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/11/2006 :  19:03:23  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milá Harlejko.
Píšeš, že ti bude sedumnáct let. Kdyby mně tak bylo, bral bych i to krásné neštěstí,které občas cítíš. Tím,čím procházíš jsme procházeli všichni.Někdo z nás to utopil v alkoholu, někdo z nás to pouze přetrpěl. Ty máš tu "smůlu", že dokážeš přemýšlet a tím se to zdá být mnohem těžší. Jenže ta tvoje přemýšlivá cesta vede k mnohem vyšším cílům a tak si myslím,že je vlastně tvým štěstím.
Nevím zda pochopíš to co nyní napíši,ale řekl bych že ano.
"Dny, které si pamatuji, protože se stalo cosi pěkného, nebo nepříjemného jsem žil.Ty ostatní jako by neexistovaly. A tak si vážím těch dobrých i těch špatných, protože si je pamatuji a jsou mým životem." Jednou budeš na tyto dny vzpomínat a budeš říkat. Jak krásná to byla doba.
Hovoříš o svém otci a jeho životní filosofii.Říkáš, že tě rodiče nedávají vše co potřebuješ. Já tě rozumím. I já jsem si toto myslel ve tvém věku. Říkáš, že otcovou filosofií je pracovat a zase pracovat. Zamyslela ses někdy nad tím, proč? Není to tím, že chce právě tobě poskytnou všechno co potřebuješ? Jestli se mu to plně nedaří,pak to může mít tisíc příčin,ale jeho vina to zřejmě nebude. Něco jiného by bylo, kdyby to co vydělá příkladně propil. Poznal jsem však ze vých slov,že tvůj táta raději obětuje svůj čas na život, proto aby tobě a třeba tvé mamince a sourozencům nic nechybělo. To je ta nekrásnější filosofie, jakou znám. To je filosofie vyplývající z jeho lásky k vám. Třeba čeká, že to poznáš sama. Nedáš li to najevo, pak se na tebe nebude zlobit protože to dělá z lásky,ale pokud mu dáš najevo, že to chápeš, bude nejšťastnějším člověkem. Tehdy pochopí, že jsi již dospělá.
Ze tvých slov jsem poznal,že tě rodiče naučili myslet a to je mnohem a mnohem víc, než kdyby tě zahrnuli věcmi po kterých třeba toužíš.
Říkáš, že je možná dobře, že se mně stala ta nehoda s knihou, že ji mohu nyní napsat mnohem lépe. Na tom milé děvče asi něco bude. Kolikrát jsem toužil vrátit se na začátek a psát znovu. Vadilo mně totiž moje velké ego,které se místy prosadilo a postavilo do čela. Pokoře se musí člověk učit a já jsem to poznal příliš pozdě a neměl odvahu se sám vrátit na začátek.Nyní již není nad čím přemýšlet. Je samozřejmé, že budu psát znovu a vytlačím s textu své ego co nejvíce.
Jestli chceš, klikni na mé jméno a ukáže se tě moje E mailová adresa.Pošli mně tvojí adresu a já ti na ni pošlu první kapitolu toho románu.Jen tak, abys věděla oč jde. Možná potom pochopíš, proč musím tolik bojovat s tím svým velkým Ego. Třeba i pochopíš, proč se tolik snažím své poznání lidem sdělit,dokud ještě žiji.Dokud jsem ještě na této Zemi.
Udělal jsem ve svém životě tisíce chyb a mnohdy jsem byl s toho nešťastný,ale a to je důležité, skutečně jsem žil.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 11/11/2006 :  00:13:51  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Dekuji za nektera krasna slova, ktera mi dodala spetku povzbuzeni... Ono na to, abyste pochopil situaci v nasi rodine, by byla treba spousta spousta casu. Ja si ani netroufam rikat, ze to mam nejak tezke nebo tak, protoze vim a znam lidi, kteri jsou, nebo byli, na tom mnohem hur. Jen to mam kapanek slozite... A podstatnou cast z meho zivota si nesu na bedrech sama...

