www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Miluji i nepřátele kraj. pravice útočící Fil.rovn.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 26/05/2012 :  09:46:05  Show Profile  Reply with Quote
Takže když si to shrneme, v podstatě ses sám pro sebe dostal do role jakéhosi tatínka a oni tě učí bojovat za to aby tvoje děti měly z tebe to nejlepší. Přitom svůj přístup upravuješ podle aktuálních zákonů, pravidel společnosti a opíráš se o ně, jakobys ty byl dítě a měl svého tatínka.

Nemyslím si, že jde o shodu okolností, ale v životě sis podobné uplatnění prostě hledal, našel jsi jedno perfektní, a tomu se přizpůsobil.

Z toho vyplývá, že nic z toho co říkáš v podstatě ani nemusí existovat, jenom to fabuluješ, aby to přispívalo do tvé existence v jakémsi vnitřním mikrouniversu. Takže je to irelevantní a nějaké výmysly by zákon ochraňovat asi neměl. Když to budeš prezentovat jako uměleckou, politickou nebo neziskovou činnost, to bude asi něco jiného, ale i tak....

Každý web je soukromý podnik a já se jim tady v tom nebudu babrat. Když webmaster vyměkne jen proto, že by mohl někoho urazit, je to jeho věc, protože mu sejde hlavně na počtu kliků a ne na nějaké filozofii. Ale není podle mě správné, když si někdo myslí, že může svou prdelí obsadit zadarmo veřejný prostor, který má sloužit jen k diskuzi a svou prdel prezentovat jako veřejnou záležitost, která toho jenom hodlá využívat. Pak se nediv, že si z tebe někdo dělá srandu a nikdo sem neleze.

Se slávou Bažantem jsme tady řešili aspoň různé hádanky i když mě dokázal akorát tak nasrat, šlo hlavně o diskuzi. Neříkám, že má pro mě cenu sem pořád lézt když si tady většinou jen dva, tři masturbátoři navzájem hodnotí teorie dalších podobných kreténů. Ale v téhle podobě abych se bál, že za chvíli dostanu za sprosté slovo pokutu jakobych narazil na revizora v tramvaji.

Ta tvoje makovice se totiž nezastaví před ničím. I když to začíná velmi jemně a nenápadně...

Edited by - neronis on 26/05/2012 09:47:15
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 26/05/2012 :  10:16:56  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kirmakX6on

quote:
Originally posted by neronis

kirmak, mě nepřijde moc jako filozofie rovnováhy mávat tady policajtama. Ať si je narve do vagíny

no tak to mně se zdá reakce taky přemrštěná...
..na druhé straně pochopitelná, přecijen, ani já bych nebyl rád, kdyby se o mě na exotopedii objevilo heslo, bylo tam mé pravé jméno a příjmení, bydliště, fotka, ...

Dalibor alespoň zkouší. Nevím ale, proč si jako obvinění vybral zrovna urážku na cti a zásad do autorských práv; obojí je nesmysl. Mnohem větší šanci na úspěch by podle mě měl, kdyby se opřel o Zákon o chraně osobních údajů..

kirmakX6on

Tr. oznámení je pro §180 Neoprávněné nakládání s osobními údaji, §181 Poškození cizích práv, §184 Pomluva a §270 Porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi tr. zákoníku viz výše v tomto topicu. Takže jsem napadl i tebou uváděné protiprávní chování.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 26/05/2012 10:29:15
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 26/05/2012 :  10:19:09  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

quote:

kirmak, mě nepřijde moc jako filozofie rovnováhy mávat tady policajtama. Ať si je narve do vagíny

Dalibor není schopný nad svými problémy přemýšlet sám za sebe, takže se mu musí přizpůsobit jeho okolí. A jen kvůli tomu, že si způsob své osobní obrany formuloval do sáhodlouhých společenských traktátů to neznamená, že jde o nějaký společenský systém.

http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s16e01-reverse-cowgirl

Neronisi,

podle Filosofie rovnováhy je věta: Tomu, kdo tě udeří do tváře, nastav mu i druhou. a bude-li ti brát plášť, nech mu i košili Lukáš 6,29 z evangelií, v rozporu se základem učení Ježíše Nazaretského možná Krista, kterým je láska. Jde podle mne z 51-60% o pozdější přídavek nějakého masochisty. Správné pojetí této situace dle lásky představuje Universální etika mé Filosofie rovnováhy, I. kniha. Správnou odpovědí na tuto situaci by měl být podle mé etiky vždy výchovný (tedy s láskou vedený), nikoliv zničující protiútok. Dám ti příklad, představ si dítě, které uhodí svého rodiče do jedné tváře, jestliže by mu rodič nastavil i druhou tvář a neučinil by žádné výchovné protiopatření, tak by z dítěte nakonec mohl vyrůst masový vrah. Láska rodiče k takovému dítěti se projeví především v podobě tohoto výchovného protiopatření, které je učiněno s láskou, tedy aby opravilo tuto chybu v chování dítěte, nikoliv dítě za trest zničilo.

