www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Buddha
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/12/2006 :  23:20:34  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ftarflon

navi,

prečo si z nás ostatných robíš srandu? Čo sme ti urobili?

Ja si z vás nerobím srandu, ja to myslím vážne...
Go to Top of Page

ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts

Posted - 30/12/2006 :  23:47:44  Show Profile  Reply with Quote
Tak potom by si mal vážne uvažovať aj o odbornej pomoci na psychiatrii...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/12/2006 :  07:53:24  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Tak potom by si mal vážne uvažovať aj o odbornej pomoci na psychiatrii...

Nikto v mojom okolí ju nepožaduje a ľudia ma majú celkom radi, tak prečo?...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/12/2006 :  07:58:50  Show Profile  Reply with Quote
Ak napíšem, že z hľadiska hmoty si z vás robím srandu, ale z hľadiska ducha nie, pochopíš to?...
Go to Top of Page

ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts

Posted - 31/12/2006 :  13:18:36  Show Profile  Reply with Quote
Nie, nepochopím. Ale ak je to tak ako hovoríš, t.j.
quote:

..z hľadiska hmoty si z vás robím srandu..

tak by ťa mohlo napadnúť, že nám, ktorí (z tvojho pohľadu) rozmýšľame len z hľadiska hmoty, to možno nie je príjemné...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/01/2007 :  08:49:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Nie, nepochopím. Ale ak je to tak ako hovoríš, t.j.
quote:

..z hľadiska hmoty si z vás robím srandu..

tak by ťa mohlo napadnúť, že nám, ktorí (z tvojho pohľadu) rozmýšľame len z hľadiska hmoty, to možno nie je príjemné...

Je to trošku inak...Ak by som povedal, že to z hľadiska hmoty myslím vážne, tak som fakt zrelý pre psychiatra...Preto som ponúkol alternatívu, že si z vás robím srandu...Z hľadiska ducha si z vás srandu ale fakt nerobím a viem že to môže pôsobiť nepríjemne...Preto sa hovorí, že pravda niekedy bolí... Aj keď sa jedná "len" o duchovnú pravdu...
Go to Top of Page

ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts

Posted - 01/01/2007 :  12:01:01  Show Profile  Reply with Quote
Navi, neviem prečo si na tomto fóre. Budem optimista a budem predpokladať, že preto, aby si sa s ostatnými porozprával. Je aj taká možnosť, viesť si svoj monológ bez ohľadu na ostatných, ale túto možnosť som optimisticky vylúčil.

Keď si tu preto, aby si sa porozprával, malo by ti záležať na tom, aby si hovoril zrozumiteľne. Lebo keď ti nikto nebude rozumieť, tak nebude ani žiadny rozhovor. Zostane ti len ten monológ. Ten bude ostatnými ignorovaný. Nie preto, že by boli zlí, ale jednoducho preto, lebo ti nerozumejú. A nerozumejú ti nie preto, že by boli hlúpi, ale preto, lebo si im nedal možnosť porozumieť ti.

Skoro v každom tvojom príspevku používaš slovné spojenia z hľadiska hmoty a z hľadiska ducha, ktorým tu nikto nerozumie. Opakuješ to stále dookola aj napriek výzvam, aby si vysvetlil, čo tým myslíš. Toto je filozofické fórum, kde záleží na slovách. Niekde inde, na nejakom náboženskom fóre, prípadne na fóre mystikov (ak také existuje, neviem), by ti možno rozumeli lepšie. Ale tu ti väčšina ľudí vôbec nerozumie.

Takže ak sa chceš rozprávať, musíš vysvetliť, veľmi podrobne a dôkladne, čo tieto tvoje obľúbené slovné spojenia pre teba znamenajú. Napríklad pre mňa sú to nič nehovoriace heslá. Tebe, ako sa zdá, niečo hovoria. Tak si daj tú námahu a vysvetli význam, ktorý do nich vkladáš. To vysvetľovanie musíš robiť slovami, ktoré všetci chápeme rovnako. Vži sa do čitateľa, ktorý číta tvoj text a nevie nazrieť priamo do tvojej hlavy, aby zistil, ako to myslíš.

