Author |
Topic  |
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 09/08/2008 : 14:33:26
|
Lidem se díky soustředění na vědu a průmysl dostalo do rukou spoustu nástrojů, na které nejsou dostatečně duševně připraveni. Díky těmto nástrojům a možnostem budou také rychleji duševně růst, otázka zní zda dost rychle. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 08:53:19
|
Neronisi. Obyčejný nůž je takovvým výdobytkem vědy na který lidstvo doposud není duševně připraveno a tak je užívám i na zabíjení? Díky noži roste intelekt lidí i když ne dost rychle? Snažím se vás dotlačit k podstatám jevů abyste tyto jevy chápali,ale vždy to tak nějak sklouzne stranou těsně před vrcholem a tak si připadám jako Sysifos. Věda dává lidem schopnosti a lidé mají stále větší potřebu schopností aby dokázali přežít ve společnosti,která schopností zneužívá ve prospěch uznaných pravd.Jenže tím ty zneužívané schopnosti rostou a je třeba stále silnějších aby bylo možné přežít.Je to kruh, či spíše spirála.Pokud je vyřazen s toho procesu aktivní prvek,čili to zneužívání schopností ve prospěch pravd, ztratí se ohrožení, které s toho vyplývá a vychází zde nové souvislosti. Je to algoritmus a ten lze pochopit a třeba i měnit, když je známo to co jej řídí. A právě k tomu poznání se snažím vás přiblížit. Otázkou je, zda je to možné.To co je u mne zcela normální a běžné, může být pro vás nedosažitelné, stejně jako pro mne je těžké a někdy nedosažitelné prosté memorování informací,třeba při učení jazyků a pro vás to problémem není.A tak se ptám zda není tento rozdíl ve stylu myšlení čímsi nepřekonatelným a moje snaha zbytečná? A tak jsme se ocitli na dosah k poznání toho, co ten algoritmus řídí a najednou jste včichni znovu na začátku, jak mně ukazují vaše slova.A tak nevím co mám dělat a zdá se mně vše marné.Nesnažím se o cosi nereálného? Vám vinu nedávám.Spíše je zde cosi, co zatím já plně nechápu. Proč takto kňourám? Protože jsem měl radost,že jsme blízko a čekal jsem, jak začnete sami tu logiku algoritmu chápat a sami vyvozovat k čemu by došlo, kdyby se změnil určitý aktivní činitel . Třeba o takové pochopení ani nestojíte a stačí vám dívat se na vše obvyklým, běžným spůsobem,při kterém sice nevíte proč tomu tak je,ale dá se o tom hodně mluvit. Samostatné myšlení vznikne tehdy,pochopíte li konstanty řídící proces a získáte tím schopnost nalézat souvislosti,které třeba ostatní nevidí.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 09:20:15
|
quote: Obyčejný nůž je takovvým výdobytkem vědy na který lidstvo doposud není duševně připraveno a tak je užívám i na zabíjení? Díky noži roste intelekt lidí i když ne dost rychle? Snažím se vás dotlačit k podstatám jevů abyste tyto jevy chápali,ale vždy to tak nějak sklouzne stranou těsně před vrcholem a tak si připadám jako Sysifos. Věda dává lidem schopnosti a lidé mají stále větší potřebu schopností aby dokázali přežít ve společnosti,která schopností zneužívá ve prospěch uznaných pravd.Jenže tím ty zneužívané schopnosti rostou a je třeba stále silnějších aby bylo možné přežít.Je to kruh, či spíše spirála.Pokud je vyřazen s toho procesu aktivní prvek,čili to zneužívání schopností ve prospěch pravd, ztratí se ohrožení, které s toho vyplývá a vychází zde nové souvislosti.
To je přece samozřejmé. Má teorie vychází z toho, že díky rostoucímu množství nástrojů roste také nutnost pochopit zneužití těchto nástrojů a tím se lidé rychleji hodnocení a morálce také učí.
