www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Konec? Začátek?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/03/2008 :  11:33:15  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dragoniere.

Otázka reality je vždy otázkou vyjádřitelnou určitým stupněm praděpodobnosti a stupeň pravděpodonosti může být u různých lidí různý. Jeden přijímá jako fakta i mýty a pak pro něj stoupá procento pravděpodobnoszi třeba existence boha.Jiný člověk tyto mýty odmítá a pak je jeho procento pravděpodobnosti existence boha mnohem nižší. Navíc je zde fakt, že to co ty nebo já vnímáme jako relitu třeba toho běžného života a chceme tuto realitu sdělit,pak musíme počítat s tím, že pro příjemce toto nemusí být realitou,čili to procento pravděpodobnosti může být zcela odlišné. Proto hovoří li kdo o realitě,pak vím, že hovoří o svém stupni pravděpodobnosti,který je dán jeho pamě´tovými informacemi schopností tyto posoudit v logice a ničem jiném.Mluvím li tedy i já o realitě, mluvím o svém výsledném stupni pravděpodobosti.Kdybych měl ty informace jiné, či měl jinou schopnost tyto informace aktivovat a zařazovat do logiky,pak by moje výsledné vnímání reality bylo jiné. Pokud hovoříme o intelektu,pak hovoříme právě o schopnosti zařazovat ty informace do logiky.Pokud řeknu zařazovat správně,pak je to chyba.Pokud řeknu zařazovat tak aby výsledek odpovídal vnímání reality ostatních, či většiny, je to opět chyba.Pokud řeknu,zařazovat tak aby došlo ke změně vnímání reality u ostatních,pak je to označeno jako manipulace s myšlením jiných,ale člověk který toto dokáže je většinou považován za člověka inteligentního,či dokonce za genia. Stále se však pohybujeme v oblasti stupně pravděpodobnosti a to je dobře si stále uvědomovat.Jedině tak se člověk dokáže vyhnout snaze svou realitu druhému člověku vnutit jako jedinou správnou.

MB
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000