www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ako u vás funguje proces vedomia?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/12/2006 :  19:30:53  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...vieš o tom, že tvoje vedomie je ovplynené predsudkom? Ak tomu neveríš, tak ti môžem predložiť hmatateľné dôkazy...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/12/2006 :  19:36:42  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...si schopný postrehnúť teóriu, ale ešte nie si schopný postrehnúť prax...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/12/2006 :  19:48:57  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Uznávaš Ježiša Krista, jeho algoritmické myslenie, ktorého súčasťou je aj prezentácia Boha...Ako je potom možné, že v Boha neveríš, keď algoritmické myslenie Ježiša Krista jednoznačne tvrdilo Božiu prítomnosť v Sebe...Bez viery...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/12/2006 :  19:59:55  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Ty si neprešiel na môj breh...Ty si ostal na svojom brehu a z pohľadu svojho brehu si rozprával o tom, čo sa deje na druhom brehu, aj keď si ešte na ňom nebol...Podľahol si svojej ilúzii...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/12/2006 :  20:05:35  Show Profile  Reply with Quote
Harleyka mluví podobnou řečí, jako já...Cítim to tak,a velice dobře chápu, o čem mluví...
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 08/12/2006 :  06:22:14  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Panove (hm, zacinam tak vazne ),
rekla bych, ze Vy dva jste dva protipoly a ja jsem ten spojujici clanek mezi nimi. Rozumim tomu, co mysli navi, i tomu, co mysli Miloslav a vidim, ze Vy dva se vzajemne moc nechapete. Nevim, jak to mam prekladat, protoze to, co chape jeden, nechape druhy a naopak... Tak kdyz budete vedet jak na to, dejte mi vedet...

ps: Slavku, to, cemu ja rikam buh, neni me mysleni. Je to ma duse. Protoze ja jsem casti boha. Ale je rozdil mezi dusi a myslenim...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/12/2006 :  09:18:21  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Čau Harlejko.

Říkáš li duše je něco jiného než myšlení,pak vůbec nevím co ta duše je. To že vnímám svět a uvědomuji si sám sebe, svou existenci v prostoru a čase je důsledek funkce slova v procesu myšlení. Dle tvého názoru to není moje duše,ale co potom ta duše je? Moje uvědomění si sama sebe jako jedinečného objektu je dáno soustavou informací v mé paměti propojených slovy.Aktivuji slovem smyslové informace v paměti a díky tomu mohu vzpomínat an to co bylo, vnímat co je, nebo třeba předvídat co bude. To je to moje já,které cítím a které cítíš i ty, Navi a kdokoliv jiný. Pokud uvažuješ a přemýšlíš o bohu, pak se tomu děje za pomoci slov a všech aktivovaných paměťových záznamů. Výsledkem může být jakýkoliv výsledný pocit, či stav,ale stále jde jen o moje, či tvé myšlení v rámci do paměti uložených informací a funkci slova v procesu myšlení. Pokud nemyslíš toto uvědomění si sama sebe, když mluvíš o duši, pak nevím o čem mluvíš.Je Martinko něco navíc co mně chybí a o čem nemám ani potuchy? Třeba jsem bez duše a proto nemohu cítit to navíc a nemohu to ani pochopit.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 08/12/2006 :  20:03:11  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Ahoj Slavku,
rozhodne si nemyslim, ze bys byl bez duse Pro me je duse pojem citovy, to znamena, ze duse citi. Ja vim, Ty mas svou dobre vypracovanou teorii, takze mi urcite vysvetlis, jak vznika laska (ze by stav blizici se k polu plus?). Ale ja myslim komplexne vsechny pocity, ktere clovek proziva. Soubor techto pocitu a pocitovych vjemu nazyvam dusi.

Slysel jsi nekdy neco o astralnim cestovani? Ja jsem to nekolikrat zkousela, prozatim neuspesne, ale znam lidi, kterym se to povedlo a znam i jejich vypraveni. Existuji dva mozne typy vysvetleni.
Prvni je, ze duse se odpoji z tela. Funguje to na principu totalniho uvolneni. Pak si clovek predstavi, jak telo pada hloubeji a hloubeji a duse se vznese nad telo (teorie je pomerne jednoducha, praxe jde hur) a jedine, co ho s telem poji, je tzv. zlata snura. Pak si duse muze delat co chce, podivat se kamkoliv, treba i na jinou planetu atpod. Duse se v tomto pripade rovna jakesi energie bez urciteho tvaru, ktera nejakym zpusobem vidi (oci ale nema), nejakym zpusobem slysi (usi nema), prenos myslenek probiha jakoby vevnitr, slova se neuzivaji a hlavni jsou pocity.
Druhym vysvetleni jsou procesy odehravajici se v mozku. Tomu ale neverim. Musela bych to zdlouhave vysvetlovat - vytvorila jsem si nejaky obrazek z mnozstvi knih, ktere jsem precetla na tema zivotu po smrti, dusi apod. a pricetla jsem k tomu svou vlastni intuici a vysla mi jakasi "vira", se kterou ziji v naproste symbioze...