Jinak jsem si všiml párkrát, že už jsi kňoural při kostatování samozřejmostí, které nebyly druhou stranou řečeny, ale ta spíš pokračovala na jiné úrovni. Potom to v internetovém psaném fóru vypadá všelijak, ale může to být i právě tak. Psaná komunikace nikdy nereflektuje pointu do detailu. Záleží na interpretaci neboli úhlu pohledu neboli perspektivě. Uč se nové perspektivy, jinak si budeš připadat jako učitel teorií, který přitom neviděl své svěřence, že jsou už mnohem dále a přitom je stále učí základy. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 09:49:12
|
Psaná komunikace nikdy nereflektuje pointu do detailu. Záleží na interpretaci neboli úhlu pohledu neboli perspektivě. Uč se nové perspektivy, jinak si budeš připadat jako učitel teorií, který přitom neviděl své svěřence, že jsou už mnohem dále a přitom je stále učí základy. Neronisi. Když někdo pochopí ty základy a uzná je správné, poznám,že je již dále,protože s nimi prostě ve svém myšlení počítá, užívá je analýze i syntéze,Potom se nevrací k tomu stavu před poznáním základů.Pokud je za správné nepovažuje, předpokládám, že bude oponovat.Nepotřebuji vás vidět a poznám z vašich slov, kde se právě nalézáte.Ovšem je zde prodleva,čili čas nutný k tomu abyste si sami ověřili a promysleli ty základy a to je čas ve kterém se neprojevíte a čili vás jak říkáš nevidím. Možná je mojí chybou, že na vás příliš spěchám. Mně to pochopení trvalo mnoho let a nyní je to pro mne prosté,jednoduché a obyčejné,že ve mně vzniká dojem, že to každý musí pochopit ihned. Nejspíš je třeba ten čas.Ta moje netrpělivost má svůj důvod v tom,že čekám a těším se na to až sami začnete vyvozovat a třeba najdete i cosi, co mně uniklo.Když se mně začaly objevovat ty logiky a vzájemné souvislosti, měl jsem nesmírnou radost a vlastně čekám zda u někoho z vás dojde k témuž. Kdyby zde byla moje babička,řekla by mně." Na co spěcháš?Rychle se ani pes nevy...., či dočkej času jako husa klasu."
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 10:02:30
|
Při konstrukci jakéhokoliv způsobu myšlení je zapotřebí ověření nových veličin v praxi. Každá nová myšlenka musí být kompatibilní s jakoukoli impresí a měla by se ověřovat, nikoli omlouvat. Pokud se naše myšlení díky novému poznatku nějakým způsobem změní, trvá nějakou dobu než jej i ověřováním přijmeme v podstatě za vlastní a samozřejmé, protože se neuronové spoje v mozku vytváří nejprve slabé a zesílí až jejich používáním. Poznámka o čase hraje roli stejně tak jako poznámka o zájmu k ověření a neustálému vystavování konfrontace. Jsme jenom lidi a měl bys být připraven na to, že tvé myšlenky budou neúplné, protože budou. Vždy a u každého jsou. |
Edited by - neronis on 10/08/2008 10:03:42 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 10:15:11
|
Neronisi.
Ano souhlasím se vším .Nejhorší na tom, je, že jsem to věděl i předtím,ale vedla mne netrpělivost a já jsem takové myšlenky potlačoval. Nyní to bylo nahlas řečeno a stejně mám obavy, že tomu znovu podlehnu.Když se tak stane, můžete mně to připomenout,ale také s trochou dobré vůle tolerovat. Žádné poznání není úplné,ale některá poznání mají význam v tom, že otevírají cestu k dalším poznáním. Venkoncem jsem se sám zmínil o tom, že čekám, že kdosi z vás najde cosi, co mně uniklo a jemu opět další ukáže,co uniklo jemu.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 10:23:58
|
Pokud některá z vlastností subjektu potlačuje úplnost a ostrost myšlení, respektive pokud je ovlivněná emocemi nebo nějakou touhou, vždy se výsledný prokukt zkresluje, protože si jej člověk umí podvědomě podřídit a podřizuje. Čistota mysli je při všdecké práci nutná i co se týká nadšení a pozitivních nálad, zejména pokud jde o stanovení nových forem myšlení, které se dají vyprodukovat zase a jen myšlením.
Je správné si myslet, že neúplným poznáním otevřeš svět do nového způsobu a formy náhledu na danou problematiku, respektive k novým otázkám, které takový pohled doplní a možná upraví. Nicméně je třeba vždy brát na vědomí zda nejde pouze o nový směr v současné formě, nikoli novou formu. |
Edited by - neronis on 10/08/2008 10:24:44 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 10:29:08
|
Chtěl bych doplnit, Miloslave, že tvou snahu a otevřenou mysl hodnotím více než pozitivně. Abych řekl pravdu, tak jsem tady nečekal člověka tak otevřeného a plného zájmu, jde o vlastnost (bohužel) vskutku vyjimečnou. A věřím, že je to vzájemné i když z mé strany ne vždy patrné na první pohled. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 10:41:42
|
Nicméně je třeba vždy brát na vědomí zda nejde pouze o nový směr v současné formě, nikoli novou formu. Odpovím trochu oklikou.Jsem muzikant a tak si občas složím nějakou tu skladbičku.A víš co je největší problém? Že neznám všechny skladby co jich na světě je a tak ta moje může být originální formou a nebo také určitý směr v existující formě. Dokonce existuje možnost, že stejná, nebo velmi podobná skladba kdesi existuje a já o ní jen nevím. A tak může být moje skladba plagiátem i když pro mne je originálem. POvrchní znění je různé,ale vnitřní algoritmus totožný, čili odpovídám podobenstvím. S ostatním souhlas.Potlačit emoce je však velmi těžké a nevím nakolik to dokáži.Snažím se o to,ale je to strašně nepříjemné.uu-)
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 10:47:57
|
Všiml jsem si, že než emoce potlačovat je lepší s nimi počítat. V podstatě když v sobě cítím přílišné nadšení tak si říct: Nemůže být tento produkt ovlivněn mým nadšením? A zamyslet se znovu.
