Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 21/12/2006 : 10:33:30
|
Rajisi.
Přišel jsem o práci, když mně bylo 50 let.Byl jsem kvalifikovaný zámečník (7,třída).To místo kde jsem dělal prostě zrušili. Nikdy jsem nebral jediný haléř podpory, prostě jsem začal dělat muziku.Sháněl jsem práci,ale v tomhle věku by mne vzali pouze na pomocné práce a pokud by mne vzali na řemeslo,pak vy važadovali dvou, či třísměnný provoz.Takže bych s muzikou musel skončit. Jenže já již mám objednávky i na příští rok a navíc bych měl méně, než vydělám muzikou.Platím vše co musím, ale nejspíše bych patřil do skupiny C,protože platit si ještě za volební právo bych nepřijal.Navíc teorii elit považuji za cosi, co patří hluboko do historie a co by již vrátit nemělo. Kdybych mohl, tak bych z každého kdo si myslí že je elita, zavřel mezi jelita, nebo z něj udělal žebráka. I Hitler si myslel že je elita a Němci nadlidé. Myšlenka elity je tou nejnebezpečnější a vede většinou k činům, nad kterými se rozum zastavuje. Měl jsem kamaráda od dětství. Vystudoval vysokou školu a stal se velmi úspěšným.Kamarádi jsem byli dál a když mu zemřel otec, chodil jsem pomáhat jeho matce na místo něj. Po převratu začala jeho matka tvdit, že by se mnou neměl kamarádit, že je někdo a já nic tak dlouho, až kamarádství rozbila. Ona si prostě uvědomila, že nastala doba, kdy bude někdo elita, jiný lůza a podřídila se tomu.
MB |
 |
|
Masata
Nový uživatel
Czech Republic
36 Posts |
Posted - 22/12/2006 : 14:57:27
|
Add Ministerstvo práce a sociálních věcí:
1 - Důchody by byly zachovány 2 - krom mateřské, která by byla navýšena by byly ZRUŠENY VŠECHNY OSTATNÍ SOCIÁLNÍ DÁVKY 3 - Podpora v nezaměstnanosti by byla zachována (po dobu 6 měsíců)
Add Rozpočet celkově
1 - nutnost zrušení minimální mzdy (doporučuji zde nechat zaměstnavatelům na jedné a odborům na druhé straně volnost pro dohadování se) 2 - restrukturalizace výběru daní - zrušení všech odpočitatelných položek (krom položky na dítě) 3 - rovná daň 15 - 20% pro všechny fyzické a právnické osoby 4 - rovná daň DPH - jednotná sazba v rozmezí 15 - 20%
Add pracovně-právní vztahy
1 - nutnost liberalizovat vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatel dle vzoru USA, příp. se řídit zásadou - kdo zaměstnává ten rozhoduje (o propouštění atp) 2 - Vytyčit oblast působnosti odborů, které by se zaměstnavatelem (stejně jako dosud) sjednávaly konkrétní podmínky 3 - Vypracovat nový živnostenský zákon (umožnit Švarc-systém, ale omezit ho kvótou - tedy zaměstnavatel může mít např. 90% zaměstnanců a pouze 10% zaměstnaných živnostníků na švarc-systém. 4 - zrušit povinné sociální a zdravotní pojištění - ponechat lidem možnost volby v této věci (ale každopádně zrušit sociální pojištění placené zaměstnavatelem za zaměstnance --> neúměrná zátěž pro podnikání)
K ČEMU BY TOTO VEDLO:
Především k liberalizace podnikání, zjednodušení odvodů daní. Dále pak ke zvýšení průměrné mzdy. Na straně zaměstnanců k nutnosti vykonávat řádně své povinnosti a nespoléhat na stát, že je bude chránit proti "zlovůli" zaměstnavatelů. Na straně odborů pak nutnost komunikovat přímo se zaměstnavateli bez možnosti se hájit politikou státu --> tedy povede k vyšší zodpovědnosti.