Muj velky problem je totiz moje nevyrovnanost. Je to zvlastni. Ja si to velmi dobre uvedomuju, kazdou svou chybu vidim, ale nedokazu s ni nic kloudneho provest... Urcite jste se nekdy dostal do situace, kdy jste si rikal, tohle jsem udelal spatne a ted bych to mel napravit. Vedel jste jak, ale neslo to. Cin je mnohem tezsi nez myslenka. A to je muj vnitrni boj. Boj sama se sebou i se svetem, na kterem nemam pevnou pudu pod nohama. Je to opravdu slozite, zrovna dneska mi pritel rikal, ze premyslim nad prkotinami, ze bych radsi mela byt min zbrkla, ale nevim. Jsem proste takovy zvlastni clovek, ktery nedokaze svou energii nechat jen tak na miste. Prcha ze me rozlicnymi zpusoby a ja ji nedokazu dokonale ovladat. Chtela bych jit co nejdriv na reiki... Ale to uz odbocuji

Tata by pro me udelal prvni posledni, ale jedna zakladni chyba je ta, ze by to udelal jen ze sveho pohledu, co je pro me nejlepsi. To, co si myslim, a hlavne to, co citim, jde v jeho pripade dost stranou... Ne ze by nechtel, on to neumi. Neumi cloveku naslouchat. On vyslechne, to ano, ale neprebere si to. Takze kazdy nas rozhovor konci hadkou a zbytecnym rozcilovanim nad malichernostmi, misto reseni konkretniho problemu...

Nemyslim si, ze byste si mel sednout a vratit se na zacatek. Naopak. Tato situace by Vas mela privest nejspis k tomu, abyste se zpetne podival a zacal nekde kousinek vedle, na jinem miste, tam, aby to bylo spravne... Co Vy na to?
Urcite Vam adresu poslu, moc rada si Vase dilo prectu. Zatim se mejte, jdu reagovat na dalsi prispevky
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 11/11/2006 :  00:15:28  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Vite co? Radeji Vam ten e-mail napisu rovnou: harleyka@post.cz (mam problemy s internetem...)
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/11/2006 :  11:57:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milá Harlejko Martinko.

To co zde popisuješ já znám. Prošli jsme tím všichni.Pro ty přemýšlivější a citlivější to bylo trošku těžší. I já jsem se s tátou hádal a myslel si že mně vůbec nedokáže rozumět. Moje děti si totéž mysleli o mně a jejich děti si to budou myslet o nich. Všichni to mají ve tvém věku stejné a víš proč? Oni v tobě vidí stále tu malou holčičku kterou museli opatrovat a chránit. Ono to chvilku trvá, než poznají, že již nemusí mít takový strach a potom tě dají té svobody víc. Hádkou ten jejich strach jen posiluješ.

" Podstatnou část svého života si nesu na svých bedrech sama." Tomu nerozumím zvláště poté, když jsi řekla,že by pro tebe táta udělal první i poslední
Nevyrovnanost patří k tvému věku a s tou nápravou chyb se budeš potýkat celý život. Jsou však i lidi, kterým je jedno, že udělali chybu a o nápravu se vůbec nestarají. Buď ráda, že k nim nepatříš. Buď klidně zbrklá a řekni si třeba. To jsem já a to ke mně patří.Možná, že se tvému příteli právě tohle líbí.Možná by utekl, kdybys byla dokonalá a vyrovnaná. Přemýšlej nad prkotinami, protože to je dáno tvou přemýšlivostí.

" Chtěla bych jít co nejdřív na reiki" Co to je reiki? Já nemám ani tušení a to sem skoušel doplnit diakritiku. Jsem asi hloupej.

"Mel bych začít kousek vedle." Už si začínám o sobě myslet, že jsem natvrdlý. Kde je to kousek vedle? Co tím myslíš? Myslíš mimo tohle forum? Myslíš, že dělám chybu,když zde o tom diskutuji? Myslíš, že bych si měl najít jiné diskutující? Jestli myslíš toto, pak s tebou zatím nesouhlasím. Vím , že potřebují čas. Já jsem na to měl 25 let a nemohu od nich chtít aby pchopili vše za pár hodin, které stráví na internetu. Proto jim ten čas dám. Teprve když poznám, že mne tady nechtějí a že na to nejsou zvědaví,pak po sobě uklidím a odejdu.

Píšeš, že máš problémy s Internetem. Mohu vědět jaké? Jsem zde nováčkem a Internet mám necelý měsíc,ale třeba tě mohu pomoci. Nechápal jsem třeba to, že vám dělá problém diakritika. Nechápal jsem proč, dokud jsem neskusil prohlížeč Opera. Celkem se mně líbil,ale když jsem chtěl cosi napsat, byly zde na místo písmene ž pouhé čtverečky. A tak jsem se pokorně vráti ke starému dobrému Exploeru. Já zatím problémy s Internetem nemám pokud nepočítám viry a spamy. Ty mažu téměř každý den. A to mám správně nastavenou rezistentní ochranu.

MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/11/2006 :  13:46:33  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milá Martinko Harlejko

V minulém vstupu jsem nechápal některá tvá slova a napsal jsem, že jsem asi natvrdlý. Nyní mohu říci. Ano byl jsem natvrdlý a pořádně.Napsala jsi, že bych se měl podívat zpět a poté jít o kousek vedle. Poslechl jsem a podíval se zpátky. Co jsem uviděl? Slona, ktarý skočil doprostřed porcelánu a řádí tam jako běs bez jakéhokoliv přemýšlení nad následky svých činů. Byl jsem jako splašený tank , který hrne vše před sebou. Dívám se na to a kroutím hlavou nechápavě. Proč jsem tak jednal? Vždyť to ani nejsem já. Zamýšlel jsem se nad příčinami toho jednání. Proč jsem byl tak splašený a hloupý? Moje odpověď na tuto otázku není jednoduchá a možná je to jen moje snaha sám sebe ospravedlnit.

Jak víš, stala se mně ta nehoda s knihou a já jsem byl bezradný. Až budeš v mém věku tělo tě začne zrazovat a ty si uvědomíš, že nemáš dost síly ani energie to nazbírané a pro tebe nesmírně důležité předat, pak pochopíš stav ve kterém jsem se nalézal. Náhle se obejvila cesta zcela nová a já jsem věděl zcela přesně, co mám udělat. Měl jsem ukázat co mám a to bez dalšího komentáře.Prostě založit své Reply, uložit do nich své poznání a čekat. Nic víc. Mne však trochu vyděsilo to o čem a jak se zde diskutuje. Nějak jsem si neuvědomil, že děláte všichni pouze to, co máte rádi. Potom vznikla ta nešťasná diskuse s Navi a já jsem téměř zapomněl, proč jsem zde. Krásně jsem se rozejel a už jsem dupal v porcelánu všem, nebo téměř všem. Neuvědomil jsem si, že od té chvíle odmítnou mne a vše i kdybych jim nabízel zlaté cihly darem. Prostě jsem se stal sopkou, která zasypala sama sebe. V mé hloupé hlavě byla neustále myšlenka, že se kdosi zamyslí na tím co nabízím, začne mu to sloužit a.......
Skrátka a jasně. Jednal jsem jako totální hlupák .

Jak to napravit? To nevím. Vrátit se na začátek není možné. Ten odpor ke mně, který jsem si ve své zbrkloszi vytvořil již zde je a i kdybych změnil jméno stejně mne poznají. Řeknu tě Martinko jadno. Být hloupý, to nebolí toho hloupého, ale ty ostatní někdy ano. Když si ten hloupý uvědomí, že hloupě jednal,pak to bolí jeho a hodně.

Když se to ten hloupý o sobě dozví od šestnáctiletého děvčete a to děvče jej k tomu dokáže přivést, nezbývá starci, než se hluboce poklonit a s úctou poděkovat. Máš holka zlatá dar od boha, nebo přírody? Houbelec. Od rodičů. Něco má jistě původ v genech, ale většina tvého talentu je darem od tvých rodičů. Ty říkáš, že máš ráda filosofii. Tvůj talent směřuje spíše k psychologii. To je možná tvůj obor ve kterém bys dokázala ostatním lidem hodně dát.

Co nyní udělám, to zatím nevím. Uklidit po sobě a odejít? Ano, to jedna cesta,ale nápravou není. Zůstat, omluvit se všemn za své předchozí jednání? Ano i to by byla cesta, ale vymazat z jejich paměti to nejde.

Myslím, že by měl člověk odčinit své prohřešky tam, kde je udělal a pod svým jménem. Já však mám dojem, že moje jméno ostatní odrazuje od vstupu. Vznikl odpor ke mně a ten se nedá jen tak zničit. Já znám příčiny toho odporu a vím, že jsem si to zavinil sám svým bláznivým úsilím vychrlit vše naráz a nadšením, které překrylo rozum.

A tak tě zatím mnohokrát děkuji a budu přemýšlet co s tím.

