Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 19:40:18
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Dokážeš ma brať za priateľa, aj keď mám opačný názor ako ty?...
Dokáži Ivane a rád bych tě pomohl jako příteli.Bohužel jsem poznal, že k tomu nemám dostatek schopností.Tvůj názor není opačný a vlstně tvůj skutečný názor neznám. To co říkáš jsou pouhé fráze, které neustálůe opakuješ. Ty víš, že není možné je vyvrátit a tak je používáš. Jenže se to tím stává pro ostatní nudné a nic neříkající. Kdyby ses alespoň pokusil přemýšlet a psát bez těchto frází,jako obyčejný Ivan, pak bych teprve poznal, zda jsi na opačné straně, nebo tam kde jsem i já. Ty fráze skutečného Ivana skrývají a ty fráze jsou tím, co mne nudí a tím, co mne nezajímá. Ne ty,ale tvoje neustále opakované fráze jsou tím co nemám rád.
MB
Ak mi chceš pomôcť ako priateľovi, nesnaž sa ma prerobiť a zmier sa s mojim chápaním sveta...To je najväčšia pomoc, ktorú dokážeš dať... Môj názor je všetko, čo tu zverejňujem...To čo tu hovorím nie sú frázy, aj keď ti to tak pripadá...Sú to živé myšlienky...Prečo nie si ochotný prijať niečo, čo nekokážeš vyvrátiť...Miloslave...Ak by som bol na tej istej strane ako ty, tak by som to vedel a podporoval... Tie živé myšlienky, ktorým ty hovoríš frázy vyjadrujú skutočného Ivana...Ja viem, prečo moje živé myšlienky nemáš rád, a prečo ich vnímaš ako frázy... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 19:48:32
|
Hovořil jsem zde naprosto upřímně. V jiném reply jsem napsal, že pokud mluví za sebe, je to mnohem lepší a zajímavější,než když stále opakuje totéž z pozice ducha a nehmotna. Mám dojem, že hledá své povýšení tím duchem a neuvědomuje si, že jej to ponižuje a mnohem cennější je on sám za sebe a proto se jej k tomuto pochopení snažím dovést. Je to špatné?
MB
Miloslave...Ja stále hovorím za seba...Hovorím za seba, prostredníctvom svojho ducha... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 19:53:49
|
Ftarflone.
Jistě máš pravdu. Každý má své ego, své já a každý člověk touží po povýšení svého já.Měl by ale respektovat ego druhého.Budeme li se jeden nad druhého povyšovat, vše skončí sporem. Někdo se cítí výše než ostatní vzděláním, jiný pravdou boží, další poznáním a další třeba výřečností. Chce li moudrý aby mu rozuměli všichni,pak svým slovníkem klesne na jejich úroveň i když jeho znalosti, či poznání jsou vyšší než je tomu u ostatních. Chce li ukázat povýšenost svého já,pak užívá slovníku, kterému ostatní nerozumí, nutí je užívat stejný i když ví, že to není možné. Ukazuje tím svou nadřazenost nad nimi a jejich nedokonalost. V takovém případě končí diskuse a nastupuje spor. Já si Richarda vážím jako vysoce vzdělaného člověka a měl jsem dojem, že právě on by mohl pochopit nejvíc. On však jako by nechápal oč se jedná napadá mou osobu.Proč? Já netvrdím, že jsem dokonalý a netvrdím, že mé poznání je apriori správné, originální či nějak světoborné.Chtěl jsem je konfrontovat z názory ostatních,ale na místo aby se hovořilo o poznání, hovoří se o mé neschopnosti odborně se vyjadřovat. Cožpak je tak nemožné pochopit oč jde ,když je to řečeno prostým slovem? Já své slabiny znám i bez toho věčného upozorňování na ně. To co zde říkám není ze zlosti, ale spíše se jedná o ztrátu iluzí.Očekával jsem mnohem víc než soud mé osoby.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 20:00:00
|
Miloslave...skús si predstaviť, že neexistuje ani nadradenosť ani podradenonosť a odovzdávať myšlienky z tejto pozície... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 20:16:02
|
Navi.
Necítím se nadřazený ani podřízený komukoliv v tomto fóru, to jsi již mohl dávno pochopit. Tvojí pravdu však již znám nazpaměť a dokud v ní nenajdu cosi nového, nemám co k ní dodat.Když mluvíš za sebe, jak říkáš s pozice hmoty,pak se od tebe dozvídám ledacos zajímavého,ale ty to děláš velmi vzácně. To je škoda. Já bych to přirovnal ke studni s čistou pramenitou vodou, na které sedí obrovská žába a jen chvilkama nechá tu vodu vytrysknout. My jsme se snažili tu žábu zahnat,abychom uvolnili tu čistou vodu, která má skutečnou cenu. Tobě se však líbí ta žába a tak ji chráníš.Mám dojem, že je to ke tvé škodě, ale to je na tobě a ne na mně. Chceš li ukazuj tu žábu jako vzor krásy, ale nediv se, když se nebude líbit ostatním. Třeba mají rádi tu čistou vodu pod žábou a chtějí se k ní dostat.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 20:45:22
|
Ftarflone.
