| Author |
Topic  |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 22:12:32
|
quote: Originally posted by navi
Ace Rimmer...Aký máš dôkaz, že je teória relativity pravda?...aký máš dôkaz, že že vesmír vznikol veľkým treskom?...Aký je dôkaz, že človek sa vyvinul z opice?...Napriek tomu sa to vyučuje v školách ako pravda...Takže aj toto je otázka viery a neviery...
Důkaz ? Stačí ti , že řada věcí byla nejprve předpovězena teoreticky a pak následně potvrzena experimentálně ? |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 22:24:51
|
| Nestačí... |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 22:55:23
|
quote: Originally posted by navi
Nestačí...
Tak to je potom složité tě o něčem přesvědčovat . To je jako , když malé dítě něco provede , je 100% jasné , že to udělalo ono a stejně zapírá . |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 07:32:38
|
| Ty si ale kecka... |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 07:35:12
|
No, já vidím problém v tom, že základní myšlenka je poněkud nepřesná. Duch "Člověka" tedy jakási idea lidství opravdu času nepodléhá, nebo jen tak rychle, jak se mění povaha lidského druhu.(pokud je vaše volba kreace, tak vůbec) Ale duch člověka? Kam se podělo to dítě kterým jsem kdysi byl a odkud přijde moje já "otec rodiny"? Na druhou stranu, může být i duch člověka- jedince věčný, pokud přistoupíme na absolutní subjektivitu a připustíme jen čas co jsme zažili. Pak ano. Ale ne člověk, ale "já" jsem absolutní. |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 07:38:57
|
| Ďaľší vtip...Už toľko nevtipkujte, lebo sa z toho počúram... |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 09:01:45
|
| A co takhle nejaky argument? |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 10:20:40
|
Oldow.
Již jsem zde drahnou dobu a ještě jsem od aviho žádný argument neslyšel.Pouze tvzení bez argumentů. Máš dojem, že od něj nějaký argument vymámíš? Já už nikoliv,ale byl bych rád, kdyby se tě to povedlo.Tak tě držím palce.
MB |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 10:26:33
|
Miloslave Ja si nemyslim, ze vira sama o sobe je z hlediska argumentace uplne neudrzitelne stanovisko. Ale je daleko tezsi ji rozumne hajit, zvlast kdyz si clovek zaklada na doslovnosti jejich textu. Jen jsem nechtel, aby tato myslenka zbytecne zapadla, zda se mi byt jednou z klicovych. Co je obsahem duse? Suma nasich ja behem zivota? To posledni pred smrti? Kdyz vezmes v potaz, kolik roli clovek v zivote vystrida... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 11:48:47
|
Oldow.
Tím složitým zde je definice toho, co je považováno za ducha a co je považováno za duši. Já například v tom rozdíl nevidím. Duše je pro mne vědomí svého já v čase a peostoru,což je důsledek funkce slova v procesu myšlení. Čím větší je slovní zásoba,tím více informací je možno aktivovat slovy. čím vyváženější jsou slovní propojení informací, příkladně vzděláním, tím je možno myslet v širším rozsahu,čili duše se mění během života a vždy je rovna informacím v paměti a jejich aktivizovatelnosti slovem. Smrtí zaniká schopnost tyto informace v paměti aktivovat. Jakýsi přenos těchto paměťových informací jinam není dle mého názoru možný a proto je smrt koncem existence duše. Je to můj názor, nic více.
MB |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 11:59:23
|
Miloslave To neni spatny. Ja take upozornoval na problematiku rozdilu mezi duchem a dusi. No, obhajovat duši/ducha na straně náboženství bych nechtěl. To co říkáš o slovech je dost zajímavé, ale já bych nahradil představu slov něčím jiným. Mám dojem, že v literatuře se to nazývá "struktury" a jde o základní jednotky příběhů, o malé celky emocí vázané k dějům. Představ si, že přijede na zem mimozemšťan a co všechno nebude chápat. A uvědom si, jaké ústrojí mysli tohle zajišťuje. Je pravda, že se čtením, ale ne se slovní zásobou, ale s přibýváním těchto jednotek se myšlení mění. |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 12:21:50
|
| Keď je niečo vtipné, načo chcete argument...Však to je len o zábave... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 12:50:09
|
Oldow.
V celkovém rámci s tebou mohu souhlasit. Jinak je tomu v některých detailech. Ty říkáš, že bys na místo slov toto označil slovem struktury. Toto slovo jsi definoval a proto budeme toto slovo dle definice používat. Funkce slova je detail a slovo struktura je celý souhrn detailů ve kterém je aktivováno mnoho informací mnoha slovy.Pokud chci porozumět základu, potom je výhodnější slovo. Pokud hovořím o určitých konkrétních souhrnech, je výhodné užívat slova struktura a vědět, že jde o jistý ohraničený celek složený s funkce slova a aktivování celého komplexu smyslových i slovních informací. já bych však slovo struktura běžně nepoužíval a spíše bych hledal slovo jiné.
MB |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 14:13:28
|
Miloslave Nejsem si uplne jist, jestli je bezpecne tyto pojmy zamenovat. Pokud pouzivas slova jako abstraktni symboly, ktera mohou hypoteticky nest jakykoli vyznam, pak mluvime o tomtez, ale muze lehce dojit ke zmateni, ktereho bych se rad vyvaroval. Struktury určují naše reakce na podněty a je často zapotřebí celé knihy, která musí být navíc dobře napsaná, aby tuto strukturu věrně zachytila. Je samozrejme mozne, zachytit slovy strukturu, ale vzdy jen jako pribeh. V soucasne chvili to detail opravdu je, ale nemohl sem si komentar odpustit, vzhledem k tvrzeni, ze zvysujici se slovni zasoba vede ke komplikaci mysleni. Zde nejde o slova, ale o sablony cinu a puvodni tvrzeni mi moc nezni |
 |
|
Topic  |
|