| Author |
Topic  |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 07/12/2006 : 13:09:31
|
| podporovať ego druhého, ale tolerovať... |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/12/2006 : 16:09:40
|
Navi zdravím.
No tohle snad ani nemůžeš myslet vážně. Tolerance není totéž jako láska a podpora ega druhého člověka už vůbec ne. Já mám děti a mám i vnuky. Snad nepochybuješ o tom,že je mám rád. Když však udělají něco špatného, tak je na to upozorním. Nedělám to pro sebe, ale pro ně, neboť by jim to mohlo v životě škodit. To napomenutí jim třeba není příjemné a jejich ego trochu trpí,ale ve výsledku jim to pomáhá víc, než když bych jejich ego chválil. Když cosi vytýkám tobě, nedělám to pro povýšení svého ega,ale proto, že to škodí tobě. Kdybych byl lhostejný, pak by mně to vůbec nemuselo zajímat. Tolerovat mohu příkladně to, že stále opakuješ totéž a na místo odpovědi na má slova mluvíš stále o tom svém, ať to má souvislost, nebo ne.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 07/12/2006 : 22:01:20
|
| Láska toleranciou začína...Ak niekto rozmazluje niekoho a podporuje tak jeho ego, tak to nieje láska, ale servilnosť...Ak chce rodič mať z dieťaťa lekára, ale on chce byť zedník a núti ho študovať za každú cenu, tak to tiež nieje láska...Kde podľa vás začína láska?... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 07/12/2006 : 22:15:20
|
| Miloslave...Ako mi môže škodiť niečo, čo ma robí šťastným, a ako pozorujem, tak aj moje okolie...? |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 07/12/2006 : 22:21:48
|
| Miloslave...Ako môžem odpovedať na tvoje slová po tvém, keď som svoj...Potom je logické, že na tvoje slová môžem odpovedať len po svojom...Však ja tiež nepožadujem od teba, aby si na moje slová odpovedal po mojom...Však to by bolo netolerantné... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/12/2006 : 12:55:42
|
Navi.
Nejde o to, že bys měl mluvit mou řečí, či se dívat na svět mojima očima. V diskusi je však třeba držet se tématu a neopakovat stále totéž. Pokud mluvíme každý o tom svém a na slova druhého nereagujem, pak rozhovor ztrácí smysl. Já na tvoje slova nemohu reagovat,protože stále opakuješ totéž a jsou to mnohdy tvrzení, která s tím co jsem řekl já vůbec nesouvisí. Já vím, že v boha věříš, že ho máš v sobě a tak dál. Co s tím? Já spíše čekám, že mně moje tvrzení logicky popřeš, nebo se s ním třeba stotožníš. Nic s toho se však nestane. Já hovořím o procesu myšlení a ty mně odpovíš, že tvé myšlení řídí bůh. V pořádku,ale tak to logicky dokaž, nebo dokaž logicky chybnost mého tvzení.Potom bude mít rozhovor smysl.Docela by mně stačilo, kdyby ses o to pokusil. Zatím se tak nestalo.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/12/2006 : 15:20:34
|
| Ja sa tématu držím, ale zo svojho pohľadu...Ja neopakujem stále to isté, len v rovnakom duchu...Ja reagujem na tvoje slová, ale po svojom...Súvisí to s tým čo napíšeš, len ten súvis nieje po tvojom...Ja v Boha neverím, ja o ňom viem...Čo s tým, to musíš vedieť sám...Ja tvoje tvrdenie logicky popieram, v reči ktorej ty nerozumieš...Moje myslenie neriadi Boh, ale ja sám...Slobodne a dobrovoľne sa pripájam na Boha...Logicky dokázať ti to môže Harleyka, ktorá je medzistupňom medzi tvojím a mojím myslením...Rozhovor má zmysel, len si ho neuvedomuješ...Robím to od začiatku, a Harleyka mi v tom pomáha...Stalo sa tak, len o tom zatiaľ nevieš... |
 |
|
| |
Topic  |
|
|
|