axel01
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
785 Posts |
Posted - 03/09/2012 : 19:04:02
|
můžeš si za to dosadit libovolný příklad. klidně si z toho dělej legraci, ale podle mě je to na lidech a nemám pocit, že by se omlouvat každý blbec, spíš v dnešní době mám dojem, že se nemá potřebu omlouvat skoro nikdo a za nic. a tím, že nikdo ani omluvu nevyžaduje, tak sami od sebe se lidi uznávat své chyby (a omlouvat se za ně, což jim pomůže i k uvědomění oněch chyb) nenaučí, natož aby se z nich poučili. proces omlouvání se považuji za ryzí vlastnost svědčící o společenské lidskosti. taková omluva dovede udělat i z nepřátel přátele a může posílit celek. což je (na mě) vskutku úvaha nadčasová, neboť jsem nikdy tu potřebu celku nutně nepociťovala. ale když už společensky, tak s omluvou.
_____________________________ Jdou dva staříci po silnici a najednou kolem nich projede na motorce bezhlavý muž.... Jdou dál a opět kolem nich projede bezhlavý chlap na motorce..... A když se to opakuje už po páté, ten jeden stařík říká tomu druhému: "Hele, Franto, nechceš si tu kosu dát na druhý rameno?" |
|
|