| Author |
Topic  |
|
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 15/03/2006 : 10:43:43
|
Zajima me, zda si myslite, ze v zivote existuji nahody. Zda se nektere veci jen tak deji, bez nijakeho smyslu, omylem. A veris na nehody? Myslite, ze ve svete, kde je kazda snehova vlocka dokonala svou strukturou a presto odlisna od jakekoli druhe snehove vlocky, neexistuje nejaky system i v ostatnich vecech? Myslite, ze se nam veci deji a my to nemuzeme ovlivnit, a nebo si je sami zpusobujeme? Jak je to s tou nahodou, existuje nebo ne?
Skunkless.. |
|
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 27/05/2006 : 13:49:54
|
Hmmm..........tohle tema uz je tu pomerne dlouho, bylo 35x precteno a opet se k nemu nikdo nevyjadril..(to mam vzdy tak blba temata, ze se k nim nevyjadrujete? )
No tak kdyby prece jen nekdo MEL SVUJ NAZOR tak sem s nim! Porad jsem zvedava, co si myslite o nahodach!!!
Predem diky tomu uzasnemu clovickovi, jenz se slituje a prida nejaky prispevek.
Skunkless.. |
 |
|
|
Pet
Nový uživatel
Czech Republic
12 Posts |
Posted - 28/05/2006 : 17:01:23
|
co si o tom myslíš ty?
Pet |
 |
|
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 28/05/2006 : 22:14:07
|
Tak to je zajimavej nazor, Pet 
Ale diky za otazku. Ja na nahody neverim. Mam na mysli to, ze ackoli se deji veci u kterych nevidime spojeni s nasim predchozim jednanim, myslenim a podobne (jako napriklad autonehoda a podobne nehody ci i nejake milejsi shody okolnosti) ve vesmiru vse funguje dle jisteho radu (akce-reakce). Jakymkoli svym jednanim, myslenim ci slovy si v podstate pritahujeme jiste udalosti a lidi do sveho zivota. Nechci tvrdit, ze treba pad ze skaly je nasim vedomym rozhodnutim, ale spis vyslekem souhrnu naseho chovani (a premysleni..).
Chces k tomu neco dodat ci to rozebrat? A jak to vidis Ty? |
Edited by - Skunkless on 28/05/2006 22:16:52 |
 |
|
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 10/07/2006 : 16:00:49
|
Popravde receno, nahoda. Co to vlastne je? Mam trochu problem se slovy, prijde mi ze lidske pojmenování nezaujímá vse, co by melo. Myslím si, že kazdý zivot, at uz lidsky, zvireci ci zivot nejake rostliny, ma svuj predepsaný "osud". Schvalne pouzivam uvozovky, protoze slovem osud myslim jednu predepsanou linii. Abych to vyjadrila presneji, muzu rict... Je dana cesta, se spoustou zatacek a krizovatek, ale vy si muzete vybrat, po ktere pujdete. Tak je to i s nami. My si kdesi "nahore" vybereme, ceho v zivote chceme dosahnout a zpusob, jakym k tomu prijdeme, je uz na nas. Muzeme si vybrat cestu trnitou a slozitou, ale presto to tak vyklickujeme, že si ostatni muzou myslet jen to, jak to mame jednoduche. Zalezi na povaze. Ale at prilis neodbocuji. V tomto pripade tedy na nahodu neverim. Protoze svet, kazdicka castecka naseho sveta, ma nejaky rad, bylo by zvlastni hledat v nem chaos. Ano, rad muze byt na první pohled tezko patrny, chaosu podobny, ale, jak jsme nejen pomoci matematickych vypoctu dokazali, spousta veci rad ma, a tak si myslim, že jej mají všechny veci. Jak vysvetlit, ze zrovna v ten okamzik se objeví zrovna tito dva lidé na jednom míste? Tady nastupuje definice slova náhoda. Tu neznám, proto nemuzu jednoznacne odpovedet. Abych pravdu rekla, myslím, že spousta lidí neví o pravých významech slov... ale to už zase odbocuji... Ale myslím, ze pokud se dva lidi p#345;esn#283; v jednu chvili potkají (anebo kterakoliv jina situace zalozená na "náhode"), jde o vec, která se proste stat mela. Máte jiný názor? ps: sry za hacky a carky, ktere jsem ted musela odbouravat:) |
 |
|
|
helga
Nový uživatel
United Kingdom
8 Posts |
Posted - 20/07/2006 : 00:28:50
|
Souhlasim se Skunkless.Nahody neexistuji a uznavam tvoje duvody.Jen bych jeste dodala ze tu akci-reakci vidim souhrnne z minulych zivotu jak se nase duse snazi vyvynout. Omlouvam se za hrubky ale gramatika neni moje hobby a cestinou casto nepisu takze se to jeste zhorsilo. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 03/11/2006 : 15:19:59
|
Vše je řízeno zákonitostmi z nichš lidé poznali jen málo.Hledej ty zákonitosti a budeš cestou ztrácet náhody. Každá ta sněhová vločka získala svůj tvar působením zákonitostí a vedle nich zákonitostí jiných které výsledný stav ovlivnily. Poznávej zákonitosti,ale smiř se s tím, že zde stále budou náhody,čili jevy u kterých zákonitost netušíš.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 07/11/2006 : 21:02:44
|
| Náhody neexistujú...Všetko je dielom okolností... |
 |
|
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 08/11/2006 : 05:51:16
|
| navi, zase rikas svou teorii, ale neobjasnujes ji... Jak ma potom clovek pochopit, jak jsi k tomu dosel? Co Te k tomu vedlo? Jestli je Tvuj nazor opravdu spravny? |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 08/11/2006 : 12:25:11
|
| Robím to zámerne,lebo neviem, či niekto o to prejaví záujem...Keďže si o to prejavila záujem, odpoviem... Náhody neexistujú...Všetko je dielom okolností...Náhody sa dejú len ak neexistujú zákonitosti...Ak však existujú, tak sa náhody nedejú...Všetko v tomto svete funguje podľa určitých zakonitostí, takže nič nemôže byť náhodou...Ak človek tieto zákonitosti nevníma, tak má pocit náhodilosti udalosti...Jedná sa však len o pocit náhody nie o náhodu samotnú...Chceš vedieť ešte viac?...Ak áno, tak v čom... |
 |
|
| |
Topic  |
|
|
|