Author |
Topic |
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 22/10/2007 : 11:16:14
|
Čo keby sme Boha vynechali z našich diskuzií? |
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 22/10/2007 : 17:00:56
|
quote: Originally posted by navi
Čo keby sme Boha vynechali z našich diskuzií?
Presne tak, Buh je pojem zavadejici, a v nasich konicnach byva spoovan s krestanstvim... Nebo ho nejak definovali, ale jsem spise pro tento pojem skrtnout |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/10/2007 : 17:08:30
|
Souhlasím.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 24/10/2007 : 12:14:12
|
Nesouhlasm. Bh=Nejvy skutenost. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 25/10/2007 : 08:09:32
|
Gato.
Bůh = neprokazatelná a nedokazatelná skutečnost,či fikce. Tvé tvrzení že Bůh = nejvyšší skutečnost bys musel dokázat.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 25/10/2007 : 08:26:46
|
Zkouka mikrofnu. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 25/10/2007 : 08:28:04
|
Boh sa ned dokza. Boh sa d zai. Ke sa zaije, ete to neznamen, e sa zaila Jeho Prav Prirodzenos. |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 03/03/2008 : 14:37:17
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Gato.
Bůh = neprokazatelná a nedokazatelná skutečnost,či fikce. Tvé tvrzení že Bůh = nejvyšší skutečnost bys musel dokázat.
MB
Sláva Bažant je manipulátor a lhář. |
|
|
Dragonier
Aktivní uživatel
Czech Republic
115 Posts |
Posted - 09/03/2008 : 17:27:16
|
Myslím, že ať se kdekoliv začne vždycky se Bůh nakousne
MB
Bůh dokazatelný je, ten kdo v něj Věří, má důkazy, i já mám svoje důkazy |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/03/2008 : 18:06:20
|
Dragoniere. Prosím ukaž nám ty důkazy.aůe mneměly to být mýty,ři legendy,ale skuzrčné důkazy. Gocela jsem na ně zvědavý.
MB |
|
|
Dragonier
Aktivní uživatel
Czech Republic
115 Posts |
Posted - 09/03/2008 : 20:12:41
|
Víš a to je tvoje chyba, to je chyba hodně lidí. Za pravý důkaz bereš jenom to, co vidíš, vidíš snad mikrovlny? Vidíš je jen na přístroji, který je umí zachytit. Dám ti příklad-Několik vědců izoluje jedinečný prvek z horniny, který má úchvatné vlastnosti, ale vysokou radiaci, takže musí zůstat někde v izolaci, pro bezpečnost se neuvede místo jeho výskytu, atd. Budeš jim věřit? No asi ano, byť si to mohly všechno vymyslet. Zde ukazuji snadnou manipulativnost lidstva. Nabízí se min. 2 argumenty-Proč by to dělali? a přeci budem věřit těm, co přišli na tolik věcí námi odzkoušených, takže dozajista nelžou. 1. byl to jenom příklad s trochou práce a fantazie se může vymyslet spousta věcí 2. Představ si, že žiješ dejme tomu v roce 1432 třeba ve Francii jako poradce krále, nějakým způsobem lidi v roce 2000 přišli na stroj času a objevili se u tebe, u krále atd. Přinesli s sebou kulomet, mikroskop, lék na mor, raketomet, tank, vrtúlník, matematické a lékařské databáze. Celý ohromení na co se vše příjde v oném roce jsou uchvácení a lidé z budoucnosti jim řeknou, že vlastní taky přístroj pro teleportaci, většina lidí na planetě se dožívá 145 let. Oni bezesporu uvěří, proč by ne, když jim ukázaly tolik věcí, na které si mohli sáhnout a vyzkoušet. Co tím ale chci říct? Myslíš, že když ti teď řeknu důkazy které mám i odzkoušené, tak mi je budeš věřit? |
|
|
Dragonier
Aktivní uživatel
Czech Republic
115 Posts |
Posted - 09/03/2008 : 20:27:40
|
Ale dobře, myslím, že bych neměl o tom mluvit, ale dokážu s ním mluvit, zatím né přímo, ale ještě se nestalo aby mi neodpověděl, odpoví mi situací, ze které tu odpověď vyvodim, jako třeba-uvidím znamení, kamarád se mě na něco zeptá. Třeba se zeptám Boha-Co si myslíš o homosexualitě? a večer uvidím dokument o homosexuálech, nebo je uvidím na lavičce, jak se mají rádi, nebo se mi kamarád svěří, že je homosexuál a může nastat x situací, ale vždycky se něco dozvim. Myslíš snad, že je to náhoda? Jak mi uvěříš můj důkaz? Zkus to sám, neznám všechny vesmírné a světové zákonitosti, co, jak a proč s čim souvisí, ale myslím, že ti taky odpoví, stačí dát do toho trochu úpřimnosti a víry, že ti pomůže, možná to funuguje i tak, že si řekneš, že to zkusim jen tak, možná ano, možná ne. Mám několik málo dalších důkazů, ale všechny jsou více méně o komunikaci s ním, protože to provází vše |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/03/2008 : 20:54:59
|
Dragoniere.
