www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Filosofie náboženství
 Kdo bude více překvapen? Ateista nebo věřící?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

brotherrr
Uživatel

75 Posts

Posted - 18/02/2012 :  17:12:08  Show Profile  Reply with Quote
1. Pokud ateista zemře a když tam bude Bůh, tak jak to tvrdí věřící, tak ateista pak bude mít velký problém, neboť bude horkým kandidátem na strávení věčnosti v pekle, kde se bude navěky trápit.

2. Věřící zemře a když tam jak si to myslí ateisté prý žádný Bůh nebude, tak pak věřící vůbec nebude překvapen a nebude ho nic trápit, protože o tom i tak nebude vědět.

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 19/02/2012 :  17:47:17  Show Profile  Reply with Quote
brotherrr: skoro se mi chce říct, že bůh by ve svý neskonalý dobrotě měl milovat i pokrytce.. ale jsem si zároveň jistej, že se Ježíšovi chtělo z podobnýho chování někde v Matoušově evangeliu blejt.. hodně stěstí při poslednim soudu..
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 21/02/2012 :  17:06:37  Show Profile  Reply with Quote
gullsy: nečekám reakci, on se nevyjádřil zatim k ničemu.. ale je to fórum, třeba se zapojí někdo jinej, kdo bude mít potřebu tyhle bludy hájit.. :)
Go to Top of Page

Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts

Posted - 21/02/2012 :  18:46:35  Show Profile  Reply with Quote
Motto:
,,Dokonalost je podstatou všeho a je i cílem veškerého dění“!!!...jako člověk se mohu mýlit v detailu, avšak tato uvedená věta...musí vždy platit!...

Víra není otázkou rozumu, ale otázkou srdce…proto ,,věřící“ věří v existenci Boha a atheisté věří v jeho neexistenci!!!...
Z rozumu můžeme mnozí prozatím docílit pouze pochybnosti- nikoli jistoty, proto není možné něco absolutně tvrdit!!!...
Já osobně jsem uvěřil v Boha z důvodu, že se mi v den, kdy mě jako atheistu v 16ti čekala úplně náhodou cesta na shromáždění jednoho Australského misionáře…zdál se mi v ten den živý sen, ve kterém ke mně promluvil hlas a řekl mi: ,,Pojď k nám“…následně se mi zjevila tvář muže, kterému jsem pohlédl do jeho zářící tváře…a posledním obrazem byl pohled na vysokou zeď z kamenných kvádrů, tyčící se do nebe...která se před mýma očima zcela zhroutila a já mohl v tom snu jít po své cestě dále…
Nezazlívám nikomu jeho víru v Boha, nebo atheismus (rovněž víru)…Mě osobně oslovil Bůh ve snu proto, že mě chtěl mít u sebe (,,Pojď k nám“) patrně věděl, že bych v něho pro svůj vrozený racionalismus a skepticismus bez jeho zásahu (zázraku )nikdy neuvěřil…moje víra mě osobně byla dána jako dar!!!
Mé srdce je naplněno vírou, avšak můj rozum mě neustále nutí se ptát!...Ve své logicky poctivé koncepci viz topic ,,Dokonalá filosofie“ jsem rozumem nedošel k názoru Boží neexistence, ale naopak k existenci něčeho, co je samo o sobě DOKONALÉ ve všech sférách svého bytí…to něco můžeme směle nazývat Bůh!...
Naše příčina v chronologické dikci kauzality nemůže být v žádném svém ohledu menší, než její důsledek!…proto člověk nemůže za stavu své nedokonalosti objektivně hodnotit to, co bylo, je a vždy bude DOKONALÉ!!!…
K našemu růstu, máme-li o něj však upřímný zájem…musíme učinit praktický krok svého srdce k pokoře před nejvyšší jsoucí entitou (duchem dokonalosti)!!!...
Dokonalost je sobě Bohem a mi jsme jejími dětmi…proto je Dokonalost i Bohem naším!!!...

Nevěřím v Boha ze svého rozumu, ale z lásky, úcty a pokory před dokonalostí, jenž mě do svého domu sama pozvala!...

