Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 11/01/2007 : 22:08:23
|
quote: Originally posted by Ace Rimmer
Nejsem zvyklý uvažovat tímto směrem a řešil jsem to kolem půlnoci a tak mi to celkem trvalo . Než sem se v tom jen zorientoval trvalo tak 5 min .Dalších 5 min odhaduji na zbavení se nutkání , že to nemá řešení. Celkem to tedy odhaduju na asi za 15 min . Ps. To Oldow : Mám ten pocit , že jen ty animace něž přejede loďka trvají dýl něž těch 20 s .
Oldow nevedel počet detí, a nemal ani fotku, nieto ešte plávajúcu plť... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 11/01/2007 : 22:14:59
|
Navi Tak ja ji postnu primo sem, TAKZE JESTLI JSTE JESTE NEDORESILI, NECTETE DAL! ...
Tak vubec dvacet vterin, dvakrat mi nakonec doslo, ze je to spatne. Tak tohle bylo potreti. Po ctvrte, ale prvni bylo zhruba spravne. Po pate, ale prvni bylo skoro uplne spravne. Hmm ted zase otec zustal s dcerou. Kolik to mame? Fizl veme zlodeje, vrati se s otcem, otec jede se synem, vrati se pro druheho, vrati se pro matku, matka s dcerou, vraci se s otcem, jede s druhou dcerou a znovu s otcem. Takze ne dvacet sekund, spis pulhodinka.
|
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 11/01/2007 : 22:45:28
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi .... otec jede se synem, vrati se pro druheho....
To nejde . Ať už je v tomto případě matka na kterémkoliv břehu zůstane vždy sama s jedním synem .
|
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 11:21:47
|
Ja to vyresil na patnact jizd lodkou, podrobnosti rikat nebudu, resil jsem to pomoci stavoveho diagramu a pomoci tzv. zpetneho pristupu, tedy hledat reseni od konce. Mala rada posledni pojede policajt s vezenkyni to je celkem zrejme. Nejsem genius a tak mi to cele trvalo vyresit asi 5-10 minut - neměřil jsem to. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 11:51:04
|
Pánové.
Vytiskl jsem si tu kresbu, vystřihal jsem postavy i vor a dal jsem to vnukovi. Zatím to ještě skouší. Tak jsem zvědavý, jestli to vyřeší.
MB |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 12:16:34
|
Nojo To sem si presne mohl myslet, ale ted jsem presvedcen, te jsem na to prisel a fizl posledni jet nemusi. Je ale mozne, ze se mylim, ale nevypada to. Tady to je:
Jede otec a matka, vraci se otec, bere syna a vraci se s matkou, bere druheho syna, znova jede a bere matku. Matka jede na druhy breh a jede fizl a zlodej. Jede otec a priveze matku. Matka jede a priveze dceru, zpet musi vzit otce. Ten zustane na brehu sam, matka odjizdi s druhou dcerou a nakonec se vraci s otcem... UUUF myslim, ze jsem na nic nezapomel, ale delal jsem to ciste z hlavy, tak me kdyztak upozornete.
|
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 12:17:35
|
Zde je řešení, pokud ho chcete lépe vidět tak ho vemte myší do bloku, schválně jsem to dal do špatně čitelné barvy. Zkratky jsou myslím zřejmé, stav vždy znázorňuje stav na počátečním břehu, přičemž loďka je u tohoto břehu. Teprve v posledním stavu je loďka na druhé straně (nezobrazuji mezistavy, kdy je loďka na druhé straně, není tedy zřejmé jak přesně převoz proběhl, ale dá se to odvodit)
- P V T M S S D D
- P T M S S D D
- P V T M S S D
- P V T M S S
- P V T S S
- T M S S
- T S S
- P V S
- P V
- nikdo a loďka je na druhém břehu
|
 |
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 13:50:13
|
navi, posles mi taky ten test, prosim? Zajimalo by me, jak bych dopadla=)) Ja mam pamet na tvare i na jmena, sachy mi docela jdou, ale nejsem zadny "borec"... Jeste se chci teda omluvit, ze jsem se tak dlouho neozvala, ale doma mi ted nefunguje internet a muzu psat leda ze skoly, kde nemam tolik casu, takze budu zas odpovidat prubezne... Ale nez se propracuju k nejakym tematum... Prece jenom jste toho napsali fakt hodne, takze trpelivost na vsech stranach! |
 |
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 13:51:46
|
btw, jestli resite ten pripad, jak jsou matka s otcem, dve dcery a dva synove a maji se preplout pres lodku (teda myslim, ze to tak bylo) nebo tam byl jeste zlocinec? Nevim, kazdopadne jsem neco takoveho delala a je to dost zajimave...=)) |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 14:49:11
|
quote: Originally posted by Oldow ... Jede otec a priveze matku. Matka jede a priveze dceru, zpet musi vzit otce. Ten zustane na brehu sam, matka odjizdi s druhou dcerou a nakonec se vraci s otcem...
