www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Filosofie náboženství
 Kdo bude více překvapen? Ateista nebo věřící?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts

Posted - 23/02/2012 :  12:36:21  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elx

Absolut: Předpokládám, že tim, že jsem nepřistoupil na tvojí absolutní teorii jsem se automaticky zařadil mezi ty, kterejm tahle schopnost byla odepřená. Sakra, nemám já to smůlu? Asi se budu muset naučit žít bez absolutna..

Gullsy: Zlobit se nebudeme, ale zapravdu ti dát taky nemůžem (kromě Absoluta, kterýmu stačí, že jsi alespoň jedinkrát ve svym příspěvku použil slovo bůh), to se nemůžeš zase zlobit ty..

Jelikož jsi se pasoval do role soudce- sám jsi se odsoudil!!!...

Žít v absolutním světě bez absolutna (Boha), je jako žít bez vody, jídla, vzduchu a slunce...není v tvých silách, naučit se v něm žít bez konfliktu a dojít naplnění podstaty slova žít- jak psanec vyhnaný z ráje!!!...Dokud se nepokoříš a nepřestaneš svou nedokonalost vydávat za dokonalost...a dokonalost za nedokonalost!!!...

Nedal jsem Gullsymu za pravdu, napsal jsem že mu věřím...jelikož nejsem slepý a vím o čem hovoří...o věci, která je těm, co našli, nebo hledají pouze sami sebe...zapovězena!

Matouš 7, 6-8

Edited by - Absolut on 23/02/2012 13:04:08
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 24/02/2012 :  11:44:14  Show Profile  Reply with Quote
Absolut: "Dokud se nepokoříš a nepřestaneš svou nedokonalost vydávat za dokonalost." - Kde tohle řikám? Neni to spíš něco, co chceš abych řekl a utvrdil tě tak ve tvojí (absolutní) víře? Jako bys prostě potřeboval bejt bičovanej, aby tě víra bavila..
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 24/02/2012 :  19:38:27  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gullsy

V momentu, kdy dospějete k logickému důkazu Boha, jej 1. přestanete mít důvod hledat ... :-) To je logické, a jen tak na okraj, aby moje samomluva nestála ... a 2. také důvod šířit, alespoň né přímo, jelikož to je asi jako kdybych chtěl někomu něco vysvětlovat a mířit mu přitom do očí velice silným světlem.

A nemáš třeba jenom strach, že bysme tvůj argument kriticky profackovali a on se zhroutil? Protože mluvíš jak jehovista postávající s přimrzlejma prstama na pochybný interpretaci bible v metru, drmolící cosi o pravdě.. Pokud jsi tak osvícenej, proč ztrácíš čas s náma, když nás vlastně nechceš osvítit/přesvědčit? Chceš se chlubit? Nebo ti stačej "následovníci" bez soudnosti jako je Absolut?
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 24/02/2012 :  21:27:33  Show Profile  Reply with Quote
Gullsy:

- Marné námahy - jak trefný označení..
- Souhlas. Mluvit o jehovistech hanlivě je zbytečný. To by je ještě utvrzovalo v jejich víře. Je to podobnej postup jako u tebe, takže to zřejmě chápeš.
- Internetová samomluva? To je nějakej IT fetiš?
- Připouštim, že můžou existovat důkazy všeho druhu. Ale důkazem se důkaz stává až po dokázání. Chápeš? Tudíž žádnej "dobrej začátek", ale prostý zpracovávání informací.
- Absolut je nuďák, s nim bych nikdy "válku" nevedl, protože by nesplnila to, co od války očekávám. Takže můžeš uklidnit svoje vyděšený srdce.
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 25/02/2012 :  00:58:52  Show Profile  Reply with Quote
Gullsy:

Máš zvláštnim způsobem vtipný repliky.. ta nevědomá, odlehčená negace sebe sama je fascinující.. ber to třeba jako kompliment pro tvojí podvědomou část.. (jen samomluva, znáš to)..

Můžeš se chlubit i na prázdno, jako kompenzační mechanismus vlastní ubohosti, čistě pro efekt, třeba - a teď vyberu "náhodně" - pro pozornost.. Nebo mi dokaž, že je důkaz dokud neni dokázanej. Důkaz něco dokazuje, ale potřebuje svědka, tlumočníka - bez něj je neviditelnej a z lidskýho hlediska prakticky neni..

A k "válce". Zaprvý, tohle naše plkání tady na fóru jsou jen takový dětský hry se slovama. Zadruhý, plácal tu cosi o lásce k bližnim, takže by popřel sebe sama. Zatřetí, nejde o výhru. Začtvrtý... ale co, to už ti stačí..
Go to Top of Page

Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts

Posted - 25/02/2012 :  02:39:44  Show Profile  Reply with Quote
Gullsy

Posledně jsem tady fackoval elxe, dnes jsi ho fackoval Ty a on si toho ani v jednom případě nevšiml, natož aby rostl...neboť má tvrdé srdce a vážné nedostatky v logice...