Predpokladám, že to nebude celkom jednoduché, ale snaž sa. Párriadkové vysvetlenie zrejme nebude stačiť. Mal by si napísať niečo ako esej na túto tému.

f.
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 01/01/2007 :  13:32:55  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi, neviem prečo si na tomto fóre. Budem optimista a budem predpokladať, že preto, aby si sa s ostatnými porozprával. Je aj taká možnosť, viesť si svoj monológ bez ohľadu na ostatných, ale túto možnosť som optimisticky vylúčil.

Keď si tu preto, aby si sa porozprával, malo by ti záležať na tom, aby si hovoril zrozumiteľne. Lebo keď ti nikto nebude rozumieť, tak nebude ani žiadny rozhovor. Zostane ti len ten monológ. Ten bude ostatnými ignorovaný. Nie preto, že by boli zlí, ale jednoducho preto, lebo ti nerozumejú. A nerozumejú ti nie preto, že by boli hlúpi, ale preto, lebo si im nedal možnosť porozumieť ti.

Skoro v každom tvojom príspevku používaš slovné spojenia z hľadiska hmoty a z hľadiska ducha, ktorým tu nikto nerozumie. Opakuješ to stále dookola aj napriek výzvam, aby si vysvetlil, čo tým myslíš. Toto je filozofické fórum, kde záleží na slovách. Niekde inde, na nejakom náboženskom fóre, prípadne na fóre mystikov (ak také existuje, neviem), by ti možno rozumeli lepšie. Ale tu ti väčšina ľudí vôbec nerozumie.

Takže ak sa chceš rozprávať, musíš vysvetliť, veľmi podrobne a dôkladne, čo tieto tvoje obľúbené slovné spojenia pre teba znamenajú. Napríklad pre mňa sú to nič nehovoriace heslá. Tebe, ako sa zdá, niečo hovoria. Tak si daj tú námahu a vysvetli význam, ktorý do nich vkladáš. To vysvetľovanie musíš robiť slovami, ktoré všetci chápeme rovnako. Vži sa do čitateľa, ktorý číta tvoj text a nevie nazrieť priamo do tvojej hlavy, aby zistil, ako to myslíš.

Predpokladám, že to nebude celkom jednoduché, ale snaž sa. Párriadkové vysvetlenie zrejme nebude stačiť. Mal by si napísať niečo ako esej na túto tému.

f.

Mám takový pocit , že jsi další (těžko říci kolikátý) v řadě , který se snaží přivést Naviho k tomu , aby psal slovensky a né jeho vlastním jazykem , který jako slovenština jen vypadá . Přesto všechno Navi až několik málo příspěvků odolává . O vysvětlení pojmů "z pohledu hmoty/ducha" se na mou žádost sice pokusil , ale z té jeho definice jsem taky nebyl moc nadšený (resp moudrý) .
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/01/2007 :  15:05:59  Show Profile  Reply with Quote
quote:

f.