Tvorbou muziky jsem se s jednou kapelou taky zabýval a opravdu originální melodie nebo souznění akordů se dosáhne hlavně pokud není člověk ovlivněn a nesnaží se o podobenství. Je pravdou, že je počet kombinací omezený, ale ve své podstatě nekonečný. Někdy je důležité zapřáhnout i svou nevědomost, nevědomí lidé mnohdy plodí nejoriginálnější a nejlepší plody aniž by si to uvědomovali, protože nejsou žádným směrem ovlivněni. Nicméně lze, jak jsem řekl na začátku, s takovým ovlivněním počítat a zamyslet se ještě jednou. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 11:28:41
|
Neronisi.
A to jsem právě udělal i když se bojím, že na to opět zapomenu a budu tam, kde jsem byl. S tím skládáním také souhlasím.Užil jsem to jen jako podobenství. Já se vlastně o to vůbec nestarám, jestli je to zcela originální a dělám to spíše jak se říká srdcem než rozumem.Navíc svoje skladby nikde nepresentuji,ale hraji si je pro sebe,protože je mně dobře po těle a nechám se tím unášet.Možná kdybych sehnal textaře, mohl bych tvořit i pro druhé.Takto je to jen pro mne a potom na nějaké originalitě clastně vůbec nezáleží. Jen mne trošku dopálí, když do studia vrazí manželka a řekne,"To je bezva písnička,ale stále si nemohu vzpomenout, kdo to zpívá." V tu chvíli si říkám,že to asi příliš originální nebude.He he he-)
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 11:36:02
|
Textařů je jako máku, ale jen velmi málo dobrých. Kdysi jsem to dělal než se kapela kvůli chlastu rozpadla. Zda to umím je nejasné, tvorbu mám rozpracouvanou ve více směrech a textařina je nejjednodušší, protože je časově nejméně náročná, ale hlavně je mi zle z ostrých loktů a konkurence, která konkurencí ani není. V jakém stylu vlastně pracuješ? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 16:28:09
|
Neronisi. Já bych ten svůj styl příliš nezařazoval.Prostě populár, taneční muziku, rock, třeba i rockenroll.Nedělám vážnou hudbu a takové ty styly techno, punk, metal a podobně.Pokud nějaké texty máš, nestarej se o to, zda jsou dobré nebo ne a prostě je pošli třeba E mailem.Já si sám vyberu ten u kterého mám nápad a který se mně líbí.Hotovou písničku tě mohu natočit, poslat v partituře,či v MP3. To bylo bezva.Já již jsem se snažil najít textaře přes různé ty chaty,ale nikdy se nikdo neozval.Říkáš, že je to pro tebe jednoduché.Pro mne je to zcela nereálné.Prostě texty neumím.Udělat muziku na text je snadnější, než udělat muziku bez textu.On si o tu muziku ten text sám řekne. Jistě víš, jak zacházet s počty slabik aby byla muzika pravidelná v rytmu.Můžeš to poslat na adresu kterou najdeš celkem lehce, když klikneš na mé jméno a E mail mně řekne tvojí E mailovou adresu.
Kdysi zde někto tvdil, že na náhody nevěří. A jehle. Tato náhoda může splodit cosi dobrého.
MB |
Edited by - Miloslav Bažant on 10/08/2008 16:31:12 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2008 : 16:41:08
|
No to může:) I když já zase nikdy nezkoušel psát text bez melodie, protože mám názor přesně zrcadlový. Hotová melodie má danou náladu a své charisma, které se dá textem nádherně vystihnout. Rozhodl jsem se, že ti pošlu nějaký text, který byl napsán na hotovou melodii bez hudby a později to zkusím třeba jinak. Dále v emailu. |
Edited by - neronis on 10/08/2008 16:41:37 |
 |
|
Topic  |
|
|
|