| Author |
Topic  |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/12/2006 : 12:24:56
|
Martinko zdravím tě.
Trošku jsem smutný ze tvých slov a bohužel neznám řešení. Nedivím se tomu, že se s toho cítíš unavená. Já také a hodně. Já ale nemohu mluvit jinak. Ješitný myslím nejsem,ale nemohu přijmout cosi, čemu odporuje mé poznání.Může být chybné a myslel jsem, že zde možná najdu tu chybu, že mně na ní někdo upozorní a já udělám opravu,nebo to celé jako omyl opustím. V duchu jsem i doufal, že se třeba najde někdo, kdo v tom pozná cisi cenného a napojí se tam, kde já jsem skončil.Ono Martinko ani to největší poznání nemá význam, není li sděleno a je li s ním člověk sám. Tehdy může podléhat omylům a nikdy se to nedozví. Ty martinko nejsi most mezi námi,ale důvodem proč jsem ten rozhovor neopustil. Tvé myšlení je schopné chápat a tak jsem hovořil s Navim a mluvil jsem k tobě a také k těm, které neznám a možná do tohoto fóra teprve vstoupí.Já nemohu přijmout pravdu Navihi boha, když znám jeho podstatu,čili důsledek funkce slova v procesu myšlení.Kdybych to udělal, pak bych buďto lhal, nebo popřel veškeré své poznání. Ptala ses na lásku a to je krásné téma,ale opět bych tě ji ukázal s pohledu programové analýzy. Pro tebe je láska něčím krásným a krásně tajemným.Pro mne je čímsi krásným, ale tajemství celkem postrádá. Tím není řečeno, že by moje schopnost lásky byla menší. Znám li zákonitosti lásky, mohu lásku u toho druhého posilovat a dát mu poznat mnohem větší štěstí lásky. Jsem ženatý víc než třicet let a ač to psychologové považují za nereálné, ještě jsme se nikdy nepohádali.Přesto moje žena nikdy nebude mít jistotu a vždy se bude o to příjemno lásky bát.Kdyby tomu tak nebylo a měla jistotu,pak by začala hledat, začala by mně podávat důkazy své lásky a tím by mne připravila o nejistotu a začal bych hledat já.Ona však četla ten ztracený román a zná to co já. A tak jeden posiluje lásku druhého a nikdy mu nedá v lásce jistotu a naše vzájemná láska roste i po těch letech. Pokud s tebou hovořím takto s pozice svého poznání,apk nenapadám ani tebe, ani tvého boha. Hovořím s tebou takto proto, že tvé myšlení je na úrovni dostatečné k pochopení toho co tě říkám. Odmítneš li to ze strachu o svého boha,pak se nic nestane a já se zlobit nebudu a nemohu. Rozdělila sis své myšlení na to co je tvoje a co patří bohu, může to být pro tebe velmi výhodné a celkem příjemné. Můžeš potom hovořit s bohem a může to tvé myšlení zesílit a zdokonalit, protože se dokážeš soustředit. U mne to bohužel možné není. Jen bych tě rád upozornil na nebezpečí těch různých praktik.Existuje příkladně i holotropní dýchání a podobně.To však může být životu nebezpečné a výsledkem mohou být docela obyčejné halucinace,které můžeš považovat za krásné a dokazující boha,ale ve výsledku to může poškodit tvé myšlení i život. To padání o kterém jsi psala, to používám zcela běžně a to když nemohu usnout.Tehdy si lehnu na záda a vytvořím si iluzi, že padám a vědomě zůstávám zcela bez pohybu. Potom se však probudím a je ráno. Tuto techniku usínání považuji za velmi výhodnou.Kdybych však byl pod vlivem alkoholu, pak se jí raději vyhnu,protože by se se mnou roztočila postel.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/12/2006 : 17:28:41
|
| Harleyko...Trošku ťa opravím...Ja dokážem prijať, že má Miloslav iný názor, ale nedokážem ho prijať za svoj...Je mi cudzí...Ja nechem do toho sveta, v ktorom sa nachádza Miloslav...Bolo by to proti mojej vôli a chuti...Miloslavov názor ale akceptujem, pretože si ho vybral sám...Tu neide o chybu, ale o to, čo kto chce...Harleyko...My sme ukázkou dvoch odlišných názorov, ktoré sa vzájomne akceptujú, a nikdy by voči sebe nepodnikli násilie...Nieje to dobrý príklad pre ostatný svet?...Harleyko...My sme ako senvič...Jeden chleba z jednej strany, jeden z druhej a medzi nimi Harleyka...Spolu to chutí celkom dobre... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/12/2006 : 18:10:12
|
| Duch je stav bez myšlienok a bez pocitov...Je to čisté vedomie...Je to brána spojenia s Bohom bez viery...Ja som nikdy v Boha neveril...Pripustil som len možnosť jeho existencie a dal mu možnosť túto existenciu dokázať...On to urobil... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/12/2006 : 19:16:52
|
| Miloslave...Chybu si našiel...Upozornila ťa na ňu Martinka a ty si si ju uvedomil...Most tu je metafora, ktorá spôsobila, že si neopustil rozhovor mezi mnou a tebou...Miloslave...Ty ani nemôžeš prijať pravdu môjho Boha, lebo nie si na ňu naladený...Musel by si sa dostať k svojmu duchu, aby sa ti to podarilo...Ja tvoju pravdu nechcem prijať preto, lebo nechcem stratiť svojho ducha a stratiť tak kontakt s Bohom...Miloslave...Pokiaľ neotvoríš dvere do svojej duše,o ktorej hovorila Harleyka, a neotvoríš svojho ducha, nemôžeš prijať môjho Boha... On je totiž až za dverami ducha... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/12/2006 : 20:03:42
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Martinko zdravím tě.
