www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Odpad prosim pouze sem!
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 20/06/2007 :  12:56:52  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Je skoda, abychom zakecavali zajimava temata kritikou argumentacnich postupu. Takze veskere zbytecne diskuse, flame, vycitky, cokoli podobneho prosim do tohoto topicu.
Takze tohle bude asi na dele, ale proste musim svemu bliznimu poskytnout potrebnou reflexi a zaroven se v puvodnim tematu chci drzet veci.
Miloslave, prosim te neskuc. Jsi dospely clovek, pokud jsi mel dojem, ze jsi objevil neco neskutecne uzasne dokonalehi a my pohrdame, je mi to lito, ale to je tvuj problem. Fakt je takovy, ze tady jsou rozumni inteligentni a trpelivi lide a pokud porad nechapou o cem mluvis, nema smysl je obvinovat. Nema smysl obvinovat ani sebe. V podstate mas dve moznosti. Prestat skucet a bojovat, poustet se do beznadejnych diskusi, nebo prestat skucet a smirit se s tim. Ano, muzes i pokracovat ve skuceni, ale tim vsechny akorat otravujes a uplne ze vseho nejvic ublizujes sam sobe. Zmenis li pohled, zmenis svet. Vecne nespokojeny clovek nebude nikdy spokojeny.
Vycitas nam, ze nechapeme tvoje nazory, ale ja si to nemyslim, jen mi proste nepripadaji dostatecne obsahle, abych do nich nacpal vsechno sve poznani. Lakas nas na vyhody pochopeni toho o cem mluvis, ale nejsi schopen rict, jak toto pochopeni vypada. Vycitas, ze nejsme schopni pruznosti v praci s pojmy, ted mluvim sam za sebe, ja jsem si jisty, ze toho schopny jsem. Stream pouzil pojem naivni materialista, ja si z kontextu odvodil, ze to bude takovy clovek, ktery tvrdi, ze laska je jen chemicka reakce (coz je blbost) a ty to chapes tak, ze vsichni materialiste jsou naivni. I kdybych rekl, ze vsichni materialiste jsou naivni, jsme, k certu na filosofickem foru a prece tu nebudeme flamovat? Me proste stve, ze se mi zdalo, ze ten prispevek co jsem napsal mel neco do sebe, ale jedina reakce na nej je, ze vsichni materialiste nejsou naivni. Vzdyt ja jsem k certu taky materialista, z vetsi casti. Vyberes si z veci to nejmene podstatne a uplne ignorujes podstatu, me to nevadi, ale tema pak de uplne do haje.
Takze - kdyz nemas dost trpelivosti, mas jedinecnou sanci se ji priucit. Pokud te neco stve, tohle je asi jediny misto na internetu, kde verim tomu, ze lide skutecne budou poslouchat namitky. Pokud nemas chut svadet zbytecny bitvy, zastrel se. Pokud si nedokazes vychutnat cestu, pokud to delas jenom proto, abys nam predal sve pochopeni, tak jsi naivni, at jsi materialista, nebo cokoli.

No, pekne mi to pise. Je jeste nutne zduraznit, ze se vubec ale ani trosicku nezlobim. Pokud delas chyby, nebo se chovas nevhodne, kdokoli z nas, vyzereme si to proste na reakci nejblizsiho okoli, nas problem, jak se chovame. Kazdopadne o tom zkus zkus premyslet a neber to k certu tak, ze jsem cucak a co ja mam co kecat, protoze z hlediska literarni teorie je autor co? Mrtev, ano. Irelevantni.