Ještě jednou k elitářství:
Samozřejmě, že můj systém není zrovna originální co se základní myšlenky elity týče - problém však je v tom, že když se nad tím zamyslíte, že věk demokracií se chýli pomalu ale jistě ke konci. Zkrátka tento druh státního zřízení bude v blízké budoucnosti vystaven nejrozmanitější škále krizí (počínaje střetem civilizací, konče čínskou expanzí na světový trh), pro které momentálně nemá účinné nástroje jak je řeší.
Alternativa k elitářství:
Je tu jedna možnost, která může postavit jakékoliv myšlenky o nutnosti měnit podstatu demokracie mimo a to je vyšší zodpovědnost zákonodárců té které země. Tedy pokud budou v budoucnu (např čeští) zákonodárci schopni lépe fungovat, více pracovat a "méně žvanit", pak něco takového není nutné....ALE BUDOU TOHO SCHOPNI A BYLI KDY TOHO SCHOPNI? Protože pokud se podívate na modely států "kde to funguje" tak vlastně zjistíte, že až tak demokratické zase nejsou: např. naše první republika, Spojené státy americké atp. |
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 22/12/2006 : 16:08:29
|
quote: Originally posted by Masata
Add Ministerstvo práce a sociálních věcí:
1 - Důchody by byly zachovány 2 - krom mateřské, která by byla navýšena by byly ZRUŠENY VŠECHNY OSTATNÍ SOCIÁLNÍ DÁVKY 3 - Podpora v nezaměstnanosti by byla zachována (po dobu 6 měsíců)
Add Rozpočet celkově
1 - nutnost zrušení minimální mzdy (doporučuji zde nechat zaměstnavatelům na jedné a odborům na druhé straně volnost pro dohadování se) 2 - restrukturalizace výběru daní - zrušení všech odpočitatelných položek (krom položky na dítě) 3 - rovná daň 15 - 20% pro všechny fyzické a právnické osoby 4 - rovná daň DPH - jednotná sazba v rozmezí 15 - 20%
Add pracovně-právní vztahy
1 - nutnost liberalizovat vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatel dle vzoru USA, příp. se řídit zásadou - kdo zaměstnává ten rozhoduje (o propouštění atp) 2 - Vytyčit oblast působnosti odborů, které by se zaměstnavatelem (stejně jako dosud) sjednávaly konkrétní podmínky 3 - Vypracovat nový živnostenský zákon (umožnit Švarc-systém, ale omezit ho kvótou - tedy zaměstnavatel může mít např. 90% zaměstnanců a pouze 10% zaměstnaných živnostníků na švarc-systém. 4 - zrušit povinné sociální a zdravotní pojištění - ponechat lidem možnost volby v této věci (ale každopádně zrušit sociální pojištění placené zaměstnavatelem za zaměstnance --> neúměrná zátěž pro podnikání)
K ČEMU BY TOTO VEDLO:
Především k liberalizace podnikání, zjednodušení odvodů daní. Dále pak ke zvýšení průměrné mzdy. Na straně zaměstnanců k nutnosti vykonávat řádně své povinnosti a nespoléhat na stát, že je bude chránit proti "zlovůli" zaměstnavatelů. Na straně odborů pak nutnost komunikovat přímo se zaměstnavateli bez možnosti se hájit politikou státu --> tedy povede k vyšší zodpovědnosti.
Ještě jednou k elitářství:
Samozřejmě, že můj systém není zrovna originální co se základní myšlenky elity týče - problém však je v tom, že když se nad tím zamyslíte, že věk demokracií se chýli pomalu ale jistě ke konci. Zkrátka tento druh státního zřízení bude v blízké budoucnosti vystaven nejrozmanitější škále krizí (počínaje střetem civilizací, konče čínskou expanzí na světový trh), pro které momentálně nemá účinné nástroje jak je řeší.