Absolut

Edited by - Absolut on 21/02/2012 19:11:15
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 21/02/2012 :  20:12:51  Show Profile  Reply with Quote
Absolut: pokud nemohu dokonalost nijak uchopit, jak je možný, že o ní tak zdlouhavě básníš?
Go to Top of Page

Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts

Posted - 21/02/2012 :  22:07:30  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elx

Absolut: pokud nemohu dokonalost nijak uchopit, jak je možný, že o ní tak zdlouhavě básníš?

,,Z rozumu můžeme mnozí prozatím docílit pouze pochybnosti- nikoli jistoty"...důležité je zde slovo mnozí!

Absolut
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 21/02/2012 :  23:05:11  Show Profile  Reply with Quote
Absolut: A odpověď na mojí otázku v tom citátu je.. kde?
Go to Top of Page

pet_kroku
Aktivní uživatel

168 Posts

Posted - 22/02/2012 :  13:21:03  Show Profile  Reply with Quote
to Gullsy

ten důkaz existence Boha by mě docela zajímal. Je možné ho znovu napsat?

P.
Go to Top of Page

Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts

Posted - 22/02/2012 :  17:32:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gullsy

Absolute, nebuď skeptický, já tu zrovna před nedávnem podal ontologický důkaz Boha, poměrně neprůstřelný, řekl bych... už jsem ho smazal, přesto.. neházej logickou flintu do žita, jde to i logikou.

Ten sen je ok, ono je to i citová záležitost zcela jistě, každý nachází cestu jinak. Je ti řeknu, že asi věřím na Ufony, protože jsem měl extrémně živý sen, jak lítají u nás nad Děčínem desítky UFO, tam kde bývá modrá obloha nad domy ve městě, byly létající talíře a různý vzdušný plavidla. Fakt hodně živý, takže... :-) Beru s rezervou a raději tedy tu logiku. Jde to, pro sebe beru Boha krom jiného i za logicky dokázaného.

K víře v personifikovaného Boha mám i mnoho jiných důvodů…víra byla to moje cesta srdce v době, kdy jsem o Bohu neměl svou filosofickou jistotu…Tehdy jsem měl v srdci svou víru a v hlavě pochybnost…které byli společně mými dvěmi nohami na kterých jsem fundamentálně stál…
Kdybych stál tehdy pouze na jedné z nich, nemohl bych na své cestě udělat žádný další krok vpřed- v tu chvíli bych se na místě zastavil…
Dnes mám svoji víru úměrnou tomu, kolik toho o Bohu ještě nevím…neboť v to ostatní, co již vím, věřit nemusím…
Logika je jediná spolehlivá racionální cesta k poznání všeho- neboť je ze své podstaty všezahrnujícím absolutním racionálním klíčem…na moji cestě k Bohu však stáli ne jeden, ale dva základní pilíře…
V poslední době úvah k mému systému, mě silně vystupuje na povrch otázka, která je o sobě čistě logická jakou podobu může mít dokonalost v porovnání s člověkem- zda je axiologicky výše, nebo níže?...a zda je člověk oprávněn pochybovat o světě- o jeho kvalitě, kterého je sám důsledkem (nikoli příčinou)…který je zde již miliardy let, nebo dokonce celou věčnost?...
Už jsem Ti to zde Gullsy jednou napsal, že je škoda, když zde své příspěvky mažeš…tvůj ontologický (údajně neprůstřelný:-)) důkaz Boha by mě osobně dost zajímal!…
Ten tvůj sen je rovněž moc zajímavý!...no jestli se Ti zdál takto, nikdy nemůžeš vědět!...:-):-)
Víra není nic, co bychom mohli nazvat jistotou…spíše, nežli o stav mysli…jde o stav srdce!

Absolut

Edited by - Absolut on 22/02/2012 17:40:16
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 22/02/2012 :  20:17:43  Show Profile  Reply with Quote
Absolut: "V poslední době úvah k mému systému" - tim spojenim mého systému myslíš ten zdeformovanej Hegelovskej koncept absolutního ducha? Btw: Furt čekám na tvojí odpověď.

