www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Otázka partnerského sexu?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 22/02/2008 :  09:27:23  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Podle mého názoru by muž měl být přiměřeně dominantnější (silnější, energičtější) než žena v jejich vztahu založeném na sexu. Je-li v manželství dominantní žena a muž submisivní (poddaný), tak manželství podle mne nemůže fungovat. Submisivní muž pak touží ještě po více submisivnějším protějšku a dominantní žena touží ještě po více dominantnějším partnerovi. Takové manželství může mít také podobu, kdy submisivní muž udělá při výplatě stojku (odevzdá všechny peníze manželce) a dominantní žena mu ještě vynadá či ho zbije. Budu-li parafrázovat jeden známý výrok, tak podle mne platí: "Hanba mužům, kterým jejich manželka vládne."

Znáte-li funkční maželství, kde je žena dominantější (energičtější) než muž, tak mi prosím napiště.

Edited by - Dalibor Grůza on 22/02/2008 09:33:43

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/02/2008 :  09:47:17  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Znám.Stačí vyhlédnout s okna a někdy ani to není nutné,protože je slyšet její křik a přesto toto manželství funguje. Ony ženské nevědí co chtějí,ale vehemantně to vyžadují. Největší katastrofou by bylo, kdyby byli dominantní oba. To by mohlo jít i na nože. Takto on je spokojený i když mu ty nadávky nejsou příjemné a ona je spokojená,protože je takový, jakého si přeje a komu může nadávat dle libosti a on si s toho nic nedělá. Některé ženy už jsou takové a potřebují se vykřičet aby byly spokojené. Zajímavé je, že tahle dáma je původním povoláním učitelka a při vých nadávkách slyšitelných po celé ulici užívá často velmi vulgárních výrazů a slovních obratů. Kdyb někoho však napadlo slůvkem o jejích muže zavadit,pak je zde ona aby útočník poznal, zač je toho loket. Přitom ony je jako za groš kudla a on má skoro dva metry a kdyby jí dal jednu ránu, skončí v lepším případě v nemocnici na ARO. A tak jemu je jedno a my máme občas povyražení a naše děti se učí výrazům, které by jinde těžko hledaly,zatím co on si vezme psa a jde na procházku.

A tak.Jsi li ty dominantní,pak nedokážeš pochopit ,že i takto může vypadat trvalé parnerství. Nejsi li povahou dominantní,pak hledej dominantní partnerku.Občas to nebude zcela příjemné,ale prožiješ život ve kterém más u někoho zastání. Protiklady se přitahují protože se potřebují.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 22/02/2008 :  10:11:56  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Slávo,

kdo více křičí, ten nemusí být vždy dominantnější (enegičtější, silnější). V tvém příkladě žena možná vládne, vždy však se souhlasem jejího dvoumetrového manžela. Je otázka, jestli by tebou uváděné manželství fungovalo, kdyby manželka měla dva metry a muž by byl jako za groš kudla. Jiná by totiž byla situace, kdyby silnější žena mohla vládnout nejenom se souhlasem manžela ale i proti jeho vůli, protože by manžel byl slabší než ona.

Ve šťastném manželství by dle mého názoru měl minimálně při souloži vládnout muž, žena se musí muži minimálně v daném případě podřídit, což je dáno samotnou přírodou.

Edited by - Dalibor Grůza on 22/02/2008 10:38:26
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/02/2008 :  12:34:00  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Zde to není o síle,ale vlastnostech.Dominantnost není v síle a podřízenost ve slabosti.

Co se týká sexu,takové pověře, že by měl být dominantnější pouze muž uveřila řada neskušených mladíků, které potom život přesvědčil, že je tomu jinak. Mnozí to však také nepochopili ani ve zralém věku. I muž, který se cítí být dominantním většinou dělá to co si žena přeje.Výjimkou jsou násilníci,kteří zneužívají své síly ve svůj prospěch bez ohledu na partnerku. O těch se snad bavit nebudeme.Ti jsou kapitou sama pro sebe. Chce li muž v sexu vládnout a získat co nejvíce pro sebe, je brzy odvržen.Chce li muž dát ženě maximum z toho, co je schopný a dosáhnout toho aby byla ona šťastná,pak vítězí byť by měl hrb i proti Apolonovi. Moudrá partnerka jedná ve prospěch partnera a třeba dá najevo i svojí slabost,když ví, že to muž přijme s povděkem. Stejně je tomu i naopak a vůbec nezáleží na síle kteréhokoliv s partnerů.Dobrý sex je když se jeden i druhý snaží dát tomu druhému maximum a na sebe nemyslí. Proč hladíš partnerku? Proto že je tě to příjemné, nebo proto aby to bylo příjemné jí?