Několik slov pro Ivana. Jsi na tom stejně jako já. Nech si poradit od té dívky a ohlédni se zpět. Věř, že to nemusí být příjemný pohled,ale může tě v mnohém pomoci. I ty máš dojem, že přijetí pravdy stvořitele může lidem hodně dát, stejně jako si myslím já, že mé poznání může lidem pomoci. Jenže ne všechny cesty vedou k tomu, aby tě lidé dokázali slyšet.Oba to své chrlíme na ostatní jako sopky a nemyslíme na to, že jim zasypáváme to co je jim drahé. Kdyyž si toto uvědomíš, můžeš třeba nalézt cestu jinou, výhodnější.

Martinko. Ještě se k tobě vracím a to s omluvou. Tu nabízenou kapitolu, která mně zbyla s románu, tě zatím ještě nepošlu. Ohlédl jsem se i zde a poznal, že i zde jsem tak trošku slon v porcelánu. Už jím být nechci a proto to nejdříve trošku předělám. Přemýšlel jsem o tom jak a ukázala se mně zajímavá cesta, která vede ke zcela novým příběhům a zápletkám. Už se začínám těšit na nové psaní a začínám uvažovat o tom, že je to vlastně dobře, že jsem ten starý román ztratil. Je to zvláštní, ale začínám mít s toho radost a jsem přímo nadržený na nové psaní. Tohle však budu pořádně zálohovat. Až a jestli ta kniha jednou vyjde, pak zde bude napsáno. Tato kniha vznikla zásluhou šestnáctileté Martiny. To tě slibuji.

Tak se měj hezky a ještě jednou děkuji.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 13/11/2006 :  21:48:30  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Vazeny Miloslave (to zni tak vznesene ),
tak pekne poporadku...

Psal jste, ze nerozumite vete "podstatnou cast z meho zivota si nesu na bedrech sama..."
Vysvetleni neni slozite... Podstata problemu totiz tkvi v tom, ze jsem prilis nedusledna a nevsimava a spoustu problemu si v rodine vytvarim sama... Je to tezke pochopit, zvlast pro cloveka, ktery mou rodinu nezna, ale je to tak. Vemte si to treba na priklade. Mate vyluxovat. Jo, ja si reknu, vyluxovat, to neni zadna dulezita cinnost, proste to udelam a tecka. Udelam to. Jenze protoze se pri tom soustredim na x jinych veci, neudelam to poradne a tata me zprdne. Musim luxovat znovu. Delam to se stejnym postupem a pote jeste nekolikrat, coz se rovna naprostemu neuspechu a nedorozumeni v rodine. Pak si reknu, ze jim skutecne dokazu, ze to umim a snazim se. Jo, ale vysledek nulovy a ja postupne prichazim na to, ze jsem neschopna... Tak vznika kolobeh udalosti spojenych s mymi chybami a s mou vnitrni neduverou. Kdybych si ovsem rekla, ze to zvladnu, sama pro sebe, mozna by to vypadalo jinak... Ale to je zas prilis tezke, ze...

Reiki. Hm, je na to tezke odpovedet. Ale strucne receno, je to zachazeni s energiemi, jak s Vasimi, tak s cizimi a jde o nalezeni spravne rovnovahy v tele. Zkuste si to nekde najit, mozna by Vas to mohlo zaujmout, je to pro vsechny vekove kategorie. Treba na strance www.tetakaterina.cz jsou o tom nejake informace, krome mnoha dalsich, taky uzitecnych

No, s internetem. Pouzivam Mozillu Firefow, jelikoz mam Linuxy, a kdyz se chci dozvedet, co se skryva za "ctverecky" a jinymi znaky, musim prepnout kodovani. Neni to narocne, jen mi to trosku pridelava praci, no ale da se to zvladnout. Jinak je spis vetsi problem v tom, ze mame doma sice pevne pripojeni, ale kdyz se chci pripojit, musim si natahnout kabel pres cely byt a to nemuzu v dobe, kdyz je muj braska /1,5 roku/ vzhuru, takze muzu jedine v noci nebo rano, ale kdyz musim chodit spat v pul desate, vetsinou to nestiham a rano taky muzu vstavat AZ v urcitou dobu, abych nebudila "pany (spis pani) domaci" a to uz je braska vetsinou vzhuru, takze kdyz reaguju na nejaky prispevek, mam otevrene okno offline, napisu prispevek a v dobe, kdyz se muzu pripojit to odeslu. Nekdy se stane problem a neodeslu... No ale to jenom tak na okraj...