Jistě máš pravdu. Každý má své ego, své já a každý člověk touží po povýšení svého já. MB
Sú dva krajné rozmery ega...Ego-ja a ego-všetko...Ego-ja, zahŕňa len človeka samotného...Ego-všetko zahŕňa všetko čo existuje... Mňa vždy zaujímalo ego-všetko...Absolutným Ego-všetko je Boh...Absolutné ego-všetko je protipólom ego-ja...Preto hovorím, že Boh nemá ego, pretože z ľudského hľadiska sa ego chápe ako panovačnosť...
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 20:50:30
|
Navi.
Necítím se nadřazený ani podřízený komukoliv v tomto fóru, to jsi již mohl dávno pochopit. Tvojí pravdu však již znám nazpaměť a dokud v ní nenajdu cosi nového, nemám co k ní dodat.Když mluvíš za sebe, jak říkáš s pozice hmoty,pak se od tebe dozvídám ledacos zajímavého,ale ty to děláš velmi vzácně. To je škoda. Já bych to přirovnal ke studni s čistou pramenitou vodou, na které sedí obrovská žába a jen chvilkama nechá tu vodu vytrysknout. My jsme se snažili tu žábu zahnat,abychom uvolnili tu čistou vodu, která má skutečnou cenu. Tobě se však líbí ta žába a tak ji chráníš.Mám dojem, že je to ke tvé škodě, ale to je na tobě a ne na mně. Chceš li ukazuj tu žábu jako vzor krásy, ale nediv se, když se nebude líbit ostatním. Třeba mají rádi tu čistou vodu pod žábou a chtějí se k ní dostat.
MB
Miloslave...Nemyslel som nadriadený a podriadený, ale nadradený o podradený...To je veľký rozdiel...Nadriadený nemusí byť nadradený a podriadený nemusí byť podradený alebo podradný... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 20:55:29
|
Navi.
Tvojí pravdu však již znám nazpaměť a dokud v ní nenajdu cosi nového, nemám co k ní dodat. MB
Moju pravdu poznáš len ako frázu...Ale nevidíš v nej živé slovo... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 21:00:48
|
Navi.
Když mluvíš za sebe, jak říkáš s pozice hmoty,pak se od tebe dozvídám ledacos zajímavého,ale ty to děláš velmi vzácně.
MB
Moje pravé ja je hovoriť z pozície ducha... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 21:18:03
|
Navi.
Já bych to přirovnal ke studni s čistou pramenitou vodou, na které sedí obrovská žába a jen chvilkama nechá tu vodu vytrysknout. MB
Tá obrovská žaba je Boh...Tou čistou pramenitou vodou je poznanie z pohľadu hmoty... Ten, kto ale na svet pozerá z pohľadu hmoty, tak ten žabu považuje za duševnú poruchu, ilúziu, mém, alebo démona... |
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 04/01/2007 : 22:49:44
|
Ftarflone.
Jistě máš pravdu. Každý má své ego, své já a každý člověk touží po povýšení svého já.Měl by ale respektovat ego druhého.Budeme li se jeden nad druhého povyšovat, vše skončí sporem. Někdo se cítí výše než ostatní vzděláním, jiný pravdou boží, další poznáním a další třeba výřečností. Chce li moudrý aby mu rozuměli všichni,pak svým slovníkem klesne na jejich úroveň i když jeho znalosti, či poznání jsou vyšší než je tomu u ostatních. Chce li ukázat povýšenost svého já,pak užívá slovníku, kterému ostatní nerozumí, nutí je užívat stejný i když ví, že to není možné. Ukazuje tím svou nadřazenost nad nimi a jejich nedokonalost. V takovém případě končí diskuse a nastupuje spor. Já si Richarda vážím jako vysoce vzdělaného člověka a měl jsem dojem, že právě on by mohl pochopit nejvíc. On však jako by nechápal oč se jedná napadá mou osobu.Proč? Já netvrdím, že jsem dokonalý a netvrdím, že mé poznání je apriori správné, originální či nějak světoborné.Chtěl jsem je konfrontovat z názory ostatních,ale na místo aby se hovořilo o poznání, hovoří se o mé neschopnosti odborně se vyjadřovat. Cožpak je tak nemožné pochopit oč jde ,když je to řečeno prostým slovem? Já své slabiny znám i bez toho věčného upozorňování na ně. To co zde říkám není ze zlosti, ale spíše se jedná o ztrátu iluzí.Očekával jsem mnohem víc než soud mé osoby.