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/06/2007 :  13:20:57  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Když odpad, tak odpad. Skučím? Inu někdy ano,ale ne proto že jsem s něčím přišel a není zde pro to odbyt. Spíše proto, že se debata neustále stáčí kamsi k bohu, nehmotnu a podobně,což mně dost štve. Takové povídání je stále dokola o tom samém a nikde nic. Už jsem chtěl několikrát odejít,ale potom si říkám, co když a znovu to skouším i když si někdy připadám jako beran. Kolikrát už jsem chtěl křičet." Copak se musíme bavit stále jen o věcech starých, ošuntělých a staletí zbytečně diskutovaných? Copak se nemůžeme bavit o něčem novém, třeba neověřeném a nevyskoušeném, třeba by ta debeta k něčemu vedla? Jenže mám na vybranou pouze dvě varianty. Buď se smířit s tím co je a co ostatní zajímá i když se budu divit, proč jim to zajímá, nebo skutečně odejít a pustit vše z hlavy. Třetí varianta je ta kterou provozuji a která se nezdá být dobrá. Skoušet a občas provokovat i když to tebe či někoho z dalších občas štve.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 20/06/2007 :  13:33:37  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Ver mi, ze se snazim, ale vzdycky to nebyva tak jednoduche. Pokud reknes jakykoli nazor, ja se k nemu vyjadrim a ver mi, ze o nem budu premyslet. Ja te docela chapu, vim na co narazis, ale nad nektere veci se proste zkus povznest, nema smysl se v nich utapet.
Ted tu probiha docela zajimava dabata o informacich, ale ja si nemuzu pomoct, citim, ze nadnesene problemy nedostavaji dostatek pozornosti, zvlaste ty slozite, pokud se ovsem vyskytne neco, na co je snadne reagovat, okamzite se strhne boure.
Kazdy by si mohl do nekonecna stezovat, ale je to detinske a nema to smysl. Ja osobne muzu rict, ze to co jsem se asi pred pul rokem marne snazil vyjadrit jsem byl schopny docela slusne formulovat, pisu ted rychleji, mam mensi problemy udrzet nit prispevku a neodbihat nekam jinam. Me ta debata bavi, ano, citim, ze by mohla byt lepsi, ale, kcertu, co kdy v zivote slo podle necich predstav?

Go to Top of Page

Georgik
Nový uživatel

Czech Republic
17 Posts

Posted - 20/06/2007 :  18:17:10  Show Profile  Send Georgik an ICQ Message  Reply with Quote
Zdravím,
nevím ani, jestli mám právo jako zdejší nováček vůbec zasahovat do vaší debaty. Ale když jsem to tady tak lehce pročítal zarazila mě teze, že materialisté jsou naivní Já si vždycky myslel, že idealisté jsou naivní. Už jen z toho důvodu, že já sám jsem tak trochu naivní idealista. Prosím o objasnění :)
To Miloslav Bažant a všeci ostatní: Já bych právě čekal, že se zde, tedy na filozofickém fóru, bude stáčet debata právě k Bohu, nehmotnu atp. A jelikož to tak úplně není, jsem značně zklamán (přispívá k tomu i fakt, že jsem naivní idealista). Docela to nechápu, protože filozofie je od pozitivismu 19.století spíše/značně nematerialistická...
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 20/06/2007 :  19:41:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Georgik
nevím ani, jestli mám právo jako zdejší nováček vůbec zasahovat do vaší debaty. Ale když jsem to tady tak lehce pročítal zarazila mě teze, že materialisté jsou naivní

Teze nebyla, že materialisté jsou naivní. Ale jednalo se o srovnání naivního materialismu s ne-naivním. Slovo naivní označovalo fakt, že nejsou jasně vymezeny pojmy.

Stejně tak je možné mluvit o naivní představě jak funguje stát (lidé platí daně, vláda si je rozdělí a zbytek rozdá). Přesto nelze říci, že stát funguje naivně. Jde tu spíš o jakýsi zjednodušující nekomplikovaný pohled.

Dalo říci, že člověk, který je naivní materialista, má zjednodušené materialistické představy, problémy neřeší a mnohdy ani nevidí. Neplatí to samozřejmě absolutně, člověk může být naivní v různé míře. Ale obecně šlo o to, že bez materialismu, který není naivní, by to asi těžko mohl být naivní materialismus
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 26/06/2007 :  12:15:28  Show Profile  Reply with Quote
Reakce na Slávkův příspěvek z topicu o idealizmu
quote:

Mluvíte stejnou terminologií a přesto nejste schopni se navzájem pochopit. V terminologii tedy ten problém nebude.V čem tedy ten problém vězí? Možností je více, ale tou kterou vidím jako hlavní je ta že se vlastně vůbec domluvit nechcete,že vám vůbec nejde o téma, ale o to, jak ukázat svou dokonalost, vzdělanost a povýšit se nad ostatní.Toto fórum je pro vás diskotéka, na které ukazujete své figury a finty aby vás ostatní obdivovali a když se vám líbí figura, či finta toho druhého, nastavíte mu nohu aby vás náhodou nepřevýšil. A tak si nastavujete nohu navzájem a libujete si, když se ti druzí válí v prachu ve kterém jste se před chvílí váleli vy sami. K čemu je člověku vzdělání, když mu neřekne jak je to ubohé a že to k ničemu pořádnému nevede? A nyní se do mne můžete pustit oba a další se mohou připojit.Že se nad tím co říkám zamyslíte, to nepředpokládám.

Kromě toho, že vůbec netušíš o čem je řeč, toho není moc co říci.