Matka jedes dcerou a otec zustava sam - to ovsem znamena ze matka bude na druhem brehu se syny bez otce
Dukaz proc musi jet policajt s veznem posledni: 1) P - policajt, V - vezen, T - tata, M - mama, S - syn, D - dcera 2) Pred posledni plavbou musi byt na puvodnim brehu dva lide 3) Jeden z nich musi byt otec, matka nebo policajt 4) z uvedenych pravidel vyplyva, ze to musi byt jedna z techto moznosti: PV, TM, TS, MD 5) TS ani MD to byt nemuze protoze na duhem brehu by byl jen jeden z rodicu s potomkem opacneho pohlavi, zbyva tedy PV a TM 6) TM vyloucime takto: Polozime otazku jak se lze dostat do tohoto stavu a) z druheho brehu prijede matka - ale to by na druhem brehu byla matka se syny b) z druheho brehu prijede otec - ale to by na druhem brehu byl otec s dcerami c) z druheho brehu prijedou oba - ale to by byl problem vyresen jiz v predchozim tahu 7) ted by se mel spravne mel provest jeste dukaz, ze se do stavu PV dostat lze, ale ten je dan vyse uvedenym resenim
Existuje mimochodem jeste jedno reseni a to kdyz v postupu zamenime matku za otce a syny za dcery. Ze jina reseni neexistuji dokazovat nebudu, ale intuice mi rika, ze to tak asi bude.
|
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 14:54:31
|
Jeste poznamka k intuici: To, ze musi jet policajt s veznem posledni jsem "videl" hned bez dukazu pomoci intuice, nicmene plati duveruj, ale proveruj, proto je v pripade pochybnosti dukaz nutny :o)) |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 16:57:45
|
Noeme Ja jsem si docela jisty, ze ma verze je take spravna. Tu tvou si musim jeste nechat projit hlavou. Popisu ji pokud mozno dukladne: MT T zpet pro S, bere M, vymeni za S (stav- PVMDD/OSS) O pro M, M prejede, jede VP (stav MDD/VPTSS) O jede pro M, M jede pro D, vrati se, vezme O jede pro druhou D, otce necha samotneho na druhem brehu, vraci se pro nej. Proc zde neplati tvuj dukaz? Posledni jede MT, ale matka nebyla na brehu se synem, pendlovala v lodce.
|
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 17:01:20
|
Noeme: Kdo priveze PV lodku?
|
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 18:10:33
|
Noeme: Kdo priveze PV lodku?
Ve vsech mnou popsanych stavech je lodka na puvodni strane, krome posledniho koncoveho Stavy, kdy je lodka na druhe strane jsem kvulisetreni mistem vynechal, ale daji se celkem jednoznacne doplnit
Lodku priveze P: Vypyzu ti posledni tri prevozy, tedy i ty, kde je lodka na druhe strane - to vyjadrim tak, ze bude chybet zkratka L
P V S L - jede policista se synem V - lodka je na druhe strane P V L - policista se vratil pro vezne
Dukaz si projdi podrobne a uvidis, ze jina moznost nez PV jako posledni neni. V opacnem pripade mi rekni kde presne je v dukazu chyba a ja to pak eventuelne uznam nebo tvoji namitku vyvratim. |
Edited by - noemus on 12/01/2007 18:18:50 |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 18:14:22
|
Noeme Ja jsem si docela jisty, ze ma verze je take spravna. Tu tvou si musim jeste nechat projit hlavou. Popisu ji pokud mozno dukladne: MT T zpet pro S, bere M, vymeni za S (stav- PVMDD/OSS) O pro M, M prejede, jede VP (stav MDD/VPTSS) O jede pro M, M jede pro D, vrati se, vezme O jede pro druhou D, otce necha samotneho na druhem brehu, vraci se pro nej. Proc zde neplati tvuj dukaz? Posledni jede MT, ale matka nebyla na brehu se synem, pendlovala v lodce.
Dukaz plati jinak by to nebyl dukaz. Jak uz jsem rekl mas v uvaze chybu pro jistotu jsem ji zvyraznil, ve chvili kdy je otec sam, je matka na druhe strane se syny a to je spatne, copak to nevydis. Zkus napsat cely svuj postup stejnym zpusobem jako jsem to udelal, tedy vsechny stavy kdy je lodka na puvodnim brehu. Dodrz prosim stejne zkratky jako, at se v tom vyzname (tedy T jako tata, ne O jako otec, atd)
Pendlovani v lodce je nepripustne, jinak by reseni bylo prilis snadne to snad ihned vidis. Makra v puvodnim XLS souboru to urcite ani neumoznuji. Pasazeri vzdy musi vystoupit |
Edited by - noemus on 12/01/2007 18:21:15 |
 |
|
Topic  |
|
|
|