Pokud si je budu moci odskoušet i já a dojdu ke stejnému výsledku, tak proč bych nevěřil? Řeknu však cosi,co možná nepochopíš.Již jsem to zde několikrát opakoval.Je možné,že mne potkalo v životě víc událostí, které by mohly být považovány za důkazy existence boha, než kohokoliv zde a přesto jsem neuvěřil. Mám takový hloupý zvyk hrát si s myšlenkami a třeba myšlenkami o něčem co považuji za nereálné. A tak jsem si jednou takto pohrával s myšlenkami a obrátil jsem se na boha i když v jeho existenci nevěřím. V myšlenkách jsem jej vybízel, aby mne ukázal cestu k tomu, aby se lidé přestali mezi sebou prát. Už ani nevím co mne k tomu přivedlo, snad nějaký pořad v televizi, či co. V žádném případě jsem to nemyslel vážně,ale co se nestalo. Během krátké doby jsem získal darem knihu Alůexeje Pludka "Hledání antipoda" a tam se setkal s podobenstvím stromu znaků. Tu knihu mně přinesl kamarád který se vrátil po léčení s Indie.kde chtěl zůstat ,ale mniši mu řekli,že má svůj úkol zde v Čechách.Když se mně podařilo to podobenství otevřít, začal jsem si uvědomovat proč vlastně dochází k těm sporům mezi lidmi a začal jsem nacházet to co je třeba ke změně takového stavu. Je to náhoda? Věřící by řekl, že nikoliv a úpovažoval by to za projev boží vůle.Já jsem to analyzoval a poznal,že jsem na cosi takového byl pouze nastaven a proto jsem vše intenzivně vnímal.Že došlo k celé řadě jiných jevů mnohdy silnějších, ale já jsem více vnímal vše co se týkalo právě tohoto.Čili ani náhoda, ani vůle boží,ale docela běžný jev. Je zde však i cosi v čem se zatím vůbec nevyznám .Ten hloupý zvyk kterému říkám myšlenkové přežvykování jsem si doposud neodvykl a takové to nevážné hovoření k bohu v jehož existenci nevěřím je stále platné. Kdyby věřící dokázal slyšet takové moje myšlenky, nejspíše by se zděšeně křižoval. Příklad. Byl zde pes,který v jednom kuse štěkal a nejvíce v noci,když jsem vhtěl spát. Jednou jsem takto myšlenkově přežvykoval neschopný usnout a oslovil jsem jej asi takto." Ta hele bože.Nemohl bys tam nahoře toho psa potřebovat? Jestli ano, vezmi si ho a budu tě vděčný." Jenže ten pes třetí den chcípnul prý prochladnutím.Rok starý pes. A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Nyní již se bojím takto si něco přát,protože se moje přání plní i tehdy, jsou li zcela absurdní a ve skutečnosti to s nimi vůbec nemyslím vážně. Analyzovat tuhle situaci se mně zatím vůbec nedaří, čili nevím co s tím. To že by mně bůh nějak poslouchal a plnil moje přání nedokáži přijmout už proto, že k němu do jisté míry stojím v opozici a moj oslovování jej není vůbec uctivé,ale spíše k němu mluvím v myšlenkách jako ke kamarádovi ke kterému si mohu cokoliv dovolit. A tak by zde vznikl hrozný paradox,při kterém by byly jeho pokorné a před ním se klanící ovečky opomíjeny a já hříšník bez víry milován a protěžován. Máš tak silné důkazy boží existence jako jsou tyto? Máš snad ještě silnější? Tyhle moje důkazy nebyly dostatečné k tomu abych uvěřil.
