| Author |
Topic  |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 23:17:56
|
Navi Ja si myslim, ze by ses nad tim mel jeste zamyslet, nez tu teorii jeste zavrhnes. Miloslavova teorie o slovu je hodne dobra, ale jeji slabinou je prave nevhodnost bezne uzivaneho vyznamu slova. Je jasne, ze od zvirat se lisime predstavivosti, ktera je zakladnim kamenem mysleni. Vypiname ji, jen pri plne automatizovane cinnosti, nebo treba pri sportu. Jak bys ty nazval zakladni nastroj mysleni? Slova mozna nejsou dokonalym vyjadrenim, ale porad jsou nejvhodnejsi. |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 21/12/2006 : 00:03:25
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi Ja si myslim, ze by ses nad tim mel jeste zamyslet, nez tu teorii jeste zavrhnes. Miloslavova teorie o slovu je hodne dobra, ale jeji slabinou je prave nevhodnost bezne uzivaneho vyznamu slova. Je jasne, ze od zvirat se lisime predstavivosti, ktera je zakladnim kamenem mysleni. Vypiname ji, jen pri plne automatizovane cinnosti, nebo treba pri sportu. Jak bys ty nazval zakladni nastroj mysleni? Slova mozna nejsou dokonalym vyjadrenim, ale porad jsou nejvhodnejsi.
|
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 21/12/2006 : 00:04:32
|
| Miloslavova teória slov je ako hraničné pásmo vo vnutri môjho vedomia...ja nemám rád hranice...Predstavivosť majú aj zvieratá...Opica, ktorá na niešo nedočiahne, si zoberie palicu a pomôže si...Od zvierat sa líšime sebauvedomením...Zvieratá majú vedomie, ale nemajú sebauveomenie...Ja nemyslím ani teraz...Ja čakám, kedy príde myšlienka...Myslenie je nástroj duše...Duša je nástrojom ducha a slovo je nástrojom mysle...Slová sú hmotným vyjadrením vedomia... |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 21/12/2006 : 00:33:02
|
Navi Tyjo, zase jsi mi zamotal hlavu. Mohl bys mi rict, proc je pro tebe teorie slova hranici? Ja jsem se ted dival na ten topic analyza procesu mysleni, nevim jak je to presne a je to tam o tech slovech docela pekne. Rekl bych, ze zakladni rozdil, kterym se lisime od zvirat je schopnost redukovat veci(mosty) na slova a s nimi pak pracovat. Ale co my vime, ze? A ta posledni veta ta znamena co? Napada me jeste jedna vec zalozena na formulaci duše je nastrojem ducha. Co je mi teda do meho ducha, co mame spolecne, proc bych se za nej mel citit odpovedny a jaky je jeho charakter?
|
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 23/12/2006 : 17:07:15
|
| Slovo je len obal...Cez ten obal nevidíš, čo je vnútri...Preto má svoje hranice...Môžeš mať dva rovnaké obaly, s úplne odlišným obsahom... |
 |
|
Topic  |
|
|
|