Alternativa k elitářství:
Je tu jedna možnost, která může postavit jakékoliv myšlenky o nutnosti měnit podstatu demokracie mimo a to je vyšší zodpovědnost zákonodárců té které země. Tedy pokud budou v budoucnu (např čeští) zákonodárci schopni lépe fungovat, více pracovat a "méně žvanit", pak něco takového není nutné....ALE BUDOU TOHO SCHOPNI A BYLI KDY TOHO SCHOPNI? Protože pokud se podívate na modely států "kde to funguje" tak vlastně zjistíte, že až tak demokratické zase nejsou: např. naše první republika, Spojené státy americké atp.
A teď tu o červené Karkulce . Prosím . |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/12/2006 : 16:37:11
|
Masato.
To co popisuješ v bodech je teorie, ale pokud je to prosazeno, praxe je zcela jiná. Získá li ELITA zvýhodnění,pak obsadí parlament a cytvoří zákony, které vyhovují ELITĚ a té vyhovuje, aby se plebejci nemohli bránit a tak By ELITA udělal s ostatních nevolníky,či otroky. Jsem pacifista,ale kdyby se tak stalo,šel bych proti té elitě bojovat.
Jak si někdo myslí že je elita nařež ho přes holou až má jelita.
Už to vidím, jak se ta elita nechá živit od plebejů a ještě se nad ně povyšuje. Tohle je druhá věta,jako když ji vyšije. Věř tomu, že kdyby vznikla vláda elity, pak by následovala krvavá revoluce, která by elitu smetla a vznikl by pravý opak, čili rovnostářství.
Tolikrát už dostali přes hubu a nepoučí se a nepoučí. Pořád se rodí noví a noví elitáři. Proč myslíš Masato, že vznikli komunisti a proč došlo k velké říjnové revoluci či únorovým událostem? Lidé netouží po službě elitě a když to od nich žádá a vynucuje,pak se chopí i zbraní. Já vím bylo by to příjemné, kdybys patřil k té elitě, dívat se na ně s despektem a smát se tomu jak dřou aby ty ses měl jako prase v žitě. Všeho je vždy do času a až by jim došla trpělivost, dostal bys přes čenich a mohl by sis stěžovat třeba na lampárně. Byla by to tvá vina a oni by se jen bránili.
MB |
 |
|
Masata
Nový uživatel
Czech Republic
36 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 12:37:40
|
"ELITA" by nemohla svými hlasy nikdy dosáhnout ústavní většiny, nehledě na fakt, že ústavodárný senát by byl volen dle rovného principu. Dále by elita (pokud chceš patricijové) neměli ani při svém navýšeném hlasu více než třetinu hlasů...tzn. že by prostě nemohli přehlasovat zbytek, a i kdyby se tak stalo, tak by potřebovali takto uspět v senátu, který by dle mého modelu odpovídal za ústavu - a jak jsem výše napsal - tam by se volilo rovným hlasem. Takže to zkus napadnout z jiného úhlu. Děkuji. |
 |
|
cage7
Nový uživatel
11 Posts |
Posted - 25/12/2006 : 21:40:44
|
Rád bych zareagoval na masatovu teorii, která my připadá zcela absurdní, nemá smysl ji napadat, protože se jedná o jeden velký blábol... Nevím, odkud bere tu drzost, aby mohl určovat, čí hlas bude mít větší váhu!!! Osobně by mě zajímalo, co on udělal pro náš stát, když se tu snaží dělit lid na ty, kteří pro něj něco dělaj a na ty ostatní!!! Mě jen připadá, že se snažíš vymyslet nějakou slátaninu,která vychází z Platóna + nějaký další myšlenky ,,závratných myslitelů" minulosti!!! Přičemž můj názor na Platóna jr,at si říká, kdo chce co chce, že byl normální diktátor, kterej se snažil o zachování elit a vyhlazení nepotřebného obyvatelstva!!! A tak se ptám Masato, co když se obrátí mince a ty skončíš ve skupině C a nedej bože budeš udupán státním aparátem elit? |
 |
|
Masata
Nový uživatel
Czech Republic
36 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 02:57:32
|
Pesimální teorie, které mi všichni předhazujete jsou zcela neprůkazné, protože není možné je ověřit bez existence mnou navrženého modelu.