MB |
|
|
Dragonier
Aktivní uživatel
Czech Republic
115 Posts |
Posted - 09/03/2008 : 22:03:46
|
Jak jsem si to četl, tušil jsem, že narazíš na to, že je to jenom jakési vědomé vnímání toho problému, ano u několik mých důkazů by se to rozhodně dalo připustit, ale taky mám několik, kde rozhodně ne. Možná někdo, kdo by si s tím pohrál, tak by tam v těch mých i tvých zkušenost našel nějakou skulinku to připouštím, že to bylo vypětím tvých myšlenek, únavou, náhodou, atd, tady se ale znova a pořád nabízí otázka-Má to cenu řešit? Leckdo ti může nabídnout sebedokonalejší teorii, ale ten kdo chce, tak si v ní něco, co mu tam nepasuje najde, je to naprosto a úplně všude. Př. po dlouhém pobytu v lesích na Islandu, denno denními meditacemi, se mi podaří dlouhodobým koncentrováním sil, že se budu umět vznášet a poroučet bouři a bleskům. Dobře, můžu si ale říct, že to byl jen sen, byl jsem pod drogama, udělal jsem to samovnuknutím myšlenek a vzpomínek a učinil jsem je opravdu reálnýma vzpomínkama, někdo mi vložil do hlavy čip, někdo zmáčkl pár super kláves na superpočítači nadřízeném matrixu, atd. K čemu dospěji? Že nikdy nelze nic říct najisto? Co se tedy se mnou stane? Budu žít v nekonečném chaosu svých myšlenek, nebo konečně v něco uvěřím a budu to následovat?
Maty |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/03/2008 : 07:36:39
|
Dragoniere
Zdá se, že jsi má slova pochopil správně. Přesto se pokusím udělat cosi jako rozbor toho co se mně vlastně stalo a ukázat tím, jak vzniká víra,dokonce i u toho,kdo stojí svými názory proti víře. První krok. Na tom počátku vznikla trojice "důkazů". Přání,vyplnění a potvrzení. Přiznám se, že v té době jsem byl hodně blízko víře v existenci boha. Cožpak je možná taková náhoda? Dokonce jsem byl blízko myšlence, že mám jakési předurčení,či jakousi předem danou karmu o které ví i buddhističtí mniši kdesi v Indii.Čili vznikla zde síť navzájem propojených informací a co je hlavní a základní, mně se to začalo líbit. Cítit se vyvoleným je velice příjemné. Jenže jsem začal i jednat jako věřící a ten přítel se mně vysmál a řekl. Chtěl jsem vědět,zda tomu ty, takový zapřísáhlý ateista podlehneš a proto jsem si to s těmi mnichy vymyslel abych tě ukázal jak vzniká lidská víra v boha. Tehdy to byl pro mne téměř šok a rázem jsem byl zpět na zemi. Tehdy jsem pochopil základ přijetí víry. Základem je přání.Přeji si věřit a díky tomu spojuji do logiky vše co k tomuto cíli vede. Jak jsem pochopil, u tebe to bylo naprosto stejné.Myslím nyní na ten Island.Zde jsi udělal vše proto, abys mohl věřit včetně drog. Ta výsledná iluze byla důsledkem tvého přání a byla to tvoje vlastní konstrukce,jak jsi sám pochopil. Takže já jsem tehdy spojil do logiky ten rozhovor,knihu ve které jsem našel podobenství a do třetice kamarádova slova o mniších. Když došlo k spochybnění této logiky,začal jsem si i uvědomovat,že i to ostatní k sobě nemusí přináležet a logika poslání a vyjímečnosti se rozpadla spolu s vírou. Nyní jsou zde ta přání,která se vyplňují. Jak jsem řekl, prožil jsem určitý čas ve víře a cítil povýšení vlastního já.To je velice příjemné,ale když zmizela víra, zmizelo i toto. A tak se objevuje podvědomá snaha si toto příjemno tak nějak vrátit.Čili zde opět příní věřit,které však je potlačované rozumem. A tak opět vzniká snaha spojit do logiky to, co k tomu cíli směřuje,čili ta přání a jejich vyplňování. Pokud taková snaha vznikne,pak je to co této logiky zapadá intenzivně vnímáno a to co tuto logiku popírá je v mysli potlačováno. S tak člověk zapomíná na nevyplněná přání a intenzivně shromažďuje ta vyplněná. A tak člověk obelhává sám sebe aby dosáhl cíle,čili toho příjemna povýšení, poslání a předurčení,které bez víry není možné. Jak vidíš,prošel jsem cesty k víře a následně jsem je skoumal a analyzoval. Nyní totéž nacházím u věřících a poznávám v tom sám sebe.Jak jsi jistě pochopil, dnes již tomu podlehnout nemohu,protože vím oč se jedná. Přesto nemohu nikterak soudit věřící,protože jsem poznal na vlastní kůži, jak snadné je podlehnout a co člověk věřící cítí. Kdyby se tehdy nerozpadla logika víry díky tomu, že kamarád přiznal svou záměrnou lež,byl bych dnes možná hluboce věřícím člověkem,který by tvrdil, že nevěří, ale ví,že bůh existuje.Navíc bych byl velice vnitřně šťastným člověkem i když by to byl důsledek vlastního sebeklamu.
