| Author |
Topic  |
|
Mirus
Nový uživatel
Czech Republic
1 Posts |
Posted - 24/11/2006 : 14:07:37
|
quote: Originally posted by Skunkless
Vznik zivota, jeho prubeh a zanik
Co bylo nez bylo vsechno co je? Jak se to stalo? Stvoril nas Buh? Jak? Velky tresk? Kde se vzalo nase 'ja'? Jak vznikl svet a jak vznikl zivot? Jak definujes zivot? Cim se zivot vyznacuje? Jak se pozna ze zkoncil? Kdy zkonci vesmir? Jak se to stane? Co bude potom? Co Te u tohoto tematu zajima a cemu nerozumis? Co chapes a co ses kde dozvedel? Co si myslis sam za sebe? Kde vsude existuje zivot? Co je cas?
Ono vsechno souvisi se vsim a tak je tezke se drzet striktne jednoho tematu - a obzvlast ZIVOT souvisi se vsim ;) Takze se rozepiste o cem chcete!
Dekuju za ochotu napsat svuj nazor (aneb nebudte lini a podelte se o sve myslenky)
Skunkless..
Zdravím všechny kdož se účastní tohoto fóra, ať už jsou stálými členy nebo jsou zde poprvé jako já. Důvodem mého vstupu je podělit se o své myšlenky s ostatními lidmi. Nejdeme mi o to, přít se zde s někým za to,že vyznává jinou víru nebo věří v to co já nevěřím nebo nevěří v to co věřím já. Má láska v moudrost vychází čistě z přírodních zákonů a rozumu. Nevěřím v boha,osobně se považuji za ateistu, avšak nepopírám, že život na naší planetě mohl vzniknout s pomocí někoho nebo něčeho. Vědci zjistili, že některé bakterie a viry jsou v podstatě nesmrtelné a mohou přežít i ve vesmíru. Jelikož víme, že život na naší planetě vznikal ve vodě je možné, že se vyvíjel z baterií, které se sem dostaly z kosmu. Jelikož byla naše planeta v ideální pozici (ani ne daleko,ani ne blízko Slunci) vyvinul se zde život do dnešní formy. Pokud tedy vycházíme z této teorie při hledání smyslu našeho bytí, která mi přijde nejvíce blízká je nutné se sblížit s vědou, ze které by měli vycházet naše filosofické teze. První organismy naší planety tedy byli bakterie, které nejsou závislé na fotosyntéze ani na dalších organismech. Smyslem našeho bytí je podle mého názoru hledáním nových objevů a pravd, kterými se život na naší planetě zpříjemní a bude trvale udržitelný. Hledáním sebe sama, v reprodukci a přirozené evoluci. Pochopení přírodních zákonů nás posouvá dále v poznání života jako takového. Člověk nestojí nad přírodou ,ale její součástí , právě protože jsme na nejvyšším stupni evolučního řetězce bychom měli přijmout zodpovědnost nejen za sebe, ale za rozmanitý život na naší planetě a chovat se tak, abychom se posouvali neustále dopředu a nestagnovali na místě.
|
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/11/2006 : 15:27:50
|
Mirusi, vítám tě mezi námi a zdravím tě.
Co mám říci na tvá slova? Jen to že souhlasím. To s těmi viry a bakteriemi mne také napadlo a pokud se podíváš do historie, na to kdy vznikaly epidemie a podobně, možná tě napadne s souvislost s kometami, Slyšel jsem cosi o obsahu spirel v ohonu komet. Ty spirely prý byly vystaveny elektrickému výboji a výsledkem bylo cosi, jako prazáklad života, cosi podobného virům.
MB |
 |
|
|
George
Nový uživatel
3 Posts |
Posted - 28/11/2006 : 23:26:25
|
Dobrý den, velké pojednání o živote nás ať už zde ci na onom svete, vyvoji lidskeho ducha, vesmíru a mnoho dalších palčivých odpovědí se můžete dočíst na níže uvedených str. myslím si že jsou obsahově velmi kvalitní a tudíž bych z nich zde nerad uvadel jen vynatky.
www.ao-institut.cz www.os-obroda.cz |
 |
|
Topic  |
|
|
|