Add kritika:
Pánové vy si prostě myslíte, že demokracie je to absolutně nejlepší na světě a nikdy nic lepšího mít nebudeme (pro argument: W.Churchill "Demokracie je veskrze špatné zřízení, ale bohužel momentálně nemáme lepší."). Takže apriori odsuzujete mou teorii aniž by jste ji podrobili hlubší analýze, protože své per se apriori argumenty nejste schopni nijak podložit (až na vzácné vyjímky, které se "obtěžovaly" něčím co by se s nadsázkou dalo označit jako pokus o objektivní kritiku), neberu tedy vaši kritiku v potaz. Pro mne jste banda zaslepených žvanilů, kteří se zde potácejí od ničeho k ničemu a nemáte dost odvahy předložit cokoliv v plénum co by stálo za pozornost.
Jen jste na této diskuzi o "mém projektu" potvrdili mou představu o smrti filosofie - to co zde většina mých kritiků předvedla bylo prvoplánové apriori odmítaní čehokoliv co by zavánělo změnou.
Nikdy jsem ve svém projektu netvrdil, že je to TEN JEDINÝ SPRAVNÝ SCÉNÁŘ A NIKDY JSEM NEŘEKL, ŽE JE ZROVNA TAKOVÝTO SCÉNÁŘ NUTNĚ POTŘEBA, dovolil jsem si mít tu odvahu předložit něco v plénům a dát Vám možnost se k tomu vyjádřit, zajímali mne názory - za každý kultivovaný názor děkuji - ale dočkal jsem se povětšinou jen odmítnutí. V pořádku pokud to bylo podloženo něčím jiným než větami typu: "to se zvrhne v diktaturu", "kde máš tu drzost něco takového předkládat" apod.
TOTO JE DŮKAZ O TOM, ŽE VY ZDE NEFILOSOFUJETE, ALE ŽVANÍTE. Já se jen směji, vymyslel jsem si rádoby reformí projekt, abych si vyzkoušel jak na co reagujete - vůbec si za svým projektem nestojím, jen jsem se bavil vašimi rádoby názory, které jste odněkud odkoukali. Směji se a pláči, když vidím do jakého marasmu Vaše filosofie na které naštěstí nic nestojí klesla. Jen si tu diskutujte, přeji Vám to, ale to co zde předvádíte nemá s filosofií nic společného. Apropos - nedočkal jsem se žádné filosofické protiargumentace vůči mému projektu - a to je docela bída, nemyslíte? |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 11:16:26
|
Jsem docela naštvaný Masato! Neházej prosím všechny své kritiky do stejného pytle. Víě kolik práce dalo napsat všechny ty reakce na tvé příspěvky. Zamyslet se nad jejich obsahem, formulovat odpovědi? Myslíš, že nebyly dost na úrovni? Za co se považuješ, že např. mé odpovědi nepřipadají dost filosofické?
Jaké máš vlastně vzdělání, že se tak vyvyšuješ? Co víš o životě? Myslím, že si vůbec nezasloužíš aby s tebou kdokoliv rozumný diskutoval, dokud se upřímně za svá slova neomluvíš. Richard |
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 16:58:00
|
quote: Originally posted by Masata
Apropos - nedočkal jsem se žádné filosofické protiargumentace vůči mému projektu - a to je docela bída, nemyslíte?