Jsem ženatý víc než třicet let a ač to psychologové považují za nereálné, ještě jsme se nikdy nepohádali.Přesto moje žena nikdy nebude mít jistotu a vždy se bude o to příjemno lásky bát.Kdyby tomu tak nebylo a měla jistotu,pak by začala hledat, začala by mně podávat důkazy své lásky a tím by mne připravila o nejistotu a začal bych hledat já.Ona však četla ten ztracený román a zná to co já. A tak jeden posiluje lásku druhého a nikdy mu nedá v lásce jistotu a naše vzájemná láska roste i po těch letech.
MB
Ja som pri svojej láske nezavislý od istoty a neistoty... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/12/2006 : 18:03:26
|
Navi.
Ty vůbec nevíš o čem je řeč.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/12/2006 : 20:36:28
|
| Miloslave...veľmi dobre viem o čom je reč, aj na akom princípe to funguje, skôr ty si mi neporozumel, ale to nevadí...Máš na to právo... |
 |
|
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 09:08:43
|
Nevim tak uplne co napsat.
Slavku, ja Ti rozumim a chapu to. Ja jsem jeste mlada a abych mela presne stanoveny nazor na svet, to uz bych musela byt nejaka extra chytra, kazdopadne nejaky nazor mam a dejme tomu i par zkusenosti, takze nezacinam "z niceho". Ale jeste stale jsem otevrena. Jsem ochotna vyslechnout a posoudit jakekoliv myslenky jinych lidi a jsem ochotna je i prijmout, pokud se budou shodovat s mym vnitrnim presvedcenim. Ja vim, Vy dva se taky umite vyslechnout a je uplne jednoduche pochopit Vase pozice. Vlastne jsou ma slova uplne zbytecna...
Ja ve vetsine pripadu taky uznavam spise svou "vlastni" pravdu, nez-li moudra nekoho jineho. A je to logicke. Nase nitra vi, jak to je. Jen je divne, ze kazdeho nitro funguje trosku nekde jinde... Asi ma kazdy clovek v sobe ulozeno neco, co mu urcuje, jakou cestou je pro nej nejlepsi se vydat. Jakousi buzolu, ktera mu porad miri na sever. A bohuzel spousta lidi miri jinym smerem...
Gratuluji k tricetiletemu manzelstvi, protoze ja mam strach, abych se vubec vdala. Vis, mas pravdu, kdyz pises, ze je pro me laska necim krasnym a tajuplnym. Kdyz mam nekoho rada, jsem schopna pro nej obetovat prakticky vse, nemluve o tom, kdyz nekoho miluji. Jenze ackoliv vse velmi prozivam a moje city vzdy sahaji do hloubky, je ve mne cosi, co odrazi vsechny city stranou jako pingpongovy micek a prevraci mi zivot vzhuru nohama. Je to jakasi preletava slozka meho ja, ktera potrebuje neustalou zmenu, neustaly kolobeh a zadny stereotyp. Potiz je v tom, ze ja se porad nedokazu sama se sebou vyrovnat...
Martina |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/12/2006 : 16:42:05
|
Martinko ahoj.