Stejně i já činím výchovné, nikoliv zničující protiopatření proti útoku kraj. pravičáků, možná fašistů proti protiprávnímu útoku proti Filosofii rovnováhy, abychom se nedočkali budoucí společnosti masových vrahů, a naopak oni činí výchovná protiopatření proti mé slabosti v boji, jinak řečeno svými útoky mne učí bojovat. Jde jako ve všem o způsob vzájemné výchovy, nikoliv zničení nás všech milosrdnou evolucí přírody, teologicky-biblicky řečeno evoluce přírody nás prostřednictvím našich vztahů vychovává, abychom se podobali Hospodinu zástupů (hebrejsky adonaj cava), což lze přeložit rovněž jako Hospodinu armády (viz můj film).

quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

quote:

Takže když si to shrneme, v podstatě ses sám pro sebe dostal do role jakéhosi tatínka a oni tě učí bojovat za to aby tvoje děti měly z tebe to nejlepší. Přitom svůj přístup upravuješ podle aktuálních zákonů, pravidel společnosti a opíráš se o ně, jakobys ty byl dítě a měl svého tatínka.

Nemyslím si, že jde o shodu okolností, ale v životě sis podobné uplatnění prostě hledal, našel jsi jedno perfektní, a tomu se přizpůsobil.

Z toho vyplývá, že nic z toho co říkáš v podstatě ani nemusí existovat, jenom to fabuluješ, aby to přispívalo do tvé existence v jakémsi vnitřním mikrouniversu. Takže je to irelevantní a nějaké výmysly by zákon ochraňovat asi neměl. Když to budeš prezentovat jako uměleckou, politickou nebo neziskovou činnost, to bude asi něco jiného, ale i tak....

Každý web je soukromý podnik a já se jim tady v tom nebudu babrat. Když webmaster vyměkne jen proto, že by mohl někoho urazit, je to jeho věc, protože mu sejde hlavně na počtu kliků a ne na nějaké filozofii. Ale není podle mě správné, když si někdo myslí, že může svou prdelí obsadit zadarmo veřejný prostor, který má sloužit jen k diskuzi a svou prdel prezentovat jako veřejnou záležitost, která toho jenom hodlá využívat. Pak se nediv, že si z tebe někdo dělá srandu a nikdo sem neleze.

Se slávou Bažantem jsme tady řešili aspoň různé hádanky i když mě dokázal akorát tak nasrat, šlo hlavně o diskuzi. Neříkám, že má pro mě cenu sem pořád lézt když si tady většinou jen dva, tři masturbátoři navzájem hodnotí teorie dalších podobných kreténů. Ale v téhle podobě abych se bál, že za chvíli dostanu za sprosté slovo pokutu jakobych narazil na revizora v tramvaji.

Ta tvoje makovice se totiž nezastaví před ničím. I když to začíná velmi jemně a nenápadně...

Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 27/05/2012 :  16:42:50  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, µ??????? ti asi neodpoví, když má díky tobě zablokovaný přístup do fóra. Stejně ale nevím, proč si to nemůžete vyřešit mezi sebou soukromě a tahat do toho právní moc. Takhle se jenom budete dohadovat o to, kdo může napsat tomu druhému. Degradovat druhého jenom proto, že mi vadí poslouchat jeho názory, neberu moc jako výhru. Na druhou stranu µ??????? si nahrál tím, že nepsal objektivně.

Nejlepší by bylo, kdybyste se sešli osobně někde na zahrádce a dali si po hubě... Ale to bys musel udělat výjimku ze své Filosofie rovnováhy.

