www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Boh...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/12/2006 :  08:16:00  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav ich popisuje ako robiť ľuďom dobre a dostávať od nich dobré, to je jedna veta, a druhá je, robiť ľuďom zle, a dostávať od nich zlé...
Sú ale ľudia, ktorým sa snažíte pomôcť, ale oni to pochopia naopak...Prečo je to tak?...Takí ľudia sú zvyknutí, že im druhí nepomáhajú, takže ponôknutú pomoc berú ako iróniu...Potom sú takí, ktorým sa nesnažíte pomôcť, ale ťaháte im medové fúzy popod nos...Oni vám naletia v domnení, že sa im snažíte pomôcť, a nakoniec zistia, že opak je pravdou...Intuícia je tu preto veľmi dôležitá na rozpoznanie pravdy...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/12/2006 :  10:21:29  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi zdravím tě.

Ty dvě věty jsou krajní stavy a mezi nimi je nekonečně mnoho variant blížících se k první či druhé větě.Jednáš li z lásky,pak dáváš své schopnosti druhému člověku a nečekáš za to odmněnu. Prostě chceš aby ten druhý získal to co je mu milé. To jednání první věty může být i dobré slovo, nebo pomoc v nouzi. Jednáš li dle věty prvé, abys cosi od druhého získal, pak již jednáš dle věty druhé. Tehdy cítíš jako křivdu, když ten druhá neodpovídá tak jak by sis přál.
Mně nejde o to, abys jednal dle prvé věty a žil jako světec,ale aby ses začal dívat kolem sebe a sledoval jednání lidí se znalostí dvou vět. To pro začátek zcela postačí. Když budeš pozorný,pak poznáš o jakou zákonitost se jedná a toto vědomí tě povede samo k větě první, ale tehdy už to bude opravdové. Důležitá je však i druhá polovina první věty. "Své já mám schopné přijímat co ze schopností druhých vzešlo." Nemáš li tuto schopnost, pak ti ostatní nemohou své schopnosti tobě dát.

Uvědom si, že lidé tyto dvě věty neznají a že je ve společenství lidí dominantní věta druhá. Bude to určitou dobu trvat, než lidé poznají výhodnost první věty a než se ta stane dominantní.(nevím, jestli k tomu někdy dojde) V každém případě dvě věty jsou zde a tím se cesta otevírá. O dvou větách bych mohl napsat několikasvazkové dílo a stále bych nebyl u konce. Ukáži tě jednu modelovou situaci, abys poznal, že hledat můžeš v maličkostech a najdeš velká poznání.
Představ si ženu s mužem, kteří jdou po ulici a potkají jinou ženu, či dívku. Muž se za ní otočí a žena , která to bere jako ohrožení mu vynadá.
Co se vlastně stalo? Muž vnímal tu dívku a protože došlo ke shodě bloků, které má uložené intenzivně v polaritě plus, cítí příjemno a snaží se dobu toho příjemna prodloužit. Nic víc a nic méně. Žena však cítí ohrožení svých věmů plus a proto jej kárá a žádá důkaz lásky.
Je třeba vědět, že bloky plus intenzivně uložené před rozvojem řeči, není možno aktivovat slovem,protože nejsou se slovními mosty propojené. Je tedy možné aktivovat je pouze a jen smyslovým věmem. Ten muž své bloky plus nezná,ale právě nyní ucítil příjemno jejich ozvěny. Kdyby ta žena jednala dle věty prvé, pak by se jej zeptala, co se mu na ní libilo. V tu chvíli by byl schopný jí odpovědět a ona by mohla svůj vzhled, či třeba vůni přispůsobit a tím dát muži cestu k intenzivní ozvěně plus. Následkem toho by mužova láska k té ženě rostla. Ona však ve vlastním zájmu udělala žárlivou scénu, čím přerušila mužovo příjemno a muž ukládá do paměti ženu v polaritě minus.Současně s tím ukázala svůj strach o lásku a dala mužovi jistotu, že může kdykoliv vnímat to co má v polaritě plus uloženo. Následkem toho nemá potřebu k akumulaci příjemna věmem ženy a začíná hledat další bloky plus. To hledání má jako následek nalézání bloků majících ozvěnu minus a ozvěnou je nepříjemno a tak se začíná objevovat odpor k ženě.

Ta žena chtěla získat a tak zneužila svých schopností ve prospěch svého já a výsledek tomu odpovídá. Kdyby jednala dle věty prvé, pak by získala mnohem víc, než si původně přála a taková maličkost dokáže rozhodnout o výsledku. Hledej dvě věty v prostých věcech a později poznáš i ty velké.

