Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/06/2008 : 07:19:39
|
Rzwald. Vše co jsem psal je o něčem jiném, ale nechť.Skušenost života vám ta nebezpečí ukáže a ukáže vám, že není tak lehké se jem ubránit. Sex s koupenou nafukovací pannou není nevěra,ale spíše nelogická hloupost,když máte živou partnerku.Když ji nemáte,pak zase chybí spojení s nevěrou.Jedině bys byl nevěrný jedné nafukovací panně s jinou,nebo živou. Co je pro partnerku dúležité ve vztahu? Jistota, že nebude děti vychovávat sama a bez prostředků. Jistota,že na ni partner nepřenese pohlavní choroby ohrožující život. Jistota, že nezůstane sama v době, kdy je již těžké hledat patrnera. Klid a pohoda v rodině. Všechny tyto jistoty mohou být nevěrou ohroženy a mnohé jiné podobně důležité. Jakákoliv opatrnost při nevěře je iluze,kterou si člověk namlouvá aby ospravedlnil své touhy a chtíče sám před sebou. Chráněný sex je možný a může zabránit jednomu znebezpečí,ale těžko může zabránit tomu aby se partnerka v nvěře do tebe nezamilovala a nezačala tě chtít mít jen pro sebe.Co taková ženská dokáže poznáš jednou sám a mohu tě říci,že zde mizí jakékoliv ohledy.Čím víc ji budeš od sebe odhánět, tím víc za tebou půjde a třeba přes mrtvoly. Jenže žádat od tebe abys věděl to co teprve poznáš (nebo třeba nepoznáš) nemohu a to co říkám ze skušenosti můžeš prohlásit za hlouposti. Takže to necháme na čase. Skus mně však sám vysvětlit, jakou opatrností se můžeš ubránit tomu, aby ses sám do milenky nezamiloval a nezničil všechny jistoty své partnerky a manželství. Toto ani já nevím. Bojovat sám proti sobě, proti tomu po čem toužíš? V takovém boji jsi vždy slabý jako dítě. Když se tedy hovoří o nevěře,toto by mělo být vždy nedělitelnou součástí přemýšlení a rozvažovvání. Jenže a to je ten problém, druhému v tomto většinou není věřeno a vlastní skušenost je provázena průšvihem. Snad si musí každý sám natlouci nos.
MB |
 |
|
Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts |
Posted - 30/06/2008 : 07:39:59
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Rzwalde. Gato. Čakry ani čachry mne skutečně nezajímají a jejich vliv na sexualitu už vůbec ne. Mohl bys mně vysvětlit rozdíl mezi komunistickou a kapitalistickou morálkou ohledně sexu, či nevěry? Při uvažování přemýšlej i tom, že z bývalých komunistů jsou dne mnohdy velmi bohatí kapitalisti a jejich morálka byla když byli chudí mnohem lepší než dnes. Jinak jsem pochopil, že na tvoji úroveň myšlení píši moc složitě a předpokládám u čtenáře určitý stupeň schopnosti myslet a tak se stává, že vidíš urážky tam kde nejsou.Mluvím třeba všeobecně a ta máš dojem, že mluvím o tobě. Nediv se potom, že se mně díky tvojí reakci vybaví pořekadlo o tom, že se potrefená husa vždycky ozve. Navíc je možné,že jsi skutečně věřícím člověkem, který se chce dostat po smrti do ráje a tak dodržuješ všechna pravidla, která těě určuje víra. Pokud hovořím za sebe, pak tě řeknu, že po tak mizerném životě bych tě ten ráj skutečně přál. S tvého pohledu však ten život v odříkání může být krásný,ale já tu krásu prostě nedokáži vidět.
MB
Slávo, může se komunista proměnit v kapitalistu? Může. To je divné, když komunisté se snaží zničit kapitalismus. Ten komunista tak zničí sama sebe. Marxismus přece odmítal i rodinu a hlásal v podstatě něvěru. Měl jsem na mysli toto. Žádná urážka komunistů v tom nebyla.
MIZERNÝ život? Cožpak toto není urážka? Okrefe, rzwalde, vidíte to?
|
 |
|
Topic  |
|
|
|