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 27/05/2012 :  17:44:35  Show Profile  Reply with Quote
Mě se to nelíbí, že Dalibor, který tady spamuje a mnohokrát už byl upozorněn na různé inkonzistence a nelogičnosti ve svých příspěvcích, na ty ale ve svých odpovědích nereagoval, namísto toho narouboval nové, a snad mi to webmaster promine, nekonzistentní nesmysly, čímž vyrazil oponentům dech natolik, že už neměli sílu dál reagovat, tak že Dalibor tady zůstává, a µ???????, autor několika velmi zajímavých témat, je zablokován.
K zamyšlení je Neronisův námět, zda je od Dalibora slušné, že si zabírá tolik veřejného prostoru. Jinými slovy, kdyby se každý uživatel choval jako Dalibor, tak by to tady vypadalo jako na fóru psychiatrické léčebny. Zatímco, kdyby se tu každý choval jako µ???????, tak by to tu vypadalo jako rozumné filosofické fórum.
Samozřejmě, je to jen vyjádření mého názoru na cizím písečku, a je jen věcí webmastera tohoto fóra, jaká činí rozhodnutí.

Edited by - jrf on 27/05/2012 17:47:34
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 27/05/2012 :  18:00:43  Show Profile  Reply with Quote
jrf, uvědom si, že webmaster měl obsílku od policie, tak před nima asi nemohl zabouchnout dveře a činit vlastní rozhodnutí...

Podle mě - a za tím si stojím - není výhra prostě jen vyklidit pole, výhra by byla vyhrát spor (resp. dialog) pomocí správných argumentů.

--------

Též je zvláštní, že se to tady jmenuje DISKUZNÍ FÓRUM a webmaster povoluje vytvořit jednomu uživateli zvláštní podfórum. To bychom tu pak mohly mít podfór 50 a vlastně by to už nebylo fórum, ale přehled myšlenek uživatelů. Což nevím, jestli je dobrý nápad, vzhledem k tomu, že si každý může vytvořit svůj web a na něm se propagovat. Ostatně na některých fórech bývá zakázána i propagace.

Takže můj názor na to je ten, že je tohle hodně nestandardní postup a opravdu tady NOTNĚ CHYBÍ moderování fóra..

kirmakX6on
Aktivní uživatel

327 Posts

Posted - 27/05/2012 :  19:18:38  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axel01
webmaster povoluje vytvořit jednomu uživateli zvláštní podfórum.
to by bylo hodně nespravedlivé
..pokud by bylo vytvořeno to podfórum "osobní filosofické systémy", bylo by vše v pořádku

Na druhé straně, pokud jediná starost je, aby nebyli odrazeni nově příchozí tím, že se jim bude znát, že na tomto fóru není nic jiného než filosofie rovnováhy....tak lze konstatovat, že při pozornosti vyšší než nulové, by k tomuto dojít nemělo, neboť Dalibor je vidět hlavně v tom podfóru "libovolné téma" ..ostatní snad vidí, že jsou tu i jiná podfóra, kde o filosofii rovnováhy není ani zmínka.
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 27/05/2012 :  22:42:53  Show Profile  Reply with Quote
quote:

jrf, uvědom si, že webmaster měl obsílku od policie, tak před nima asi nemohl zabouchnout dveře a činit vlastní rozhodnutí...

To jsem tím nemyslel, aby zabouchnul před policií dveře, spíš jsem se vyjadřoval k zablokování uživatele µ???????.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 28/05/2012 :  00:12:17  Show Profile  Reply with Quote
Aha... já to zas pochopila tak, že sem nemá přístup právě proto, že to bylo přáním D. Grůzy... Tedy že mu bylo přímo nakázáno, aby ho zablokoval. Tím pádem s tím nemohl nic dělat. Ale kdoví.

Edit: Přečetla jsem si to znova. Tak se webmasterovi asi jen nechce chodit na policii vyřizovat záležitosti konfliktů mezi uživateli. Každopádně je to otázka, jestli nebude těch konfliktů vznikat víc právě proto, že bude napadána Daliborova filosofie. Ostatně každá ideologie či filosofie BÝVÁ napadána vzhledem k tomu, že jde o její hodnocení ze strany posluchačů (kritiku), někteří se vyjadřují drsněji, jiní kultivovaněji..

Jaké by bylo tedy podle tebe nejlepší řešení? (otázka pro všechny... já jdu spát...)

Edited by - axel01 on 28/05/2012 00:17:43
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 28/05/2012 :  22:14:15  Show Profile  Reply with Quote
Na exotopedii zatím pokračují zajímavé úpravy a diskuze
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 28/05/2012 :  22:17:06  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Jaké by bylo tedy podle tebe nejlepší řešení? (otázka pro všechny... já jdu spát...)

Myslím že nejlepší řešení je do fóra nezasahovat a nikoho neblokovat. Každý se pak svobodně může rozhodnout co bude a nebude číst, na co bude a nebude reagovat.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 28/05/2012 :  23:32:23  Show Profile  Reply with Quote
Jéé já jsem na exotopedii našla Pavla Máchu, autora stránky půst.cz...