1)Zkus se nad tím alespoň trochu zamyslet a zjistíš , že protiargumenty tomu co si tady předkládal byly na minimálně na srovnatejné úrovni jako ten tvůj "projekt" . Tedy až na ty Noemovy , které to co jsi napsal převyšují víc než značně . 2)Rád bych znal tvou definici co je a co není ještě filozofická argumentace . 3)Teď mluvím za sebe . Jako člověk od přírody líný jsem neměl jednoduše zapotřebí rozepisovat se ve všem co jsem měl pro a proti tvému "projektu" , když jsem v něm narazil už na nesrovnalosti ekonomické (resp. matematické , viz. debata o rozpočtu ministerstva sociálních věcí ) z kterých bylo na první pohled zřejmé , že si zastánce až příliš jednoduchých řešení . Podle toho sem ti také odpověděl ( a dostal jsem oprávněně přes prsty od Noema). 4)Nechci tady tahat politiku , protože je i mě samotnému z ní až zle , ale to co tady celou dobu prezentuješ mi připadá jako proslov fanatického příznivce Ods (nic proti ods , kdyby si tady prosazoval marxismus-leninismus tak bych napsal KSČM) , tedy takového , který nepřemýšlí nad obsahem a důsledky , ale jen nad pár hesly . A jako takovému ti můžu doporučit diskusi na novinkách (nejen na nich) , kde najdeš jak své příznivce tak i své odpůrce zabrané do problému , a to jak se stejnou vervou tak i se stejným přístupem .
|
 |
|
Masata
Nový uživatel
Czech Republic
36 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 22:37:27
|
TO ACE:
Nejsem příznivec ODS - to zaprvé. Jsem pravičák - to zadruhé. Nemám rád prvoplánové odmítání apriori. Mám rád kultivované protiargumenty. Nerad jmenuji konkrétní hovada. Rád nejmenuji konkrétní dobré kritiky. Nesnáším se s příliš jednoduchýma řešeníma. Snáším se s půl-litrem dobrého moku - rozuměj piva. Nemám velké životní zkušenosti. Mám universitní vzdělání humanitního zaměření.
A buď v klidu - toto je můj poslední příspěvek na tomto fóru a na tomto celém webu. Došel jsem k závěru, že plané žvanění, které je zde předváděno pro mne není - takže sbohem. |
 |
|
rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts |
Posted - 29/12/2006 : 00:30:32
|
Myslím, že Masata je ten poslední, kdo by se mohl smát. Sám si za svojí ,,teorií" vůbec nestojí a čeká, že ostatní s tím snad budou souhlasti či co? Ta tvoje teorie měla tolik děr, že kdyby každý měl podrobně vypisovat co jsi nedomyslel, tak by se nad tím strávilo spousta času (a zbytečně) a v těch příspěvcích jsi spíše ukazoval své vědomosti, tak nečekej debatu na nejvyšší úrovni, navíc co to jsi napsal ani nemíníš nějak vážně, tak co to je? Pro mě je to směšné. Na tvou teorii jsem měl několik věcných poznámek, bohužel jsi nebyl schopný reagovat ani na ty nejprostější. Škoda, že uz se od tebe asi nedozvíme co jsi měl namysli tou ,,filosofickou argumentací" ..... |
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 29/12/2006 : 00:55:44
|
quote: Originally posted by rajis
Myslím, že Masata je ten poslední, kdo by se mohl smát. Sám si za svojí ,,teorií" vůbec nestojí a čeká, že ostatní s tím snad budou souhlasti či co? Ta tvoje teorie měla tolik děr, že kdyby každý měl podrobně vypisovat co jsi nedomyslel, tak by se nad tím strávilo spousta času (a zbytečně) a v těch příspěvcích jsi spíše ukazoval své vědomosti, tak nečekej debatu na nejvyšší úrovni, navíc co to jsi napsal ani nemíníš nějak vážně, tak co to je? Pro mě je to směšné. Na tvou teorii jsem měl několik věcných poznámek, bohužel jsi nebyl schopný reagovat ani na ty nejprostější. Škoda, že uz se od tebe asi nedozvíme co jsi měl namysli tou ,,filosofickou argumentací" .....