Snad mne jen napadá rčení "podle sebe soudím Tebe"
Všechny ty finty a podrazy jsou pro tebe asi zcela normální záležitosti a tak ti nečiní problém je připisovat druhým.
Ten kdo lže nejčastěji obviňuje druhé ze lži
Ten kdo sám nastavuje lidem nohy má pocit, že to musí dělat i ostatní

Ani ftarflon, ani Stream a ani já nebo Oldow se navzájem neurážíme, ale snažíme se vyjasnit si své chápání problému. Každý z nás však má za sebou zcela odlišný typ vzdělání, odlišnou životní zkušenost, odlišné prostředí ve kterém se utvářely jeho názory. Domluvit se je tedy nesmírně těžké a vyžaduje to zejména čas a snahu pochopit. Já byl například 10 let pod vlivem tzv. mystiků z Viničné, což je skupina filosofů a biologů kolem Zd. Neubauera v ulici Viničná (PřF UK) v Praze a zároveň jsem dlouho docházel do Centra pro teoretická studia při AVČR, to všem mne hluboce poznamenalo. I když se mi možná zdá, že mám originální "své vlastní" názory, jsem samozřejmě ovlivněn svojí historií, svými učiteli.

Vůbec netuším jakou historii má za sebou třeba ftarflon nebo Stream, ale určitě nebude stejná. A to už vůbec nemluvím o tom zda jsem inteligentní, chápaví, bystří, atd., to je také značně idividuální

To všechno jsou ohromné překážky při vzájemné domluvě a ty to jak se zdá vůbec nechápeš
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 26/06/2007 :  15:08:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Richarde.

Správně jsi pochopil, že jde hlavně o tebe. Tebe, který jsi studoval vše co je možné a i to co možné není, jsi nejinteligentnější, nejchápavější a máš na to glejt. My ostatní nechápem, že čníš vysoko nad námi a to je znak chybění naší inteligence. Ftarflon se alespoň snaží myslet samostatně a držet s tebou krok. Ty však jsi za celou dobu neřekl nic nového a pouze se snažíš spochybnit to, co řekl kdosi druhý. Můžeme mluvit třeba o červené Karkulce,ale ty do toho zamotáš fyziku a matematiku, nyní i mystiku a biologii.říkáš, že nevím oč jde? Možná že nevím.Spochybňoval jsi svou existenci a tak jsem to dovedl ad absurdum posmrtnou projekcí, čili toho, že vše co je,bylo a bude je minulost a myšlení již neobsahuje skutečnou realitu. Kdybys na toto reagoval, nemohl bys užít nic s toho, co ses naučil a musel bys samostatně myslet. Zákonitě bys musel dát zpátečku a dokazovat svou vlastní existenci. Jenže to bys musel samostatně a nově myslet a proto jsi to přešel mlčením.Co ty víš, co já chápu? Třeba víc, než si myslíš ve své pýše.Říkáš, že lžu a proto to očekávám u druhých? Neříkám vše a mlčím o tom, co právě není vhodné vyslovit. Je peklo jako základna spojeného vesmíru lež,či pravda? Můžeš říci že je to lež, ale já se ptám.Jak to víš tak jistě? Stejně tak bych mohl mluvit o profesorovi a dalších věcech.Jak víš, že neříkám pravdu? Stejně bych se mohl ptát, kdy jsem v touze po povýšení sama sebe nastavil druhému nohu? Já myslím, že se u tebečasto přání stává matkou myšlenky. Nelíbí se tě, že bych mohl mít úspěch a ne ty,který přece na to má právo a všechny předpoklady. A tak řekneš, že o tom profesorovi lžu. Ale to je tvoje a nikoliv moje lež. Já se povyšovat nepotřebuji, nemám komplex méněcennosti a znám svou cenu. Kdybys m,ěl nějakou svojí a zajímavou myšlenku, třeba by si všiml tebe a ne mne.Já bych tě to přál,ale kde vzít to nové, viď? Ostatní se alespoň snaží a občas se jim něco originálního podaří a vše jen proto, abys měl co spochybnit a zničit.Jestli je toto filosofie,pak jsem rád, že nejsem filosofem.

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 26/06/2007 :  16:45:49  Show Profile  Reply with Quote
Je mi líto že jsi tak zahořklý Slávku a nebudu se tedy před tebou obhajovat, ať si každý o mně udělá vlastní obrázek
Ty už sis ho udělal a teď si myslíš, že mne znáš. Myslím, že tvá zahořklost je způsobena tím, že se cítíš být na vedlejší koleji, ale to je problém se kterým ti nemohu pomoci, nevím totiž jak.

