www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Viera v Boha a Boh realitou...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/12/2006 :  12:05:21  Show Profile  Reply with Quote
Ja neverím v Boha, pretože Boh je pre mňa realitou...

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/12/2006 :  19:43:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi nazdar.

Realitou může být to co je možno dokázat, Boha není možno dokázat ani popřít. čili je zde nezbytně nutná víra. Pokud tvrdíš, že nevěříš,pak tvrdíš nesmysl a pokud tvrdíš, že bůh je pro tebe realitou, je tomu stejně. Jestli je realitou, tak jeho existenci dokaž.Uděláš li to, pak je vše v pořádku.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/12/2006 :  21:41:47  Show Profile  Reply with Quote
Ja si Boha viem dokázať...Vnímam ho rovnako, ako svoju ruku...Len iným zmyslovým orgánom...
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 05/12/2006 :  21:56:06  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Ja si Boha viem dokázať...Vnímam ho rovnako, ako svoju ruku...Len iným zmyslovým orgánom...

Nechci zacházet do extrémů , ale jak chceš dokázat , že není přelud nejen tvé vnímání boha , ale i vše co vidíš , vše co si doposud zažil včetně té tvé ruky . Dokázat to to jednoduše nejde . Zkrátka věříš , musiš věřit jinak by jsi asi skončil ve svěrací kazajce v nějaké vypolstrované místnosti a nejen ty ale my všichni .
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/12/2006 :  22:06:31  Show Profile  Reply with Quote
Existencii Boha si musí každý dokázať sám...To nieje kolektívna činnosť...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/12/2006 :  22:19:58  Show Profile  Reply with Quote
Ace Rimmer...Potrebuješ veriť tomu, že existuješ? Alebo to proste vieš...Ja proste viem že existujem, pretože sám seba vnímam, a rovnako cez svoje vedomie vnímam aj existenciu Boha...Ak to je pre druhých blud, vôbec im to neberiem, keď to tak vnímajú...Existencia Boha sa nedá kolektívne dokázať...Je to iniciatíva každého osobná...

Edited by - navi on 05/12/2006 22:21:16
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 05/12/2006 :  22:37:21  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Ace Rimmer...Potrebuješ veriť tomu, že existuješ? Alebo to proste vieš...Ja proste viem že existujem, pretože sám seba vnímam, a rovnako cez svoje vedomie vnímam aj existenciu Boha...Ak to je pre druhých blud, vôbec im to neberiem, keď to tak vnímajú...Existencia Boha sa nedá kolektívne dokázať...Je to iniciatíva každého osobná...

To , že existuju vím . Je tu ,ale několik otázek : Proč exstuju ? , Má to smysl ? , Je to tady tak jak to vnímám nebo je pravda úlně někde jinde ? , ......
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/12/2006 :  11:22:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi zdravím tě.

Mám pro tebe návrh,jak zjistíž zda jde o víru, nebo realitu. Vezmi si jehlu, či špendlík, píchni se do ruky a potom do boha. Co zařve bolestí je realita,to co zůstane sticha je víra,či přelud.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/12/2006 :  12:51:12  Show Profile  Reply with Quote
Ace Rimmer...Na všetky tvoje otázky sa dá nájsť odpoveď, ale musíš to chcieť...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/12/2006 :  12:57:42  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Nehnevaj sa, ale tvoj návrh je veľmi primitívny...Ako môžem pichnúť do Boha špendlík, keď on je v duchu a ja duchovný špendlík nemám?...A len tak mimochodom...Na to, aby som si bol vedomí svojej ruky, tak si nemusím do nej pichnúť...Uvedomujem si ju aj inými zmyslovými orgánmi...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/12/2006 :  13:10:20  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi vidíš?

A odpověděl jsi si sám. Před tím jsi to nevěděl? Ten rozdíl je patrný a pokud to srovnáš k sobě, jako by to k sobě patřilo,pak tě vyjde nesmysl. Tu ruku si uvědomuješ a její existenci můžeš dokázat. V boha můžeš pouze věřit, či nevěřit. Vědět nemůžeš ani jestli existuje, ani jestli neexistuje.

MB
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 06/12/2006 :  15:04:49  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi zdravím tě.

Mám pro tebe návrh,jak zjistíž zda jde o víru, nebo realitu. Vezmi si jehlu, či špendlík, píchni se do ruky a potom do boha. Co zařve bolestí je realita,to co zůstane sticha je víra,či přelud.

MB

Tohle je sice zajímavá metoda ,ale zbytečně drastická. Bohatě stačí se na tu ruku podívat nebo zahýbat prsty a jako důkaz to má úplně stejnou hodnotu . Nicméně to co sem tím chtěl říci , je to ,že zpochybnit se dá cokoliv pokud se tím budeš zabývat opravdu do hloubky .
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 06/12/2006 :  17:30:08  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Ace Rimmere, a jak zpochybnite svou existenci? Melo by pak neco vubec smysl?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/12/2006 :  17:50:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Čau Harlejko.

Ace Rimmer má celkem pravdu. Zpochybnit se dá skutečně cokoli, třeba i vlastní existenci. Zpochybnit však neznamená logicky dokázat svou neexistenci a v tom je ten rozdíl.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 06/12/2006 :  18:10:40  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Tak to potom jooo.
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 06/12/2006 :  19:35:34  Show Profile  Reply with Quote

To MB : Takle nějak sem to myslel . Zkrátka pokud člověk zpochybní i základní axiomy , jednoduše už nemůže dokázat vůbec nic .
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000