Teď to ode mě bude čistá spekulace , ale myslím si , že filozofická argumentace podle Masaty je ta , která se shoduje s jeho názory minimálně z 90% . |
 |
|
Masata
Nový uživatel
Czech Republic
36 Posts |
Posted - 31/12/2006 : 00:25:47
|
To Ace Rimmer:
Porušuji co jsem slíbil a (doufám) naposledy se vyjádřím na této diskuzi:
Souhlasit s mým návrhem nepovažuji za správné a to proto že.
1 - můj návrh kopíruje pozdně antický ideál společnosti se všemi neduhy té doby 2 - je do jisté míry "fašistický" z hlediska pohledu na elitu, nikoliv z hlediska původu moci elity 3 - Jeho slabina spočívá především ve faktu, že je to uměle vyvolaná doktrína jednoho člověka a její zavedení (viz. tzv. revoluce komunistické a nacistické) by se neobešlo bez drakonických (Drakonicus - řecký reformátor veřejné správy - znamená rozsáhlých a tvrdých až přes příliš) opatření. 4 - Je založen na předpokladu ochoty obětovat část svých svobod ze strany občanů státu. 5 - Neexistuje empiricky ověřený (tedy verifikovaný) důkaz o funkčnosti takovéhoto zřízení.
Z mé strany:
1 - Z hlediska vlastního uvažovaní považuji svůj systém vládnutí a principu přerozdělení moci za pochybný:
A to - z důvodů čistě etických - (kontra Noemus) myšlenka elit mi nepřijde zcela legitimní, dále pak z důvodu čistě praktických - jaká je záruka, že by elita nebyla banda zkorumpovaných hovad, která by hrabala opět a jen čistě pro sebe?
2 - To že si za svým projektem nestojím znamená, že jej nepovažuji za otázku svého života a smrti. Byl to nápad o kterém jsem drahnou dobu přemyšlel.
3 - Noemovi a Ace Rimmerovi vyjadřuji hold za objektivní kritiku. Ostatní (snad jsem proboha nikoho nepřehlédnul) byla škvára bulvárního ražení.
4 - Filosofická protiargumentace = viz mé kontra důvody proti existenci takovéto doktríny zmíněné výše. Tak jsem si to nějak rámcově představoval.
5 - Neexistuje jediný verifikovaný důkaz o tom, že demokracie je nejfunkčnější zřízení na světě, existuje teze, že se jedná o momentálně nejfunkčnější zřízení.
6 - Ovšem za tím, že filosofie je v úpadku od doby Velké francouzské revoluce si stojím a jsem (konkrétně na toto téma - a žádné jiné) zde vést ještě polemiku.
Toť vše
Pokoj lidem dobré vůle. Pro ostatní: Zajímavé časy na Vás. |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 31/12/2006 : 11:36:04
|
Ahoj Masato Stále čekáme na tvou omluvu, je ti to za těžko říci: Omlouvám se, přehnal jsem to. Jestli chceš abychom tě brali vážně, musíš brát vážně i ty nás.
K úpadku filosofie (což byl tvůj první příspěvek) jsem se již vyjádřil. Ty jsi ale velmi dlouho neragoval, což nechápu. Copak tě nezajímaly naše reakce? Ve druhém příspěvku pokračuješ jakoby žádně reakce na tvůj příspěvek neexistovaly a sám jsi změnil směr hovoru na návrh složení společnosti. Jestli se chceš dále bavit o původním tématu, pak jistě víš co musíš udělat.
Pevně věřím, že máš nějaké vychování a uvědomuješ si, že tvé rádoby odchody a osočování nejsou známkou dobrého vychování. Richard |
 |
|
Masata
Nový uživatel
Czech Republic
36 Posts |
Posted - 31/12/2006 : 22:22:58
|
TO NOEMUS:
pakliže se tebe něco v mých vyjádřeních dotklo pak se konkrétně a jen a pouze TOBĚ (+ Ace Rimmer) omlouvám, vůči ostatním (je¨možné, že jsem někoho přehlédnul) jsem neoblomný a stojím si za svou.
Hezký nový Rok |
 |
|
Topic  |
|
|
|