| Author |
Topic  |
|
|
jiri
Nový uživatel
1 Posts |
Posted - 05/11/2006 : 00:24:10
|
Zdravím všechny kdož sem klikli. Chtel bych diskutovat http://www.geocities.com/theoryofproblems/index_cz.htm
Krome toho bych potreboval nejakého dobrodruha, nejlépe studenta v oboru filozofie nebo psychologie, který by si vedeckou analýzu teorie problému vzal jako seminární nebo diplomovou práci, zkuste to nekdo nadhodit svému šéfovi. Pokud by na to byly potreba peníze pokusil bych se je zajistit (zadosti o nejaky maly grant atd). No jelikož jsem stejne dost skeptický, že se s tím pohne a ze bude mnoho reakci, mužete mi psát i do práce na charvat@cncz.cz.
P.S. Stací císt odkaz "Strucne" do odkazu "Teorie" se zatím radši ani nepouštejte. |
Edited by - jiri on 05/11/2006 00:38:08 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 07/11/2006 : 21:00:00
|
| teoria problémov je veľmi jednoduchá vec...Ja som človek, ktorý žije bez problémov, pretože som zvládol teóriu problémov v praxi...Problém je len dielom ľudskej mysle...stačí si toto uvedomiť a je po probléme... |
 |
|
|
Erwin
Nový uživatel
33 Posts |
Posted - 16/11/2006 : 07:02:12
|
Obecná teorie problémů:
problémy chodí vždycky pěkně v řadě zasebou. A když je zvlášť nevhodná situace, tak chodí i ve dvojstupu. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/11/2006 : 10:53:35
|
Jiri zdravím. Tebou navrženou stránku jsem si prohlédl, ale nejsem s toho moudrý. S toho, co je psáno česky cosi vyplývá,ale není to příliš zřetelné. Oč jde bych nejspíše pochopil s anglicky psaného obsahu, ale já ten jazyk neznám. Mohl bys česky vyložit alespoň základní informace?
MB |
 |
|
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 20/11/2006 : 17:57:54
|
Ahoj Tu teorii problémů (v angličtině) jsem zlehka prošel, nekontroloval jsem důkazy ani konzistenci definic. Ale na první pohled to vypadá dobře. Matně si vzpomínám, že jsem se již s něčím podobným setkal na seminářích z umělé inteligence na matfyzu. Možná by se z té teorie daly vytřískat nějaké praktické aplikace v informatice, ale to nedokážu bez důkladného studia posoudit. A musím poznamenat, že se mi moc nechce tím prokousávat, protože mě v současnosti zajímají spíše jiné typy problémů. |
Edited by - noemus on 20/11/2006 18:15:17 |
 |
|
|
jiri_
Nový uživatel
4 Posts |
Posted - 12/12/2006 : 23:37:13
|
quote: Originally posted by navi
teoria problémov je veľmi jednoduchá vec...Ja som človek, ktorý žije bez problémov, pretože som zvládol teóriu problémov v praxi...Problém je len dielom ľudskej mysle...stačí si toto uvedomiť a je po probléme...
Souhlasim. Myslim ze Vase filozofie je hodne blizka teorii problemu: dilo lidske mysli <==> vyznam problemu je subjektivni. Teorie problemu se snazi byt matematicky presna a rozlisuje instanci problemu (t.j. predstavu nevyhodneho stavu nejakeho objektu, realizovanou aktiviou neuronu) a vyznam problemu (jak moc nam ten stav objektu vadi). "Moje" filozofie prelozena do kazdodenni mluvy "tohle neumim vyresit, takze se mi to jenom zda dulezite" ma dokonce matematicky odvozeny vzorec :-). Dekuji za reakci. |
 |
|
|
jiri_
Nový uživatel
4 Posts |
Posted - 12/12/2006 : 23:45:32
|
quote: Originally posted by Erwin
Obecná teorie problémů:
problémy chodí vždycky pěkně v řadě zasebou. A když je zvlášť nevhodná situace, tak chodí i ve dvojstupu.
Ok, myslim ze vase obecna teorie problemu je urcite vtipnejsi. Na druhou stranu asi ne moc uzitecna. Uznavam ze ta moje je o dost nudnejsi a bohuzel i prakticky uzitek je pro normalni spokojene lidi prakticky nepostrehnutelny, nemluve o tom jak je narocne to nastudovat. |
 |
|
|
jiri_
Nový uživatel
4 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 00:11:44
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Jiri zdravím. Tebou navrženou stránku jsem si prohlédl, ale nejsem s toho moudrý. S toho, co je psáno česky cosi vyplývá,ale není to příliš zřetelné. Oč jde bych nejspíše pochopil s anglicky psaného obsahu, ale já ten jazyk neznám. Mohl bys česky vyložit alespoň základní informace?
MB
Zkusim: Kazdy problem (at uz je to cesta do prace, programovani pocitace nebo cisteni zubu) lze matematicky popsat jako usporadanou dvojici stavu nejakeho objektu (tedy definovane podmnoziny objektivni reality). Problemy lze matematicky skladat, rozkladat, atd. Vyznam problemu je realizovan neuronovymi spoji v lidskem mozku, a v kazdem okamziku pro kazdeho cloveka a libovolny problem presne plati: je-li problem neresitelny, pak je vyznamny pouze zdanlive (tedy existuje objektivni moznost ze dany clovek zustane 100% spokojeny i kdyz dany problem nebude resit). Pro normalni lidi muze byt tohle tvrzeni uzitecne jednou za nekolik tydnu ci mesicu, pro lidi s psychickou nestabilitou to muze byt dost podstatne mnohokrat denne, jak jsem mel tu cest si sam zkusit pred dnes uz temer 14 lety. Zapominani neresitelneho je dulezitou soucasti naseho mysleni, a teorie problemu se snazi tento princip vedecky zduvodnit. Dekuji za reakci i cas straveny nad teorii problemu. Ze to asi neni moc citelne tusim, ale moc nevim jak to zlepsit. |
 |
|
|
jiri_
Nový uživatel
4 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 00:17:33
|
quote: Originally posted by noemus
Ahoj Tu teorii problémů (v angličtině) jsem zlehka prošel, nekontroloval jsem důkazy ani konzistenci definic. Ale na první pohled to vypadá dobře. Matně si vzpomínám, že jsem se již s něčím podobným setkal na seminářích z umělé inteligence na matfyzu. Možná by se z té teorie daly vytřískat nějaké praktické aplikace v informatice, ale to nedokážu bez důkladného studia posoudit. A musím poznamenat, že se mi moc nechce tím prokousávat, protože mě v současnosti zajímají spíše jiné typy problémů.
Dekuji za pomerne povzbudivou reakci. |
 |
|
| |
Topic  |
|