Author |
Topic  |
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 09/01/2007 : 21:52:50
|
Miloslave drz se, mysli na to, jak bude rvat az mu to dojde, jsem s tebou a plne sdilim tve pocity.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 00:55:50
|
Popoluška robila dobré skutky a bola za to neustále trestaná od macochy... |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 09:27:53
|
quote: Originally posted by navi
Noemus napísal... 1) Vykonám hrdinský čin, a jsem za to veřejně odměněn - to je spravedlivé Odpovedám... Je to spravodlivé v rámci society, ale už nie globálne...Vyznamenaným hrdinským činom je napríklad aj zabíjanie ľudí... Noemus napísal... Narodím - li se jako cikán tak to není (tedy pokud nevěříš v reinkarnaci) odměna ani trest za nějaký vykonaný skutek. a tudíž nemá smysl mluvit o tom zda je to spravedlivé. Není to ani spravedlivé ani nespravedlivé. Ano mám horší výchozí podmínky, ale to je prostě tak, nedá se s tím nic dělat. To můžeš rovnou říkat, že gepard je nespravedlivě rychlý, slon nespravedlivě velký a hlemýžď nespravedlivě pomalý. Odpovedám... V rámci ľudskej komunity a z hmotného pohľadu to môže pripadať ako nespravodlivosť a je to logické...Je to ale vytrhnuté z kontextu... S tými zvieratami, to už je porovnávanie sa s niečim iným, iným druhom...
Myslím že jsi vůbec nepochopil co jsem napsal a proč jsem to napsal. Spravedlnost je komplikovaný pojem a proto jsem zvolil formu exemplárních příkladů. Nemá vůbec žádný smysl se v nich dopodrobna nimrat. Protože je zcela evidentní, že na konkrétní formě těchto příkladů zas tolik nezáleží. Důležité však je snažit se pochopit jejich poselství a to jsi podle mne nepochopil. Jsou to svým způsobem vlastně podobenství, či mýty o spravedlnosti. Když mluvím o hrdinském činu, tak tím nemyslím nějaký konkrétní hrdinský čin, ale spíše libovolný čin který považuji za dobrý, totéž platí pro odměnu, i ta může mít různé podoby. Míra "odměny" a "trestu" je samozřejme relativní a bylo by možné se o nich přít. Stejnětak se můžeme přít co je a co není dobrý čin. A jak by měla vypadat odměna. To důležité je však princip o který mi šlo. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 09:44:38
|
Navi.
Víš čemu se říká vtip,či humor? "Pořádek musí být.Pravila babička a kopla hovno pod stůl." Tohle je taky vtip, jestli to nechápeš. Jinak blbneme všichni,ale dokud nás to baví, tak proč neblbnout? A tak jak praví básník." Vzhůru k blbosti, vždyť je tak krásná." čím je člověk blbější, tím je světě spokojenější." Když moudrý vidí kolem sebe tolik lidské blbosti, tak s toho úplně zblbne. Jak řekl klasik."To chce klid." Jsme národ Švejků a dokud tomu tak bude, sláva nám i našim žížalám.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 12:23:30
|
quote: Originally posted by noemus
[quote]Originally posted by navi
Noemus napísal... 1) Vykonám hrdinský čin, a jsem za to veřejně odměněn - to je spravedlivé Odpovedám... Je to spravodlivé v rámci society, ale už nie globálne...Vyznamenaným hrdinským činom je napríklad aj zabíjanie ľudí... Noemus napísal... Narodím - li se jako cikán tak to není (tedy pokud nevěříš v reinkarnaci) odměna ani trest za nějaký vykonaný skutek. a tudíž nemá smysl mluvit o tom zda je to spravedlivé. Není to ani spravedlivé ani nespravedlivé. Ano mám horší výchozí podmínky, ale to je prostě tak, nedá se s tím nic dělat. To můžeš rovnou říkat, že gepard je nespravedlivě rychlý, slon nespravedlivě velký a hlemýžď nespravedlivě pomalý. Odpovedám... V rámci ľudskej komunity a z hmotného pohľadu to môže pripadať ako nespravodlivosť a je to logické...Je to ale vytrhnuté z kontextu... S tými zvieratami, to už je porovnávanie sa s niečim iným, iným druhom...
Myslím že jsi vůbec nepochopil co jsem napsal a proč jsem to napsal. Spravedlnost je komplikovaný pojem a proto jsem zvolil formu exemplárních příkladů. Nemá vůbec žádný smysl se v nich dopodrobna nimrat. Protože je zcela evidentní, že na konkrétní formě těchto příkladů zas tolik nezáleží. Důležité však je snažit se pochopit jejich poselství a to jsi podle mne nepochopil. Jsou to svým způsobem vlastně podobenství, či mýty o spravedlnosti. Když mluvím o hrdinském činu, tak tím nemyslím nějaký konkrétní hrdinský čin, ale spíše libovolný čin který považuji za dobrý, totéž platí pro odměnu, i ta může mít různé podoby. Míra "odměny" a "trestu" je samozřejme relativní a bylo by možné se o nich přít. Stejnětak se můžeme přít co je a co není dobrý čin. A jak by měla vypadat odměna. To důležité je však princip o který mi šlo.
Pochopil...A práve pre jeho relativitu som uviedol aj jemnejšie odtiene "spravodlivosti"... Nemám záujem sa prieť z nikým a z nikým to ani nerobím...Vyjadrujem len svoj názor a z nikým sa nepriem, ani s tebou nie... Voľakedy som písal, že vás tolerujem, ale neakceptujem...Dneska píšem, že vás akceptujem, ale mám svoj názor... |
Edited by - navi on 10/01/2007 12:26:53 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 12:37:06
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi.
Víš čemu se říká vtip,či humor? "Pořádek musí být.Pravila babička a kopla hovno pod stůl." Tohle je taky vtip, jestli to nechápeš. Jinak blbneme všichni,ale dokud nás to baví, tak proč neblbnout? A tak jak praví básník." Vzhůru k blbosti, vždyť je tak krásná." čím je člověk blbější, tím je světě spokojenější." Když moudrý vidí kolem sebe tolik lidské blbosti, tak s toho úplně zblbne. Jak řekl klasik."To chce klid." Jsme národ Švejků a dokud tomu tak bude, sláva nám i našim žížalám.
MB
Slovo blbne je tiež viaczmyselné...Môže súvisieť z logikou, veselosťou atď...ja som mal na mysli logiku...Ja nerozlišujem medzi hlúposťou a múdrosťou...Rozlišujem medzi tým, ako človek tieto komponenty používa...Pod hlúposťou a múdrosťou som mal na mysli IQ... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 12:49:28
|
Navi.
Myslím, že to bereš vše trošku moc vážně.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 23:46:48
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi.
Myslím, že to bereš vše trošku moc vážně.
MB
Niekedy hej a niekedy nie...Asi ako každý... |
 |
|
Topic  |
|
|
|