Jinak je uzasne, ze jsem Vas privedla na nejakou myslenku. Prijde mi tak zvlastni, ze ja, neustale zavrhovana jako nepremyslejici a pitomy clovek, jsem dokazala privest k jinemu mysleni skoro o ctyricet let starsiho cloveka... Je to... Fakt zvlastni... Ale mam z toho radost!

Vase reseni spatnych vztahu na tomto foru nejspis tkvi v uprimnem rozhovoru s Navim... Myslim, ze odejit by opravdu nebylo to nejvhodnejsi reseni. Navic by se mi po Vas styskalo

Akorat si nemyslim, ze by muj "talent" pochazel od rodicu. Nevim, mozna mate pravdu, protoze prave "diky" nim jsem poznala, ze zivot neni pericko, a ze clovek musi opravdu bojovat za to, co ma rad. Ale jsou veci jeste mnohem horsi, nez byla ma minulost. Jen si proste nemyslim, ze by zrovna muj tata, ktery den co den podkopava moje sebevedomi, ve mne vychoval nejakou psycholozku. Naopak, rekla bych, ze jsem se k tomu z velke, opravdu velke, casti dostala ja sama...

Tak se tesim na prvni kapitolu, a casem i na celou knihu!! Jsem opravdu rada, ze jste me pochopil a doufam, ze mi zas neco povzbudiveho a premysleciho napisete
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 14/11/2006 :  11:39:23  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milá Harleiko Martinko.

Tentokrát moje slova nebudou příliš povzbudivá. Jak jistě víš, zabýval jsem se konstantymi, které svou funkcí řídí proces myšlení a ať tomu věříš, či nevěříš, získal jsem schopnost analyzovat mnohé jevy mající v procesu myšlení podstatu.Když jsem sledoval tvoje slova, poznal jsem cosi, co mne znepokojilo. Mám ny mysli ten příběh s vysavačem. Já jsem kdysi poznal cosi podobného. Budoval jsem velký most poznání a v mé hlavě byl téměř neustále. Ten most neustále rostl a mnohdy na místo útlumu a spánku jsem se naopak jakoby probudil. A tak jsem to své poznání procházel i při jiných činnostech a i tehdy,když jsem měl spát. Teprve později jsem poznal oč se jedná a díky tomu jsem svůj mozek zachránil. Velký most poznání získává ve tvém myšlení prioritu a rozrůstá se tak, že dojde k porušení barier a čerpání rezerv mozku. To je provázeno vyplavováním adrenalinu a mnohým dalším a toto se zapisuje do genetické informace. Důsledkem toho bude mít tvůj potomek třeba větší kapacitu rezerv,ale o tom jsem vlastně nechtěl hovořit. Necháš li to probíhat bez řízení, pak si můžeš mozek i zničit. Proto se tě pokusím poradit dle svých skušeností. Prioritu velkého mostu je možno zastavit tvorbou mostu menšího. Tím mostem může být třeba hudba, malování a podobně. Je tedy čas na tvorbu velkého mostu poznání a je čas na to aby byl tento velký most deaktivován a ty jsi mohla spát a vyprázdnit tak kapacitu operační paměti.(sen) U mne byla tím záchraným pásem hudba a později i malování. To odvedlo mé myšlení jinam a já jsem mohl třeba spát, či se věnovat jiným činnostem a soustředit se na ně. Je krásné, že přemýšlíš a rozšířená kapacita operační paměti je ti v tom nápomocná,ale je třeba si mozek chránit tím, že to hlavní myšlení nahradíš něčím co není tak rozsáhlé. Říci si. Nyní končím s tímto tématem a budu se plně věnovat třeba hudbě, nebo malování, skrátka tomu, co tě dokáže od toho velkého mostu odvést. Když s vámi diskutuji, pak znovu ve svém mozku aktivoji ten velký most a kdybych nedokázal od něj odejít, přežvykoval bych toto téma i v posteli a nedokázal usnout. Proto vždy odejdu a věnuji se plně hudbě. Sednu si za klávesy a třeba improvizuji. Nechám se unášet hudbou a v mém myšlení nastane klid. K tématu se ten den už nevrátím a mé spaní je klidné. Najdeš li tedy nějakou cestu k vyřazení toho velkého mostu pak se dokážeš soustředit i na věci prosté a tvůj problém zmizí. Chce to skoušet to i ono a až to najdeš pak sama poznáš jak se ti uleví. Chraň si svůj mozek. Zatím šlape dobře,ale mysli na zítřek.

jestli je moje diagnoza chybná to nevím. Vznikla pouze díky tvým slovům.