Ty vse beres velmi materialne (a vlastne to i chapu), navi zas velmi idealisticky (coz taky chapu). Ja se snazim o jakysi kompromis... Takze suma sumarum shrnuto a podtrzeno, dusi si predstavuji jako pocitovou formu energie bez tvaru, ve ktere je obsazeno veskere mysleni. Asi tak

Martina
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/12/2006 :  22:19:36  Show Profile  Reply with Quote
Harlejko...Problém nieje v tom, aspoň z mojej strany, že by som Miloslava nechápal, ale v tom, že ho nechcem chápať...Viem totiž kam jeho myslenie vedie, a ja tam nechcem...Pre mňa je ďaleko prijateľnejšie ostať pri myslení, ktoré sa mí páči...Ale od nikoho nepožadujem, aby prijal moje myslenie...Skôr naopak...Nemá zmysel prijať niekoho myslenie, ak mu nieje blízke...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/12/2006 :  22:24:55  Show Profile  Reply with Quote
Harleyko...Tvoja duša nieje časťou Boha, ale časťou jeho vôle...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/12/2006 :  22:29:16  Show Profile  Reply with Quote
Harleyka má vtom pravdu, že je svojim vývojom medzi mnou a MB...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/12/2006 :  23:03:40  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Ja neuvažujem o Bohu...Ja som s ním v kontakte bez pomoci slov a aktivovaných pamäťových záznamov...Na kontakt používam intuíciu...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/12/2006 :  23:14:37  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Nie si bez duše...Každý človek má dušu a za dušou ešte ducha...Len máš do nej zabuchnuté dvere...Vieš, keby som to zhrnul, tak by som povedal, že tvojim základom je rozum, Harleykiným duša a mojím duch...každý človek má všetky tieto tri faktory...ty máš však vo vedomí v súčasnosti len faktor rozum, Harleyka rozum a dušu, a ja rozum dušu a ducha...Ducha mám však teraz v podvedomí, lebo vo vedomí by bol teraz kontraproduktívny...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/12/2006 :  23:35:28  Show Profile  Reply with Quote
Harleyko...V hmotnom tele je aj duševné telo, ktoré mnohí nazývajú astrálne...Toto duševné telo má oči aj uši, preto vidí a počuje hmotný svet...Boh vidí všetko...Stvorenie tesne pod Bohom vidí všetko pod sebou, ale nevidí nad seba...To znamená, že Boha vníma intuitívne...Takto to pokračuje až po hmotný svet, ktorý je najtuhšou časťou stvorenia...My žijeme v tejto najtuhšej časti stvorenia...Keďže môžeme vidieť len to, čo je pod nami, nevidíme vlastne nijaký iný svet, pretože sme na konečnej...Svet nad nami nemôžeme vidieť, ale môžeme sa sním spojiť intuíciou...
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 09/12/2006 :  11:15:47  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
navi,
Vy se vzajemne nechcete pochopit, ale ani prijmout, ze ten druhy ma jiny nazor. Ani jeden nedokazete pripustit, ze Vy byste mohli udelat chybu. Na jednu stranu ano, svedci to o tom, ze mate pevnou vuli a ze si za svymi nazory stojite, ale na strane druhe... Nepripada Vam to trochu jesitne? Popravde receno me docela unavuje, jak se porad snazite obdiskutovat toho druheho, kdyz vysledek ztraci pointu. Ani jeden druhy nazor neprijmete a jini lide, napriklad ja, uz kolikrat nemam chut dal diskutovat, kdyz vidim, ze cokoliv reknu, bude pouzito proti mne...

Jak si predstavujes ducha, dusi a telo? Tak telo je zrejme, ale kde je meznik mezi duchem a dusi? Ja si s takovou myslenkou taky pohravam, taky by me zajimalo, jak to vidis Ty...
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000