Jinak. Jsou partnerky dominy a jsou partneři otroci. Když jsou spolu, jsou šťastní oba. Jsou také hrdinové, kteří druhým líčí jak jsou dominantní a vzhledem k druhým se dominantně i chovají. Jsou li s partnerkou dominou, jsou otroky a jsou spokojení.
Násilí do sexu nepatří,ale láska vede k tomu, že se jeden druhého snaží udělat šťatsným a to i tehdy, musí li se sám v něčem omezit.

Máě li na mysli násilí při partnerčině prvním sexu neboť se musí překonat její strach s bolesti,pak jsi úplně vedle,ale přiznávám, že jsem téhlr pověře také věřil jako panic a věřili jí i kamarádi. A tak jsem díky této pověře ztratil několik lásek,než jsem přišel na to, že je tomu jinak. Když řekla další partnerka že nechce, řekl jsem že k ničemu nedojde, že se budeme jen mazlit,jestli chce. Po chvíli mne začala vybízet, abych to skusil,ale stále byl vidět strach.Odmítl jsem s tím, že chci dodržet slib který jsem jí dal a že tedy hranici mazlení nepřekročím. Slib jsem však dodržet nemohl, protože přebrala inicitivu ona. Po sexu řekla, že čekala bolest a ta se téměř nedostavila. Bylo to proto, že byla úplně uvolněná bez křeče, kterou vyvoláá strach. Takže ani zde není násilí tím pravým ořechovým.

Nečekal jsem, že dojde na takové téma ve filosofickém fóru,ale ptal ses a já odpovídám. Sex však do filosofie na rozdíl od lásky nepatří.

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 22/02/2008 12:51:23
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 22/02/2008 :  14:12:33  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Slávo,

budu citovat psycholožku Alici Vondrovou:

Neimponující muž je "mužem tří S-slabý, slušný, spolehlivý. Být slušný a spolehlivý je dobré, ale společně se slabostí je to vražedná kombinace ve vztahu, zvláště pak s nezralou partnerkou. Ta obětavost a spolehlivost neocení a slabostí pohrdá. První čeho se neimponující muž dočká, je sexuální odmítání. Pro ženu je nepřitažlivý svou slabostí a manipulovatelností. A tak muž nastupuje nezadržitelnou kariéru od nešikovného sexuálního kutila, přes loudila k abstinentovi. Pak od ženy následuje další zkoušení hranic-zneužívání finanční a pracovní. Pokud i to muž vydrží a nenastaví mantinely, jsou na řadě nevěry a opuštění."

Literatura:
Vondrová, A., ŽENÁM NEIMPONUJE chlap se třemi S, Magazín Styl deníku Právo z 13.11.2007, str. 7.

Já k tomu dodávám, že slabost je vždy relativní, každý člověk, resp. muž je vůči někomu, např. určitým ženám slabý (méně energický) a vůči jiným, např. jiným ženám je silný (energičtější).

Ze shora uvedeného plyne, že by si muž měl tedy volit partnerku, resp. manželku vůči níž je silný, nikoliv slabý, slušný a spolehlivý.

Edited by - Dalibor Grůza on 22/02/2008 14:15:01
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/02/2008 :  15:33:35  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Být chytrý, neznamená být slabý.žena sílu pozná i když si na slabého hraješ a tím víc to uvítá. Jedno si pamatuj. Když žena odborně píše o mužích a líčí co žena nechce,pak to ber z rezervou. ženy takové ideály vyžadují, ale když se s nima setkají pak zjistí, že právě tohle vůbec nechtěly. Píše li muž, pak si vzpomeň na Dr Plzáka.Ten radil všem, ale sám sobě poradit nedokázal a měl tuším čtyři manželství která nedokázal udržet. Já mluvím ze skušenosti a toho co mám ověřeno. Mluvit o všech variantách je nemožné a proto řekneš li cokoli, může tě někdo říci že je tomu jinak. Některá žena chce aby ji chlap ovládal, některá chce vládnout a totéž platí pro muže.Jde o to, aby se sešli ti kteří k sobě patří a pak jsou spokojeni oba. Budeš li se řídit dle rad druhých,pak můžeš na to doplatit,protože mohou být opačného ražení než ty.Vždy vybírej dle sebe a nějaké rady druhých jen vyslechni. Jsi li sám rád ovládaný, nehledej stejnou,protože bude spoléhat na tebe ,ty na ni a nikdo neudělá nic.Jsi li silná osobnost,pak hledej slabou,která tě bude potřebovat.Najdeš li silnou, budete se prát o to kdo bude vládnout.Vždy dle sebe, to je důležité. Najít sebe je však to nejtěžší ,protože si člověk rád lichotí a potom se zařadí jinam, než přináleží.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 22/02/2008 :  18:48:51  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Slávo,

vše souvisí s hormonem testosteronem. Testosteron má totiž vliv i na duševní činnost – zřejmě má svoje receptory i v mozku. Jako samčí pohlavní hormon ovlivňuje samčí prvky chování – zvyšuje ctižádost, podněcuje dravost až agresivitu.