Som tu preto, aby som sa s vami porozprával a zároveň skúmal vaše myslenie z pohľadu ducha...Ja mám pocit dialógu, ale keď ho nemáte vy, tak sa ma pýtajte na to, čomu nerozumiete...Rád sa pokúsim vyjadriť sa tak, aby to bolo pre vás pochopiteľné...Zatiaľ a ma až na malé výnimky nikto na nič nepýtal, k niečomu nerozumel...Rád dám každému možnosť porozumieť, a viem že nieste nikto hlúpy, len sa pýtajte až do tej doby, až vám to nebude jasné, čo som chcel povedať...Teraz sa pokúsim čo najpodrobnejšie vysvetliť rozdiel medzi myslením z ducha a myslením z hmoty...Ja mám jednu výhodu oproti vám, a to, že som dostal predispozíciu k duchovnému mysleniu, takže mám oproti vám výhodu...Vy ale zas máte väčšiu predispozíciu k mysleniu z pohľadu hmoty, ako ja...Takže ide o to, že vaše vnímanie je viacej hmotnejšie, ako moje...Môžeme vnímať tie isté hmotné veci, ale vám pripadajú reálnejšie ako mne a naopak...Mne napríklad nehmotné veci pripadajú reálnejšie, ako hmotné...Je to vec predispozície vedomia...Vďaka vám som dokonale pochopil, aké je vnímanie z hľadiska hmotnejšieho vedomia...Ak budete chcieť, možno sa vám podarí dokonale pochopiť, aké je vnímanie z hľadiska menej hmotného, až nehmotného vedomia...Nevšimol som si, že by som používal slová, ktoré nie sú bežne používané, ak áno, tak ma na to upozornite...Môžem použiť aj české výrazy, ak slovenské sú nezrozumiteľné...

Edited by - navi on 01/01/2007 15:58:01
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/01/2007 :  16:55:01  Show Profile  Reply with Quote
Ak seba zaokrúhlim ako samostatnú bytosť, oddelenú od všetkého, nastupuje ľudské ego a človek sa stáva bohom, tak ako obrazný had hovoril obraznej Eve...Ak ochutnáte jablko zo stromu poznania, budete ako Boh...Toto je obrazné vyjadrenie myšlienky, ak sa odpojíte od Boha, budete samostatné nezávislé subjekty ako Boh sám, a vaše poznanie bude nezávisé od Boha...Stanete sa sami bohmi...Takto vzniklo ľudské ego...Toto vzniklo preto, lebo ľudské bytosti už boli v rámci stvorenia tak vzdialení od Boha, že sa im hmota zdala reálnejšia, ako Boh, či ich vlastný duch...Preto je hmota koncovým stupňom stvorenia, pretože v tejto hustote sa zdá hmota reálnejšia, ako duch, ktorý človeka reálne spája s Bohom...Každý človek má v sebe ducha, schopného napojiť sa na pravého Boha, ale dostať sa k nemu a správne ho používať nieje až tak ľahké...Dôvodom je súhlas, ktorý dal Boh bytostiam žijúcich v hmote, aby si na základe slobodnej vôle skúsili to čo chceli, a to život oddelene od Boha...tieto bytosti mali veľké schopnosti tvorby...Stvorili všetko, čo je na tejto planéte, vrátane ľudského tela, vrátene toho, aby ľudské telo umožňovalo vnímanie z 95 % z pohľadu hmoty, len 5 % z pohľadu ducha, bez ktorého život nieje možný...Aby týchto 5 % neumožnilo postupne rozpoznať pravosť Boha, aj týchto 5 % je cez ľudské telo deformovaných do protichodnej polohy...My, ľudské bytosti sme vlastne hlavnou súčasťou tohoto pokusu, kedy sa má v praxi prezentovať myšlienka, aký by bol život bez vedomia pravého Boha...samozrejme že o tom nevieme, alebo nemali sme o tom doteraz vedieť, aby sa naplnila potrebná podstata tohoto pokusu, ktorá by sa z vedomím tohoto nemohla nikdy naplniť...teraz už je možné o tom vedieť, aj keď sa to zdá mnohým smiešne a nereálne...Ale mnohí, ktorí boli vyslaný z pozitívneho stavu, o tom vedia a vôbec im to nepripadá smiešne a nereálne, práve pre ich duchovné predispozície, ktoré si z pozitívnych svetov doniesli...Všetko to riadi a režíruje Boh, aj keď si toho tvorcovia ľudských tiel neboli donedávna vedomí z bezpečnostných dôvodov... všetcia účastníci tohoto pokusu sa ho účastnia dobrovoľne, s konkrétnymi úlohami, bez toho, aby si v súčasnosti uvedomovali, že sú účasníkmi tohoto pokusu...Týka sa to všetkého ľudstva...Každý túto úlohu prijal dobrovoľne, s tým vedomím, že si ju nebude uvedomovať...Možno to pre niektorých z vás pripadá ako sci-fi, ale niektorí to vnímame ako pravú realitu...Ja som zatiaľ diskutoval s tromi ľuďmi, ktorí to takto vnímajú, ale nestretol som sa ešte so žiadnym z nich...Jedním je Jkoo, diskutujúci na tomto fóre, ktorého som spoznal v deň, kedy sa prvý krát prezentoval na tomto fóre...Mojou úlohou je, oboznámiť ľudí o tom, čo je to duchovné myslenie...Ak máte otázky, pytajte sa...
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 01/01/2007 :  20:09:23  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Navi
Využívám Tvé výzvy a ptám se:
1) Co přesně znamená, že něco je reálné?
2) Jaké věci jsou pro tebe nehmotné a tedy reálnější než ty hmotné?
3) A nakonec, a to by mne obvzlášť zajímalo, co považuješ za hmotu?
Pevně věřím, že své slovo splníš a na otázky odpovíš. Nakonec mám jednu prosbu, týkající se úpravy tvých příspěvků, zkus prosím svůj text více strukturovat do odstavců. Dělá mi trochu potíže číst tak dlouhý souvislý text. Každý máme svá omezení, na monitoru počítače mi takový text vadí mnohem víc než napsaný na papíře, nevím proč, ale je to tak a možná nejsem sám, díky.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/01/2007 :  20:49:07  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemus

Ahoj Navi
Pevně věřím, že své slovo splníš a na otázky odpovíš. Nakonec mám jednu prosbu, týkající se úpravy tvých příspěvků, zkus prosím svůj text více strukturovat do odstavců. Dělá mi trochu potíže číst tak dlouhý souvislý text. Každý máme svá omezení, na monitoru počítače mi takový text vadí mnohem víc než napsaný na papíře, nevím proč, ale je to tak a možná nejsem sám, díky.

1)Reálne môžu byť veci, ktoré sú mimo rozsah ľudského vedomia...
2)Duchovné..
3)Za hmotu považujem všetko od energie viažucej základné častice hmoty, počnúc quarkom až po najtvrší diamant...
Tvojej žiadosti na odstavce vyhoviem...
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 01/01/2007 :  23:49:07  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

quote:

Ahoj Navi

2)Duchovné..
3)Za hmotu považujem všetko od energie viažucej základné častice hmoty, počnúc quarkom až po najtvrší diamant...

No nevím jestli to jsou štástné definice :

ad1 )Definovat něco způsobem :"Může to být tohle a tohle " , není to pravé ořechové . Příklad : Člověk může být Navim . Z toho se nedozvíš absolutně nic o člověku jako takovém , dozvíš se jen to že za určitých okolností může nastat to , že 1 z X miliard lidí může být Navi .

ad2)Proč nepíšeš tedy rovnou duchovní pohled na svět místo "nehmotného" ?

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 02/01/2007 :  00:05:03  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ace Rimmer

quote:
Originally posted by navi

quote:

Ahoj Navi

2)Duchovné..

No nevím jestli to jsou štástné definice :

ad1 )Definovat něco způsobem :"Může to být tohle a tohle " , není to pravé ořechové . Příklad : Člověk může být Navim . Z toho se nedozvíš absolutně nic o člověku jako takovém , dozvíš se jen to že za určitých okolností může nastat to , že 1 z X miliard lidí může být Navi .

ad2)Proč nepíšeš tedy rovnou duchovní pohled na svět místo "nehmotného" ?

Dobre napíšem to inak...
1)Reálne je všetko čo existuje, aj to čo neexistuje...

ad2) pretože duchovný=nehmotný...
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 02/01/2007 :  00:12:20  Show Profile  Reply with Quote
No nevím . Podle tvé definice je tedy reálné absolutně vše ?
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000