Je to zvláštní, ale mně jako nějaký exot nepřipadal, i když jednou jsem mu psala mail a dost hrubě mě odbyl, tak jsem si říkala, že je trochu divnej.. Ale co se tam píše, je docela síla... Nikdy bych neřekla, že na tom vydělává takovýmhle způsobem....

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 06/06/2012 :  10:37:58  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
V čem se liší a v čem se shodují nacismus a Filosofie rovnováhy

Základy filosofie nacismu lze popsat následovně:

... Hitler tento postoj vyjádřil slovy: “Příroda je krutá, proto i já jsem krutý.”, šlo o sociální darwinismus, tedy by to šlo přeformulovat: “Charles Darwin objevil ve své teorii evoluce přírody, že příroda je krutá, proto i nacisté jsou krutí”, tedy mohou zabíjet i nepřátelské ženy a děti jako dravá zvířata, která jsou jako smečka vlků milosrdní jen k zdravým členům své smečky, v přírodě zabíjí i samice a mláďata své kořisti, a to na rozdíl od Stalina a jeho armády, kteří dle starodávné tradice jako pokračovatel stepních Mongolů nesměli zabíjet ženy a děti.

Nebo podle Himmlera: “Člověk není nic speciálního, jen kus přírody.”, či ve výcvikové příručce SS: “Koncept humanity je biologický nesmysl”, čili humanita je podle nacistů, resp. podle darwinismu umělý výtvor člověka, který je proti přírodě a neplatí v přírodě.

Nietzscheho filosofie je pak pouhé přenesení darwinismu do filosofie. Západní pojetí darwinismu, že boj o život v rámci potravního řetězce se v lidské společnosti uskutečňuje v rámci svobodného trhu, je podle mne nedůsledným použitím darwinismu, které ponechává v platnosti v rozporu s darwinismem a jeho učením mnoho ze staré náboženské, tedy především židovské a křesťanské morálky ve společnosti.

Toto, resp. darwinismus je v rozporu se základy evoluční hypotézy dle Filosofie rovnováhy, kterou by šlo shrnout následovně:

Příroda je milosrdná, proto i já jsem milosrdný (blíže viz můj dokumentární film: "Filosofie rovnováhy a porážková daň. Je evoluce přírody milosrdná?" se stanovisky odborníků přírodovědců k této evoluční hypotéze).

Největší humanismus, čili všeobecná láska čili všeobecné milosrdenství a největší síla blížící se všemocnosti (viz hebrejské biblické pojmenování adonaj cava lze přeložit jako Hospodin zástupů nebo Hospodin armády) je cíl evoluce čili vývoje přírody u všech živých tvorů (prostřednictvím mé přírodovědecké evoluční hypotézy o schopnosti všech mikroorganismů rozeznat a i geneticky si zapamatovat svého přítele a nepřítele, dokázaný mnou uskutečněnou symbiózou mého psa čili dravce a mých slepic čili jediné jeho zvířecí kořisti viz mé téma Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě na fóru http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1375 ).

Důsledkem výše uvedených chybných východisek nacismu spočívajících v použití darwinismu podle mého názoru byl konečný evoluční neúspěch Hitlera a nacistického Německa ve druhé světové válce.

Souhlasím ale s nacismem, co se týká v nacistickém Německu platné do dnešní doby nejdokonalejší a nejrozsáhlejší uzákoněné ochrany zvířat a přírody, jaká kdy byla v Evropě uzákoněna (Hitlera, Goringa, Himmlera i Rudolfa Hesse by šlo označit za zásadní ochránce přírody, v dnešní terminologii za politiky blízké stranám Zelených v Evropě, Hitler údajně sám dohlížel na tvorbu těchto zákonů na ochranu přírody a zvířat). A to z důvodu mé evoluční hypotézy o milosrdnosti přírody, tedy že v přírodě se uplatňuje jediná morálka, resp. láska, resp. milosrdenství ve vztahu ke všem živým tvorům i k těm nejposlednějším jako jsou jediná živá buňka, bakterie či vir, že tedy neexistuje a v přírodě neplatí dvojí morálka, a to mezilidská morálka a morálka k ostatním živým tvorům. Základním evolučním přírodním zákonem této jediné morálky je dle Filosofie rovnováhy povinnost všeho živého působit co možná nejméně smrti a bolesti.

Literatura:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Nacismus , http://is.muni.cz/th/102931/fss_b/Pelikan_BP_Pojeti_krajiny_a_jeji_ochrany_v_nacismu.txt

Edited by - Dalibor Grůza on 06/06/2012 10:40:28
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000