MB
Miloslav,
rozumiem ti, čo vravíš a súhlasím prakticky so všetkým. Tiež si myslím, že sa egá musia navzájom rešpektovať. Lenže to sa dá len tak, že každý si musí strážiť to svoje ego. Súhlasím s tým, že noemova kritika, ktorá vyvolala tvoju reakciu, bola veľmi tvrdá. Mohol brať na teba väčší ohľad, lebo dobre vie, aká je otázka PAM pre teba citlivá. Ale ja som jeho kritiku vôbec nepochopil ako útok na tvoju osobu. Pochopil som ju len ako veľmi tvrdú, snáď až priveľmi, ale zároveň aj konštruktívnu kritiku. Chápem, že poučovanie a dávanie rád do života lezie na nervy, najmä keď sa ti možno zdá, že tie rady sú pre teba neuskutočniteľné. Ale predsa len, útok na osobu si predstavujem ináč. Podľa mňa si ty urobil rovnakú chybu ako noemus - tiež si reagoval prehnane. A ty si potom už skutočne útočil na jeho osobu, čo sa mi zdalo prisilné.
Nechcem aby to vyznelo, že niekomu z vás nadržiavam a nie som ani žiadny sudca. Len ti vravím, ako to vidím ja.
Najlepšie je na to zabudnúť a ísť ďalej. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/01/2007 : 08:00:48
|
Ftarflone
Souhlas. Zapomenout a jít dál.
MB |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 05/01/2007 : 09:06:12
|
Ahoj Slavku Ještě než zapomeneš bych se rád omluvil. Mám tak trochu učitelský komplex (párkrát jsem si tím přivydělával) takže občas někoho poučuju. Nechci tím nikomu ublížit, to rozhodně. Ber to jako svého druhu přátelskou upřímnost. Ve fóru je trochu obtížné neustále si uvědomovat, že ten druhý je mnohem starší než já a měl bych k němu mít větší ohledy. Občas se tedy zapomenu a pak to takhle dopadá, doufám, že jsem si to u tebe tolik nerozházel. Ještě jednou se tedy omlouvám. Richard |
Edited by - noemus on 05/01/2007 17:27:00 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/01/2007 : 09:22:30
|
Richarde,
Zapomeň na to a sáří není cosi, co by dávalo člověku apriori autoritu,či respekt. Stáří není zásluha. člověk projde těch pár let aniž by chtěl a najednou je to zde a mnohdy dřív, než stačí člověk zmoudřet. I já se omlouvám. Nejspíš jsem takto reagoval proto, že jsem byl už delší dobu tak trošku napružený. Cosi jsem napsal a čekal reakci a nic. Místo toho se rozhovory začaly ubírat směry, které mne příliš nezajímají.Nač mluvit, když mne nikdo nechce slyšet? Ta poznání mně otevřela cesty k určitému stavu pochopení logiky a pokud je užívám, ukazuji toto právě na aplikaci. Jenže na tu nikdo nereaguje i když je někdy zřejmě správná. Proč? A tak jsem přemýšlel o tom, že po sobě uklidím , smažu i své přihlášení, jenže nevím jak a zmizím. Do toho přišla tvá slova a tek se nediv, že jsem reagoval právě takto. Odnesls to za všecky a za to se tě omlouvám.
MB |
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 05/01/2007 : 17:08:35
|
Miloslav, zdravím ťa.
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Nač mluvit, když mne nikdo nechce slyšet?
Nikto ťa nechce počúvať? Možno sa mýliš. Pozrel som si aj niektoré tvoje staršie príspevky, kde PAM aplikuješ, lenže som tomu nerozumel.
quote:
Ta poznání mně otevřela cesty k určitému stavu pochopení logiky a pokud je užívám, ukazuji toto právě na aplikaci. Jenže na tu nikdo nereaguje i když je někdy zřejmě správná.
Ak niečomu nerozumiem, neviem sa k tomu vyjadriť. Mal by si nám dať šancu porozumieť ti. Prečo si nesadneš a nedáš to všetko na papier, resp. do počítača? Prečo nepredložíš jednu ucelenú logickú schému uvažovania, reprezentujúcu PAM? Keď niekde spomenieš "dve vety", alebo "polaritu", "jednotky", "nuly", ..atď, to je veľmi málo na to, aby si človek mohol urobiť ucelený obraz. Už som ti raz radil, aby si to všetko napísal svojimi vlastnými slovami, ako najlepšie vieš. Namiesto toho máš teraz porazenecké nálady:
quote: A tak jsem přemýšlel o tom, že po sobě uklidím , smažu i své přihlášení, jenže nevím jak a zmizím.
Bojuj, človeče!
f. |
Edited by - ftarflon on 05/01/2007 17:09:15 |
 |
|
Topic  |
|
|
|