Ty píšeš,jak je v tobě cosi přelétavého.To znamená, že hledáš. To není cnost ani necnost.Ve tvém věku je to celkem obvyklé. Navíc hledáš a nevíš přesně co. Víš že je to něco krásného a má to něco společného s nějakým partnerem.Čekáš nějaký ráj plný krásy a porozumění a tak. Každá v tvém věku je princezna a hledá krásného prince se kterým bude šťastná až do smrti. Najednou se stane, že potkáš kluka, který má daleko k tvým ideálům, ale poznáš, že je to právě ON.Budeš se na něj dívat a bude tě hezky a tak od něj nedokážeš oči odtrhnout a když ho neuvidíš, bude se ti stýskat. Nebude tě jasné, jak u něj můžeš vidět krásu, když ve skutečnosti má tvář poďobanou a vůbec není dle ostatních hezký. A zde tě teprve mohu poradit za pomoci analýzy procesu myšlení. Soustředím se však zatím pouze na část která spadá do myšlení okamžitého pocitového,čili na období mezi narozením a rozvojem řeči. Jak bylo řečeno, neexistuje blok, který by měl předem danou polaritu a vše záleží na tom jak byl mozek nastaven ve chvíli ukládání, jestli na plusovou prioritu, nebo na prioritu minusovou. Příklad: Byla jsi ještě mimino a cítila nějakou bolest, či třeba hlad. Maminka tě slyšela jak békuješ, přišla k tobě a odstranila příčinu toho nepříjemného věmu. A vtu chvíli byl tvůj mozek nastaven na příjem informací v polaritě plus. Ty bloky však většinou nejsou velké a obsahují třeba jen informaci o jedné maličké vrásce, která vzniká při úsměvu. Ozvěna těchto bloků plus je však tou nejsilnější s celého života, neboť není a nemůže být rušená funkcí slova. Můžeš ji však kdykoliv v životě aktivovat v paměti a to tehdy,když shodný blok vnímáš smyslem.Náhle cítíš příjemno ke kterému se neustále vracíš abs je znovu a znovu cítila a to je sama podstata lásky. Těcch bloků lásky je mnoho a přijímala jsi je ode všech ve tvém okolí, takže máš nyní kde hledat a víš co hledat.Až pozkáš toho kluka a náhle pocítíš to tajenmné příjemno,je to vzpomínka na dobu před rozvojem řeči. Když to dokážeš pojmenovat a třeba říci komu je podobný,pak se jedná o informace přijaté po rozvoji řeči. A nyní pokročíme o krůček dál. Tys jej našla a cítíš to krásné příjemno a chceš je cítit zas a znovu. Funkcí slova není možné takovou informaci aktivovat a tak jej vnímáš smysly zas a znovu, jako bys mohla to příjemno akumulovat a být jím plná. Zmizí však smyslový vjem a to příjemno postupně zmizí. A tak začneš vyhledávat kontakt a začínáš se snažit vnímaný objekt si nějak zajistit abs jej vnímat smysly mohla. Berme nyní fakt, že i on našel ty bloky lásky a snaží se o totéž. Ty ve snaze zajistit si věm bloků lásky podáš chlapci důkaz své lásky a ejhle. Co se stane? Ten chlapec náhle ví, že mu neutečeš a že bude ta své bloky lásky stále aktivovat. A ta přestane akumulovat to příjemno a začne hledat další bloky lásky. Hledání je však tím co mu umožní nalézt ozvěnu bloků, které má v paměti uložené v polaritě minus a náhle začíná cítit nepříjemno a toho se snaží zbavit. A tak tvé jednání mělo právě opačný důsledek, než s jakým jsi počítala, Capec začne ustupovat a ty cítíš stále silnější ohrožení vjemu bloků lásky a tak dáváš další a další důkazy své lásky a nevíš proč chlapec náhle utekl. Kdybys dokonale znala dvě věty a podstatu lásky,pak bys jednala právě opačně. Ukázala bys chlapci určitou svou volnost a vytvářela nejistotu.Tím bys vedla toho chlapce k tomu aby se snažil akumulovat to příjemno, stále se vracel k vnímání těch bloků lásky a nakonce bys jej přivedla až k tomu,že by podal důkaz lásky on tobě. Jenže to by přivedlo tebe k hledání a třeba bys našla bloky odporu a odešla ty. Protože by tě znalost podstaty pomáhala i v novém vztahu, za chvíli bys přivedla k důkazům lásky každého dalšího chlapce a sama bys postupně ztratila schopnost to příjemno cítit, Vždy by došlo k odporu a novému vztahu. A to je trest nejhorší. Oni by byli nešťastní, ale ty mnohem víc. a Tak je třeba si uvědomit logiku dvou vět. Nikoliv žádat,ale dávat své schopnosti tomu druhému.Nezná li podstatu, pak jej s ní seznam a poté budete oba jednat ve prospěch lásky, nikdy nebudete mít v lásce jistotu, oba se budete vracet k vnímání těch bloků lásky a budete i nacházet nové.A tak vaše láska stále poroste. Může se tě zdát, že je láska sobecká, že každý myslí více na sebe,ale je li láska spojena s první větou, pak se nedá o sobeckosti mluvit. Až dopracuji druhý díl toho zničeného románu, uvidíš to na modelových situacích a rozdílu mezi jednáním dle první a druhé věty v lásce a zákonitým důsledkům, které z toho i onoho jednání vyplývají.
Takže hledej a přelétej dál a hlavně se nenech přesvědčit slovy druhých, že ten či onen je, nebo není hezky.Oni ani ty své bloky lásky neznáte, ale poznáš je až se s nimi setkáš.Přijmeš li něčí pravdu krásy, nebo ošklivosti můžeš skončit ve vztahu, který tě nic nedá a třeba po čase odejdeš za tím u kterého to příjemno zaznělo a vůbec není dle pravd ostatních hezký. A ty najdnou budeš šťastná. Takovým blokem lásky může být i bradavice na nose, pokud ji máš uloženu v paměti v intenzivní polaritě plus.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|