| Author |
Topic  |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 11/12/2006 : 14:59:09
|
Ahoj Slávku Nenech se odradit tím co jsi si přečetl na wikipedii. Je to encyklopedie a jako taková není vhodná k prvnímu seznámení s daným tématem. Raději na chvíli zapomeň co jsi tam četl. Založil jsem nové fórum a tam můžu mnohé a mnohem srozumitelněji vysvětlit. Richard |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/12/2006 : 15:15:07
|
Richarde
Již jsem tam u tebe byl a děkuji ti za to. Jen mne nyní mrzí, že jsem zase rozšířil téma a to oč mně jde se odsunulo kamsi dozadu.Já bych spíše potřeboval poradit s těmi názvy tak aby byly jednoznačné a skutečně definovaly to o čem hovořím.Kdybych řekl konstanty, bylo by to chybné a zavádějcí. Jakým slovem třeba nahradit Binární informaci ve které má jednička hodnotu proměnnou a podobně.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 11/12/2006 : 20:27:19
|
quote: Originally posted by JaroVlk
okej navi. Tvuj nazor beru, mas na nej pravo, i kdyz mam jiny. porad nerozumim tomu, jak muzes vedet, ze to co rikas ze je od boha je skutecne od boha a ne z tve mysli, muzes to nejak vysvetlit, jak to rozlisujes?
Požiadal som Boha o vedenie...Myslíš, že by dovolil, aby človeka viedol niekto iný, ak ho o to úprimne požiada?... Ja mám myseľ prázdnu...nesnažím sa vôbec rozmyšľať. Len čakám, aká myšlienka, aké nutkanie sa objaví... Pred tým som nečakal, aká myšlienka, aké nutkanie sa objaví...Proste som myslel sám za seba... |
Edited by - navi on 11/12/2006 20:41:02 |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 11/12/2006 : 22:38:51
|
okej navi.
Prosim o definici tohoto tajemneho bozskeho atributu tvych tezi.
Takže definícia znie...Ak chceš spoznať toto tajomno, musíš sa zbaviť svojich hraníc... Možno ďaľšia otázka by znela, a čo sú moje hranice?...Odpoveď znie, ty sám... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 11/12/2006 : 22:46:15
|
okej navi.
Dale by me zajimalo, jaky to ma dopad na tvuj prakticky zivot?
Obrovský...Nemám žiadne problémy, ani starosti...Život sa mi zdá zábavnejší a viacej ma baví...Mám oveľa viac energie a chuti do života...Nič ma nedokáže rozhádzať...Neviem čo je to nervozita...Proste som šťastný človek...
|
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 11/12/2006 : 22:52:24
|
okej navi. K cemu konkretne te buh vede?
Boh ma už nevedie...Už vediem sám seba individuálne, ale ostal som na Boha napojený...Je to ako keď malé dieťa chodí, ale ešte jednou rukou sa drží prsta rodiča... |
 |
|
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 09:03:51
|
12.12.2006 22:51 (odesilala jsem to az rano) Ahoj JaroVlku, jeste bych se pozastavila u te hudby Mela jsem ted dva koncerty /vcera a dneska/, takze jsem z toho takova cerstva a natesena Ty si dirigoval?? Muzu se zeptat jaky sbor? Ja se ted prvnim rokem pokousim s kamaradkou o vlastni sbor - je to zatim jen pevecky krouzek pri druzine na zakladni skole, ale na rozjezd myslim, ze to staci. Jen me mrzi, ze nemam zadne vyssi vzdelani ohledne dirigenstvi a sbormistrovstvi. Precetla jsem par knih a (ne)uspesne okoukavala pohyby nasi sbormistryne Ale kdyz jsem se dneska koukala na Leu, jednu vazne uzasnou osobu (z ni energie primo cisi), jak dirigovala, s takovym elanem a nadsenim, a jeji pohyby byly tak plynule a prirozene, rikala jsem si, ze takhle bych jednou chtela taky vypadat. Jen nevim, jestli je to mozne...