A aby se to nepletlo, i ženy mají testosteron. Testosteron vyrábí u žen kůra nadledvinek, ovšem v množství u žen přibližně desetkrát menším než u mužů. Všechny tyto hormony mají svůj anabolický efekt, různý podle typu tkání. Protože prvotním, přírodou naprogramovaným úkolem ženy je rodit děti a nikoliv podávat heroické fyzické výkony, směřuje anabolický efekt ženských hormonů především na tukovou tkáň.

(viz. http://www.kpo.cz/fyziologie/fyziologie05-3.htm )

Jinými slovy by silnější žena musela mít vyšší hladinu testosteronu jako slabší muž, musely by u ní tudíž převažovat samčí prvky chování ve vztahu k tomuto slabšímu muži a u slabšího muže samičí prvky chování ve vztahu k této silnější ženě, což se podle mne dostává do rozporu s přirozeným sexem. Přesto by mě zajímala tvoje zkušennost, zda i takové manželství může sexuálně přirozeně fungovat.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/02/2008 :  08:00:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Ujasněme si pojmy. Co vlastně považuješ za tu sílu.Ze tvých řádek vyplývý, že máš na mysli sílu fyzickou. To by bylo o něšem jiném, než jsem předpokládal.Já myslel spíše na sílu osobnosti.On může být muž silný jako Herkules a přesto s ním může žena jako drobeček mávat a stejně tomu může být i naopak.Muž jako za groš kudla může despotivky ovládat ženu která dokáže zdvihnout žebřiňák.Ono to není až tolik o tělesné síle a není to až tolik o hormonech,ale spíše o vlastnostech.Tohle by mohlo platit na závodišti, ale ne v lásce.Vzpomeň si na film s Helenou Růžičkovou ona amazonka a muž srágorka. Zakových manželství je víc a mnohdy jsou lepší, než ty ideální. A tak tě to řeknu po selsku."Kašli na teorie.Když najdeš tu pravou,poznáš to. " Když budeš vybírat dle uznávaných norem, nemusíš najít to co tě bude vyhovovat a nakonec utečeš za dle norem ošklivou a s ní budeš šťastný. Poslouchej své srdce a ne rady druhých.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 23/02/2008 :  08:32:45  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Slávo,

vyšší hladina testosteronu souvisí jak s vlastnostmi člověka (zvyšuje ctižádost, podněcuje dravost až agresivitu), tak s vyšší fyzickou sílou člověka (tj. tvorbou svalové hmoty) a tvorbou samčích pohlavních znaků člověka (např. v pubertě). Proto by manželka měla mít vždy nižší hladinu testosteronu než její manžel, větší síla muže zároveň dle mého názoru znamená jeho vyšší hladinu testosteronu v těle.

Zároveň bych nechtěl popřít sám sebe a myslím si, že souhlasím s tebou v tom, že i manželství by mělo být v ideálním případě založeno stejně jako celá ideální společnost na trvalé skutečné a svobodné jednohlasné dohodě, nikoliv na vládnutí a podřízennosti. To však neznamená stejný podíl obou manželů na tvorbě a obsahu této dohody, silnější manžel bude vždy mít větší podíl. Podle mne manžel-muž by měl být převážně moderátorem takovéto dohody, tedy jejím vedoucím činitelem. Použiji-li přirovnání zajíc se musí dohodnout se lvem, nikoliv lev se zajícem.

Edited by - Dalibor Grůza on 23/02/2008 08:55:43
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/02/2008 :  10:18:44  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

To tvoje přirovnání mne skutečně rozesmálo.Díky. Ten zajíc se donluví,že bude dobrovolně sežrán.To je dobré. Já bych řekl, že velkorysost patří silnějšímu.

Když jsem byl ještě děcko, měli jsme souseda.Bylo mu hodně přes osumdesát a byl to takový lidový písmák a ten říkal."Žena musí vidět v manželovi samce a maždel v manželce samici.Potom všechno je jak má být." On měl jedenáct dětí a tak to bral vážně. Ten se nějaké testoterony nestaral.Byl havíř a prostě žil. Vůbec nechápal, jak se mohou lidí rozvádět.Všechno řešil rázně a tak jednou přišel s práce a jeho manželka neměla hotový oběd.Vymlouvala se na to že musela koze pro trávu a tak to nestačila. Neřekl ani slovo, vzal sekeru a kozu zabil se slovy. " A od teďka bude oběd včas.Manželku však za celý život neuhodil a jak jsem slyšel, ani se s ní za celý život nepohádal. On kdo o sexu příliš mudruje, ten většinou v sexu není k ničemu. A tak to nech nám dědkům a drž se raději praxe.Kolik testoteronu máš, tolik ho máš. Chceš li jej mít víc,pak si pěstuj sexuální fantazii.Nechď na nudistické pláže protože tam bys vše viděl a ta fantazie by zanikla na úbytě.Ta je důležitější než ty hormony. Bez té jsi nahraný.


MB
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000