Myšlenka: Kdyby ta žena znala programovou anaýzu procesu myšlení a dvě věty, jednala by dle věty prvé proto, že by znala výhodnost této cesty a o to jde.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/12/2006 :  12:42:01  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Ja mám prvú vetu vrodenú...Je mojou absolutnou prirodzenosťou...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/12/2006 :  12:44:40  Show Profile  Reply with Quote
Človek má právo výberu, ale to ty vieš...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/12/2006 :  12:48:26  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Ale ja som nikdy po tvojich schopnostiach netúžil, tak prečo by som sa im mal otvoriť?...Ja som spokojný a šťastný aj bez nich, takže nemám najmenšiu motiváciu...Mám všetko, po čom túžim, nič mi nechýba, tak prečo?...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/12/2006 :  14:01:40  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Zdravím tě Navi.

Já tě svoje plody svých schopností nevnucuji, jen ukazuji. Všichni jsme na tomto tržišti jako obchodníci. Nabízíme své zboží,ale nemůžeme je ostatním vnutit. Jestli jako zákazník nemáš potřebu zboží přijmout, je to tvoje věc a tvé právo. Jestli já jako obchodník říkám, že bys mohl mé zboží potřebovat, či by bylo pro tebe výhodné, je to mé právo obchodníka a ty na to nemusíš brát zřetel. Stejně tak je tomu i naopak, Ty jako obchodník nabízíš svého boha a mým právem je přijmout či nepřijmout tvoje zboží.Mohu si je prohlédnout, mohu uznat, že je promne potřebné, či nepotřebné a poté ho přijmout, nebo nepřijmout. Ukazuji li své zboží tobě, ukazuji je i všem ostatním a stejně tak i ty. A opět je na nich, zda je přijmou, nebo odmítnou.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 05/12/2006 :  14:53:59  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Ovsem je tu otazka, zda obchodnik neklame ale to je jen slovni obrat, nemyslim to vazne... jinak dekuji za vysvetleni, uz je mi to jasne.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/12/2006 :  16:48:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Harleko ahoj.

Zda obchodník neklame pozná nejlépe zákazník, když vezme jeho zboží do rukou a prohlédne si je. Někdy se stává, že tě obchodník nabízí prázdnou ruku a tvrdí, že nabízí to nejcennější zboží. On však nemusí tak docela lhát. On si může myslet, že v té prázdné ruce skutečně to nejcennější má a tobě nabízí. Co s tímto však já nevím.To musí posoudit každý sám za sebe,zda to koupí, či odmítne.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 06/12/2006 :  17:32:02  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
To mate pravdu...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/12/2006 :  17:45:31  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Čau Harlejko.

Proč mně vykáš? Tady jsme kamarádi.Alespoň si to myslím.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 06/12/2006 :  18:09:22  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Ok, tak si taky budem tykat, ale je to takove zvlastni, prece jenom jsem o dost mladsi nez Vy vsichni tady
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/12/2006 :  18:33:44  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Harlejko čau.

Mnohem horší je nemoudré stáří, než moudrost hledající mládí a tak si můžeme navzájem tolerovat svá léta a být přáteli. Moudrost a věk nemají přímou úměrnost.Někdo je mladý v osmdesáti a někdo je starý v patnácti letech.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 06/12/2006 :  20:41:59  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Zas mas pravdu!
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/12/2006 :  21:15:44  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Ja nie som obchodník s Bohom...Som len informátor, ktorý za informácie nič nechce, a ani nič nedáva...Ja nemám potrebu aby si prijal moje informácie a ani neprijal...Ak niečo vychádza z pravého ducha, je to absolutne slobodné...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/12/2006 :  21:45:05  Show Profile  Reply with Quote
Vieš Miloslave, ja som obchodník, ale nikdy nepristupujem k zákazníkom, že by mohli môj tovar potrebovať...K tovaru pristupujem na základe potrieb zákazníkov, a mnohokrát ich upozorňujem, že si vyberajú neefektívnu variantu vzhľadom na ich potreby, a informujem ich o možnostiach, o ktorých nemajú ani šajnu...Takže sa mnohokrát stáva, že im ušetím kopu peňazí vďaka tomu, že sa s nimi rozprávam o ich potrebách, a nakoniec zistíme, že ich potreby sa dajú vyriešiť o mnoho lacnejšie...Keď za mnou príde ponúkateľ reklamy a ponúkne mi reklamu, tak mu oznámim, že som rád, že žiadnu nemám, pretože by som to potom asi nezvládal...
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000