Author |
Topic  |
|
jokr
Nový uživatel
Czech Republic
6 Posts |
Posted - 28/03/2003 : 00:47:51
|
Kdybyste byli kanibalové (museli jimi být donuceni okolnostmi, trosečnící apod.), snědli byste spíše sympatického člověka, nebo nesympatického?
-- jokr |
Edited by - jokr on 28/03/2003 00:50:15 |
|
khaki
Nový uživatel
1 Posts |
Posted - 08/05/2003 : 16:30:53
|
Za jakých okolností tě tenhle problém napadl?
Slovo "sympatický" pro mě teď bude znamenat citově příjemný, přitažlivý. Myslím že bych snědl špíš nesympatického kolegu. Pro mě jako konzumenta je vzásadě jedno, čí maso to jím. Nezávisí to na sympatičnosti mé oběti, mohl by se tam snad promítnout třeba jeho zdravotní stav, přitažlivost jeho těla,...ale při konzumaci samotné sympatičnost nehraje roli (pominu teď pocity, které by takové pojídání člověka obecně provázely). Pro mě tedy není rozdílu. Ale už mi není jedno, koho zbavuji života (i když pod tlakem okolností). Asi pro mě bude méně nepřijatelné obětovat nesympatického člověka, než tuto absolutní nelidskost, mezní popření druhého, provést sympatickému člověku. Se sympatickým se totiž snáze ztotožním - je "jakoby já" - a přece nezabiju sám sebe. Nesympatický člověk mi není tolik blízký, nejsem to já do takové míry jako v případě sympatického člověka, proto mi bude dělat menší problém urožnit nesympatického člověka. Prakticky to nemám ověřené, ale teoreticky bych to viděl takhle. |
 |
|
jokr
Nový uživatel
Czech Republic
6 Posts |
Posted - 08/05/2003 : 22:04:46
|
quote: Originally posted by khaki
Za jakých okolností tě tenhle problém napadl?
Nebylo to z hladu :-)
quote:
Nesympatický člověk mi není tolik blízký, nejsem to já do takové
Ale v tom je i ten problém. Jsme to, co jíme. Jezením nesympatického do sebe dostanu i ty nesympatické "šťávy" a on se stane částečně mnou. Nevadí? Vždyť i jídlo se nám musí líbit. Když to nebude tak vyhrocené, co sníte dříve, žížalu nebo rybu, například?
-- jokr |
 |
|
De Sade
Nový uživatel
Saint Croix
2 Posts |
Posted - 06/08/2003 : 15:52:01
|
Pěkná hříčka.
Co má ale společného s filosofií?
 |
 |
|
Jaggy
Nový uživatel
4 Posts |
Posted - 26/10/2003 : 13:49:45
|
Hm, kdybych toho cloveka nemusela zabit, tak bych tu sympaticnost tak neresila. Kdybych ale musela obetovat, tak nekoho nesympatickyho...tohle tady uz ale ostatne zaznelo. Nesouhlasim s tim, ze spolu s masem do sebe dostavas i nesympaticky stavy. Povaha (a tedy i symaticnost) je otazkou lidske mysli, ne telesne stavby, tudiz ani ne jeho svalu, ktere jis. Kdyby to bylo, jak rikas, tak by mnoho lidi bylo tak trochu kuraty, prasaty, kravami a kdo vi cim jeste. Osobne vstrebavani jakychkoliv stav z masa neznam, nebot jsem vegetarian Taky rikas, ze jidlo se nam musi libit, to je pravda, ale kdyz uz se dostanes k pojidani cloveka (u me k pojidani jakehokoliv masa), tak to delas v extremni situaci. (to podle me sneses i trochu zmeklej banan - fuj |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/10/2006 : 11:59:56
|
No tohle? Nespíše mrtvého.živý by se těžko dal jíst.Mrtvý však není sympatický ani nesympatický,ale buťo tlustý a nebo hubený.Potom bych raději toho tlustého.
MB |
 |
|
NochX
Nový uživatel
Czech Republic
1 Posts |
Posted - 08/02/2007 : 19:54:08
|
<html> Helo </html>
123 |
 |