Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/04/2007 : 08:25:41
|
Richarde.
Jediné co neznám je Firewal. Ten nevím k čemu je a slyším to slovo prvně. Jinak vše mám , včetně těch inovací.Jen jsem to považoval za samostatné programy a nikoliv doplnění Windows.Odtud pramení to nedorozumění s kompletností Windows.Mám navíc i hudební programy, které dokáží identifikovat šumy a nahrávku dokonela vyčistit, Spolupracují s Windows (Linux nebyl uveden jako spolupracující OS)a přesto se nedá říci, že by byly doplněním Windows. Je skutečností, že mnohokrát nevím, k čemu určité programy jsou. Instaloval jsem příkladně nějaký program a zeptalo se mne to, zda chci anistalovat adobe acrobat. Tak jsem blahosklonně odkliknul ano a podobně tomu bylo u řady programů. Včera jsem omylem kliknul na maličkou ikonku ve Skype a otevřela se mně stránka pro Update. Tak jsem to stáhnul a instaloval. Mám kameru Logitech, nic moc.Dostal jsem ji od O2 při zavedení internetu,ale od včerejška pracuje mnohem rychleji, dokáže sama zaostřit a podobně. A tak toho nelituji i když jsem nevěděl, zda to k něčemu bude a jestli to nebude horší, či pramenem komplikací. Jsem prostě laik a můj styl je pokus omyl. Postavit počítač však pro mne není problém, zvlášť od té doby, co jsem se dozvěděl o skládce v Německu, kam vyváží počítače. To co se tam najde, za to bych zde zaplatil tisíce.Kamarád to tam rozebírá na desky a vozí toho domů plný kufr auta. Jediné co musíme zaplatit je basa plzeňského pro místního barda, který nám zavolá, když přijde nová zásilka. Když to zmokne, není to k většinou k ničemu. Někdy se tam najdou hotové poklady a tak stavím počítače ačkoliv o nich teoreticky velmi málo vím. Zajímavý na tom je fakt,že když skouším pevné disky (většinou jsou vadné), najdu zde z devadesáti procent Windows a zbytek Macintosch.Linux jsem ještě nenašel.
MB |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 04/04/2007 : 08:54:05
|
Firewall se stara o kontrolu "oken", ktera tvuj pocitac otevira do sveta, takovym oknem je napr. ftp, nebo brouzdani po webu. Jak jsem rekl ve WinXP je firewall integrovan, mit ho zapnuty a zkonfigurovany povazuji za velmi dulezite.
Programy o kterych jsem mluvil jsou samostatne, ale doplnuji instalaci samotnych windows, tak aby se pocitac dal k necemu uzitecnemu pouzit. Byla to ma reakce na tve prohlaseni, ze jsi nainstaloval windows a mel jsi hned vse potrebne.
Ad disky s linuxem: Za cely svuj zivot jsem nevyhodil jedinou komponentu pocitace, ktera jeste fungovala a neudelal to ani zadny muj pribuzny. Zkus pochopit, ze linuz vetsinou pouzivaji lide se specifikym pohledem na svet a neplytvani podle mne do tohoto pohledu bezvadne zapada. Pravdepodobnost, ze by linuxar vyhodil disk ktery jeste funguje se podle mne blizi nule. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/04/2007 : 13:33:29
|
Richarde.
Nejsem také pro plýtvání a kdybych ta komponenty platil, asi bych jednal jinak,ale toho vyhozeného, co ještě fungovalo je hodně, včetně celého a funkčního notebooku. Jakmile je to příliž zastaralé, tak na tom nejde ten, či onen program a tak to putuje na půdu do bedny a je toho tam požehnaně. Kolikrát někdo s přátel přijde, že by potřeboval nějakou kartu do starého počítače a když mu ukáži bednu, aby si vybral, kroutí nad tím hlavou a nejraději by odnesl všecko. Největší legrace je, že já laik před mnohými z nich vypadám jako superodborník, který si poradí se vším. Jsou holt větší laici než já. Největším problémem je nyní spam. On to není skutečný psam, ale funguje stejně. Při šedesátinách jednoho muzikanta jsem se seznámil s několika dalšími a oni mne zařadili mezi přátele. To by nebylo nejhorší, ale oni si rozesílají různé prasečinky a vtipy. A tak mám v emailové schránce každý den několik mailů a musím na ně odpovídat abych někoho neurazil, eventuelně se té blbiny sám zůčastňovat, což mně zabírá dost času, který bych potřeboval jinde. Jak se stát nepřístupným,ale aby oni nevěděli, že se tím chráním před nimi. Myslíš, že je to možné?