Gullsy: Povídej, snad to nebude "neprůstřelný" jako to ostatní, co jsem od tebe čet.. nic ve zlym.. :)
Go to Top of Page

Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts

Posted - 22/02/2012 :  21:07:31  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elx

Absolut: "V poslední době úvah k mému systému" - tim spojenim mého systému myslíš ten zdeformovanej Hegelovskej koncept absolutního ducha? Btw: Furt čekám na tvojí odpověď.

Gullsy: Povídej, snad to nebude "neprůstřelný" jako to ostatní, co jsem od tebe čet.. nic ve zlym.. :)

To, co se tobě jeví v mém systému jako zdeformované...je zdeformované pouze v tobě- v tvém srdci a v tvé mysli!...To je má odpověď.

,,Z rozumu můžeme mnozí prozatím docílit pouze pochybnosti- nikoli jistoty"...mnozí- tudíž ne všichni!!!

Absolut

Edited by - Absolut on 22/02/2012 21:09:14
Go to Top of Page

µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts

Posted - 22/02/2012 :  22:44:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Pánové, přátelé, kamarádi.

Ten důkaz tu byl asi dva dny, zůstal bez reakce, bez povšimnutí. Je to nejen důkaz Boží existence, je to i důkaz toho, že jej jako důkaz nedokážete pochopit. Není to tautologie, je to skutečnost, o které jsem sám nevěděl. Vypovídá to o vašich rezervách v logice. Nemá smysl jej sem znovu psát, když jste jej nedokázali rozpoznat. Snad se nebudete zlobit. Hledejte sami, jde to.

neni to spíš tak, že sis to vycucal z prstu a teď už si to prostě nepamatuješ? To je asi pravděpodobnější varianta, že..
Go to Top of Page

pet_kroku
Aktivní uživatel

168 Posts

Posted - 23/02/2012 :  00:47:51  Show Profile  Reply with Quote
to Gullsy

A co když jsem ho jen nečetl, protože mě zpravidla vaše a Absolutovi rozhovory nezajímají? Usuzování na logické nedostaky mi tak přijde přinejmenším jako ukázka ještě většího logického nedostatku, který jde ruku v ruce s problémem s vlastní hodnotou.

P.
Go to Top of Page

Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts

Posted - 23/02/2012 :  01:13:50  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Pánové, přátelé, kamarádi.

Ten důkaz tu byl asi dva dny, zůstal bez reakce, bez povšimnutí. Je to nejen důkaz Boží existence, je to i důkaz toho, že jej jako důkaz nedokážete pochopit. Není to tautologie, je to skutečnost, o které jsem sám nevěděl. Vypovídá to o vašich rezervách v logice. Nemá smysl jej sem znovu psát, když jste jej nedokázali rozpoznat. Snad se nebudete zlobit. Hledejte sami, jde to.

Gullsy...

Teď o tvém důkazu již nepochybuji, i když jsem žel neměl tu čes si ho zde přečíst:-((...tak aspoň, že je tedy ten ontologický výsledek v pravdě pozitivní!!!...resp. musí být, když nás teď po svém prozření nazýváš: Pány, Přáteli, Kamarády (bratry)...:-)
Jo jo, snaha je podmínkou úspěchu...takže vlastně moc díky!

Absolut
Go to Top of Page

Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts

Posted - 23/02/2012 :  01:52:51  Show Profile  Reply with Quote
Matouš 7, 6 -8
Go to Top of Page

elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 23/02/2012 :  10:06:32  Show Profile  Reply with Quote
Absolut: Předpokládám, že tim, že jsem nepřistoupil na tvojí absolutní teorii jsem se automaticky zařadil mezi ty, kterejm tahle schopnost byla odepřená. Sakra, nemám já to smůlu? Asi se budu muset naučit žít bez absolutna..

Gullsy: Zlobit se nebudeme, ale zapravdu ti dát taky nemůžem (kromě Absoluta, kterýmu stačí, že jsi alespoň jedinkrát ve svym příspěvku použil slovo bůh), to se nemůžeš zase zlobit ty..
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000