www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Čo poviete na toto...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/12/2006 :  12:46:52  Show Profile  Reply with Quote
V slovenčine e mäkčí prechádzajúcu spoluhlásku...V češtine nie...Takže to napíšem po česky...Hmotně nepostrehnuteľné...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/12/2006 :  14:03:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi. Co na to říci? Celkem nic. Bůh je záležitost duchovní a ta je důsledkem procesu myšlení, který je na hmotě závislý. Tedy ani boha nemůžeš bez hmoty svého mozku vnímat.Za pomoci slova jej můžeš stvořit a můžeš jej za pomoci slova od někoho přijmout a uznat za pravdu. To je vše. Tvoje duše je důsledkem slova v procesu myšlení stejně jako moje. Když si myslíš, že může tvoje duše existovat bez tvého mozku samostatně, je to tvůj problém a já s tím nemohu nic dělat.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/12/2006 :  23:11:07  Show Profile  Reply with Quote
Poznám stav vedomia, kedy nemám v hlave ani jednu myšlienku a tým pádom ani slovo...A vedomie existuje ďalej...Buddha tomu hovoril stav nirvána...Len cez prázdne vedomie si schopný prijímať informácie od Boha...Ľudovo sa prázdnemu vedomiu hovorí intuícia...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/12/2006 :  14:32:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Mýlíš se,když intuici směšuješ s tím, kdy nemáš v hlavě žídnou myšlenku. Takovému stavu se říká kóma a je li to stav trvalý platný za života, pak je toto debilita.Představ si třeba detektiva,který má v hlavě prázdno a vydedukuje kdo je vrah. To je holý nesmysl. Intuice je stav při kterém za pomoci slov aktivuješ paměťové záznamy a skládáš dohromady logiku daného problému. To je pravý protiklad toho co říkáš a Nirvána je úplně něco jiného. Nirvána je střed,či cesta středu,čili nadhled nad vším díky poznání. Urovnej ve své mysli listy stromu znaků a dostaneš se svou myslí nad všechny pravdy.Tehdy dosáhla tvoje mysl nirvány, čili nadhledu cesty středu.Ty této nirvány nemůžeš nikdy dosáhnout, dokud budeš jednu pravdu nad ostatní povyšovat. To o čem stále hovoříš je přemýšlení v kruhu uznané pravdy. Hovoříš li ve své mysli s bohem,pak to jsou tvoje myšlenky dané vírou.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/12/2006 :  19:39:12  Show Profile  Reply with Quote
Ja nepovyšujem jednu pravdu nad druhou, ale cesta stredu, čili nadhled nad všetkými pravdami, mi je vlastní, nezávisle od toho, či to príjmeš alebo nie...To pre mňa nieje podstatné...Podstané je to, čo o tom viem sám...K tomu čo viem nepotrebujem podporu ostatných, pretože moje vedenie nevyrástlo z tohoto základu...To čo viem mám od Boha a nie od ľudí...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/12/2006 :  19:43:11  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Vieš čo je to meditácia?...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 09/12/2006 :  12:45:41  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Meditace je uvedením se do absolutního klidu ve kterém nic neruší tvé soustředění na jednu věc, na jeden problém a třeba na přemýšlení o bohu. Vždy však myslíš pouze ty a někdy můžeš klamat i sám sebe. Jsou tací, kteří při meditaci viděli ,nebo slyšeli boha. Tito lidé si uměle stvořili halucinaci, protože si to přáli. Meditaci jsem užíval, když jsem měl nějaký problém se kterým jsem si nevěděl rady a neustále mne v přemýšlení cosi rušilo a odvádělo myšlenky jinam. To však už je dávno, dnes už se dokáži koncetrovat baz meditace.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/12/2006 :  16:54:47  Show Profile  Reply with Quote
Východná meditacia je koncentrácia na prázdnu hlavu bez myšlienok...Vyčistenie hlavy...Žiadne myšlienky, žiadne pocity...A vedomie ostáva...Západná meditácia je to čo si opísal ty...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000