MB |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 06/04/2007 : 09:50:21
|
Můžeš si svého emailového klienta zkonfigurovat, tak aby poštu těchto lidí házel do koše nebo do spamu, sice tím budeš riskovat, že něco důležitého přehlédneš, ale to už je na tvém uvážení
Taky můžeš vytvořit zvláštní složku kam se ti tyto emaily busou ukládat a jednou za čas to zběžně projít
Taky nemusíš odpovídat na každou blbost, když ti někdo každou chvíli pošle žertovný obrázek tak odpověď stejně nečeká. Já osobně takové emaily považuji za spam a "kamarád", který mi je posílá u mne velmi klesne ve vážnosti. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/04/2007 : 10:24:18
|
Richarde. Zdravím tě.
Ono je tak trošku složitější. Přijali mne mezi sebe místní celebrity muziky, hlavně rockové a já si toho nesmírně vážím a dá se říci, že jsem na to hrdý. Tohle oni mezi sebou provozují a snad je to cosi, čím si vyjadřují jakousi sounáležitost, že k sobě patří. Stejný účel má i odpověď, pokud možno vtipná, nebo nějak šokující. Kdybych to posílal do koše a neodpovídal, pak bych s té skupiny vypadl a nikdo by se již se mnou nebavil. To by mělo další důsledky, protože oni mne dalším lidem doporučují a to pro mne znamená vystoupení a co budu lhát i výdělek. A tak musím to břemeno přijmout,ale zajímalo by mne jak toto přesměrovat kamsi jinam, kde by to nezakrylo třeba objednávky na vystoupení a podobně. Ono je toho skutečně hodně a už se mně stalo, e jsem díky tomu přehlédl mail objednávky na vystoupení a to na den, kdy jsem měl okénko, čili volno a seděl jsem doma.
MB |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 06/04/2007 : 10:35:17
|
Tak v tom případě bude pro tebe nejlepší zakládat si zvláštní složky a vytvářet k nim filtr, třeba podle adresy nebo části adresy a poštu do nich třídit
Jaký používáš emailový klient? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/04/2007 : 10:47:27
|
Smazáno. |
Edited by - Miloslav Bažant on 07/04/2007 08:42:25 |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 06/04/2007 : 11:15:06
|
Emailový klient je program, který se připojuje např k seznamu a stahuje z něj emaily, ty si pak můžeš pohodlně prohlížet i když právě nejsi připojen, rovněž ti umožňuje třídění, filtrování a další možnosti
Doporučuji ti stáhnout si a nainstalovat Thunderbird, další možností je např Outlook, ale ten není zadarmo Thunderbird je ke stažení zde: http://download.mozilla.org/?product=thunderbird-1.5.0.10&os=win&lang=cs
Uvedený link je na českou verzi Thunderbirdu, já ho také používám, takže ti budu moci nejlépe poradit
Mimochodem, ten email si ze svého příspěvku smaž, jestli nechceš další spamy, tyhle příspěvky jsou veřejné a lze je číst i bez přihlášení |
Edited by - noemus on 06/04/2007 11:16:38 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/04/2007 : 08:56:52
|
Richarde. Opět jsi mne překvapil. Ten program jsem si stáhnul a nainstaloval. Ten Outlock expes mám. Nainstaloval se s Windowsem,ale já jsem ho nevyužíval.protože jsem nevěděl jaké by mohl mít výhody. E maily jsem psal i četl přímo ve schránce. Nyní se na to podívám a vyskouším oba programy.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|