MB |
|
|
Dragonier
Aktivní uživatel
Czech Republic
115 Posts |
Posted - 10/03/2008 : 18:37:16
|
Tvá slova rozhodně nemůžu nikterak vyvrátit, rozhodně bych našel díry v tvé teorii, ty ji ale vzápětí rozšíříš a zpevníš a můžem pokračovat do nekonečna. Vemu tu tedy z jiného konce-Ve starověku, si lidé mysleli, že Slunce, Měsíc je Bůh, vodě porouči Bůh, zemi poroučí Bůh, rostlinám poroučí Bůh ohni hořet poroučí Bůh. Nyní víme, že je exotermická reakce, že je to termonukleární reakce, že je to hvězda, že je magnetická a gravitační energie, atd. Neguje to Boha? Znamená snad, že tělesa k zemi nejsou přitahována žádnou zázračnou silou ale gravitační, že Bůh není? Vůbec ne! Znamená snad, že na rukách nemáme žádné kouzelné body, které když mačkáme, tak se vyléčíme, ale jsou to jen tlakové body? Vylučuje to snad něco? je to jen prachobyčejné porozumění toho naší skonstruovanou technikou, popsané logikou a cítění smysly, to ale přeci Boha nevylučuje!!! Dali tomu název ,,zázračné" proto, že to neuměli jinak popsat. Abych napsal co opravdu chci, napíšu ti stručně na čem můj život stojí, zdůrazňuji "můj". Rozhlédnu se do své možné budoucnosti, vycházím z pozorování, dedukce a vyvozování závěrů ze života jiných- Vystudji VŠ, dejme tomu MatFyz, což je myslim velice poptávkový obor v oboru práce. Najdu si ženu, budu dělat v podniku, budu se podílet na zkoumání dejme tomu nějakých sil a vln, třeba něco převratného vymyslim, prožiju si spokojený život a umřu.. A co? A nic...co byl můj život? Budu se snad já mít dobře, že jó teď se mi dobře odpočívá zemřelému, že lidi na mě vzpomínaj, možná, že budu zmíněn i v učebnicích dějepisu. Wau..to je hrozně skvělej život, už se na něj těšim Mám na výběr něco jiného-budu komunikovat jako doposud s Bohem, budu meditovat, vyzdvyhovat své vědomí a pročištovat se, snad mě čekaji nějaké zkušenosti, třeba astrální cestování, rozmlouvání s dokonalejšími bytostmi atd a budu žít s vědomím, že tvůj názor je něco, že čím víc složitější a zapeklitější teorii uděláš, tím se sám posílíš své odmítavé ego, které se chce prát materiálním prožitkem. Za předpokladu, že máš pravdu o té iluzi, tak se mi nepovede nic, nebo něco ano a bude to iluze. Můžu ti s klidným srdcem napsat, že to první mě vůbec neláká a při představě nad takovým životem, nenalézám ani nejmenší důvod sebemenší existence prostě to nemá pro mě smysl žít. To je sice hezké, ale můžeš si říct, že to nic nedokazuje, třeba jen žiju pro iluzi. Já ti oponuji-radši budu žít s pocitem, že se dostanu po smrti do nějakého nebe a všechno tohle má smysl než že po smrti mi přestanou běhat v těle elektrochemické reakce a jestli to je iluze, to se nedozvim teď ale až pak, možná ani tehdy ne a pokud to iluze byla, tak mi to asi bude stejně jedno, pokud ne, tak se něco stane. Co z toho pro mě vyplývá? že si vyberu tu druhou možnost a budu žít svou vlastní víru
Maty |
|
|
Topic |
|
|
|