Rikas zrusit boha ve sve mysli? Ono otazka, jak to udelat, je docela zajimava... Ale napadlo me, ze kdybych se treba smirila s predstavou, ze buh neexistuje, naplno bych "verila" v jeho neexistenci, mohla bych vyzkouset, zda se da prozit jakysi metafyzicky zazitek skrze boha, aniz by se clovek odkazovat na mysl. Jezis, ted nevim, jestli to vubec dava smysl 
Rada bych taky zazila absolutni ticho... Ale jen tak me ted asociativne napadlo, ze jsme se jednou, kdyz jsme ze sborem jeli ze souteze v Olomouci, stavili v nejakych jeskynich a v te uplne nejhlubsi, respektive nejniz polozene, casti jsme si zazpivali petihlasou polyfonni pisnicku (Ascendit Deus jestli to nekomu neco rika). Sice nas bylo triadvacet, sbor malem na rozpad, ale my jsme predtim pilne trenovali a v tech jeskynich se to neslo tak uzasne, ze mam nezapomenutelny zazitek na cely zivot... Nebo bych mohla mluvit jeste dal, ale to uz snad radsi ne Proste hudba je muj RAJ 
Martina |
Edited by - harleyka on 13/12/2006 09:07:54 |
 |
|
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 09:06:58
|
Slavku, jestli myslis to, co myslim ja, tak binarni informace s hodnotou jedna se nazyva logicka jednicka. (teda aspon doufam, ze myslis to same co ja ) |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 12:59:54
|
quote: Originally posted by harleyka
12.12.2006 22:51 (odesilala jsem to az rano) Ahoj JaroVlku,
Rikas zrusit boha ve sve mysli? Ono otazka, jak to udelat, je docela zajimava... Ale napadlo me, ze kdybych se treba smirila s predstavou, ze buh neexistuje, naplno bych "verila" v jeho neexistenci, mohla bych vyzkouset, zda se da prozit jakysi metafyzicky zazitek skrze boha, aniz by se clovek odkazovat na mysl. Jezis, ted nevim, jestli to vubec dava smysl 
Martina
Zmysel to dáva...Dokázal to Buddha... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 13:37:21
|
Hatlejko.
Jsi hodné děvče a já tě děkuji,ale vše je nyní jinak.Já jsem se nechal vláčet a stále jsem hledal to slovo. Když jsem se však potom trošku dopálil,tak jsem přišel na to, že to slovo vůbec nepotřebuji. Prostě mně k ničemu není. Ono totiž je možno totéž sfolmulovat i takto. Smyslové informace jsou do mozku dodávány ve formě jedniče, čili proud prochází a mul, čili proud neprochází. Na rozdíl od binární informace u počítačů má zde jednička hodnotu proměnnou,čili větší nuly až sto procent potence smyslu. A je to. Takže to jdu opravit a mám dojem, že tato formulace již nikomu vadit nebude. Opravím i název. Vyloučím z něj slovo program,protože je to slovo v tomto případě zavádějící a vyžadím i živé organismy, protože neživé nemají proces myšlení a vše je tedy jasné i bez těchto slov.
MB |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 15:07:06
|
Jarku.
Hovořit o hudbě a jejím vlivu na člověka je téma na několikasvazkové dílo a není snadné najít začátek od kterého by se mělo vycházet. Zda mluvit nejdříve o podstatě, čili procesu myšlení, nebo přeskočit na to jak hudba působí na lidské vědomí a podvědomí. Zkrátka jaké jsou důsledky hudby na člověka.Nevím co z toho tě zajímá víc. Já se hudbou živím a hudba má u mně cosi jako prioritu. Kdysi nějaký malíř řekl, když se ho tázali,jak to, že je neustále tak mladý.On jim řekl." Je to tím, že vždy když maluji, odkládám tělo a žiji jen duší. A tak zůstalo tělo mladé." Ono je to u hudby stejné.Když bych měl definovat boha a meditaci,pak bych to hledal v hudbě a stavu ve kterém se člověk nachází při produkci hudby. Jako by ztratil tělo, které náhle nebolí i když je unaven, jako ztrati zemskou přitažlivost a vznášel se zcela svobodně a volně. Ne nadarmo existuje muzikoterapie, která léčí duši i tělo součastně. Tak se rozhodni o tom o čem bys radšji diskutoval.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|