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 25/03/2007 10:42:58
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 09/02/2007 :  05:23:04  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Mily Slavku,
dodatecne Ti dekuji za inspirujici prispevek. Jenom bych mela asi uvest na pravou miru, ze vetsinou spim klidne a hodne (rano se nemuzu vykopat z postele), dvakrat tydne zpivam ve sboru, kde se opravdu naplno venuji jen a jen hudbe a taky hodne ctu. Takze ackoli si myslim, ze o vecech premyslim hodne, neni to o tom, ze bych mozek zaneprazdnovala na tolik. I kdyz muze byt jen otazka casu, kdy by se toto stalo, ze...

Spise je mym problemem nesoustredenost a neschopnost udelat vetsinu veci hned - vsechno odkladam na "nekdy pozdeji" a vysledkem jsou mnoha nedorozumeni, neshody a roztrzky. Ovsem jak se tomuhle vyhnout... I kdyz se snazim zlepsit se, porad to neni ono. No, clovek nemuze byt dokonaly (respektive mnohem hezci je nazor, ze dokonali jsme prave takovi, jaci jsme - ale zas na druhou stranu, to bychom nemeli co zlepsovat...)
Go to Top of Page

Reaper
Nový uživatel

6 Posts

Posted - 09/02/2007 :  14:21:09  Show Profile  Send Reaper an ICQ Message  Reply with Quote
harleyka:
Zdravím tě,
abych se vyjádřil k tvému prvotnímu tématu, tak si myslím, že štěstí nebo smůla je pouze otázkou interpretace a psychického rozpoložení mysli. Je-li člověk psychicky v pohodě, tak má štěstí mnohem častěji a naopak smůlu nebere jako smůlu. Psychická pohoda je také původcem toho, že se ti podaří mnohem více věcí, což pak můžeš přikládat štěstí. Pravdou také ale je, že člověku občas opravdu připadá, že má vyloženě štěstí. Mně například připadá, že jsem měl, a zatím mám, v pracovním životě dost štěstí. Ale je to skutečně štěstí nebo je za tím moje chování a vystupování? To já už bohužel nevím. Jak přilákat štěstí nevím, ale myslím si, že mít snahu, slušnost, důstojnost a určitou skromnost je dobrou zárukou, jak štěstí přilákat.
A jinak mě zaujaly tvé příspěvky ohledně tvého života, který mi do jisté míry připomíná ten můj :). Já také pořád přemýšlím o všech možných věcech - o svých chybách, různých situacích, o tom, co šlo udělat lépe, o věcech, které nemůžu ovlivnit. Také vím o svých chybách, které bych chtěl zoufale odstranit, být do jisté míry někým jiným, ale prostě to nejde, možná že až budu mít více zkoušeností a až budu starší, dokážu své chyby alespoň částečně odbourat nebo je usměrnit, ale kdo ví. Nejsem ještě tak starý, abych tady mohl filozofovat a radit o životě, ale mně celkem pomohlo najít si nějakou věc nebo věci, které mě uklidňují. V mém případě to byla vhodná hudba, film, čtení, kontakt s lidmi (i když nejsem kdovíjaký společenský typ) a pak také být neustále v pohybu, nemít čas na to, abych se nudil a začal pesimisticky přemýšlet, což se mi ovšem ne vždycky daří. Hlavně si nedělěj hlavu z věci, které nemůžeš ovlivnit. Jsou věci, které člověk neovlivní, ani kdyby třeba vypustil duši. Nejdůležitější je snaha, já se ze všech sil snažim o věci, na kterých mi skutečně záleží, když to pak nevyjde, řeknu si, že jsem pro to udělal maximum a že už jsem to nemohl nijak víc ovlivnit.
Jinak doufám, že jsem napsal alespoň něco trochu inteligentního, ne samé bláboly. :)

“Tohle jsem získal od filozofie: dělám takové věci bez přikazování, které jiní činí pouze ze strachu pred zákonem.” - Aristoteles
Go to Top of Page

gerlav
Nový uživatel

1 Posts

Posted - 23/02/2007 :  06:56:32  Show Profile  Reply with Quote
Navod na Stesti? Zkuste Reiki, to vam muze hodne veci ulehcit :)
Vasek, http://eeg.ic.cz
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 23/02/2007 :  09:24:47  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
gerlav
Imho ololol rofl.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000