Pro mne je tu ftarflon tím kdo se nejlépe vyzná ve fyzice, Stream je podle mne mnohem víc filosof než já a Oldow je zase odborník na literaturu. Jediné v čem tu možná nemám konkurenci je informatika, ale o té se tu moc nebavíme a tak se to ani nedá pořádně zjistit.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 26/06/2007 :  19:02:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Richarde.

Píšeš, že jsem zatrpklý,protože jsem na druhé koleji. Zatrpklý nejspíš již nejsem,ale na jiné koleji, to ano, protože jsem poznal, že tato nikam nevede,že se točí pořád do kolečka jako kolotoč. A tak jsem přesedl na jinou kolej. Nebude to již diskusní fórum.Jsou zde lidé, které zajímá to o čem mluvím a s nimi budou li chtít mohu diskutovat prostřednictvím E mailu.Tam na to bude klid a nikdo se do toho nebude míchat a ničit každé slovo které vyřknu a tak mohou poznat skutečný obsah a porozumět mu.Navíc je tam možné přiložit i kresby a psát ve Wordu,což je výhodnější.Obrátí li se na mne mailem,pak nebudou sami,protože již z mnohými lidmi, kteří toto fórum navštívili již touto formou diskutuji a ukázalo se to být výhodnější, než zde a protože je to jen mezi námi, nikdo z nich se nesnaží nade mne povyšovat a vše spochybňovat aby se před ostatními ukázal.Čili žádná zatrpklost, ale nyní již jen spokojenost.Našel jsem kolej, která kamsi vede a to není důvod k zatrpklosti.

MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/07/2007 :  14:27:21  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dámy a pánové.

To co vám chci sdělit nepřináleží do filosofie i kydž s troškou černého humoru do topicu o řešení přelidnění. navíc se vydávám na tenký led, neboť moje zpráva může být považována a poplašnou, což je trestný čin.Přesto bych vás na to chtěl upozornit i když sám to má jak se říká s druhé ruky a nemám toto ověřené.Zpráva je údajně s policejních zdrojů.

V pslední době se rozšířil jev ohrožující zdraví mnoha obyvatel. Do sedadel a opěradel sedaček v prostředcích hromadné přepravy jsou zapichvány jehly infokované virem HIV. Některé mají k sobě přivázanou papírovou cedulku s lakonickým oznámením."Právě jste byl nakažen virem HIV a pokud byly tyto jehly podrobeny analýze, vir se tam skutečně nacházel. Dle zprávy se toto nyní děje v ohromném rozsahu a policie intenzivně pátrá po pachatelích. Poslední zprávy udávají,že se tento jev začal šířit i jinde, příkladně. Necháte na chvíli otevřené okénko auta a když do něj usednete, píchnete se o infikovanou jehlu. Nechci vás strašit, či vyvolávat paniku, ale jste přátelé a proto myslím, že je správné na toto vás upozornit a zvláště Pražáky a Pražačky.Proto je dobré dříve než usednete sedadlo si prohlédnout.Chráníte tím svůj život i když je někdy prý jehla ukrytá a vysune se až když na sedadlo usednete. Nejaký nakažený, či skupina nakažených se tím mstí zdravým za to, že oni jsou odsouzeni k smrti.Tak si dejte na sebe pozor.

MB
Go to Top of Page

fffactorial
Uživatel

64 Posts

Posted - 12/07/2007 :  16:12:37  Show Profile  Reply with Quote
Pro Oldow:Oldow!...ty asi budeš, co nevidět fialovej!!.....ty musíš bejt hrozně ukecanej))
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 12/07/2007 :  16:41:01  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Prave ze nejsem, tyhle veci na verejnosti bezne neventiluju, neni poradne s kym. Ukecanost je jednoznacne nedostatecnost rozhovoru, zabranuje davat duraz na podstatny veci, protoze po chvili lidi proste cekaj az skoncis, ja mam spis opacnej problem, zvlast, kdyz neco pisu, mam snahu nacpat toho co nejvic do malyho prostoru.

Go to Top of Page

fffactorial
Uživatel

64 Posts

Posted - 12/07/2007 :  16:56:09  Show Profile  Reply with Quote
pro Oldow: to jsem si všimla))...ale já mám tentýž problém, ale snažím si šlapat na krk..abych to pak nebylo kontraproduktivní))
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 12/07/2007 :  21:40:02  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
No tak zrovna tady se nehlidam, protoze to delam predevsim, abych si vyjasnil vlastni myslenky, ale je pravda, ze posledni dobou to zacina byt husty. Nema moc cenu vyjadrovat myslenky nezraly k vyjadreni.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000