Bůh je Gullsy dost široký pojem, který lze chápat různě...filosofie zná několik Božích podob- od pantheismu, a ž po personifikovanou všemohoucí osobnost...
Chápu, že trpíš jistou samomluvou, zejména pro ty, co neumí číst mezi řádky a naslouchat ...uvítal bych, kdybys nastínil více o Bohu, kterého tvůj důkaz potvrzuje, případně cestu, kterou bychom se měli ubírat...
Mnozí si zde z tebe- jako i ze mě budou trvale utahovat, neboť si nevidí na špičku nosu...ale já osobně tě znám jako vynikajícího logika...proto mi přijde nepravděpodobné, že bys v nějaké chvíli na filosofii rezignoval a najel na úroveň elxe a jemu podobných...

Absolut

Edited by - Absolut on 25/02/2012 15:43:02
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 25/02/2012 :  10:32:45  Show Profile  Reply with Quote
Absolut: A já myslel, že křesťani maj facky přijímat, né je rozdávat. Já jsem fakt neznaboh..

když už jsme u tý logiky, pozoruješ základní podobnosti jako je tahle?
tvoje => "Mnozí si zde z tebe - jako i ze mě budou trvale utahovat [...] ale já osobně tě znám jako vynikajícího logika"
bible => "Bratr mající oporu v bratru je jako opevněné město.."
psychologie => "Sebezáchova, potřeba podpory druhých (vynucená jako reciprocita tim, že podporuješ je), závislost na uznání"
Go to Top of Page

pet_kroku
Aktivní uživatel

168 Posts

Posted - 25/02/2012 :  14:54:41  Show Profile  Reply with Quote
To Gullsy

docela plácáš, víš to?

P.
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 25/02/2012 :  19:09:35  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gullsy

Pokusím se tomu udělat alespoň částečné resume.

Shrnul bych to tak, že "Pro někoho je logické, to, co je logické a pro někoho je logické, to, o čem druzí tvrdí, že je logické."

společenskej apel, to naprosto "mění" situaci..

abych to shrnul já pro tebe - pro někoho je zase logický srát si ráno do čaje.. samo slovo logika ti z věty neudělá obecný pravidlo, obdobně jako použití slova pravda neznamená verifikovanou autentičnost..
Go to Top of Page

kirmakX6on
Aktivní uživatel

327 Posts

Posted - 26/03/2012 :  14:17:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brotherrr

1. Pokud ateista zemře a když tam bude Bůh, tak jak to tvrdí věřící, tak ateista pak bude mít velký problém, neboť bude horkým kandidátem na strávení věčnosti v pekle, kde se bude navěky trápit.

2. Věřící zemře a když tam jak si to myslí ateisté prý žádný Bůh nebude, tak pak věřící vůbec nebude překvapen a nebude ho nic trápit, protože o tom i tak nebude vědět.

náboženství vyžaduje duši člověka. Pokud duše neexistuje, nemá kdo strávit v pekle. Pokud duše existuje, tak to, co popisuje náboženství je jen jedna varianta. Má tedy stejně dobrý smysl (ve skutečnosti lepší, neboť nejde o speciální variantu, s kterou počítá jen několik málo systémů*) uvažovat nad tím, že člověk zemře, smrtí to nekončí, ale Bůh tam stejně není. Potom platí, že pokud věřící zemře a nebude tam Bůh, tak je v prdeli, neboť si uvědomí, že promarnil svůj život, neboť žil v bludu, dělal naprosto nesmyslné věci, měl z toho zbytečné problémy, řídil se lichými přikázáními a jeho všeživotní úsilí a odříkání podle toho, co chtěl jeho domnělý Bůh, ve skutečnosti výmysl lidí, bylo nejen k ničemu, ale navíc i kontraproduktivní, nesprávné a pro mnohé otravné.

* myslitelné stavy jsou u toho, zda existuje duše jen dva -- buď ano, anebo ne, tedy z 50% to smrtí končí a z 50% ne. Pokud to ale smrtí nekončí, myslitelných případů je opravdu mnoho a stavů, které zahrnují peklo, do něhož jdou bezvěrci, není mnoho. Pravděpodobnost, že to bude dle toho, jak si to křesťan myslel, je proto velice mizivá a blízká nule, přestože pravděpodobnost toho, že to smrtí nekončí, je 50%. Pro přesné vyčíslení by to chtělo přehled existujících náboženských systémů...
Go to Top of Page

kirmakX6on
Aktivní uživatel

327 Posts

Posted - 26/03/2012 :  14:19:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elx

brotherrr: skoro se mi chce říct, že bůh by ve svý neskonalý dobrotě měl milovat i pokrytce.. ale jsem si zároveň jistej, že se Ježíšovi chtělo z podobnýho chování někde v Matoušově evangeliu blejt.. hodně stěstí při poslednim soudu..

Bůh nepochybně miluje pokrytce, neboť základní motivace, proč v něj věřit, je přece strach z pekla. Alespoň v Koránu, kterej jsem alespoň trochu četl, to tam je furt dokola...
..myslím, že podobně to je i v Bibli.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000