Author |
Topic |
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 27/08/2007 : 08:41:54
|
Říká se, že pravá hemisféra řídí levou část těla a levá hemisféra pravou. Je to u všech lidí stejné? Četl jsem i názory, že to je projev jakéhosi zmatku, což asi není pravda. Praváci používají levou hemisféru a zanedbávají pravou hemisféru, leváci používají pravou a zanedbávají levou. Myslím si, že praváctví i leváctví je stejně dobré, ale nevím proč tak málo leváků existuje. Vidíme také, že obojí je jednostrannost. Většina lidí v této společnosti je pravoruká, to je důkaz pro to, že tato společnost preferuje levohemisférové hodnoty a zanedbává a nerozvíjí pravohemisférové. Je to pro tuto společnost dobré?
|
Edited by - Gato on 29/08/2007 07:55:49 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/08/2007 : 11:52:28
|
Gato.Zdar Já myslím že je to úplně jedno,jestli člověk více využívá tu, či onu hemosféru, jestli píše pravou nebo levou rukou.Otázka je jak mu to myslí a to je myslím pro společnost podstatnější. Napíše li někdo něco moudrého levou rukou a využíval k myšlení pravou hemisféru, je to pro společnost lepší, než, když někdo napíše pitomost rukou pravou.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 29/08/2007 : 12:33:47
|
Myslím si, že se shodneme na tom, že praváctví a leváctví je stejně dobré že menšinová metoda je stejně dobrá jako většinová a že důležitý je výsledek té činnosti. Moje filosofie je idealistická a Vaše filosofie je materialistická, přesto můžeme dojít ke stejnému výsledku, k dobru. Chci skoro říct, že materialismus a idealismus jsou stejně dobré, díváme-li se na to takto. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/08/2007 : 10:03:12
|
Gato.
Co mohu říci jiného, než shoda,či naprostý souhlas.Listy stromů znaků jsou v tomto urovnány do stejné výše ja možno číst smysluplný text.Teprve nyní je možno čerpat moudro obou listů a věř, že moudrým je ten, kdo moudrost ostatních listů je schopen přijímat.Jsi na dobré cestě, dokud znovu jeden list nepovýšíš nad ostatní.
MB |
|
|
|
Topic |
|
|
|