www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Život nespočíva v tom, že sme pri vedomí, ale ako
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/09/2007 :  12:54:29  Show Profile  Reply with Quote
ho prežívame.

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/10/2007 :  08:13:10  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Pokud tvou větu rozdělím na dvě části,pak mohu souhlasit. Život skutečně nespočívá v tom, že jsme při vědomí,ale v tom, že nám fungují všechny orgány pro život nutné. Ani to však není přesné.Znovu mohu uporoznit na klinickou smrt, kterou jsem třikrát prošel.Srdce nefungovalo, dech chyběl a přesto jsem žil, protože žil mozek a to je důležité, Dokud je živý mozek, pak žijem a jsme.
Ke druhé části musím připojit další slova aby měla smysl. To jak život prožíváme dává určitou kvalitu našemu životu.Žijeme li jen pro sebe a od ostatních chceme jen přijímat,pak prožijeme život plný sklamání a neštěstí. Chceme li druhým dávat a činí nám to radost,pak dostáváme mnohem víc, než bychom mohli žádat a náš život je plný lásky a štěstí.
Zakže k tomu aby tvoje slova byla moudrá, stačila jedna tečka, která udělala z jedné věty dvě a slovní obrat kvalita života.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/10/2007 :  23:07:22  Show Profile  Reply with Quote
Má to byť takto: Život nespočíva len v tom, že sme pri vedomí, ale aj ako ho vnímame a pežívame. Ale celá táto veta je dosť nedokonalá.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/10/2007 :  07:17:20  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Stále mně tam chybí to jediné slovo. Nikoliv život, ale kvalita života. Pokud bys chtěl mluvit o životu jako takovém, pak si uvědom, že je to množina všech informací o životě. Kvalita života je podmnožina a potom je možno se tvými slovy souhlasit.

MB
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000